Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАз пък смятам да мина с 10-20 лева. Ще дам да купят нещо необходимо за почистването. Не за друго, ами съм на работа. Понеже кой ще ти ги работи онези 2 дни следващата седмица.... днес съм организирал работна съботаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Тази нощ съм спала накриво и нещо ме наболя врата, а пък трябва да ходя и да почиствам България за един ден ... Ще взема да си напиша една извинителна бележка, вместо да ходя в това си деликатно състояние из трънките и глогинките, върбите и тополите
Засега съм в колебание ... Като си изпия кафето - твърдо ще съм решила да не ходя
Притеснена съм обаче, кой ще организира ентусиастите
Хубав съботен ден на младежите и девойките!
Коментар
-
Добро утро, Мечо!
Добро утро, тайфата!
Тази нощ съм спала накриво и нещо ме наболя врата, а пък трябва да ходя и да почиствам България за един ден ... Ще взема да си напиша една извинителна бележка, вместо да ходя в това си деликатно състояние из трънките и глогинките, върбите и тополите
Засега съм в колебание ... Като си изпия кафето - твърдо ще съм решила да не ходя
Притеснена съм обаче, кой ще организира ентусиастите
Хубав съботен ден на младежите и девойките!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Разбирането, че аксиомите следва да се подчиняват на логиката, математиците го наричат порочен кръг, а хуманитарите го наричат фанатизъм.
Разбира се всеки има право да си измисля всичко, включително и нова математика, ако съществуващата не го устройва. Но когато въвежда нещо ново, е коректно първо да го определи, преди да започне да раздава квалификации.
Съществуващата математика, която се изучава в училищата, и се използва в науката и всички други сфери на живота, е субективно идеалистическа наука, отричаща абсолютната истина и утвърждаваща идеята за върховенство на свободата и на свободния избор. Фанатизма в математиката се нарича порочен кръг. В съвременната математика се приема, че аксиомите (истините) се избират свободно и представляват основата на логическия анализ.
Цитат от "Справочник висша математика" на Георги Каменаров. Издателство "Техника" София 1994
15 страница
Първа глава
Математическа логика
Предмет на математическата логика
"Не е възможно да се докаже един математически закон, без да се вземат предвид други математически закони. Законите, които стоят в основата на всяка математическа структура, се въвеждат без доказателство и се наричат аксиоми. Математически закон, който се доказва въз основа на въведените аксиоми и други доказани твърдения се нарича теорема."
Край на цитата.
Аксиомите (истините, догмите) се въвеждат без доказателство ( с нерационални аргументи). Теоремите (следствията от свободния избор) се доказват (извеждат се логически).
Доказателствата в математиката служат да определят дали дадено нещо следва логически от нечий свободен избор. Толкова е просто. Ама явно не е лесно да се осъзнае.Last edited by mechobikov; 20.04.2013, 08:56.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Добро утро tnm
Добро утро чета
Гледам в една друга тема Съни и Анон са забелязали, че етническия въпрос падна в канала. И аз забелязах. Не че не се опитват властите да играят театро и да си бутат барбекютата и да си устройват бутафорни атентати. Ама никой не им вярва вече. Хората, колкото и да не я разбират свободата, успяват значи да излязат по някои теми аут ъф дъ бокс.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнениеИзвинявам се че се намесвам в тема дето принципно не съм узрял за нея ,
но много ми се искаше да задам един въпрос и ми се стори че е най-подходящо тук .
Та въпросът е някой ще се наеме ли с прогноза каква е средната възраст на
пишещите във форума , от чисто любопитство питам . Благодаря !Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнениеИзвинявам се че се намесвам в тема дето принципно не съм узрял за нея ,
но много ми се искаше да задам един въпрос и ми се стори че е най-подходящо тук .
пишещите във форума , от чисто любопитство питам . Благодаря !
Ма, то си пише!
На явно място си го пише.
На черната дъска, най-отгоре - 30+ месеца.
Но плюса важи само, когато некой от нас докопа на тати шишето.
По-добро е от млякото на мама.
Определено!
Защото ме кара да се чувствам като вече в първи клас.Last edited by sergo; 20.04.2013, 11:12.
Коментар
-
Извинявам се че се намесвам в тема дето принципно не съм узрял за нея ,
пишещите във форума , от чисто любопитство питам . Благодаря !Мнението ми води до фалит !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеБе нещо не е наред щом и от там са те изгонили.
Я по-добре кажи как е уредена демокрацията на нуди плажа в Шкорпиловци.
П.П. Утре ще си закрият форума и ще си режат вените надълго, за дет' Мечката ги е разкрил
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАко може да запитам /защото малко не ми стана ясно/, този винт на този Архимед използвал ли се е като помпа за изваждане на вода или не!?
Щом не трябва да вярваме на чичко Гугъл, дай някакво обяснение за тези, които не разбираме от техника!
Явно е някоя сИкретна разработка на НАСА и чичо гугъл вика: Тц ... - нема такъв винт още
П.П. То, хейтър-чето се изплю и сбега кат' бит фидираст, па тъкмо се бях наточил за Новата техническа рИволюция, раиш ли ... ( дет' още чичо гугъл не я чувал )Last edited by marandi; 19.04.2013, 23:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБлагодарско батка, имаше нужда !!!
Знаеш ли. Почнах да пиша в един анархистки форум и ме нападнаха, щото съм отричал обективистката епистемология. Е това не съм го очаквал. И анархистите да не вярват в свободата. Че каква заплаха са за властта тогава ??? Питам аз и отговор не искам.
Я по-добре кажи как е уредена демокрацията на нуди плажа в Шкорпиловци.
Коментар
Коментар