IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Гьоте, бре!
    Фауст нали
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      В момента с интерес наблюдавам метаморфозата, която ще претърпи Мечката и как трябва да се отрече от най-свидните си и съкровени мечти - за да може да пристъпи още една крачка напред.

Демек да отрече аксиомиТЕ ( смигам ).
      Когато направи това /дори и не публично а тихичко и несподелено сам за себе си/, аз ще го оставя и няма да му покажа нищо повече от новото поле на мислене където го довеждам! Нека се разлага сам в безпомощност какво да прави "там", след като загуби толкова време за самото довеждане! И повярвай, няма да са нужни само салфетки и кърпички, ще трябват и тапи за уши!

П.С. Освен ако работодателите му, не му зададат нов алгоритъм/шаблон...

- но, доуточнявам ДО на допусканията! Все пак системата е доста широко понятие
      Last edited by iivanoff; 15.05.2013, 10:16.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Добро утро, ТНМ-чева!

И защо мислиш, че в наука.бг ще прочетеш нещо по-умно оттук? Защото името е високопарно ли?

П.П. "По-лесно е да се разбие атомът, отколкото един предразсъдък!" - чичко Айнщайн

В момента с интерес наблюдавам метаморфозата, която ще претърпи Мечката и как трябва да се отрече от най-свидните си и съкровени мечти - за да може да пристъпи още една крачка напред.

Русото е добър даскал и никога не се проваля - повярвай ми! Ся, чакаме предразсъдъкът в Мечето да падне и да се отрече от себе си ( частично ).

Взел съм си салфетки и кърпички да си бърша очите от умиление: "О, миг поспри! Ти си тъй прекрасен!" ( Вилям Шекспир )

Ъъ .. смигам!
        Гьоте, бре!

Ами защото не ми се четат чак толкова умни неща, Русото
        Не искам да си затормозявам умната главица
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
          Според мен не си права, Тнм!

Просто темата премина в едно качествено ново ниво на развитието си, и за разбирането на същността на коментарите вече не е достатъчно само да ги прочетеш. Необходим е един по различен поглед върху съдържанието, развиване на способността да се чете между редовете, и най-вече креативността и интуицията да се надзърне отвъд обикновените думи, за да се улови есенцията на нещата и подсъзнателното намерение на авторите, което всъщност е тяхното истинско Аз. С други думи - четенето и осъзнаването на самият текст от най-обикновено занимание изискващо единствено познаването на езика и синтаксиса, тук се превръща в една доста по-сложна и ангажираща всичките ни сетива и мозъчна активност - дейност, дори няма да е пресилено ако кажа, че се превръща в живо изкуство

Иначе, хубав ден и на теб!

П.П. С искрено извинение си редактирах поста в началото. Аз винаги започвам по този начин, но този път явно съм пропуснал, и ти благодаря за напомнянето!
          Днес ме надмина в медиаторството!!

И да го бях мислил цял ден - нямаше да успея да го напиша толкова качествено кат' тИбя.

А, Русото преподава и медиаторство ( демек обучава ). Още 2-ма кат' тИбя и Русото си бие камшика и влиза в манастир да си почине, че много се раздадох и имам нужда от почивка.

Бъди Чиърс!

Коментар

Кев, за себе си аз винаги съм права!
            С други думи, ако искам да превърна четенето в ангажиращо всичките ми сетива и мозъчна активност занятие ще отида във форум Наука.бг
            Добро утро, ТНМ-чева!

И защо мислиш, че в наука.бг ще прочетеш нещо по-умно оттук? Защото името е високопарно ли?

П.П. "По-лесно е да се разбие атомът, отколкото един предразсъдък!" - чичко Айнщайн

Русото е добър даскал и никога не се проваля - повярвай ми! Ся, чакаме предразсъдъкът в Мечето да падне и да се отрече от себе си ( частично ).

Взел съм си салфетки и кърпички да си бърша очите от умиление: "О, миг поспри! Ти си тъй прекрасен!" ( Вилям Шекспир )

Ъъ .. смигам!

Коментар

Добро утро, Мечо!
              Добро утро, тайфата!

