IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    В клуб "Делфини" ли сте?
    училищно първенство по футбол
    http://milom.blog.bg/

    Коментар


    • Ъъ .. последно, че станахме досадни с тия чушляци

      Ама, щом ще са в тенджера, редите ги хоризонтално, кръстосано ( дебело към тънко по редове ) и накрая ги захлювате с 1 чиния с дъното нагоре и чак тогава капака.

      Причината е да не се разместват докато се варят като заври водата и после като си правите белия сос да си гребвате спокойно от бульона, който се подава над чинията.

      П.П. Вече почваме за къркане да си шпрехаме

      Коментар


      • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
        Пак благодаря за съветите
        ще докладвам за резултата

        а,другия резултат-отстранихме Априлов
        и продължаваме напред
        ей,това майките големи запалянки бре
        В клуб "Делфини" ли сте?

        Коментар


        • За бял сос:

          Кавър А: Когато чушките са готови се прави смес от 2 яйца ( жълтъци ) + 2 с.л. брашно + 1 коф. кис. мляко + сол + черен пипер. Така направената смес се изсипва в тенджерата с чушките бавно ( на струя ), като едновременно се разклаща тенджерата с въртеливи движения. Дозата е за 12-15 чушки.

          По желание може и лимонтозу в последните 1-2 мин., за да не сгъсти много соса.

          Кавър Б: В тиган се слага една лъжица краве масло и като се стопи се слагат 2-3 супени лъжици брашно. Бърка се докато сместта потъмнее и започне да мирише готино. Разрежда се внимателно с бульона от чушките или с топла вода с малко зеленчуков бульон. Накрая се прибавят 1/2 кофичка кисело мляко, малко лимонов сок по желание и черен пипер.

          После връщаш кавър Х за още 5-10 мин. да покъкри и да не се пресече.

          П.П. Чиърс, че пресъхвам от толкова писане.

          Ама, днес Евъртън - Ливер-а и сега Челси - Ман Ю к'ви мачове прайкат. Евала
          Last edited by marandi; 28.10.2012, 18:25.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            Пак благодаря за съветите
            ще докладвам за резултата

            а,другия резултат-отстранихме Априлов
            и продължаваме напред
            ей,това майките големи запалянки бре
            Браво за успеха на Милом 2 ( Джуниър ) и на майките тоже. Т'ва е важното

            П.П. Иначе чушляците може да ги направиш и с бял сос, ама то и там са хиляди кавъри за приготвяне.

            Русото много се ядосва на Ламята, защото го питам кое как го обичаш и как да ти се направи, бря? Той ми цепи заучения отговор: "Ами, както го направиш." - и откачам, щот' т'ва нищо не ми говори, т..е няма никаква информация кое как харесва и т.н. Та, ми трябваха около 3-4 седмици да си играя на проба-грешка, докато му чатна вкуса и кое му харесва и на кое се мръщи

            Т'ва е нормално и причината са едни ензими в устната кухина, които допринасят за чувствителността към различни вкусове, която при всеки е различна и става малко като препоръките за филми и книги.

            Препоръчва ти се горещо гледай тоя филм, колко е як, а тоя който го гледа псува наум и си вика - загубих си времето.

            Т.е. всеки усеща по различен начин едно и също ястие и за някого може да се окаже върха, а за друг пълен буламач, поради разликата в ензимите при всеки.

            П.П.П. Та, прощавай, че си позволих да ти давам наклон на ... "вкуса" ( ся ще ти метна 2 бързи варианта за бял сос за пълнени чушки )
            Last edited by marandi; 28.10.2012, 18:03.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              Пак благодаря за съветите
              ще докладвам за резултата

              а,другия резултат-отстранихме Априлов
              и продължаваме напред
              ей,това майките големи запалянки бре
              И синковецът беше на мач в петък, но ги опукаха със 7:0

              Коментар


              • Пак благодаря за съветите
                ще докладвам за резултата

                а,другия резултат-отстранихме Априлов
                и продължаваме напред
                ей,това майките големи запалянки бре
                http://milom.blog.bg/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                  в тенджера
                  сега отивам на мач -малкия е в отбора на училището
                  но като се върна ,ще сглобя един файл от рецептите
                  и го връчвам на жената да свещенодейства в храма си
                  Ъмм ...,

                  да охака 1 пилешки/телешки бульон тогава на чушките в тенджерата.
                  ----------------------------------------------------
                  А, после за сос - тоя, който ти каза ТНМ-чева. Кисело мляко, много чесън и копър - ще влезе 6-ца при тоя вариант. Като си извадиш от тенджерата в чиния чушките, после поливаш отгоре и си го объркаш с вилицата докато се омеси всичко и стане сочно, понеже пиперките ще се късат.

                  План Б: Ако обичаш люто кат' бебе Манков, кат' ги разпориш с вилицата в чинията чушките и ги сплескаш в чинията с ориза, изреждаш дресинг ( тънка струйка ) по малко от сос чили, соев сос и мед. Правиш го кат' паяжина и ще стане уникален вкус и после си добавяш след опитване по-люто, по-солено или по-сладко го искаш да ти бъде. Би, трябвало да наблегнеш на чилито, другото просто за гъдел.

                  Демек, план А ти е кат' манджа, а план Б кат' гурме и слагаш една сочна пържола отстрани за гарнитура - хихи

                  Но тая комбинация ми е странна и не бих я пробвал
                  ---------------------------------------------------
                  При подправките акцент: чер, червен пипер, чубрица, мащерка.

                  П.П. Пфу ... измислихме те най-после - "силата" на форумите и колективното мислене
                  Last edited by marandi; 28.10.2012, 16:20.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                    в тенджера
                    сега отивам на мач -малкия е в отбора на училището
                    но като се върна ,ще сглобя един файл от рецептите
                    и го връчвам на жената да свещенодейства в храма си

                    Чичо,опитай веднъж и пак ще говорим
                    баба ми ги правеше с домашно козе сирене
                    сигурно и това има значение
                    затова и аз съм взел някакво прехвалено
                    пък да видим

                    за сърми още е рано-още не излязло кьосето на добра пара
                    кога ке го слагаме у бидоня
                    кога ке стане
                    ОК.

                    Коментар


                    • Сега да минем към десертите....
                      След такива тежки манджи , ви предлагам..:

                      Зимна круша на микровълнова печка....

                      Обелваме крушата и я нарязваме на кръгчета. Поръсваме с канела и капка мед.
                      2 мин на мах....

                      Като Жак Папен - за три минути...

                      пп Рецептата е забранена за жени с маникюри... Опасност от скъсяване на пръстите с една фаланга....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        На фурна, тиган или тенджера се спря от всички варианти? Че има значение. Т.е. кой от всички варианти си избра? - хихи
                        в тенджера
                        сега отивам на мач -малкия е в отбора на училището
                        но като се върна ,ще сглобя един файл от рецептите
                        и го връчвам на жената да свещенодейства в храма си

                        Чичо,опитай веднъж и пак ще говорим
                        баба ми ги правеше с домашно козе сирене
                        сигурно и това има значение
                        затова и аз съм взел някакво прехвалено
                        пък да видим

                        за сърми още е рано-още не излязло кьосето на добра пара
                        кога ке го слагаме у бидоня
                        кога ке стане
                        http://milom.blog.bg/

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          И аз така си мисля Истината е някъде тук


                          По отдолу....на първия ред....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            marandi то това си е ала мързелива комбинация 2 в 1
                            Що се касае до рецептата която я постнах бъди сигурен ,че ако се захвана за един час мога да ти я спретна.Как става номера.С изключение на сиренето, слагам останалите продуктите наведнъж у тенджерата .За 15 мин с котлона на макс са почти готови.Едва тогава добавям сиренето на кубчета и с тая смес пълня чушките и ги слагам у фурната за 20 мин .И след това ги заливам с кис.мляко и яйцата и доопичам.Обаче у нас има един проблем и той е ,че чушки пълнени без значение с какво ,моя не яде .Въобще манджите не са за предпочитане.Набляга се на кюфтаци,пържоли /св или пилешки /или шишове.Гарнитурата е пържени картофи или печени на фурна или чист ориз или със зеленчуци.
                            Кокич,

                            позволете на френската полиция да говори немски

                            П.П. Кой каза "Наздраве!" - че днес имам яка глътка

                            Коментар


                            • Към пиячите на вино внимавайте ,че същото вреди на мозъка
                              http://novinar.bg/news/vinoto-vredi-..._NDA4NDs0.html
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                При тоя вариант, ако ми ги направиш за по-малко от 2часа и половина - ще се метна от някъде, заедно с почистването и сервиране.

                                Русото е кат' вятърна мелница в ръцете и отиде час и половина поне. Демек на Ламята т'ва няма да му се прави

                                П.П. По-добре да ги комбинира в тенджера ( 7 литра съд ) и ред сърми и ред пълнени чушки ( пълнежа той да си го избира кой да е от всичките ).

                                Ще излезе 2-но количество спрямо тавата от фурната и ще станат пак за 2 часа, ама ще има 2 различни манджи - сърми и пълнени чушки поне по 3 кила от всяка
                                marandi то това си е ала мързелива комбинация 2 в 1
                                Що се касае до рецептата която я постнах бъди сигурен ,че ако се захвана за един час мога да ти я спретна.Как става номера.С изключение на сиренето, слагам останалите продуктите наведнъж у тенджерата .За 15 мин с котлона на макс са почти готови.Едва тогава добавям сиренето на кубчета и с тая смес пълня чушките и ги слагам у фурната за 20 мин .И след това ги заливам с кис.мляко и яйцата и доопичам.Обаче у нас има един проблем и той е ,че чушки пълнени без значение с какво ,моя не яде .Въобще манджите не са за предпочитане.Набляга се на кюфтаци,пържоли /св или пилешки /или шишове.Гарнитурата е пържени картофи или печени на фурна или чист ориз или със зеленчуци.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X