IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Трябва да се гради тепърва култура на автономност- да намираш цели и извън порасналите си деца. Да имаш някакво чувство за общност и извън фамилията, а и да продължиш да си активен и след 70.

п.п. Манков, пак си зачесал християнството. Накърняваш религиозните ми чувства.

Коментар

• За Конфуций, юдеите и християните

Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
      Здравейте

http://www.dnes.bg/world/2013/07/01/...oditeli.192413

Явно някакъв нов вид робство се задава на мода - Робство на възрастта
      Разпознавате ли кои са робовладелците,и кои робите
      За тях не е робство (за китайците). Конфуцианството е това, което е съвременният Китай.
      Там, в конфуцианството (което не е религия, както и будизмът не е религия) уважението към умрелите предци е първата основа на бъдещи предпазвания от грешки.

Прочее, да кажем: конфуцианството поражда юдаизма, и, същевременно, юдаизмът е последният враг на конфуцианството.
      Иврейчититъ пробват да повторят строгостта на конфуцианството, но не им се получава, понеже Конфуций е говорил за хора, а не за евреи.

Та юдаизмът е грешно приложено конфуцианство. Приложено е учение за хора към нехора.

Савл (вашият св. Павел), макар и евреин, поправя тази неразрешима дилема, като взема страната на неевреите.
      Което също така е интересно, направил го е само заради събирането на пари от гоите извън Юдея. Което си е напълно (за Вал - леги артис) еврейско действие.

Но от друга страна, евреите, като недохора, нямат чувство за човешка мярка.

И така, заради само "парите за светиите" (Новия Завет, посланията на Савл към евреите от сектата на Йешуа в Ликия, Киликия, Гърция, Македония започват или свършват или - и двете - с искане на пари за "светиите" в юдейската земя(???)), и без да има мярка, този Савл (св. Павел е наречен сега), недочовек (щото е евреин), е положил, без да иска и даже противно на идеята, че неевреите са роби, основите на нова идеология в главите на хората.;

(Забележете, моля: твърдя, че евреите, макар и да ходят на два крака и да могат да говорят, пишат, свирят на цигулка - не са хора.
      Еврейското племе е рак на човеците.)

И така: Павел (Саул) заедно с Петър (Шимон) в древния Рим, който по-назапад прави същото събиране на пари - събират пари от диаспората в Европа за "светиите" в Йерусалим. За да ги убедят, те изкривяват думите на Ицо-гимнастика* (парите, парите) така, че да им хареса - и - хоп! - човеците около еврейчетата в Европа харесват идеологията.
      В ламтежа си за пари, тези нечовеци лъжат толкова добре (повтарям, евреите, като нехора, нямат чувство за мярка, особено ако става въпрос за пари), че човеците виждат и правят ново вярване.

Така се е получило християнството, деца.
      Четете писанията и ще видите.
      Прочетете Ветхия и Новия завети и вижте, че съм прав.

-----------
      * - aka Христос

Коментар

• Катилариум, "робство" е и за двете страни, а и няма шанс тук да се случи "Флорида"...скоро.
        Наскоро бях свидетел на подобна гледка- изоставен родител. Боля ме дълго тази жена.

Коментар

• Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
          Ако роптаеш срещу достойните старини на тези,които са ни създали и отгледали,не съм съгласен.Виждал съм изоставени хора,голяма тъга е.
          Кажи го на емигрантите ....да видим каква ли ще е тяхната реакция ...а също така и оправданието им
          Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
            Здравейте

Ако роптаеш срещу достойните старини на тези,които са ни създали и отгледали,не съм съгласен.Виждал съм изоставени хора,голяма тъга е.

Коментар

• Здравейте

Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Кихам, кашлям, имам 38 градуса температура ... Като капак Зарата написал трактат на тема "Психология" /дето не ми е силна страна/.
                Започвам да се замислям за някоя форма на ритуално самоубийство
                Aaa .... - не!!!

Тъкмо единият откачалник се махне със свУбУдата, дет' ти надува главата и каца другият. Отивам за 2 аналгина + 2 аспирина ударно против главобол

По тире здрав за вампирчетата и вземи им изсъскай най-накрая да ги плющя у енергийните вампири.

Alice Cooper - Poison ( Превод )

http://www.vbox7.com/play:3d5d7ee4

П.П. За к'во сме те избрали за главна вещарка на форумО? Стръкче биле, 2-3 думи тихо и брадвата нагоре ли беше. Русото ли да те учи - хихи
                Last edited by marandi; 01.07.2013, 15:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                  Ти каза мечта , не аз . Аз само споделих , че ще се радвам да я осъществиш . Има мечти и мечти . Някои са готини да са споделени . Други да са разказани - може и друг да се вдъхнови . Трети да са изживяни .... и т.н. Ако се чувстваш обиден - недей . Няма за какво . Не съм вложила нищо лошо в думите си . А силикон и алкохол не са ми приоритети , камо ли мечти Красив ден с осъществени мечти на всички !

