Първоначално изпратено от katilarium
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Last edited by tnm; 19.04.2013, 19:07.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеЩе вляза един път тая вечер тук.
Маранди, хайде да не ни занимаваш с тъпотиите си, може ли да те помоля, а? Слушай и благодарИ на хората, които имат повече знания от теб - наоколо.
Коригирай си малко източниците и подлагай на повече съмнения прочетеното в Гугъл от теб и престани да дезинформираш хората наоколо с писания от автори, които търсят сензации. Осмисли добре онова, които съм ти подчертал.
Не ти е във възможностите да ни занимаваш с техника, не го ли разбра вече?
Приятна вечер на хората, които знаят що е то техника, както и на техните ученици, между които несъмнено попада и Маранди.
Сподели, бря - просветли ни к'во не ти харесва? Озари пътят ни с някое мега-прозрение - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВизирах, че т'ва не било "винт за гайки", който се е "счупил", а Архимедов винт открит още преди 2000 години най-малко и подробно описан и прилаган/ползван за поливане като винтова помпа още тогава.
П.П. При малко от запазените записки на Архимед се вижда, че още тогава е ползвал деференциални и интеграли модели на пресмятания и ред куп други математически методи, които чак след 2000 години родните кифли "преоткривали" наново в математиката.
И накрая се пръкне някоя Мечка и почне да ти говори за "грешки".
Ще вляза един път тая вечер тук.
Маранди, хайде да не ни занимаваш с тъпотиите си, може ли да те помоля, а? Слушай и благодарИ на хората, които имат повече знания от теб - наоколо.
Коригирай си малко източниците и подлагай на повече съмнения прочетеното в Гугъл от теб и престани да дезинформираш хората наоколо с писания от автори, които търсят сензации. Осмисли добре онова, които съм ти подчертал.
Не ти е във възможностите да ни занимаваш с техника, не го ли разбра вече?
Приятна вечер на хората, които знаят що е то техника, както и на техните ученици, между които несъмнено попада и Маранди.If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПохапването е в следствие на глад /в повечето случаи/, а гладът е безусловен рефлекс. Мисленето е на заден план.
За мен си е Неволя .....даже и приказка си имаме ние българите ....та няма свобода,няма рационално и нерационално мислене,няма робство .....просто неволята го налага и се действа според наложеното от нея положение - трябвало му на някой да прекоси една локва,направил си платноход ...затрябвало му да я преплава по-бързо и си напрегнал мозъка ...затрябвало му още по-бързо и още повече си напрегнал мозъка .............на мен не ми требе да преплавам никаква локва и затова само ракийка ми се върти у чутурата ,ама за да я има требе да се 'оди на казаня да се свари,че инак чак се бият ако посегна на чужда
Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеЯденето следствие на рационално или на нерационално мислене е?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеЯденето следствие на рационално или на нерационално мислене е?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеРусичък колега, тука мечо е прав. При първото изпитание се чупи Архимедовият винт (Пълна спирала) и с така полученият винт, скоростта на кораба се увеличила. По същият начин, чрез грешка е открит и корабният булб.. Това е истина
Но от друга страна не е вярно че прогресът се дължи на грешки. Отдавна има лаборатории, аеротунели ( за колите ), експериментални басейни ( за корабите ). Така че отдавна прогресът се дължи на теоритичните разработки, а не на грешките както преди век.
И Мечо, аз съм кдп(от 2004) и корабостроител ( завършил съм 2009 същото както Русото)
П.П. При малко от запазените записки на Архимед се вижда, че още тогава е ползвал деференциални и интеграли модели на пресмятания и ред куп други математически методи, които чак след 2000 години родните кифли "преоткривали" наново в математиката.
И накрая се пръкне някоя Мечка и почне да ти говори за "грешки".Last edited by marandi; 19.04.2013, 18:02.
Коментар
-
На Айнщайн приписват следната фраза
– Разумът е слугата, а интуицията е господаря
Това означава, че рационалното мислене е подчинено на нерационалното мислене. Анализа е подчинен на избора.
Нилс Бор е бил на същото мнение. Тя всъщност и цялата философия на Бор е в този дух, а той е един от най добрите философи. Не случайно в учебниците по физика и химия се изучават неговите интерпретации за строежа на атома.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеХмм, да!
Когато искаш да стигнеш някъде за по-кратко време караш с по-висока скорост!?
Имаш рационалното познание, че пътя зависи от скоростта и времето. Или това не е рационално познание!?
Виж рационално мислене е друго нещо.
Рационалното мислене отговаря за спазването на правилата. Нерационалното мислене отговаря за нарушаването на правилата.
Човек, който няма рационално мислене не е способен да спазва правила. Човек, който няма нерационално мислене, не е способен изобщо да мисли и оттам да живее. Липсата на нерационално мислене е несъвместима с живота. Всички живи хора умеят да мислят нерационално (имат вкус, капризи, умеят да избират, и други неща свързани със самостоятелността, свободата и живота).Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПравилно съм разбрал.
Аз не мога да нарека знанията или познанията рационални. Рационални знания или познания мога да нарека с някои уговорки единствено естествената дарба на човека и някои животни да помнят правила и да умеят да се подчиняват, плюс придобитите от хората знания по аристотелева логика и булева алгебра, които служат за същото, на едно по високо ниво.
Всички други знания за мен не са свързани пряко с подчинение и спазване на правила и ограничения.
Когато искаш да стигнеш някъде за по-кратко време караш с по-висока скорост!?
Имаш рационалното познание, че пътя зависи от скоростта и времето. Или това не е рационално познание!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЩе ти отговоря!
Случаят с Нилс Бор - той е бил запознат със законите на кинематиката и динамиката и така /рационални познания/ и така е могъл да даде нерационален отговор на задачата.
Аз не мога да нарека знанията или познанията рационални. Рационални знания или познания мога да нарека с някои уговорки единствено естествената дарба на човека и някои животни да помнят правила и да умеят да се подчиняват, плюс придобитите от хората знания по аристотелева логика и булева алгебра, които служат за същото, на едно по високо ниво.
Всички други знания за мен не са свързани пряко с подчинение и спазване на правила и ограничения.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА, разбрах. Не ми отговаряй. Никога не бих използвал така понятията.
Случаят с Нилс Бор - той е бил запознат със законите на кинематиката и динамиката и така /рационални познания/ и така е могъл да даде нерационален отговор на задачата.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар