Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Last edited by Trakatrak; 10.07.2018, 17:52.
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеТова ще е интересно. Мога да осигуря кол, ако си нямате.
Наздраве!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ако мога да използвам абсолютно неуместната историческа ирония, то бих казал, че Гурко е бил габровец, или поне напълно наясно с манталитета ви, та затова е наредил на старозагорци да си стоят в града, докато не дошли албанската измет и башибозука от околните села, та станало каквото станало с дивашките кланета там, щото е съзнавал човека, че като ви се изсипят едни 40 000 души от Стара Загора и околията и уйде коня у ряката, та покрай него и "проходът, войната и себе дори". Глупава ирония, но ми дойде, та я списах. Поклон пред жертвите от онова време, загинали с мисълта за Майка България, за да може помиярите днес да емигрират....
Друг факт е, че по време на битката много габровки се изкачват всеки ден до върха, за да носят вода и боеприпаси на войниците. Жени и момичета се грижат за ранените в болниците. Организирани си от доброволческо дружество Майчина грижа.
За двете опълченски дружини събрани от целия хабитат и станали част от опълченския отряд, въобще няма да споменавам.
Както рекох, доброволчеството има дълбоки корени сред аборигените.
Наздраве, че нещо разводнихме пиенето с приказки!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Боли ме да не казвам какво за някакви си в Тайланд! Светът съвсем се чална, бахти - ок,лична драма, ама чак пък цял свят, барабар с илонка мъскова ходиха до там, че да видят какво става - осраха природата наоколо, създадоха непоправими щети и то за какво - за няколко пишлигарчета, дето не е ясно точно какво са го дирили там. Малко тип нашия алпинист (да ме прощават всички негови приятели и особено Колчо). Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е статистика...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Бих казала, че това също е част от наследството ми. А доброволчеството е силно представено в района, още от времето когато са се водели боевете на връх Свети Никола.
Наздраве, Грую!
Коментар
-
Ако мога да използвам абсолютно неуместната историческа ирония, то бих казал, че Гурко е бил габровец, или поне напълно наясно с манталитета ви, та затова е наредил на старозагорци да си стоят в града, докато не дошли албанската измет и башибозука от околните села, та станало каквото станало с дивашките кланета там, щото е съзнавал човека, че като ви се изсипят едни 40 000 души от Стара Загора и околията и уйде коня у ряката, та покрай него и "проходът, войната и себе дори". Глупава ирония, но ми дойде, та я списах. Поклон пред жертвите от онова време, загинали с мисълта за Майка България, за да може помиярите днес да емигрират...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеИ аз мога, ама е за вампири
Иначе другото май му викаха пилон, ама не за знаме
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеТова ще е интересно. Мога да осигуря кол, ако си нямате.
Наздраве!Иначе другото май му викаха пилон, ама не за знаме
Пък доколкото си спомням, една външна министърка (мноооог екс хубаво Наде) беше танцувала на Кол, но да не отплесвам във феклани истории.
Наздраве!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Ся, ще трябва да правите кастинг за кол - с тройна подсигуровка, че да не натроша инвентара на Кръчмата, ако река да се развихря.
Наздраве!
Наздраве!
Коментар
-
Бих казала, че това също е част от наследството ми. А доброволчеството е силно представено в района, още от времето когато са се водели боевете на връх Свети Никола.
Наздраве, Грую!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
I agree to disagree
Приемам гледната ти точка - дядо също дълги години беше доброволец, все ставаше по нощите човека, докато бяхме ваканция с братовчедите около него и баба, че да спасява някой олигофрен или да гаси поредния пожар, причинен също от олигофрен! Поклон пред доброволците, на останалите - по 10 удара на голо, ако и да са деца.
Наздраве, тнм, дано не съм те обидил от гледна точка на доброволчеството - наистина благородно занимание, твърде нетипично за твоя регион, още от времето когато са се водели боевете на връх Свети Никола.
Наздраве, Грую!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Грую, ще се съглася, че не съм съгласна с теб. Защото не ми се влиза в излишни спорове.
Написах коментари си от позиция на човек, бил дълги години доброволец. Участвала съм в не една спасителни и за съжаление и последващи /когато се търси тялото на загинал човек/ операции. Мисля, че имам правото да изразя възхищението си от упоритостта и решителността на хората, взели участие в спасяването на децата.
Наздраве!
Приемам гледната ти точка - дядо също дълги години беше доброволец, все ставаше по нощите човека, докато бяхме ваканция с братовчедите около него и баба, че да спасява някой олигофрен или да гаси поредния пожар, причинен също от олигофрен! Поклон пред доброволците, на останалите - по 10 удара на голо, ако и да са деца.
Наздраве, тнм, дано не съм те обидил от гледна точка на доброволчеството - наистина благородно занимание, твърде нетипично за твоя регионNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Боли ме да не казвам какво за някакви си в Тайланд! Светът съвсем се чална, бахти - ок,лична драма, ама чак пък цял свят, барабар с илонка мъскова ходиха до там, че да видят какво става - осраха природата наоколо, създадоха непоправими щети и то за какво - за няколко пишлигарчета, дето не е ясно точно какво са го дирили там. Малко тип нашия алпинист (да ме прощават всички негови приятели и особено Колчо). Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е статистика...
Написах коментари си от позиция на човек, бил дълги години доброволец. Участвала съм в не една спасителни и за съжаление и последващи /когато се търси тялото на загинал човек/ операции. Мисля, че имам правото да изразя възхищението си от упоритостта и решителността на хората, взели участие в спасяването на децата.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Стига деее..
Човек не може те щипне тук - там....
С такова мезе, само Наздраве !Май ще сънуваш запетаята. Много се впечатли
Коментар
Коментар