IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И при толкова много манджи, един не се сети да каже:
    - Наздраве!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

    Коментар


    • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      MILOM ето ти рецепта за пълнени пиперки със сирене и ориз

      15 бр. тумбести чушки червени и жълти (по-ароматни са), 1 гл. стар лук, 1 стрък праз лук, 400 г нарязано на кубчета сирене, 2 пилешки бульона, сол, черен и бял пипер и кориандър смлени, 1,5 ч.ч ориз, чубрица, магданоз, 1 коф. кисело мляко, 2 яйца и малко вегета.

      Почистваме чушките и ги надупчваме с нож. Почистеният стар лук, нарязан надребно, задушаваме в малко олио и вода, към края добавяме и нарязаният надребно праз лук. След като лукът се позапържи добавяме ориза и след малко сипваме и 2,5 ч.ч. вода. Прибавяме бульона, сол, пиперите и чубрицата. След като водата почти се изпари, оттегляме от котлона, за да поизстине сместта и да допопие водата, след това слагаме магданоза и сиренето. Пълним чушките и ги подреждаме в избрания от нас съд. Ако остане мъничко от плънката я разстиламе по дъното на тавичката.Заливаме с още 1 чаша леко осолена вода. Запичаме до готовност и застройваме с 2 разбити с 1 коф.к.мляко яйца с добавка на мъничко вегета. Прекрасно разтоварващо ядене
      Бах ти буламача............

      Коментар


      • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        MILOM ето ти рецепта за пълнени пиперки със сирене и ориз

        15 бр. тумбести чушки червени и жълти (по-ароматни са), 1 гл. стар лук, 1 стрък праз лук, 400 г нарязано на кубчета сирене, 2 пилешки бульона, сол, черен и бял пипер и кориандър смлени, 1,5 ч.ч ориз, чубрица, магданоз, 1 коф. кисело мляко, 2 яйца и малко вегета.

        Почистваме чушките и ги надупчваме с нож. Почистеният стар лук, нарязан надребно, задушаваме в малко олио и вода, към края добавяме и нарязаният надребно праз лук. След като лукът се позапържи добавяме ориза и след малко сипваме и 2,5 ч.ч. вода. Прибавяме бульона, сол, пиперите и чубрицата. След като водата почти се изпари, оттегляме от котлона, за да поизстине сместта и да допопие водата, след това слагаме магданоза и сиренето. Пълним чушките и ги подреждаме в избрания от нас съд. Ако остане мъничко от плънката я разстиламе по дъното на тавичката.Заливаме с още 1 чаша леко осолена вода. Запичаме до готовност и застройваме с 2 разбити с 1 коф.к.мляко яйца с добавка на мъничко вегета. Прекрасно разтоварващо ядене
        При тоя вариант, ако ми ги направиш за по-малко от 2часа и половина - ще се метна от някъде, заедно с почистването и сервиране.

        Русото е кат' вятърна мелница в ръцете и отиде час и половина поне. Демек на Ламята т'ва няма да му се прави

        П.П. По-добре да ги комбинира в тенджера ( 7 литра съд ) и ред сърми и ред пълнени чушки ( пълнежа той да си го избира кой да е от всичките ).

        Ще излезе 2-но количество спрямо тавата от фурната и ще станат пак за 2 часа, ама ще има 2 различни манджи - сърми и пълнени чушки поне по 3 кила от всяка.

        И после на всяко хапване може да си върти различни сосове, все едно е различна манджа пълнената чушка

        Уж жените сте по-стиснати от мъжете, ама кат' е да се правят разходи - нямате равни и хич не мислите. За фактор време па да не говорим. По-добре да ръга 5 кинта в чорапа и да отива на някоя механа, където ги правят. Ще му стигнат за 2 порции по 300 гр и няма да цапа и да си губи времето - демек ще си начеше крастата и ще му е по-евтино, отколкото да си ги прави сам
        Last edited by marandi; 28.10.2012, 13:54.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          + Индийско орехче, кориандър.......коркума...

