Няма да казвам наздраве,)))) защото тр. да се става след малко ((((
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеВсъщност, в последния си пост намесваш гредите, а това не съм коментирал. Там обикновено смятаме, като търсим опорите, вътрешните сили и определяме съпротивителните моменти за дадено сечение, след което сравняваме с допустимите напрежения в зависимост от действието на силите. За това не е необходимо решаването на двойни или друг вид интеграли...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеСъжалявам Безимен, едно време много ми беше трудно да смятам греди ( нещо елементарно за конструкторите)....
Не е важно дали мога да сметна елементарен интеграл или греда на две опори.....
Мисленето остава и възможността да вземаш решения основани на технически познания !
пп Надявам се не те засегнах с тез обратни на твоето мислене слова....
Не мисля, че си казал нещо в противовес на казаното от мен, за да съм засегнат, просто, след поста си излязох, върнах се за малко и отново излизам...Не следя дискусията от телефона си /само това ми оставаше/ - от време на време поглеждам тук-там, неангажиращо...
Всъщност, в последния си пост намесваш гредите, а това не съм коментирал. Там обикновено смятаме, като търсим опорите, вътрешните сили и определяме съпротивителните моменти за дадено сечение, след което сравняваме с допустимите напрежения в зависимост от действието на силите. За това не е необходимо решаването на двойни или друг вид интеграли...
Това казвам долу: че математиката в нейните подробности /интеграли - правилни и неправилни, двойни и тройни.../ - не се ползва навсякъде в инженерните изчисления.
Иначе - логическото мислене може да се развива и с други методи. А съм сигурен, че дори самите математици по професия - се затрудняват с доста задачи - говоря за чисто теоретичните задачи в математиката, а за инженерните - просто нямат необходимата подготовка, където се вкарват и много знания от механика, съпромат, технология на материалите и много други съпътстващи дисциплини...
Айде, че стана много обемисто - не е като за кръчмата, в която е достатъчно да е уютно и да има добрите приятели, които по някое време ще си кажат - "а ти мен уважаАш ли ме?" - и дълго ще останат замислени над същността на приятелството пред полупълната чаша..., докато не дойде оная келнерка, с големите очи и не им намекне, че почват да метат...)
Наздраве, при мен си е късният следобед, та - преди отново да изляза - мога да пожелая лека нощ на все още незаспалите по вашите географски ширини! Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениестига де чичо това са статично решими неща, не са от динамиката или от еластичността)))) Шегувам се, може вече и аз да забравям подробностите) чичка....
пп Айде отивай да пиеш едно малко и да дремнеш 2-3 ч в колата.....Last edited by 4i40; 22.08.2017, 21:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениестига де чичо това са статично решими неща, не са от динамиката или от еластичността)))) Шегувам се, може вече и аз да забравям подробностите
Trakatrak, та да ме поздрави за избирателната памет!?
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Съжалявам Безимен, едно време много ми беше трудно да смятам греди ( нещо елементарно за конструкторите)....
Не е важно дали мога да сметна елементарен интеграл или греда на две опори.....
Мисленето остава и възможността да вземаш решения основани на технически познания !
пп Надявам се не те засегнах с тез обратни на твоето мислене слова....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Добро утро !
ТО пак е заспало в колата и се събудило по зорите.....
пп Поздрави за много добрия анализ на съвременните програмисти !
На са чували за интеграли, диференциали,редове, матрици, обаче са супер и най - велики по света....
Добро утро и от мен!
Много неща сме учили преди, но се колебая, дали е било необходимо всичко това...
Например, пространствената форма на фигура, наподобяваща донякъде седлото - наричахме хиперболичен параболоид / ще си счупя езика, докато го кажа!.../Нямаше друг начин за намиране на повърхнината на хиперболичния параболоид, освен чрез решаване на интеграл. Отделно, всеки интеграл имаше /и продължава да има/ свое решение.
Е, кому са необходими в живота подобни знания, освен на хората, които се занимават само и единствено с математика? Развива се логическо мислене? Достатъчен мотив ли е това, за да учиш цели нощи подобни тясно ориентирани в дадена материя подробности? Може би, връзката с практиката беше по-незабележима. Затова сега акцентът е върху това, но отново не се получава, защото практиката в България е на изчезване /собствениците не мотивират с реално заплащане работниците си, за да се развиват в избраната област.... и т.н./. Всичко се гради по линия на най-малкото съпротивление, без идея за някакво бъдеще, което кара младите да мислят за напускане на страната от най-ранна възраст.......................
Сега акцентът е върху онова, към което има интерес, развива са "бизнес", лесно реализуем, който носи клиенти, пари и бърза работа, а в електрониката може да се говори за интегрално, диференциално смятане..., но на много по-високите нива, без включване на масовия потребител...
Да си разбудя мозъка на ранина със спомени и размисли...Наздраве с кафето - вече виждам дъното на чашата си... Хубав ден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеи сладолед чичо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Днес кафето е с приоритет. Диня после
Правя го. С мляко или църно ?
Коментар
Коментар