If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мрънкало, аз много обичам да ходя из балканските махали и колиби.
Отначало, когато минавах през изоставените селища, ме налягаше печал. Гледах големите, зидани от камък къща или направени от плет, заглъхнали и изпълнени с мълчание. Покрити с тежестта на самота, отминал спомен от щастливо преживени години на няколко поколения.
Подивелите градини, направени на тераси, които едва си личат и грохналите, прегърбени от старост плодни дървета, които по навик продължават дават плодове.
И въпреки това, красотата надничаше почти от всеки ъгъл - фугираната зидария на каменната ограда, жълтите нарциси, аромата на цъфналите ябълки, жуженето на пчелите...
Като се замисли човек, колко малко е необходимо, за да се направиш нещо хубаво и да го оставиш след себе си, та да носи наслада на тези, кога идват след теб.
Наздраве!
Изоставили сме хилядолетна традиция и се хвъргаме на лъскавото. Отсекли сме сикорените и ще изчезнем. А сме били най-добрите строители на Балканите.
Мдаааа, на неговата преклонна възраст едва ли. Носих камънак от стара къща. Мислех, че по правилно отсечени парчетата. Но онез строители са били големи майстори. От крив камънак и глина прави стени са правили. А ние се имаме все за прави, но сме килнати на една или друга страна. Та и с кал си помагаме да сме криви и неугледни.
Мрънкало, аз много обичам да ходя из балканските махали и колиби.
Отначало, когато минавах през изоставените селища, ме налягаше печал. Гледах големите, зидани от камък къща или направени от плет, заглъхнали и изпълнени с мълчание. Покрити с тежестта на самота, отминал спомен от щастливо преживени години на няколко поколения.
Подивелите градини, направени на тераси, които едва си личат и грохналите, прегърбени от старост плодни дървета, които по навик продължават дават плодове.
И въпреки това, красотата надничаше почти от всеки ъгъл - фугираната зидария на каменната ограда, жълтите нарциси, аромата на цъфналите ябълки, жуженето на пчелите...
Като се замисли човек, колко малко е необходимо, за да се направиш нещо хубаво и да го оставиш след себе си, та да носи наслада на тези, кога идват след теб.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Мдаааа, на неговата преклонна възраст едва ли. Носих камънак от стара къща. Мислех, че по правилно отсечени парчетата. Но онез строители са били големи майстори. От крив камънак и глина прави стени са правили. А ние се имаме все за прави, но сме килнати на една или друга страна. Та и с кал си помагаме да сме криви и неугледни.
Траков, бачкал съм като общак на добър майстор н а каменен зид. Този привидно неугледен и обикновен човек ми даде усещане за допир до вселенския разум. Само с един кос поглед определяше с фанатична точност, кой камък от голямата купчина му трябва. Повече време отиваше да ме заведе с наставления до него т ада му го донеса.
Наздраве за кривите камъни, за непоръбените материали, за всички други привидни несъвършенства, които ще оценим след като някое утре прекосим върха на ... за който пее Джо Лин Търнър!
Ега га стана на неговата възраст, още да имам ищах да се занимавам с млади ...лозички и напъпили ... дръвчета Наздраве!
Добър ден фенове на приятното изкарване при Колчо Да не забравяме, да похапваме нещо перди наздравето. Петък пазарен ден било и ден на майстора, а майстори къде са, не се виждат ))) Само неприятни мотористи се бутат между колите и си търсят майстора )))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
За теб прокурорски вероятно са под 38. Ама глей да имаш пет години запас на външен вид, че някои се правят на по-зрели. Наздраве за дръзновената младеж!
П.п. Грешка, това за Чиче беше, ама и ти си вземай поука за кога стигнеш неговите годинки.
Ега га стана на неговата възраст, още да имам ищах да се занимавам с млади ...лозички и напъпили ... дръвчета Наздраве!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Не само ще оди, ами може и да я галят, по главата де, като банкянския херой Аз с пурите съм скаран, ама на пълнолетно виски и мома не прощавам, макар че при момите и малко педофил падам, може би щото съм чел "Лолита" в юношеството си (тийнейджърските години за по-младата аудитория, която ни чете). Днес какви полуабитуриентки видях - слънчица, ама май бяха прокурорски
Оф, абе отплеснах се, явно имам нужда от почивка, че последната беше кратка и искам още. И още. Я наздраве!
За теб прокурорски вероятно са под 38. Ама глей да имаш пет години запас на външен вид, че някои се правят на по-зрели. Наздраве за дръзновената младеж!
П.п. Грешка, това за Чиче беше, ама и ти си вземай поука за кога стигнеш неговите годинки.
Коментар