          пп. Пълнени чушки с ориз и сирене са кулинарно извращение.....Не мога да зацепя от кой край на нашата многообразна българска кухня е това "чудо"......
          Оста Силистра - Добрич...?
          И аз така си мисля Истината е някъде тук

          Коментар


          • MILOM ето ти рецепта за пълнени пиперки със сирене и ориз

            15 бр. тумбести чушки червени и жълти (по-ароматни са), 1 гл. стар лук, 1 стрък праз лук, 400 г нарязано на кубчета сирене, 2 пилешки бульона, сол, черен и бял пипер и кориандър смлени, 1,5 ч.ч ориз, чубрица, магданоз, 1 коф. кисело мляко, 2 яйца и малко вегета.

            Почистваме чушките и ги надупчваме с нож. Почистеният стар лук, нарязан надребно, задушаваме в малко олио и вода, към края добавяме и нарязаният надребно праз лук. След като лукът се позапържи добавяме ориза и след малко сипваме и 2,5 ч.ч. вода. Прибавяме бульона, сол, пиперите и чубрицата. След като водата почти се изпари, оттегляме от котлона, за да поизстине сместта и да допопие водата, след това слагаме магданоза и сиренето. Пълним чушките и ги подреждаме в избрания от нас съд. Ако остане мъничко от плънката я разстиламе по дъното на тавичката.Заливаме с още 1 чаша леко осолена вода. Запичаме до готовност и застройваме с 2 разбити с 1 коф.к.мляко яйца с добавка на мъничко вегета. Прекрасно разтоварващо ядене
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Ами щом са такива, ще им ходи нормалната заливка. Яйце, кисело или прясно мляко и брашно
              + Индийско орехче, кориандър.......куркума...

              пп. Пълнени чушки с ориз и сирене са кулинарно извращение.....Не мога да зацепя от кой край на нашата многообразна българска кухня е това "чудо"......
              Оста Силистра - Добрич...?
              Last edited by 4i40; 28.10.2012, 14:51.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                Благодаря,ТНМ и Маранди
                а заливка ,че иначе стават много сухи
                плийз
                На постните сърми - кисело мляко, чесън, копър и зехтин.
                Когато правя пиперки:
                Лъжица /препълнена/ с брашно, леко запържена в зехтин, разредено със сос от тавата с чушките /може да долееш една кафена чашка вода/. Добавяш и едно разбито яйце и връщаш всичко в тава, като леко я разклащаш за да се разстели навсякъде. Печеш още няколко минути и готово
                Last edited by tnm; 28.10.2012, 13:51.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

                Коментар


                • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  Благодаря,ТНМ и Маранди
                  а заливка ,че иначе стават много сухи
                  плийз
                  На фурна, тиган или тенджера се спря от всички варианти? Че има значение. Т.е. кой от всички варианти си избра? - хихи

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                    Благодаря,ТНМ и Маранди
                    а заливка ,че иначе стават много сухи
                    плийз
                    Две-три бирички или бутилка винце

                    Ами щом са такива, ще им ходи нормалната заливка. Яйце, кисело или прясно мляко и брашно

                    Коментар


                    • Благодаря,ТНМ и Маранди
                      а заливка ,че иначе стават много сухи
                      плийз
                      http://milom.blog.bg/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Много малко е сиренето за т'ва количество

                        Иначе другото е така, както си го описала
                        Малко, защото слагат много сол в него и ястието става пресолено.
                        Пък и честно да ти кажа, винаги съм го слагала "на око".
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Милом, никога не съм пълнила пиперки с ориз и сирене. Тази рецепта я използвам за лозови сърми. Сигурно ще стане и с пиперки.
                          Измиваш чушките, надупчваш ги и ги преброяваш. Когато пълня чушките с кайма и ориз, количеството на ориза е: една лъжица ориз на една чушка.
                          Тъй като сега няма да ползваш кайма, сложи малко повече от лъжица.
                          Когато правя лозови сърми на всеки десет лъжици ориз слагам по една лъжица булгур.
                          Рецепта, да речем за 10 чушки:
                          Чушки - 10 броя
                          Ориз - 11 супени лъжици
                          Булгур - 1 супена лъжица
                          Лук - една глава
                          Сирене - стотина грама.
                          Копър, черен пипер.
                          Нарязваш лукът и го задушаваш в тигана. Към него добавяш измития ориз и булгур /предварително си измерил обема на ориза и булгура- чашка, купичка/.
                          Когато ориза стане прозрачен, добавяш вода - два пъти обема на ориза /ако ориза е бил една чаша добавяш две чаши вода/.
                          След оризът "поеме" водата, сваляш сместа от котлона и добавяш сиренето, ситно нарязания копър и черния пипер.
                          Като изстине, пълниш чушките, заливаш с още два пъти обема на ориза и печеш или вариш в тенджера.
                          Внимавай със сиренето, защото понякога е много солено.