Забелязвам, че вече и тази тема не става за четене.
              Хубав ден на младежите и девойките!

Ама, как така!

Моля, да не ми гоните фаворитката от темата! Кой е виновен, според теб, ТНМ? Кажи ми ника му - и веднага ще му спретна едно дело в Страсбург..., може и дубъл - в Турну Мъгурели - за по-сигурно!

Вече съм си регистрирал ника като юридическо лице - никой да не ме закача! /който не вярва - да ходи на "Багряна" - или наоколо - да си направи справката/. Ще ви следя изкъсо: /как беше/ - да не ми храцате "юридическото лице"...
              If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

С други думи, ако искам да превърна четенето в ангажиращо всичките ми сетива и мозъчна активност занятие ще отида във форум Наука.бг
                Сакън !!!
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                  Не си права, Тнм!

Просто темата премина в едно качествено ново ниво на развитието си, и за разбирането на същността на коментарите вече не е достатъчно само да ги прочетеш. Необходим е един по различен поглед върху съдържанието, развиване на способността да се чете между редовете, и най-вече креативността и интуицията да се надзърне отвъд обикновените думи, за да се улови есенцията на нещата и подсъзнателното намерение на авторите, което всъщност е тяхното истинско Аз. С други думи - четенето и осъзнаването на самият текст от най-обикновено занимание изискващо единствено познаването на езика и синтаксиса, тук се превръща в една доста по-сложна и ангажираща всичките ни сетива и мозъчна активност - дейност, дори няма да е пресилено ако кажа, че се превръща в живо изкуство

Мечо

Коментар

Добро утро, Мечо!
                    Добро утро, тайфата!

Според мен не си права, Тнм!

П.П. С искрено извинение си редактирах поста в началото. Аз винаги започвам по този начин, но този път явно съм пропуснал, и ти благодаря за напомнянето!
                    Last edited by kev; 15.05.2013, 09:51.

Коментар

Добро утро, Мечо!
                      Добро утро, тайфата!

http://www.youtube.com/watch?v=abfQQ1hzN9M
                      Last edited by mechobikov; 15.05.2013, 09:46.
                      tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                        Добро утро, тайфата!

Мечо

Коментар

• mechobikov

Първоначално изпратено от ;1059447487
                          "Така например не е коректно да се твърди, че аксиомите на теорията на полетата са „твърдения, смятани за истинни без доказателство“. Те са по-скоро множество от ограничения - за всяка система, оставаща в рамките на тези ограничения, са в сила широкият кръг допълнителни твърдения, които формират теорията. В съвременното разбиране множество от аксиоми е всеки набор от формални твърдения, от който по определени правила произтичат други формални твърдения и който е консистентен (без противоречия между отделните аксиоми) и нетавтологичен (никоя аксиома не е следствие на останалите аксиоми)."

Така. Сега да разбереш защо те "обиждам". Виж хубаво горния цитат. Иванофф е повдигнал първото изречение, с цел да се чете само то. От написаното по надолу ясно се разбира, че (според автора на статията) за всички други теории, с изключение на теория на полетата, аксиомите се считат за твърдения, които са истинни без доказателство. Що се отнася до теория на полетата, авторът не отрича, че те могат пак да се нарекат твърдения считани за истинни без доказателство, но според него (автора на статията) е по пълно, те да бъдат считани като ограничения, като за всяка система, оставаща в рамките на тези ограничения, са в сила широкият кръг допълнителни твърдения, които формират теорията.
                          Да, наистина има реален шанс за по-малко от 10 годинки да проумееш това дето мога да обясня за 2 часа!... До тук вече няколко месеца си загуби, за да започнеш да си "режеш рамката сам"... само не съм изградил логическите допускания /стеснявам ДО на аргумента до приемлива за изследването му величина/ ЗАЩО не искаш да разбереш по-бързо и защо съпротивлението да схванеш е толкова голямо! Аз за толкова дълъг период на време , бих научил човек първо да говори и после наново на математика... а ти вече можеш да говориш!

