Първоначално изпратено от mia11
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение"По-нататък забелязвам..." - виждам, че имаш четиво за голям период от време..., голямо осмисляне ще падне, както усещам...
"Диви феминистки" - не ме впечатляват..., по-скоро ме отвращават грубите материалистки, но характерите са такива, каквито са се оформяли с години - не е възможно някой да ги промени..., а и условията на живот предполагат такива "изкривявания"...
Цялото женско съсловие не поставям под общ знаменател: именно за това твое твърдение казах, че трябва да четеШ между редовете. Тук намесваш подвеждащ те диалог от два мои поста между мен и Серго.
Очевидно, трябва да ДОобяснявам истината, до която трудно ще достигнеш сама: нито Серго е сам, както ти се струва, нито аз му давам правилен "съвет"... Не зная, защо вярваш на всяка дума в един форум, ако не се знае - какво количество алкохол е прието, за да се предизвика някаква "меланхолия"..., нито пък се знае, кой-кого иска да предизвика, по какви причини, дали не "играе" разни игри - в своя, или НЕЧИЯ друга полза... /чаткаш ли от емотикони?/
В тоя смисъл, "грешните ми изводи" - може да са такива - само /и единствено/ такива за теб в тоя форум...
Благодаря, че не искаш да стреляш /"застрелвам" е различно от "стрелям"/ по пианиста. Такъв твой хуманизъм ме кара да не правя нов прочит на знаковата фраза и няма да предлагам нов вариант - нещо такова: "Не среляйте по пианистката...!"
Бъди здрава!
Дали да не се саморазстрелям, че съм от чувствителните поети?-Бум, бум, бум!
Така, сега пиша след инкарнацията ми, и отново се преродих в психолог.
След като поста ми беше провокиран от друг такъв твой със Серго, където ти му даде чудесни съвети, които ме доведоха до заключението, че:
-Или си щастлив самец, подскачащ от радост, че няма кой да ти пили на главата и си приготвяш за хапване каквото ти душичка поиска,
-Или си зле придружен с мрънкащо красиво същество,
-Или не си нито едно от двете, а просто един прикрит, страхуващ се от разконспирация субект, който само си чеше езика(пръстите), както повечето тук.
И също така, не знам, кой те е излъгал, че вярвам на всичко, което се пише в един форум, а от там е твоя грешен извод, че моите изводи са грешни.
Хайде със здраве, ТНМ, наздраве, и аз ще пийна едно-две.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБаш! Въобще не съм такова същество. Ами понеже съм инженер и съм свикнала да боравя с точни пространствено-времеви величини, рекох за по-голяма прецизност да попитам.
Поздрави на отговарящия, за когото питащия е преценил, че не си е забравил чувството за хумор в химическото чистене, та затова му задава такива въпроси
от името на отговарящият /който не налапа кукичката от раз / - приемам поздравите на питащият, който бил преценил, че неотговорилият не си бил забравил чуФството за хумор в химическото чистене /където изобщо ге го е и давал/...
Не зная точно защо ме насочваш към химическото чистене - да не би някоя кака да иска да ми покаже как точно се излъсква едно чувство за хумор? ..., очевидно биолозите-инженери имаТЕ какво да споделите с наЗЕ - непосветените в областта на химията и биологията, където, по едно стечение на обстоятелствата мина определено време - в дискусии по щамове, чиста култура, дрождеви концентрати и други подобни..., а какви лаборанКИ имаше...., хайде да не се отплесваме по такава суховата материя...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеооо, виртуалната изповедничка дошла....
ТНМ, да си забелязала някога да съм отговарял на ПРОВОКАТИВНО зададени ми въпроси /още повече, че твоите - ОПРЕДЕЛЕНО са провокативно-затапващи/?
Според мен, за да има нормален диалог при такава дискусия /но и при всяка друга дискусия/, би трябвало питащият да сподели ПРЪВ своят богат житейски опит, т.е. - да каже какво най-общо има предвид.
Отговарящият е длъжен да осмисли подробностите в изложението, след което да вземе решението си - струва ли си изобщо да отговаря и пред каква аудитория може да направи това.
Поздрави от отговарящият, комуто питащият задава недефинирани провокативно-затапващи въпроси! Ако е важно за теб - приеми, че си ме затапила от раз!