                          П.П. Да ти напомня, че това е рецепта за лозови сърми, не знам дали става за пиперки
                          Много малко е сиренето за т'ва количество. Към 350 гр. ще му трябват за тая доза

                          Иначе другото е така, както си го описала

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                            жена ми ги прави с кайма и ориз,
                            пък баба ми навремето ги правеше със сирене и ориз
                            и докато напълни плънката в пиперките
                            аз съм и помогнал с унищожаването и
                            ех ,къде са бабините гозби
                            Бе, ето ти рецепта кат' бабината, ама е на фурна и няма да станат сочни и меки като пълнени чушки в тенджера, според мен.

                            http://www.momentofpeace.net/2007/pylnenichishki

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              Маранди ,я дай една рецепта на пълнени пиперки със сирене и ориз
                              много ми се приядоха,а жената ще измисли нещо,като нищо
                              и после ще трябва и да го ям

                              ПС-ако някой друг знае да се включва
                              че лигите ми веч текат
                              /малкия футбалер пише за Душко Добродушко
                              и написал че устата му се напълнила с храчки
                              като влязъл в офиса/
                              Милом, никога не съм пълнила пиперки с ориз и сирене. Тази рецепта я използвам за лозови сърми. Сигурно ще стане и с пиперки.
                              Измиваш чушките, надупчваш ги и ги преброяваш. Когато пълня чушките с кайма и ориз, количеството на ориза е: една лъжица ориз на една чушка.
                              Тъй като сега няма да ползваш кайма, сложи малко повече от лъжица.
                              Когато правя лозови сърми на всеки десет лъжици ориз слагам по една лъжица булгур.
                              Рецепта, да речем за 10 чушки:
                              Чушки - 10 броя
                              Ориз - 11 супени лъжици
                              Булгур - 1 супена лъжица
                              Лук - една глава
                              Сирене - стотина грама.
                              Копър, черен пипер.
                              Нарязваш лукът и го задушаваш в тигана. Към него добавяш измития ориз и булгур /предварително си измерил обема на ориза и булгура- чашка, купичка/.
                              Когато ориза стане прозрачен, добавяш вода - два пъти обема на ориза /ако ориза е бил една чаша добавяш две чаши вода/.
                              След оризът "поеме" водата, сваляш сместа от котлона и добавяш сиренето, ситно нарязания копър и черния пипер.
                              Като изстине, пълниш чушките, заливаш с още два пъти обема на ориза и печеш или вариш в тенджера.
                              Внимавай със сиренето, защото понякога е много солено.

                              П.П. Да ти напомня, че това е рецепта за лозови сърми, не знам дали става за пиперки
                              Last edited by tnm; 28.10.2012, 12:48.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                                Маранди ,я дай една рецепта на пълнени пиперки със сирене и ориз
                                много ми се приядоха,а жената ще измисли нещо,като нищо
                                и после ще трябва и да го ям

                                ПС-ако някой друг знае да се включва
                                че лигите ми веч текат
                                /малкия футбалер пише за Душко Добродушко
                                и написал че устата му се напълнила с храчки
                                като влязъл в офиса/
                                Хъх, застреля ме с тая комбинация и мИня

                                По-добре пиперки бюрек си направи, че стават бързо - водят се аламинут все пак.

                                http://vkuhniata.wordpress.com/2009/08/08/pepper-burek/

                                В тая рецепта по желание може да добавяш като забъркваш сместа за пълнене и малко накиснат в топла вода и после изцеден хляб, за да извадиш по-голямо количество за повече бройки. За дадените количества в тоя линк около 3-4 филии купешки хляб. Може и в прясно мляко, ако имаш под ръка да ги накиснеш леко, вместо вода.

                                ------------------------------
                                За другия вариант ориз и кайма е традиционно, ама ориз и сирене ... <-- нямам представа какво ще се получи. Не съм правил досега такава комбинация

                                П.П. Направи си бюрек със сос Бешамел - ще стане за 30 мин. и приятно на вкус според мИня.

                                Винаги умувам как най-малко да се цапа и най-бързо да става - хихи

                                Коментар

                                Working...
                                X