Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеРождество Христово замества Сатурналиите. От това не помръква красотата на самата идея за Спасение чрез човекобог.
Това дразни в юдеизма, че разни пикльовци се изживяват, че цялото човечество им е роби и даже си вярват.
П.П. Много ми е смешно как на събор от над 100 свети писания ( евангелия ) - накрая църквата определила, че само 4 вършат работа, а останалото е ерес и почва избиване на последователите им.
После се пръква един "умник" Манков и почва да те поучава ти чел ли си Вехтия завет и Новия - сякаш е бил там на място тогава и ти "гарантира", че т'ва е оригиналния текст, щот' за мен не е.
Манипулиран е и то многократно.
-------------------------
Иначе за протокола покрай Фолклора дет' го развивам и ТНМ-чева все ми се кара ти внасям една корекция - разглеждаш "плитко" нещата - тотемизма е само част от картинката.
Изпускаш култовете, което после от политеизъм ще доведе до днешния монотеизъм, ма к'во значение има - да не си изследовател - хаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе е цензура.
Достатъчно други има, които го рутят, за да го правим и ние. Не е въпрос на цензура, повтарям.
Май си говорим на различни езици.
п.п.Търсиш съмишленици и трудно ги намираш, нали. Ще ли ги найдеш по- лесно ако срутиш един от малкото стълбове създаващи чувство на общност?
Лека и на теб!
Зощо, миче, смяташ, че говоря само срещу християнството?
Не ли виждаш, че говоря и срещу юдаизма, мйеко казано?
А исляма немам нужда даже да коментирам, рииш ли. Щот не струва усилия и време, това е дъвкано-изплюто (юдаизъм-->християнство) и пак дъвкано-изплюто (юдаизъм+християнство-->ислям) - та отива накъм баклук, if you don't mind?
Та ща ми е да причам за смет?
Не че нещо, ама познавам донекъде и нечии други религии.
Като написах долу, че конфуцианството и будизмът не са религии, имах предвид техните основополагащи писания, идеи.
В Книгите.
Това, че идеите и на двете (както отбеляза принципиално и ти) след това са били направени в култ, е друга история. За, казано лошо, гмежта.
Но защо не? Щом има търсене (търси го така нареченият среден човек, и си го получава - спокойствието в кочината), веднага идва и предлагане - талавизор, вестник, ТП, "дай да не говорим", "нека не се следим, че може да се фанем" и т.н, и т.п.
Не ти отива да кажеш, според мен, "не искам да се говори". Осъзнай, че си поне едно ниво по-високо и можеш да си говориш с подобни.
Не, не рутя.
Понеже, както намекваш (и аз съм съгласен), православието е една поддръжка на толкова западналото ни национално съзнание, то аз винаги бих го подкрепил в нужната ситуация срещу врага, но не бих те излъгал теб, че съм вътре в него.
И лека ти нощ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеМанипулациите на масите с цел облага, са много преди евреите. Всякакви жречества, шаманства и други "духовни форми" на общение, са си част от опитомяването на социалното животно-човек.
п.п. Хайде сега, пак сексизъм и мъжко "превъзходство".
П.П. *ака - по-скоро се приема като хипотеза за богинята-майка, а не за Христос.
После е минала в Гея ( при елините ) и едва после като Дева Мария в християнството, Мариам в Исляма и т.н.
С 2 думи - много преди появата на Йехова, където юдеизмът от политеистична ще стане монотеистечина религия - *ака се предполга, че е съществувал като култ към богинята-майка, но в никакъв случай не се възприема кат' Христос, който ще се пръкне няколко хиляди години по-късно, по-скоро като майка му Мария.
П.П.П. Но е хубаво игнор Мечко-образите, дет' тъпи, ма не мо'ат се видят острани к'ви глупости ръсят кат' откачени.
Щот' и да му пооправиш пропуските в познанията - онова на другия ден още ще ти се изхрачи пак за благодарност - нали видя с Мечката - ти му търкаш очите - онова се мъчи да те храчи.
В лЕво тогава и толкозLast edited by marandi; 01.07.2013, 22:45.
Коментар
-
Не е цензура.
Достатъчно други има, които го рутят, за да го правим и ние. Не е въпрос на цензура, повтарям.
Май си говорим на различни езици.
п.п.Търсиш съмишленици и трудно ги намираш, нали. Ще ли ги найдеш по- лесно ако срутиш един от малкото стълбове създаващи чувство на общност?
Лека и на теб!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеВ интерес на истината, никакви религиозни чувства не ми накърняваш, но не искам да се говори с/у Православието, така както е политически "некоректно" да се говори с/у исляма. Доста ме изненадваш с повторния си поход с/у Християнството. Ще приема, че е с/у употребата му от финансово заинтересовани кръгове.
Естествено, че не можеш да ми накърниш вярата (ако имам такава).
А аз не приемам идеята ти да не може да се говори за нещо, каквото и да е то. Фсе пак вече съм голям (та и озгор).
Що ти харесва цензурата, кака?
По-спокойничко е така... некак си, а?
------
Но требе да напусна сега и - напускам.
Лека нощ, Вал!Last edited by vmankov; 01.07.2013, 22:25.
Коментар
-
В интерес на истината, никакви религиозни чувства не ми накърняваш, но не искам да се говори с/у Православието, така както е политически "некоректно" да се говори с/у исляма. Доста ме изненадваш с повторния си поход с/у Християнството. Ще приема, че е с/у употребата му от финансово заинтересовани кръгове.
Естествено, че не можеш да ми накърниш вярата (ако имам такава).
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеДолните определения към мен конкретно ли са или по принцип?
То ест - прочети, например, Писанията, напълно, от началото и до края, няколко пъти (добре, поне два пъти) и нека след това говорим за накърнявания или не на вери.
Прочее, как така мога да накърня твоята вера?
Коментар
-
Фин както винаги.
Манипулациите на масите с цел облага, са много преди евреите. Всякакви жречества, шаманства и други "духовни форми" на общение, са си част от опитомяването на социалното животно-човек.
п.п. Хайде сега, пак сексизъм и мъжко "превъзходство".Last edited by val/she; 01.07.2013, 21:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеп.п. Манков, пак си зачесал християнството. Накърняваш религиозните ми чувства.
Казах - прочетете Ветхия и Новия завети.
Прочела ли си ги, или повтаряш нечии "виждания"?
... "Некои съображения", както едно време му казваха пряко, а сега ви го навират непряко, понеже живеете с талавизора и вестника и ги лапате като тъпи патки?
=======================
Щех да напиша "тъпи путки" - но нема да го напиша.
Даже и руснаците взеха от нас понятието "ТП" и го развиха:
http://lurkmore.to/%D0%A2%D1%83%D0%B...B7%D0%B4%D0%B0
Тъпа путка:
Христоматийно название на представителка на женския пол, не много обременена с интелект, но все пак пробваща да се покаже нещо по-така ~~~Last edited by vmankov; 01.07.2013, 21:55.
Коментар
-
vmankov,
може и да си казал много и правилни неща,но ...но когато не съм в тази материя,а и когато не я разбирам...все едно не си ми казал нищо.
А споменаването на евреите ....какво за тях ...доколкото знам и те имат деца,както и родители.Спряганите проблеми,може би,касаят и тях ....знам лиСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
Коментар