Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Ъъ .. последно, че станахме досадни с тия чушляци
Ама, щом ще са в тенджера, редите ги хоризонтално, кръстосано ( дебело към тънко по редове ) и накрая ги захлювате с 1 чиния с дъното нагоре и чак тогава капака.
Причината е да не се разместват докато се варят като заври водата и после като си правите белия сос да си гребвате спокойно от бульона, който се подава над чинията.
П.П. Вече почваме за къркане да си шпрехаме
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеПак благодаря за съветите
ще докладвам за резултата
а,другия резултат-отстранихме Априлов
и продължаваме напред
ей,това майките големи запалянки бре
Коментар
-
За бял сос:
Кавър А: Когато чушките са готови се прави смес от 2 яйца ( жълтъци ) + 2 с.л. брашно + 1 коф. кис. мляко + сол + черен пипер. Така направената смес се изсипва в тенджерата с чушките бавно ( на струя ), като едновременно се разклаща тенджерата с въртеливи движения. Дозата е за 12-15 чушки.
По желание може и лимонтозу в последните 1-2 мин., за да не сгъсти много соса.
Кавър Б: В тиган се слага една лъжица краве масло и като се стопи се слагат 2-3 супени лъжици брашно. Бърка се докато сместта потъмнее и започне да мирише готино. Разрежда се внимателно с бульона от чушките или с топла вода с малко зеленчуков бульон. Накрая се прибавят 1/2 кофичка кисело мляко, малко лимонов сок по желание и черен пипер.
После връщаш кавър Х за още 5-10 мин. да покъкри и да не се пресече.
П.П. Чиърс, че пресъхвам от толкова писане.
Ама, днес Евъртън - Ливер-а и сега Челси - Ман Ю к'ви мачове прайкат. ЕвалаLast edited by marandi; 28.10.2012, 18:25.
Коментар
-
и продължаваме напред
П.П. Иначе чушляците може да ги направиш и с бял сос, ама то и там са хиляди кавъри за приготвяне.
Русото много се ядосва на Ламята, защото го питам кое как го обичаш и как да ти се направи, бря? Той ми цепи заучения отговор: "Ами, както го направиш." - и откачам, щот' т'ва нищо не ми говори, т..е няма никаква информация кое как харесва и т.н. Та, ми трябваха около 3-4 седмици да си играя на проба-грешка, докато му чатна вкуса и кое му харесва и на кое се мръщи
Т'ва е нормално и причината са едни ензими в устната кухина, които допринасят за чувствителността към различни вкусове, която при всеки е различна и става малко като препоръките за филми и книги.
Препоръчва ти се горещо гледай тоя филм, колко е як, а тоя който го гледа псува наум и си вика - загубих си времето.
Т.е. всеки усеща по различен начин едно и също ястие и за някого може да се окаже върха, а за друг пълен буламач, поради разликата в ензимите при всеки.
П.П.П. Та, прощавай, че си позволих да ти давам наклон на ... "вкуса" ( ся ще ти метна 2 бързи варианта за бял сос за пълнени чушки )Last edited by marandi; 28.10.2012, 18:03.
Коментар
-
и продължаваме напред
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениев тенджера
сега отивам на мач -малкия е в отбора на училището
но като се върна ,ще сглобя един файл от рецептите
и го връчвам на жената да свещенодейства в храма си
да охака 1 пилешки/телешки бульон тогава на чушките в тенджерата.
----------------------------------------------------
А, после за сос - тоя, който ти каза ТНМ-чева. Кисело мляко, много чесън и копър - ще влезе 6-ца при тоя вариант. Като си извадиш от тенджерата в чиния чушките, после поливаш отгоре и си го объркаш с вилицата докато се омеси всичко и стане сочно, понеже пиперките ще се късат.
План Б: Ако обичаш люто кат' бебе Манков, кат' ги разпориш с вилицата в чинията чушките и ги сплескаш в чинията с ориза, изреждаш дресинг ( тънка струйка ) по малко от сос чили, соев сос и мед. Правиш го кат' паяжина и ще стане уникален вкус и после си добавяш след опитване по-люто, по-солено или по-сладко го искаш да ти бъде. Би, трябвало да наблегнеш на чилито, другото просто за гъдел.
