Първоначално изпратено от mia11
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеВие всинцата не мое ли да загърбите дребнотемието и да да си насочите енергия към нещо по-съществено?
Или се е превърнало в необратим навик, дето ще си го тътрите, докато шавате?
Се едно се клатушкам в трамвая къмто централна баня и слушам пенционерите нагърбили бидоните за тяхната манна небесна - минералната вода/.........да а ма съседа пие от чешмата-а-а/. Как се плюят по между си за това с колко е поскъпнал магданозя.
И после тугедъл - централните агрикултури от жълтите павета.
Не евреите, не кризата, не импириаликлизма , не плоския данък, не илюминатите, не ............
Мъжете-е-е!
Мъжете по тия географски ширини скъсаха синджиря и станаха........... махленски клюкарки.
Като гледам какви са ни инвесторите - почвам да вярвам, че гласовете требе да се припознават с кю-ар код.
Ем мангалите не мое рупат кюфтаци, ем весторите......................
Боже Сергоооооо, колко истини хортуваш, дъл има някой да те чуе?
Какво става, бре, с нас?
Един ръфа втори, вторият ръфа третия, той ги дъвче и двамата барабар с копчетата.
И после ги изплюва.
Не е истина, колко ми е жал за махленските клюкарки и в реалния живот и във виртуала, защото пилеят ценната си енергия за поплювки.
А пък една надменност, едно мерене на пръчки, кой е по-по-най....кому е нужно това, бе джанъм?
А пък аз, защо ли толкова идеалистично вярвам в доброто и любовта, не знам....
може би си заслужава.....Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСега да го разтълкувам малко, това дето го копи пейстнах вчера с "Ctrl p"
За откъсите от анархистката теория на познанието на Пол Файерабенд става въпрос. "Против метода" е заглавието.
Ето мое тълкувание.
Приемането или неприемането на една идеология или вяра следва да се предостави на самия индивид. Що е идеология. Идеология е едно такова нещо като аксиоматична система в математиката. В основите на всяка една идеология стоят неподлежащи на рационално аргументиране истини (в математиката се наричат аксиоми). Или с други думи, за да не се нарушава свободата на мисълта е необходимо да се предостави на всеки индивид правото, по свои си собствени нерационални начини да си изгради своя собствена идеология. Всеки индивид има право сам да си избира своите си истини (аксиоми). Лично право на всеки индивид е да си избере в какво да вярва, и ако евентуално съществуващите научни идеологии и религиозни вери не го устройват, да си измисли свои собствени.
Сега, в какво вярвам аз. Аз съм субективен идеалист, политеист. Отричам детерминизма изобщо. Както природния, така и обществения. Обяснявам си природните закони, като божии воли, които се изменят толкова бавно, че от гледна точка на човечеството могат да бъдат погрешно определени като неизменни. Релативист съм. Отричам съществуването на абсолютни истини. Естествено от това следва, че вярвам в абсолютната свобода.
Тъй като повечето от вас са материалисти. Най лесно се разбирам с материалисти, които вярват в пропорционалността, симетрията, сравнителната логика, разликата между равенството и неравенството.
П.П. Лек ден, и още веднъж - респект за горния пост!Last edited by kev; 18.04.2013, 12:21.
Коментар
-
Сега да го разтълкувам малко, това дето го копи пейстнах вчера с "Ctrl p"
За откъсите от анархистката теория на познанието на Пол Файерабенд става въпрос. "Против метода" е заглавието.
Ето мое тълкувание.
Приемането или неприемането на една идеология или вяра следва да се предостави на самия индивид. Що е идеология. Идеология е едно такова нещо като аксиоматична система в математиката. В основите на всяка една идеология стоят неподлежащи на рационално аргументиране истини (в математиката се наричат аксиоми). Или с други думи, за да не се нарушава свободата на мисълта е необходимо да се предостави на всеки индивид правото, по свои си собствени нерационални начини да си изгради своя собствена идеология. Всеки индивид има право сам да си избира своите си истини (аксиоми). Лично право на всеки индивид е да си избере в какво да вярва, и ако евентуално съществуващите научни идеологии и религиозни вери не го устройват, да си измисли свои собствени.
Сега, в какво вярвам аз. Аз съм субективен идеалист, политеист. Отричам детерминизма изобщо. Както природния, така и обществения. Обяснявам си природните закони, като божии воли, които се изменят толкова бавно, че от гледна точка на човечеството могат да бъдат погрешно определени като неизменни. Релативист съм. Отричам съществуването на абсолютни истини. Естествено от това следва, че вярвам в абсолютната свобода.
Тъй като повечето от вас са материалисти. Най лесно се разбирам с материалисти, които вярват в пропорционалността, симетрията, сравнителната логика, разликата между равенството и неравенството.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеА бе, то и аз съм привърженик на философстването след като изпия няколко чаши вино след последната, ама нещо не ми се получава. Желанието за сън винаги се преборва с желанието за водене на полемики на философска тематика
При мене е след втората 30 - грамка...
Тнм, какви са тези разходки в историята на Египет....Счупи ми езика да ги чета сабахлян....
Успешен ден на всички !
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЩото тогава ПИЯТ. А могат да философстват само когато са ПИЕНИ, щото са МАТЕРИАЛИСТИ !!!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Големи сте кукувици. Не мога да разбера защо винаги водите най-готините дискусии посред нощите!?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеДобро утро tnm
Добро утро чета
Оттатък голямата ВОДА копират с "Ctrl p"
Така се копира на принтера бе мечо биков.
Друг път ш'ти кажа какво е това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеСега засядам, нали съм назад във времето, ама купик енда столична 1.75 литра, за до края на седмицата: )
Къде си?
Ха, наздраве тогава!
П.П. Ей, слушам ТВ7 за Смолян, чета си глупостите из нет-о линк-ове и то концентрирано - ама тоя ТВ формат е много изнервящ и все си барам копчето за звука ту нагоре, ту надоле - 'ноу бауцат тия.
Баси, не могат ли да говорят нормално ... и по-скокойно? Малко съм кат' жените правя 10 неща наведнъж - хахаLast edited by marandi; 18.04.2013, 04:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТи що не си пиян вече, бря?
П.П. Мани, днес окъпах 10 бири, литър вино и почвам 3-та кутия цигари. Направо се насрах.
Поне концентрат не съм пил от 3 дни - хаха
Коментар
Коментар