IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
    Не е хубаво, ако една балканджийка не може да ги размърда /в краен случай - да ги изрита..., ако няма волтарен подръка, де.../

..забравих да ти честитя празника /на теб, но и на всички дами във форума/... Честит ви празник - и днес много внимавайте със сладоледа: когато се ближе - фунийката се държи неподвижно, а се поднасят устните /и езика/ към фунийката със сладолед!

п.п. - аз съм наполовина балканджия /по бащина линия/ - а на такива като мен им препоръчват да си търсят добруджанка, но да я търсят - не където и да е - а на Витоша - та отивам, за да видя, дали ще ми отворят парашута...

Отново ли имаме празник, бе Зара?
    Аз пък да си помислих, че дечинята ще празДнуват с балоните и сладоледчетата.

П.п.Що ти е да си търсиш белята на балкана?
    Ще вземе да ти се отвори парашутът, че после
    отиде ти спокойствието, отиде ти рахатът, че ако вземе да се задълбочи поточето,
    после защо направи това, защо не направи онова.....погледи накриво, мани,мани!

Това е темата, в която трябва да честитя празика на децата! Да са здрави, за радост на роднините /СИ/, защото ТЕ, децата - са / без съмнение!/ – СЪЩНОСТТА на ЧАРЪТ на нещата от живота ни!

Постът, ще бъде по-дълъг, затова е поставен точно в тая, не толкова четена тема: именно, за да пести времето на любителите на 2- 3 сричните диалози, които претендират да имат точен изказ и да казват много неща в едно – единствено изречение … Аз съм слаб в тая посока.

Постът ми – независимо и инспириран от “30+” – няма как да се впише в малко по-различните теми от “30+”, където самото “ограничение” – за 30+ годишни – вече ни дава право за “по-свободно” изразяване. Разбира се, че “30+” е темата, която съм сигурен, че не се чете от децата, ако изобщо деца четат тоя форум… Имам наблюдения: когато децата от темата, която не съществува - “6-“ – просто си хващат таблЕта и се заиграват с някоя интересна за тях игра, без да обръщат внимание на околните - те ЖИВЕЯТ С ВРЕМЕТО СИ!. Темите тук не са им интересни, а отношенията между половете – с техните подводни камъни - все още са им непонятни…

Добре, че е така! Колкото по-непонятни - сега, толкова по-добре за тяхното бъдеще , защото всичко БИ ТРЯБВАЛО да се случва с времето си, постепенно – в тоя смисъл – не съм привърженик на тезата – децата /или жената/ - да имат ЕДИН-ЕДИНСТВЕН празник в годината … /това да не се тълкува като обвинение към някого!..., нооооо – нещата са безкрайно ясни…, разбира се – ясни са, за който желае да са му ясни…, но не казвам, че останалите, с неяснотите - са непоправими романтици…, нека ОПИТАМЕ да четем между редовете!!!.../

Празниците са нещо преходно. Ежедневното отношение към хората ТРЯБВА да е антитезата на празниците…., или, ако има празници, нека те са естественото продължение на делниците /НИ/… Това е друго!

Така, че - въпреки и късно, въпреки – и само в послеписа /п.п – постскриптума/ - очевидно е потвърждението на твърдението, че – засегнеш ли жена – то нищо хубаво не чакай /когато и да е/! Нищо, че “обидата” не е персонална, а визира често срещани отношения между половете. Все някога /от някоя/ - може да се получи реакция.
    А защо “обидата” се приема като обида, ако малко хора могат да се протвопоставят на НЕЩАТА от живота? Точно затова, де – нямаме сила да наложим свой изпитано-правилен модел, защото всички сме грешни, но някои упорито не призават грешите си, т.е. – смятат се за безгрешни… И какво друго им остава, освен да се “обиждат”?... /тук – по услвие – всички присъстващи правИМ изключение/

Ако тръгнем отзад напред, то можем да направим и други изводи, например: защо “обидените” не реагират в конкретният момент – на изричане на обидата? Това може да се обясни и с късно прочитане на тезата-обида. Да де, ама все някой/някоя е трябвало да прочете /преди няколко дни/ мнението – и да го опровергае… Абе- казват /СИ/ жените – сега ни се е паднало да присъстваме на мъжки разговор /отровения/ - я да ги оставим да си говорят – защото именно това говорене лежи в ПРОСЛОВУТОТО ни женско – Шесто чувство…

И какво сега? Кой/коя БИ отговорил/а? Кой - виновен/а, или най-общо феминист БИ защитил противната теза???? Не зная! Аз само предполагам…, а Господ разполага /фраза, често ползвана от други форумни участници, за която им благодаря!/…
    Не е хубаво човек да таи в себе си съмнения и да ги пренася в новия ден /дни/ … Защо не е хубаво това – няма да го мисля /зная, че е така/…