Значи казваш , първо да стесним МАТЕМАТИКАТА до "това", което ТИ разбираш под математика! Ама чакай сега - ние твоя субективизъм ли изследваме, чрез определено ниво на математиката, ограничено до нивото което ти си чел, или изследваме математиката фундаментално?

Щото аз през цялото време бягам от първото и натискам на второто...

Ама свинята си знае калта и т'ва е!
                          Last edited by iivanoff; 15.05.2013, 09:16.
                          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Ти вярваш ли, че бате Маранди си удвоява капитала на форекс за една седмица ???
                            Кръщавам те Мечо-Неверни....
                            Аз му вярвам , че прави по 100 лицеви опори, 1000 коремни преси и бяга за загрявка 43 км.....след 1 бутилка водка и 2 кутии с цигари.....

Коментар

Ти вярваш ли, че бате Маранди си удвоява капитала на форекс за една седмица ???
                              Е как! Даже два пъти на седмица го удвоява (баси, колко ли стана това )
                              Тий че е форучния шут убаво, ама ногу спами бре...

Коментар

"Така например не е коректно да се твърди, че аксиомите на теорията на полетата са „твърдения, смятани за истинни без доказателство“. Те са по-скоро множество от ограничения - за всяка система, оставаща в рамките на тези ограничения, са в сила широкият кръг допълнителни твърдения, които формират теорията. В съвременното разбиране множество от аксиоми е всеки набор от формални твърдения, от който по определени правила произтичат други формални твърдения и който е консистентен (без противоречия между отделните аксиоми) и нетавтологичен (никоя аксиома не е следствие на останалите аксиоми)."

Така. Сега да разбереш защо те "обиждам". Виж хубаво горния цитат. Иванофф е повдигнал първото изречение, с цел да се чете само то. От написаното по надолу ясно се разбира, че (според автора на статията) за всички други теории, с изключение на теория на полетата, аксиомите се считат за твърдения, които са истинни без доказателство. Що се отнася до теория на полетата, авторът не отрича, че те могат пак да се нарекат твърдения считани за истинни без доказателство, но според него (автора на статията) е по пълно, те да бъдат считани като ограничения, като за всяка система, оставаща в рамките на тези ограничения, са в сила широкият кръг допълнителни твърдения, които формират теорията.

Нали казваш, че Равновесие бил по умен от тебе. Питай го, кой е прав. Не си мисля разбира се, че имаш нужда да питаш когото и да било. Много е ясно, че знаеш.

Защо ме въргаляте в калта заедно с тях. Какво толкова ще му стане на Маранди ако чуе истината за себе си. Ти търгуваш форекс. Вярваш ли, че човек може всяка седмица да удвоява капитала си. И ако вярваш, нямаш ли калкулатор или компютър с който можеш да изчислиш на колко е равно 2 на 52ра степен. Не ти ли е ясно, че това са парите, които той би имал в края на годината, ако в началото почне да търгува само с 2 (два) долара. Космо каза да си вярваме. Бе да си вярваме, ама с мярка. Този човек няма мярка.
                                Мечка,

глей си фрезата, а не в чуждите паници

Иначе - поздравления - все повече започна да вдяваш, че аксиомиТЕ са вид рамка/ограничение и то никак не коренспондира с лафчетата за хапсолютната свУбуда.

П.П. Бях те питал и по-рано, ама ти си кат' албанските реотани и бавно стопляш - та, пак да питам: Как проводядваш едновременно 2 взаимоизключващите се теории?

Анархия и хапсолютна свобада, ама подчинена на аксиомиТЕ?

Пак няма да можеш да ми отговориш - ама поне спомена кой как се вижда отстрани. Та, ти се виждаш така "от страни". Некви шарлатански шльоковици, дет' едното изключва другото и обратно

Кат' си поичистиш шльокавицата в тиквата - може някой ден да поговорим нормално кат' големи хора. Засега си кат' хлапето дет' метнало с прашката и счупило джама, а после търчи да се крие зад полата на баба си.

Такъв привкус ми оставяш в устата докат' си къркъм кротко.

Ха, наздраве!

Коментар

Working...
                                X