Първоначално изпратено от mia11
Разгледай мнение
Това е темата, в която трябва да честитя празика на децата! Да са здрави, за радост на роднините /СИ/, защото ТЕ, децата - са / без съмнение!/ – СЪЩНОСТТА на ЧАРЪТ на нещата от живота ни!

Постът, ще бъде по-дълъг, затова е поставен точно в тая, не толкова четена тема: именно, за да пести времето на любителите на 2- 3 сричните диалози, които претендират да имат точен изказ и да казват много неща в едно – единствено изречение …

Постът ми – независимо и инспириран от “30+” – няма как да се впише в малко по-различните теми от “30+”, където самото “ограничение” – за 30+ годишни – вече ни дава право за “по-свободно” изразяване. Разбира се, че “30+” е темата, която съм сигурен, че не се чете от децата, ако изобщо деца четат тоя форум… Имам наблюдения: когато децата от темата, която не съществува - “6-“ – просто си хващат таблЕта и се заиграват с някоя интересна за тях игра, без да обръщат внимание на околните - те ЖИВЕЯТ С ВРЕМЕТО СИ!.

Добре, че е така! Колкото по-непонятни - сега, толкова по-добре за тяхното бъдеще , защото всичко БИ ТРЯБВАЛО да се случва с времето си, постепенно – в тоя смисъл – не съм привърженик на тезата – децата /или жената/ - да имат ЕДИН-ЕДИНСТВЕН празник в годината … /това да не се тълкува като обвинение към някого!..., нооооо – нещата са безкрайно ясни…, разбира се – ясни са, за който желае да са му ясни…, но не казвам, че останалите, с неяснотите - са непоправими романтици…, нека ОПИТАМЕ да четем между редовете!!!.../
Празниците са нещо преходно. Ежедневното отношение към хората ТРЯБВА да е антитезата на празниците…., или, ако има празници, нека те са естественото продължение на делниците /НИ/… Това е друго!

Така, че - въпреки и късно, въпреки – и само в послеписа /п.п – постскриптума/ - очевидно е потвърждението на твърдението, че – засегнеш ли жена – то нищо хубаво не чакай /когато и да е/! Нищо, че “обидата” не е персонална, а визира често срещани отношения между половете. Все някога /от някоя/ - може да се получи реакция.
А защо “обидата” се приема като обида, ако малко хора могат да се протвопоставят на НЕЩАТА от живота? Точно затова, де – нямаме сила да наложим свой изпитано-правилен модел, защото всички сме грешни, но някои упорито не призават грешите си, т.е. – смятат се за безгрешни… И какво друго им остава, освен да се “обиждат”?... /тук – по услвие – всички присъстващи правИМ изключение/

Ако тръгнем отзад напред, то можем да направим и други изводи, например: защо “обидените” не реагират в конкретният момент – на изричане на обидата?

И какво сега? Кой/коя БИ отговорил/а? Кой - виновен/а, или най-общо феминист БИ защитил противната теза???? Не зная! Аз само предполагам…, а Господ разполага /фраза, често ползвана от други форумни участници, за която им благодаря!/…

Не е хубаво човек да таи в себе си съмнения и да ги пренася в новия ден /дни/ … Защо не е хубаво това – няма да го мисля /зная, че е така/…

Съществено, обаче е, че в тоя виртуален диалог не винаги се обръща внимание на подробностите, а това /поред мен/ - е крайно необходимо! Изключително важно тук е значението на емотиконите!!!

Мия, ако имаш времето да се концентрираш върху всяка една от горните ми тези, провокирани от САМО ЕДИН послепис, сигурен съм, че може би ще почеш да разбраш ЧАРА на нещата /за НЯКОИ/ което пък не е задължително…

… “пОгледите накриво”, дето пишеш за тях… - пОгледи, Я – мани, мани!!!! /обърни внимание на емотикона, значението на който ПОСТЯННО ТИ СЕ ГУБИ…/

Приключвам, но не защото съм се изчерпал /както беше писал някакъв си zarco

И, разбира се, никого не насилвам да ми вярва, нито да споделя моите тези.

Коментар