Съществено, обаче е, че в тоя виртуален диалог не винаги се обръща внимание на подробностите, а това /поред мен/ - е крайно необходимо! Изключително важно тук е значението на емотиконите!!! Друго много важно е да се четат всички далози, за да се добие максимална представа /по възможност/ за отношенията между водещите диалога. Последното – да призная – не ми се отдава И НА МЕН…. /времето е късо – не чета цялата дискусия назад, а влючването ми с отговор обикновено визира последните 2-3 мнения…, това е слабост, която едва ли ще преодолея, предвид други ангажименти, извън мисленето и писането в тоя и в други форуми.., т.е. – извиненията ми са към засегнатите от – понякога едностранчивото ми включване по даден казус/… Разбира се, другото също е голямо изкуство, а именно – възможността да четем ”между редовете” /когато е неободимо/…и което НЕ правим, дори и да притежаваме това изкуство… Всъщност, някои дори и не искат да имат такава дарба, защото трябва да влизат в излишен спор с обвняващите ги в параноя /няма смисъл човек да губи излишно време по форуми, нито - в излишна кореспонденция, защото крайният резултат е ВСЕ ТОЯ - - знае се.../

Мия, ако имаш времето да се концентрираш върху всяка една от горните ми тези, провокирани от САМО ЕДИН послепис, сигурен съм, че може би ще почеш да разбраш ЧАРА на нещата /за НЯКОИ/ което пък не е задължително… Лично мен не ме интересува, дали ще имаш времето и възможностите да разбереш НЕЧИЯ истина, още повече, че ти се губи мнооого инфо, което няма и как да притежаваш… “Стремежът” ми към “добруджанка” е поредният ми опит за проява на хумор – чешем си езиците с ТНМ, която уважавам…/ и вече съм казал, че едва ли някой търси САМО познанства с хора, обособени от териториален признак, па – Балкани, па – отваряне на парашути…, мииии – дамите – АЙДЕ да четете повече МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ, става ли?..., ама вие си знаете, де… /, ….., “рахатът” ми – никога не е бил ОНЯ РАХАТ, характерен за много хора /очевидно, достатъчно е човек да впрегне въображеието си някога – и напише ли нещо различно, може да му се наложи да съжалява…, ама това не ме касае, защото експериментът потвърждава тезата ми………../

… “пОгледите накриво”, дето пишеш за тях… - пОгледи, Я – мани, мани!!!! /обърни внимание на емотикона, значението на който ПОСТЯННО ТИ СЕ ГУБИ…/

Приключвам, но не защото съм се изчерпал /както беше писал някакъв си zarco/, а поради ограниченията за всички постове с дължина, над 10000 символа. Все пак, добре е човек да редува физическо натоварване – с раздвижване на мозъчните клетки: придобива някакво чувство за пълноценност.
    И, разбира се, никого не насилвам да ми вярва, нито да споделя моите тези.
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Манков, като се върнеш да разкажеш !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• наистина, тук не е тема за политика, но като част от чара на нещата на деня....., Сидеров беше най-директен вчера, когато изслушваха и дискутираха в парламента въпросите с енергетиката на страната. Убеден съм, че на това ниво /парламент/ - няма друг, който да бъде толкова директен /независимо, че може да бъде обвинен в политикантстване/...

Когато Сидеров говори, в повече от случаите - на Райков кривата "усмивка" го издава - не може да се владее и е сконфузен, защото се изнасят неопровержими истини...

Политиката не е само в разтягането на локуми, а в точният момент изисква директност.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Опитваш се да ме изкараш извън кожата ли фруфесоре?

Има две възможности:
          1. "Планът Орешарски" да бъде успешно правителство......., тогава стратегията на Сидеров може да не се окаже толкова печеливша, но и твоите мечти /чарът на нещо у живота/ за пряка демокрация ще утечат в канала.
          2. Да се провали........., тогава ще се радикализира обществото, ама точно Сидеров за който казваш, че бил надянал феса, най-малко ще удвои резултата.
          А-такааа, само в тая тема още не бяхте споменали за... "оная тема". Но явно в момента това се търси (котира) на пазара

Иначе, добър ден пичове!

Коментар

• А бе, той Болен Лидеров че надяна чалмата, надяна я. Ако потребе и фередже ще тури биля
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Сидер Фюреров надяна ли ЧАЛМАТА
              Опитваш се да ме изкараш извън кожата ли фруфесоре?

Има две възможности:
              1. "Планът Орешарски" да бъде успешно правителство......., тогава стратегията на Сидеров може да не се окаже толкова печеливша, но и твоите мечти /чарът на нещо у живота/ за пряка демокрация ще утечат в канала.
              2. Да се провали........., тогава ще се радикализира обществото, ама точно Сидеров за който казваш, че бил надянал феса, най-малко ще удвои резултата.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                На мен също комуникацията с теб не ми е на сърце поради простата причина, че няма нужда да чета толкова дълго за да разера двете ти тези, едната, че се опитваш да доказваш, че не си гей, другата, че аз съм манаф.
                А всъщност и на двамата с проф. мечо-биков проблема ви е,че априори не вдявате от майтап.

...въпрос на ценности... , защото и начинът на изразяване - също е вид ценност.

Коментар

• Сидер Фюреров надяна ли ЧАЛМАТА
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    Лордът, не си ми труден за разбиране, но диалогът с теб не ми е на сърце. Не мисля, че е редно да се изживяваш като представител /говорител/ на хиляди потребители на форума: не са толкова, но и не ставаш за такъв изразител на мненията на цялата палитра от характери.

Ще ти обясня, защо зная /забележи, казвам - "защо зная", а не - "защо мисля така"...

Фактът, че "разчиташ на щастие в живота", което ти е поднесено по нетрадиционен начин - най-често отвращава една група хора. Това е по-голямата група хора, които - за разлика от теб - нямат никакво намерение да променят /и подменят/ ценностите си в живота, за разлика от теб, лордът!

Лично аз не знаех, че ценности от вида "напряко, за да ти убива" - са символ-верую за лордовете..., но - за да не обидя други "лордове", бип казал, че такава "ценност" - "напряко....." - е особено предпочитана от никът "лорда" в тоя форум...

Ето защо, лордът - ти не си изразител на мнението на "хиляди потребители на форума" /ако ги има/: защото обратната ориентация - за повече от тях е нещо много гадно.

Но, това му е доброто на времената, в които живеем - никой не ти търси сметка за твоите ценности, в които ти намираш чарът на нещата от живота......, а и никой не иска да ти променя ценностите....

...нито пък някой тук ти натрапва насила свои ценности......, защото при твоите критерии - бъди спокоен - няма как да бъдеш облъчен.
                    На мен също комуникацията с теб не ми е на сърце поради простата причина, че няма нужда да чета толкова дълго за да разера двете ти тези, едната, че се опитваш да доказваш, че не си гей, другата, че аз съм манаф.
                    А всъщност и на двамата с проф. мечо-биков проблема ви е,че априори не вдявате от майтап.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                      Ааа, не би ми дал, така си мислиш от страх да не полудееш
                      Дължиш ми страшно много обяснения за темата ти и анкетата "чарът от живота и още нещо", щото от месеци държиш хиляди потребители на форума в неведение на каква тематика е темата?!

Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                      Аз лично на такива модни дизайнери като теб, бих го надемократичил непряко за та ти убива Нали и ти разчиташ на щастие в живота!

Лордът, не си ми труден за разбиране, но диалогът с теб не ми е на сърце. Не мисля, че е редно да се изживяваш като представител /говорител/ на хиляди потребители на форума: не са толкова, но и не ставаш за такъв изразител на мненията на цялата палитра от характери.

Ще ти обясня, защо зная /забележи, казвам - "защо зная", а не - "защо мисля така"...

Фактът, че "разчиташ на щастие в живота", което ти е поднесено по нетрадиционен начин - най-често отвращава една група хора. Това е по-голямата група хора, които - за разлика от теб - нямат никакво намерение да променят /и подменят/ ценностите си в живота, за разлика от теб, лордът!

Лично аз не знаех, че ценности от вида "напряко, за да ти убива" - са символ-верую за лордовете..., но - за да не обидя други "лордове", бип казал, че такава "ценност" - "напряко....." - е особено предпочитана от никът "лорда" в тоя форум...

Ето защо, лордът - ти не си изразител на мнението на "хиляди потребители на форума" /ако ги има/: защото обратната ориентация - за повече от тях е нещо много гадно.

Но, това му е доброто на времената, в които живеем - никой не ти търси сметка за твоите ценности, в които ти намираш чарът на нещата от живота......, а и никой не иска да ти променя ценностите....

...нито пък някой тук ти натрапва насила свои ценности......, защото при твоите критерии - бъди спокоен - няма как да бъдеш облъчен.

Коментар

• Абе, забелязвам в ОНАЯ тема, какво ли не ме караха да доказвам за себе си, макар, че това е анонимен форум. Великото Юридическо Лице, никой нищо не го кара да доказва.

Това ме кара да мисля, че аз съм прав. Иначе защо ще се пълни темата с тролове, които се опитват да ме омаскарят ???

23 години представително ограбване стигат !!!

Няма ли пряка демокрация - няма демокрация.
                        tnm

Коментар

• "Бий атакистите, докато се подепесарят !!!
                          Бий депесарите, докато се поатакистят !!! "

tnm

Коментар

• Ай поздравче за неизбежната ПРОМЯНА
                            http://www.youtube.com/watch?v=vLqOt9JeMKA
                            tnm

Коментар

• vox populi
                              http://asktisho.wordpress.com/2013/03/25/vox_populi/
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                То всъщност, по важното е, че аз така мисля.
                                Разбира се!
                                Като дете когато изучавах древногръцка и латинска философия, много се чудих, като прочетех някой автор чийто мисли се припокриват с мои размишления. Виках си, че аз ставам за философ бре! Ама после разбрах, че много хора са припознавали писанията като свои та така. Аз да ти кажа немската класическа ми е малко тегава, но Киркегор и Сартр чета с удоволствие. После мога да ти напиша една случка в 11 клас с един учител по обществознание /така се наричаше философията тогава/., но после, щото сега ме мързи да пиша

Коментар

Working...
                                X