If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Ще ти отговори, че си пази очите макар при некачествени очила да има обратният ефект.
Иначе и аз не обичам да разговарям с хора със слънчеви очила. Знам, че имам тежък поглед, но и издържам на такива т.е. няма проблем с гледането в очите ми.
Таратанки пази - не го кефи как изглежда без очила и за това носи очила.
Не мога да гледам човек, ако не виждам очите му. И не го гледам, разбира се.
А ти, като си криеш очите - оди при свинете, те не се интересуват от душа.
София поне е сякаш няколко града на едно и също място. Има някой улици които са като граници на държави. Минаваш я и изведнъж виждаш други хора, облечени по различен начин, движещи се различно изглеждащи различно, дори тена им е различен. Говоря все за българи, не за нашите индианци. На едното място виждаш Европа, минаваш 100 метра в другата посока и се озоваваш в ориента. Тъмните очила са определено реквизит на ориента. Също както и анцузите и блестящите маратонки за мъжете и курвенските дрехи за жените, прекаления тен, намръщените или нацупени физиономии, позирането при вървене.
А най-странното е че хората не се омесват. Нищо не им пречи на едните да минат 100 метра нагоре, а другите 100 метра надолу, но мнозинството просто не го правят.
Ще ти отговори, че си пази очите макар при некачествени очила да има обратният ефект.
Иначе и аз не обичам да разговарям с хора със слънчеви очила. Знам, че имам тежък поглед, но и издържам на такива т.е. няма проблем с гледането в очите ми.
Абе,
защо много хора тук, в София, взеха да си крият очите зад тъмни очила?
Не, аз разбирам слепите, които слагат тъмните си очила, за да не ни образуват неприятни гледки с техните слепи очи.
Но защо хора с нормални очи си ги крият зад черни стъкла?
Ехх, не отиваме на добре, старчоци...
Не, не сме овци, ама следващите след нас са.
Христо Ботьов! Прав е бил.
Манков, приятелю! С уговорката, че не съм съгласен единствено с това болднатото, съм абсолютно съгласен и съпричастен с основния проблем в изложението ти
На мен винаги ми е правил впечатление и предизвиквал недоумение този факт - защо много хора особено сред по-младите носят постоянно тъмни очила!? А моите наблюдения са извън София, а констатацията принципна. Първоначално, и изхождайки от логиката и рационалното мислене (за мечо - грешното), може да се направи извода че това е така единствено поради грижа за здравето и предпазване от вредния ултравиолетов спектър на Слънчевите лъчи. Но дали вдействителност е така!? Аз виждам как такива очила се носят постоянно - и лете, и зиме, и когато пече, и когато има облаци И друго - едва ли повече от 10% от очилата които се носят са наистина предпазващи и полезни за очите, все пак в случая дано да греша
Искрено се надявам повече Българи да са в добро здраве, включително и това свързано с едно от най-важните възприятия - зрението, но повярвайте ми да комуникираш лице в лице с човек който е сложил такива очила и не ги сваля дори тогава, си е живо мъчение! Имаш чувството, че този човек крие нещо, че не те допуска да видиш душата му, че разчита единствено на думите и пренебрегва вътрешното си излъчване Това е нещо като да шофираш в сумрак без фарове - ти виждаш обстановката и то добре, но доста често теб не те виждат и понякога е твърде късно за каквато и да е реакция
Аз не нося такива очила! Имам си в колата едни които не помня кога и защо си купих, но които съм ползвал само в случаи когато шофирам и Слънцето наистина блести безмислостно насреща. Иначе, слава Богу засега зрението ми е добро! Даже се сещам за нещо интересно преди години, когато минавах мед. прегледи за подновяване на книжката: Влязох в кабинета, а докторката говореше по телефона. Каза ми да застана на мястото срещу таблото и да изчакам малко. Стоях си аз, а тя си говореше. И докато чаках реших да се изтествам сам - затворих с длан едното око, с другото гледам цифрите и буквите. "Брех ма.а му, много ми е мътно и трудно ги виждам" Пробвам с другото - същото! Нещо в мен притръпна, щото до тогава не бях забелязвал да имам подобни проблеми... и зачаках. След 2-3 минути докторката свърши разговора, светна лампата в кабинета, и каза: "Я да видим сега как си със зрението!"
Това беше първият път когато получих Просветление - в буквалния смисъл, без още да съм нямал каквато и да е идея че Дзен-будизма съществува После минах и през цветните цифри - без проблеми. Помня думите й след прегледа: "Всичко е наред! Лека вечер!". Беше към 17 часа, а кабинетът гледаше на север...
Та така, все още се чудя за мотивите на хората за които говори Манков, и съвсем сериозно съм се наканил при следващ такъв случай съвсем нормално и приятелски да задам въпроса на човека отсреща. И с интерес бих очаквал отговорът му
Абе,
защо много хора тук, в София, взеха да си крият очите зад тъмни очила?
Не, аз разбирам слепите, които слагат тъмните си очила, за да не ни образуват неприятни гледки с техните слепи очи.
Но защо хора с нормални очи си ги крият зад черни стъкла?
„За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо.“
Лао Дзъ
Кевче, от сутринта се мъча да разшифровам тази мъдрост, и знаете ли какво успя да ми просветне?
Ами това, че това да изхвърляш по нещо, не значи според мен да забравяш по нещо, а това знание, което придобиваш, да го споделяш с другите, т. е. споделяне-изхвърляне, но не на боклука а в хубавотия смисъл изхвърляне, така де дано да станах ясна.
Не знаеш ли как е по Дзен - и да пишем и да не пишем все сме прави, щото в основата си и двете са едно и също! Т.е., каквото където и когато и да е - това е, което е в момента!
Приятна вечер и добро здраве!
П.П. А ве, къде е мечо?
Събира ми цветни камъчета, дето блещукат на слънцето. Поръчала съм си по-големички
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар