IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    "Тоз който падне
    в бой за свобода
    той не умира..."

Христо Ботев

Замени в горното "бой за свобода" с "бой за законност" за да усетиш РАЗЛИКАТА !!!
    Не мисля, че някой съзнателно би дал живота си за законност.

Но за свобода - да

Законност и свобода малко некак си се ритат, поне при мен

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Осъзнаване! Така най-точно може да се определи гореописаният процес. И той се случва и ще се случва все по-често, и с все повече хора по света. В началото прочиташ или чуваш нещо, харесва ти но ти звучи някак далечно и неразбираемо. Обаче то се загнездва в подсъзнанието ти и пуска корени там. В последствие сякаш го забравяш, обаче с изненада забелязваш че във все повече моменти и ситуации които ти се случват в живота, ти мислиш, реагираш и действаш именно съобразно това нещо и тази идея. И разбираш че това е правилният начин, че подсъзнателно ти си го приел за свое убеждение и всяка следваща твоя реакция ще бъде неизменно свързана с него. И това няма как да е иначе, защото ти осъзнаваш нещо, защото ти разбираш че това е истината, не абсолютната но твоята истина, и я приемаш напълно и безрезервно. Идеята за пустотата отхвърля всякакъв вид концептуализъм и разделение. Всичко в същността си е едно, всичко води произхода си от празнотата, няма добро и зло, няма правилно и грешно, няма мое и твое, няма ти и аз, всичко по своята природа е едно цяло. И от този миг нататък ти започваш да гледаш на света единственно по този начин, и всичко започва да ти изглежда толкова обикновено и нормално. Забелязваш че вече не те дразнят арогантните шофьори, надутите бизнесмени, досадните съседи, лицемерните колеги, дори корумпираните политици, защото ти вече гледаш на тях по друг начин, зашото знаеш че ти си много по-напред от тях защото си осъзнат, и всички те вече ти изглеждат като някакви марионетки, подвластни и служещи на нечия чужда воля, и нечии чужди интереси. Но ти знаеш че те са слаби, неосъзнати и зависими хора, и за това не им обръщаш внимание, не се съобразяваш с тях, и дори вътрешно им съчувстваш. Защото те робуват на нечии чужди принципи и идеали, защото се страхуват да бъдат себе си, защото те са еднакви и предсказуеми, защото не са свободни. А свободата е осъзнатост!
      "Тоз който падне
      в бой за свобода
      той не умира..."

Христо Ботев

Замени в горното "бой за свобода" с "бой за законност" за да усетиш РАЗЛИКАТА !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
        Благодаря, напомни ми го.

Интересното е, че, когато го четох (а беше отдавна) го оцених, разбрах само от формалната, сухо логична страна.

А долния пост написах по вътрешно чувство, без да си спомня за тази историйка.
        Значи, с течението на жювота, формалното разбиране е навлязло по-навътре в мен и е станало в някаква степен мое.

Хъм...
        Осъзнаване! Така най-точно може да се определи гореописаният процес. И той се случва и ще се случва все по-често, и с все повече хора по света. В началото прочиташ или чуваш нещо, харесва ти но ти звучи някак далечно и неразбираемо. Обаче то се загнездва в подсъзнанието ти и пуска корени там. В последствие сякаш го забравяш, обаче с изненада забелязваш че във все повече моменти и ситуации които ти се случват в живота, ти мислиш, реагираш и действаш именно съобразно това нещо и тази идея. И разбираш че това е правилният начин, че подсъзнателно ти си го приел за свое убеждение и всяка следваща твоя реакция ще бъде неизменно свързана с него. И това няма как да е иначе, защото ти осъзнаваш нещо, защото ти разбираш че това е истината, не абсолютната но твоята истина, и я приемаш напълно и безрезервно. Идеята за пустотата отхвърля всякакъв вид концептуализъм и разделение. Всичко в същността си е едно, всичко води произхода си от празнотата, няма добро и зло, няма правилно и грешно, няма мое и твое, няма ти и аз, всичко по своята природа е едно цяло. И от този миг нататък ти започваш да гледаш на света единствено по този начин, и всичко започва да ти изглежда толкова обикновено и нормално. Забелязваш че вече не те дразнят арогантните шофьори, надутите бизнесмени, досадните съседи, лицемерните колеги, дори корумпираните политици, защото ти вече гледаш на тях по друг начин, зашото знаеш че ти си много по-напред от тях защото си осъзнат, и всички те вече ти изглеждат като някакви марионетки, подвластни и служещи на нечия чужда воля, и нечии чужди интереси. Но ти знаеш че те са слаби, неосъзнати и зависими хора, и за това не им обръщаш внимание, не се съобразяваш с тях, и дори вътрешно им съчувстваш. Защото те робуват на нечии чужди принципи и идеали, защото се страхуват да бъдат себе си, защото те са еднакви и предсказуеми, защото не са свободни. А свободата е осъзнатост!
        Last edited by kev; 20.03.2013, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Може и без усмивчицата.

Нашите български майки*, ако детето им дойде вкъщи набито от децата и окаляно, излизат да бият (или искат това от бащата) другото дете, врага.

Познавам и други народи. Там майката, знаейки, че възпитава мъжко чедо и че то требва да стане мъж, му се накарва (с майчинска скрита болка) защо се е бил, защо е мръсен и не го пита за болката му, нека сам се оправя вече - то ест оставя го вече без майчина закрила - то ест поставя го на пътя да стане мъж.

Става ли ти като доказателство, Вал?

-----------------
          * - имам обяснение защо, но не е оправдание
          Имам син и ти казвам, че не стоят така нещата. Не го и насърчавам да е агресивен. Просто трябва да знае разликата м/у безсмисленото перчене и необходимостта от прилагане на физическа сила.

Впрочем, днес ми се върна с рана на лицето. След като се информирах за начина по който се е сдобил с нея- футбол, само я обработих без да влагам видими емоции. Единственият ми страх е да не му остане белег, че ми е хубавец и умник.
          Той си ги знае тези неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Докажи го!
            Може и без усмивчицата.

Нашите български майки*, ако детето им дойде вкъщи набито от децата и окаляно, излизат да бият (или искат това от бащата) другото дете, врага.

Познавам и други народи. Там майката, знаейки, че възпитава мъжко чедо и че то требва да стане мъж, му се накарва (с майчинска скрита болка) защо се е бил, защо е мръсен и не го пита за болката му, нека сам се оправя вече - то ест оставя го вече без майчина закрила - то ест поставя го на пътя да стане мъж.

Става ли ти като доказателство, Вал?

-----------------
            * - имам обяснение защо, но не е оправдание

Коментар

Да, това липсва на средния българин - майка му го е научила да бъде детенце цял живот.

Така мисля аз - и мога да го докажа.
              Докажи го!

Коментар

Да, това липсва на средния българин - майка му го е научила да бъде детенце цял живот.

Да спазва ПРИНЦИПИ
                tnm

Коментар

... и самостоятелност, самостоятелност, самостоятелност.

Коментар

Според мен по правилно е умозрителна страна
                    Ние сме трима тука в този форум дето ги помиряваме парадоксите абсолютно безскрупулно. Мислим абсолютно правилно и затова почти не допускаме грешки.

Казано по друг начин за да го разбере и tnm, пустотата означава да ги разбираш гледните точки, вариантите, симетрията и самостоятелност, самостоятелност, самостоятелност.

Щото и нейната глава е празна като нашите
                    За двама се сещам, не знам кой е третият.

Но вие "двамата" сте празни като дебело черво след клизма и аз специално се радвам за вашата "пустота". Щото, ако бяхте пълни, доста щеше да намирисва.

П.П. Горното не са обиди, а аргументи.
                    Много време ще мине, докато започна да те обиждам. Просто даваш безброй аргументи за постове като този.
                    Last edited by anon6706; 20.03.2013, 19:40.

Коментар

"При учителят Нанин дошъл посетител, за да го пита за учението Дзен. Но вместо да слуша, той непрекъснато говорел за собствените си разбирания.
                      След някое време Нанин поднесъл чай. Налял чашата на госта, но продължил да налива и след напълването й. Накрая гостът не издържал.
                      - Не Виждате ли, че е пълна догоре? - попитал той. - Не може да поеме повече.
                      - Точно така - отвърнал Нанин и най-после спрял да налива. - Също като тази чаша и ти си преизпълнен с твоите собствени идеи. Как можеш да очакваш от мен да ти дам учението Дзен, щом не ми предлагаш празна чаша?"
                      ...и ти, сега, споделяйки, изпразваш чашата..

Коментар

Интересното е, че, когато го четох (а беше отдавна) го оцених, разбрах само от формалната, ю

Значи, с течението на жювота, формалното разбиране е навлязло по-навътре в мен и е станало в някаква степен мое.

Хъм...
                        Според мен по правилно е умозрителна страна
                        Ние сме трима тука в този форум дето ги помиряваме парадоксите абсолютно безскрупулно. Мислим абсолютно правилно и затова почти не допускаме грешки.

Казано по друг начин за да го разбере и tnm, пустотата означава да ги разбираш гледните точки, вариантите, симетрията и самостоятелност, самостоятелност, самостоятелност.

Щото и нейната глава е празна като нашите
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                          Това наистина ми изглежда много специално на вкус...

Има малък проблем: не правя списъци за покупките, но дори и да променя мисленето си - едва ли ще мога да намеря всички продукти на едно място, нещо повече - гъбите са 2 вида... Не намеря ли нещата на едно място, няма шанс рецептата да бъде изпълнена перфектно и ако човек си има набор от продукти, към които се стреми - печели време...

Т.е. - онова, което казвам е, че дамите, които се стараят, за да изпипат нещата до някакви висоти - като че намаляват /това да не се възприема като критика - каквото повикало, такова се и обадило и това е валидно за двата пола.../, пък и какви са им стимулите за старанието, освен ако не са решили да зарадват детИтУ......, което на следващия ден, за да разнообрази нещата от живота - прави поредния гаф и за кратко разколебава майчините чувства, но това е за момент...
                          Може и само с един вид гъби да направиш ястието.

П.П. В оригиналната рецепта е 2/3 ориз и 1/3 булгур. Аз така я правя тази гозба.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

"При учителят Нанин дошъл посетител, за да го пита за учението Дзен. Но вместо да слуша, той непрекъснато говорел за собствените си разбирания.
                            След някое време Нанин поднесъл чай. Налял чашата на госта, но продължил да налива и след напълването й. Накрая гостът не издържал.
                            - Точно така - отвърнал Нанин и най-после спрял да налива. - Също като тази чаша и ти си преизпълнен с твоите собствени идеи. Как можеш да очакваш от мен да ти дам учението Дзен, щом не ми предлагаш празна чаша?"

Интересното е, че, когато го четох (а беше отдавна) го оцених, разбрах само от формалната, сухо логична страна.

Хъм...
                            Свободен във виелицата.
                            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Мхм.
                              Да.

Щото ако си напълнен със себе си, няма място, където да допуснеш реалността в себе си

И - лека нощ, колеги!
                              tnm

Коментар

Да достигнеш пустотата означава да подготвиш съзнанието си така, че да реагираш адекватно на реалността.
                                Мхм.
                                Да.

Щото ако си напълнен със себе си, няма място, където да допуснеш реалността в себе си

И - лека нощ, колеги!
                                Свободен във виелицата.
                                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Working...
                                X