Демек, план А ти е кат' манджа, а план Б кат' гурме и слагаш една сочна пържола отстрани за гарнитура - хихи
Но тая комбинация ми е странна и не бих я пробвал
---------------------------------------------------
При подправките акцент: чер, червен пипер, чубрица, мащерка.
П.П. Пфу ... измислихме те най-после - "силата" на форумите и колективното мисленеLast edited by marandi; 28.10.2012, 16:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениев тенджера
Чичо,опитай веднъж и пак ще говорим
баба ми ги правеше с домашно козе сирене
сигурно и това има значение
затова и аз съм взел някакво прехвалено
пък да видим
за сърми още е рано-още не излязло кьосето на добра пара
кога ке го слагаме у бидоня
кога ке стане
Коментар
-
Сега да минем към десертите....
След такива тежки манджи , ви предлагам..:
Зимна круша на микровълнова печка....
Обелваме крушата и я нарязваме на кръгчета. Поръсваме с канела и капка мед.
2 мин на мах....
Като Жак Папен - за три минути...
пп Рецептата е забранена за жени с маникюри...Опасност от скъсяване на пръстите с една фаланга....
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеНа фурна, тиган или тенджера се спря от всички варианти? Че има значение. Т.е. кой от всички варианти си избра? - хихи
Чичо,опитай веднъж и пак ще говорим
баба ми ги правеше с домашно козе сирене
сигурно и това има значение
затова и аз съм взел някакво прехвалено
пък да видим
за сърми още е рано-още не излязло кьосето на добра пара
кога ке го слагаме у бидоня
кога ке станеhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеИ аз така си мисляИстината е някъде тук
По отдолу....на първия ред....
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеmarandi то това си е ала мързелива комбинация 2 в 1
Що се касае до рецептата която я постнах бъди сигурен ,че ако се захвана за един час мога да ти я спретна.Как става номера.С изключение на сиренето, слагам останалите продуктите наведнъж у тенджерата .За 15 мин с котлона на макс са почти готови.Едва тогава добавям сиренето на кубчета и с тая смес пълня чушките и ги слагам у фурната за 20 мин .И след това ги заливам с кис.мляко и яйцата и доопичам.Обаче у нас има един проблем и той е ,че чушки пълнени без значение с какво ,моя не яде .Въобще манджите не са за предпочитане.Набляга се на кюфтаци,пържоли /св или пилешки /или шишове.Гарнитурата е пържени картофи или печени на фурна или чист ориз или със зеленчуци.
позволете на френската полиция да говори немски
П.П. Кой каза "Наздраве!" - че днес имам яка глътка
Коментар
-
Към пиячите на вино внимавайте ,че същото вреди на мозъка
http://novinar.bg/news/vinoto-vredi-..._NDA4NDs0.html
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПри тоя вариант, ако ми ги направиш за по-малко от 2часа и половина - ще се метна от някъде, заедно с почистването и сервиране.
Русото е кат' вятърна мелница в ръцете и отиде час и половина поне. Демек на Ламята т'ва няма да му се прави
П.П. По-добре да ги комбинира в тенджера ( 7 литра съд ) и ред сърми и ред пълнени чушки ( пълнежа той да си го избира кой да е от всичките ).
Ще излезе 2-но количество спрямо тавата от фурната и ще станат пак за 2 часа, ама ще има 2 различни манджи - сърми и пълнени чушки поне по 3 кила от всяка
Що се касае до рецептата която я постнах бъди сигурен ,че ако се захвана за един час мога да ти я спретна.Как става номера.С изключение на сиренето, слагам останалите продуктите наведнъж у тенджерата .За 15 мин с котлона на макс са почти готови.Едва тогава добавям сиренето на кубчета и с тая смес пълня чушките и ги слагам у фурната за 20 мин .И след това ги заливам с кис.мляко и яйцата и доопичам.Обаче у нас има един проблем и той е ,че чушки пълнени без значение с какво ,моя не яде .Въобще манджите не са за предпочитане.Набляга се на кюфтаци,пържоли /св или пилешки /или шишове.Гарнитурата е пържени картофи или печени на фурна или чист ориз или със зеленчуци.Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
Коментар