If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако мога да използвам абсолютно неуместната историческа ирония, то бих казал, че Гурко е бил габровец, или поне напълно наясно с манталитета ви, та затова е наредил на старозагорци да си стоят в града, докато не дошли албанската измет и башибозука от околните села, та станало каквото станало с дивашките кланета там, щото е съзнавал човека, че като ви се изсипят едни 40 000 души от Стара Загора и околията и уйде коня у ряката, та покрай него и "проходът, войната и себе дори". Глупава ирония, но ми дойде, та я списах. Поклон пред жертвите от онова време, загинали с мисълта за Майка България, за да може помиярите днес да емигрират...
Не знам доколко генерала е бил на ясно с нравите ни, но е факт, че след пристигането на старозагорци в хабитата, почти във всяка къща е имало разквартировани бежанци. Получили са необходимото внимание и грижи, дори са се създали доста здрави връзки между семействата. Най-голямата сестра на дядо ми се е омъжила в Стара Загора. Нещо абсолютно недопустимо за рода ни, защото браковете в него са били уредени и то само между няколко семейства, от две съседни махали. Както се майтапех преди време с Безимен, дори не са минавали отвъд реката да си търсят другар в живота.
Друг факт е, че по време на битката много габровки се изкачват всеки ден до върха, за да носят вода и боеприпаси на войниците. Жени и момичета се грижат за ранените в болниците. Организирани си от доброволческо дружество Майчина грижа.
За двете опълченски дружини събрани от целия хабитат и станали част от опълченския отряд, въобще няма да споменавам.
Както рекох, доброволчеството има дълбоки корени сред аборигените.
Наздраве, че нещо разводнихме пиенето с приказки!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Боли ме да не казвам какво за някакви си в Тайланд! Светът съвсем се чална, бахти - ок,лична драма, ама чак пък цял свят, барабар с илонка мъскова ходиха до там, че да видят какво става - осраха природата наоколо, създадоха непоправими щети и то за какво - за няколко пишлигарчета, дето не е ясно точно какво са го дирили там. Малко тип нашия алпинист (да ме прощават всички негови приятели и особено Колчо). Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е статистика...
Ми, той Илона само реклама си направи. Така се продават тенически изделия с неуверена репутация. Наздраве за находчивите търговци!
Бих казала, че това също е част от наследството ми. А доброволчеството е силно представено в района, още от времето когато са се водели боевете на връх Свети Никола.
Наздраве, Грую!
Дааа и при нас доброволчеството е силно застъпено. На масата. Да пием за това доброволците да не са прекалено много!
Ако мога да използвам абсолютно неуместната историческа ирония, то бих казал, че Гурко е бил габровец, или поне напълно наясно с манталитета ви, та затова е наредил на старозагорци да си стоят в града, докато не дошли албанската измет и башибозука от околните села, та станало каквото станало с дивашките кланета там, щото е съзнавал човека, че като ви се изсипят едни 40 000 души от Стара Загора и околията и уйде коня у ряката, та покрай него и "проходът, войната и себе дори". Глупава ирония, но ми дойде, та я списах. Поклон пред жертвите от онова време, загинали с мисълта за Майка България, за да може помиярите днес да емигрират...
Не си прав Груич. Всеки има право да мигрира и да потърси по-добра житейска професионална реализация и да съхрани българската си идентичност и християнска нравственост, ако непреодолима сила го принуди към това. Излишно е да те открехвам, че бандитската дискриминация наложена от престъпно малцинство срещу мнозинството от българските граждани, лишени от възможност за личностно развитие и израстване в условията на престъпен заговор срещу правовия ред и традиционния морал, както и застрашени да бъдат погълнати от провеждания геноцид, принуди милиони наши съграждани да потърсят спасение и спокоен живот далеч от отечеството им. Не само че нямаме право да ги корим, но те остават стратегически резерв за оцеляване на народността, ако глупостта на трансформаторите съвсем ни забие към небитието. Наздраве да се случи обратното!
Това ще е интересно. Мога да осигуря кол, ако си нямате.
Наздраве!
И аз мога, ама е за вампири Иначе другото май му викаха пилон, ама не за знаме Пък доколкото си спомням, една външна министърка (мноооог екс хубаво Наде) беше танцувала на Кол, но да не отплесвам във феклани истории.
Наздраве!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Бих казала, че това също е част от наследството ми. А доброволчеството е силно представено в района, още от времето когато са се водели боевете на връх Свети Никола.
Наздраве, Грую!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
I agree to disagree
Приемам гледната ти точка - дядо също дълги години беше доброволец, все ставаше по нощите човека, докато бяхме ваканция с братовчедите около него и баба, че да спасява някой олигофрен или да гаси поредния пожар, причинен също от олигофрен! Поклон пред доброволците, на останалите - по 10 удара на голо, ако и да са деца.
Наздраве, тнм, дано не съм те обидил от гледна точка на доброволчеството - наистина благородно занимание, твърде нетипично за твоя регион
Наздраве, Грую!
Мечо
Грую, ще се съглася, че не съм съгласна с теб. Защото не ми се влиза в излишни спорове.
Написах коментари си от позиция на човек, бил дълги години доброволец. Участвала съм в не една спасителни и за съжаление и последващи /когато се търси тялото на загинал човек/ операции. Мисля, че имам правото да изразя възхищението си от упоритостта и решителността на хората, взели участие в спасяването на децата.
Наздраве!
I agree to disagree
Приемам гледната ти точка - дядо също дълги години беше доброволец, все ставаше по нощите човека, докато бяхме ваканция с братовчедите около него и баба, че да спасява някой олигофрен или да гаси поредния пожар, причинен също от олигофрен! Поклон пред доброволците, на останалите - по 10 удара на голо, ако и да са деца.
Наздраве, тнм, дано не съм те обидил от гледна точка на доброволчеството - наистина благородно занимание, твърде нетипично за твоя регион
Боли ме да не казвам какво за някакви си в Тайланд! Светът съвсем се чална, бахти - ок,лична драма, ама чак пък цял свят, барабар с илонка мъскова ходиха до там, че да видят какво става - осраха природата наоколо, създадоха непоправими щети и то за какво - за няколко пишлигарчета, дето не е ясно точно какво са го дирили там. Малко тип нашия алпинист (да ме прощават всички негови приятели и особено Колчо). Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони е статистика...
Грую, ще се съглася, че не съм съгласна с теб. Защото не ми се влиза в излишни спорове.
Написах коментари си от позиция на човек, бил дълги години доброволец. Участвала съм в не една спасителни и за съжаление и последващи /когато се търси тялото на загинал човек/ операции. Мисля, че имам правото да изразя възхищението си от упоритостта и решителността на хората, взели участие в спасяването на децата.
Наздраве!
Мечо
Преди малко съобщиха, че всички деца, които бяха в пещера в Тайланд са извадени на повърхността живи, заедно с треньора си.
Чест и почитание за спасителите и доброволците и наздраве, за тяхно здраве!
Коментар