Рисковете на виртуалните "контакти"..., когато всеки може да преиначи смисъла на думичките на останалите...

"Мечтата" за бодиарт не е нищо друго, освен нещо неизпитвано /поне от мен/. А всяко неизпитвано нещо ни разпалва въображението /поне на мен/.

После добавих, че това ще е мечта, докато не я осъществи човек. В конкретният случай - едно омазване на телата БИ ТРЯБВАЛО да свърши под душа, което пък - въпреки и изпитвано - може да се превърне в нещо приятно...

Иначе, не зная ти как точно разсъждаваш, но /хипотетично/, ако поканиш някого на кафе - не мисля, че той би възприел това като мечта..., освен АКО той, от своя страна не си мисли за бодиарт.../осъществим или не/...

Такива неща .... /всяка прилика с присъстващи тук да се счита за случайна и непреднамерена/

С извинения, ако съм разбрицал нечии морални норми. Сигурен съм, рано или късно - тия декларирани във виртуалното пространство "норми" - ще се окажат фалшиви! Бас ловя!
                  If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    Лелята, тая песничка съм ви я пускал вече /в друго изпълнение/:

http://vbox7.com/play:160f45b4

Заслушай се в текста, още в самото начало: "Не искай да разкажа аз на света...мечтата си зареяна - САМО в синьото на просторите..."

Така ще схванеш и ЕДИНСТВЕНАТА ми мечта, зареяна САМО в синьото на просторите.

Другото не са мечти, пък и не ми се иска да ви занимавам с прозата на живота. Не че моите родители нямат място в мислите, които мога да споделя тук - да са живи и здрави...

Все пак - всеки с неговите приоритети - кой за силиконка, кой за литър твърд алкохол, кой - за друго...

Всеки е луд за себе си, поздрави...
                    Ти каза мечта , не аз . Аз само споделих , че ще се радвам да я осъществиш . Има мечти и мечти . Някои са готини да са споделени . Други да са разказани - може и друг да се вдъхнови . Трети да са изживяни .... и т.н. Ако се чувстваш обиден - недей . Няма за какво . Не съм вложила нищо лошо в думите си . А силикон и алкохол не са ми приоритети , камо ли мечти Красив ден с осъществени мечти на всички !

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                      Знаех си , че трябва утре да те чета . Сега цял ден ще те мисля , дали ще осъществиш мечтата . От друга страна ми е по - спокойно , че ще се справиш , щом ще е с профисионалист . Ама за всеки случай ще стискам палци . Успех !

Лелята, тая песничка съм ви я пускал вече /в друго изпълнение/:

http://vbox7.com/play:160f45b4

Заслушай се в текста, още в самото начало: "Не искай да разкажа аз на света...мечтата си зареяна - САМО в синьото на просторите..."

Така ще схванеш и ЕДИНСТВЕНАТА ми мечта, зареяна САМО в синьото на просторите.

Другото не са мечти, пък и не ми се иска да ви занимавам с прозата на живота. Не че моите родители нямат място в мислите, които мога да споделя тук - да са живи и здрави...

Все пак - всеки с неговите приоритети - кой за силиконка, кой за литър твърд алкохол, кой - за друго...

Всеки е луд за себе си, поздрави...

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение

/довечера ще се докосна до истинското изкуство на твореца и ще се превъзнасям по багрите, които ще ми обяснява една професионалистка..., ама дали ще убедя професионалиста, че съм художник по душа с една нереализирана мечта до момента?..., ама коя е тая мечта, ли?..., под секрет я казвам на лелята: бодиарт, де - изкуството над изкуствата....... и зная, че една мечта остава такава, докато не бъде реализирана..., затова не се и натискам..../..., т.е. - обещавам, че няма дя се натискам......, ама отсега зная, че ..., я да не си изпреварвам късметЯ...

Приятен ден на всички!
                        Знаех си , че трябва утре да те чета . Сега цял ден ще те мисля , дали ще осъществиш мечтата . От друга страна ми е по - спокойно , че ще се справиш , щом ще е с профисионалист . Ама за всеки случай ще стискам палци . Успех !

Коментар

Кихам, кашлям, имам 38 градуса температура ... Като капак Зарата написал трактат на тема "Психология" /дето не ми е силна страна/.
                          +1.без да съм болен

Коментар

• Добро и слънчево !
                            Зарата утре или после ще те чета , че е многооооо дълго
                            Успешна седмица на всички

Коментар

• Dobro утро на всички !
                              Най после Слънце !!!
                              Успешен ден!
                              Болните да оздравеят, слепите да прогледнат, глухите да чуят......

Коментар

...може да ти предложа вариант: намери някой наоколо - бързо да те обдиша /само, дано не е псето /......, чувАл съм, че изкуственото дишане /обдишване, издухване и т.н..../ - ще ти помогне в ритуалната обреченост - като гургулица ще се зарееш и ще запееш, забравяйки всяка болежка... Гаранция, че пак ще потърсиш тоя метод!

Коментар

Working...
                                X