IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кой,пиянка бе,тва,че не спим,не значи,че сме пияни
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      Ше лягам,то няма ора бе....
      Ора има, ама у 1.47 спат. Само пиянките шетат от кръчме на кръчме. Наздраве за среднощните воаяжи!

      Коментар


      • Ше лягам,то няма ора бе....
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

        Коментар


        • Тежко е с майсторите: Първо ти коригират погрешните решения, а после искат ги черпиш за това.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Lelq
            Добър ден , Кръчма !
            Пък мен една родопска баба ме учеше , че в пататника може да се слага всичко , без яйце и брашно , щото тогава не било пататник. Наздраве !
            https://m.youtube.com/watch?v=VDX1sTeDMmY
            Чувала съм поне 10, а съм опитвала пататник поне по 3 рецепти. Учудващото в случая е, че всеки, който приготвя пататника, смята своята рецепта за оригинална. В Чепеларе е различен от този в Златоград, а направеният в с. Момчиловци не е точно като смолянския. Приготвеният от ахрянките също си има своята отлика.
            И всяка рецепта, както казах, е оригиналната
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

            Коментар


            • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
              Морген,тез родопски домати....
              Къде се заглеждаш? В очите, в очите се вглеждай.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                Картофите са важни. Трябва да са ярко жълти, най-добре гледани в Родопите /това без грам майтап/. Другото, което ти трябва е лук, сирене, яйца, черен пипер и джоджен.
                Настъргваш картофите на едро ренде, лука на ситно. Посоляваш ги и ги оставяш да се оцедят. Може и да изстискаш водата, че така става по-бързо.
                Добавяш яйцата, сиренето, черния пипер и сухия джоджен /по-ароматен е от пресния/. Ако видиш, че сместа е много водниста добавяш съвсем малко брашно /аз добавих галета/.
                Наливаш малко олио в тигана и като загрее, изсипваш сместа с черпак и разстилаш колкото се може по-тънко. Когато е готов отдолу /усеща се като раздвижиш тигана напред-назад/ обръщаш връз капак на тенджера. След това връщаш неопечената страна в тигана, а опечената, която е отгоре намазваш с краве масло.
                Докато печеш на тигана пататника, приготвяш сос от кисело мляко, зехтин и ситно нарязан, вече пресен джоджен.
                Сервираш пататника топъл, народът покрай теб яде, а ти печеш следващия и мърмориш.
                Наздраве!

                П.П. Това било традиционното ястие, кога роднините на младежа, отивали да искат момичето за булка. Кумът ми сподели, че бил из дъното на душата си възмутен, като тръшнали една чиния с пататник пред него, а той се бил настроил за вратна пържола, печена на тиган. Споменът още не е избледнял в съзнанието му.
                Благодара! Горе-долу така го права, без пипера, маслото и соса. На тиган малко съм пробвал, предимно във фурната. Стомашни неволи.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                  Дай рецепта, де! Моят нещо не се съвсем получава.
                  Картофите са важни. Трябва да са ярко жълти, най-добре гледани в Родопите /това без грам майтап/. Другото, което ти трябва е лук, сирене, яйца, черен пипер и джоджен.
                  Настъргваш картофите на едро ренде, лука на ситно. Посоляваш ги и ги оставяш да се оцедят. Може и да изстискаш водата, че така става по-бързо.
                  Добавяш яйцата, сиренето, черния пипер и сухия джоджен /по-ароматен е от пресния/. Ако видиш, че сместа е много водниста добавяш съвсем малко брашно /аз добавих галета/.
                  Наливаш малко олио в тигана и като загрее, изсипваш сместа с черпак и разстилаш колкото се може по-тънко. Когато е готов отдолу /усеща се като раздвижиш тигана напред-назад/ обръщаш връз капак на тенджера. След това връщаш неопечената страна в тигана, а опечената, която е отгоре намазваш с краве масло.
                  Докато печеш на тигана пататника, приготвяш сос от кисело мляко, зехтин и ситно нарязан, вече пресен джоджен.
                  Сервираш пататника топъл, народът покрай теб яде, а ти печеш следващия и мърмориш.
                  Наздраве!

                  П.П. Това било традиционното ястие, кога роднините на младежа, отивали да искат момичето за булка. Кумът ми сподели, че бил из дъното на душата си възмутен, като тръшнали една чиния с пататник пред него, а той се бил настроил за вратна пържола, печена на тиган. Споменът още не е избледнял в съзнанието му.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Морген,тез родопски домати....
                    Ха тъй ...удари и една ракийца , успокой топката !

                    Коментар


                    • Морген,тез родопски домати....
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                        Тъй, тъй ... То щот от работа по полето, полендаците чак загубват човешкият си образ.
                        Наздраве!

                        П.П. Кумата родопчанка - много набожна, много гласовита и много хубав пататник прави. Научи и мен и сега по-кльощавата 1/3-та пълноправен член на домочадието ми прилага тормоз, че да му правя. И то голяма играчка, като всяка постна манджа.
                        Дай рецепта, де! Моят нещо не се съвсем получава.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                          Говори само себе си. Мойте, от как съществува родата, са се каращисвали само няколко рода и то от само три махали.
                          Наздраве!
                          Ти па да не си им светила? Освен това габровчани с пестеливостта им ме съмняват, че са изгубеното еврейско коляно.
                          Абе, къде изчезна обидчивото Чиче? Развали ни бъзик заигравката с Триъгълника. Ама не тоя при Надежда.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                            Н


                            Нищо подобно,пречиствам се даже,карам го на чист въздух и плод и зеленчук.
                            Е, значи затова. Казват, престанеш ли ядеш месо, ставаш човеколюбив, любезен, дружелюбен. Като Фюрера. Опазил ни Господ от вегетарианство! Наздраве за Вълчата салата!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                              Мълчи мъй, нема си разкриваме резервния произход. Я, иди провери чистотата на камъньете, ме не подведеш по ментовка пътекята. Наздраве с ментааа!
                              Говори само себе си. Мойте, от как съществува родата, са се каращисвали само няколко рода и то от само три махали.
                              Наздраве!
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                Добра вечер мили хора
                                За пореден път се убеждавам,че планината ражда човеци,а полето-тикви.
                                Наздраве,и по един пататник от мен
                                Тъй, тъй ... То щот от работа по полето, полендаците чак загубват човешкият си образ.
                                Наздраве!

                                П.П. Кумата родопчанка - много набожна, много гласовита и много хубав пататник прави. Научи и мен и сега по-кльощавата 1/3-та пълноправен член на домочадието ми прилага тормоз, че да му правя. И то голяма играчка, като всяка постна манджа.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

                                Коментар

                                Working...
                                X