Поздрави на отговарящия, за когото питащия е преценил, че не си е забравил чувството за хумор в химическото чистене, та затова му задава такива въпросиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеХммм, след като прочетох това повествование, имам нужда от чаша вино. Не, по-добре две чаши. Или пък направо да взема да изпия едно голямо тъмно Бакарди за избистряне на моята мисъл, та да схвани мисълта на Зарата
П.П. Все забравям да те питам този по-удължен и по-разширен въпрос, колко дълго можеш да го задаваш и с каква повтаряемост!?
ооо, виртуалната изповедничка дошла....
ТНМ, да си забелязала някога да съм отговарял на ПРОВОКАТИВНО зададени ми въпроси /още повече, че твоите - ОПРЕДЕЛЕНО са провокативно-затапващи/?
Според мен, за да има нормален диалог при такава дискусия /но и при всяка друга дискусия/, би трябвало питащият да сподели ПРЪВ своят богат житейски опит, т.е. - да каже какво най-общо има предвид.
Отговарящият е длъжен да осмисли подробностите в изложението, след което да вземе решението си - струва ли си изобщо да отговаря и пред каква аудитория може да направи това.
Поздрави от отговарящият, комуто питащият задава недефинирани провокативно-затапващи въпроси! Ако е важно за теб - приеми, че си ме затапила от раз!If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеТова е темата, в която трябва да честитя празика на децата! Да са здрави, за радост на роднините /СИ/, защото ТЕ, децата - са / без съмнение!/ – СЪЩНОСТТА на ЧАРЪТ на нещата от живота ни!
Постът, ще бъде по-дълъг, затова е поставен точно в тая, не толкова четена тема: именно, за да пести времето на любителите на 2- 3 сричните диалози, които претендират да имат точен изказ и да казват много неща в едно – единствено изречение … Аз съм слаб в тая посока.
Постът ми – независимо и инспириран от “30+” – няма как да се впише в малко по-различните теми от “30+”, където самото “ограничение” – за 30+ годишни – вече ни дава право за “по-свободно” изразяване. Разбира се, че “30+” е темата, която съм сигурен, че не се чете от децата, ако изобщо деца четат тоя форум… Имам наблюдения: когато децата от темата, която не съществува - “6-“ – просто си хващат таблЕта и се заиграват с някоя интересна за тях игра, без да обръщат внимание на околните - те ЖИВЕЯТ С ВРЕМЕТО СИ!. Темите тук не са им интересни, а отношенията между половете – с техните подводни камъни - все още са им непонятни…
Добре, че е така! Колкото по-непонятни - сега, толкова по-добре за тяхното бъдеще , защото всичко БИ ТРЯБВАЛО да се случва с времето си, постепенно – в тоя смисъл – не съм привърженик на тезата – децата /или жената/ - да имат ЕДИН-ЕДИНСТВЕН празник в годината … /това да не се тълкува като обвинение към някого!..., нооооо – нещата са безкрайно ясни…, разбира се – ясни са, за който желае да са му ясни…, но не казвам, че останалите, с неяснотите - са непоправими романтици…, нека ОПИТАМЕ да четем между редовете!!!.../
Празниците са нещо преходно. Ежедневното отношение към хората ТРЯБВА да е антитезата на празниците…., или, ако има празници, нека те са естественото продължение на делниците /НИ/… Това е друго!
Така, че - въпреки и късно, въпреки – и само в послеписа /п.п – постскриптума/ - очевидно е потвърждението на твърдението, че – засегнеш ли жена – то нищо хубаво не чакай /когато и да е/! Нищо, че “обидата” не е персонална, а визира често срещани отношения между половете. Все някога /от някоя/ - може да се получи реакция.
А защо “обидата” се приема като обида, ако малко хора могат да се протвопоставят на НЕЩАТА от живота? Точно затова, де – нямаме сила да наложим свой изпитано-правилен модел, защото всички сме грешни, но някои упорито не призават грешите си, т.е. – смятат се за безгрешни… И какво друго им остава, освен да се “обиждат”?... /тук – по услвие – всички присъстващи правИМ изключение/
Ако тръгнем отзад напред, то можем да направим и други изводи, например: защо “обидените” не реагират в конкретният момент – на изричане на обидата? Това може да се обясни и с късно прочитане на тезата-обида. Да де, ама все някой/някоя е трябвало да прочете /преди няколко дни/ мнението – и да го опровергае… Абе- казват /СИ/ жените – сега ни се е паднало да присъстваме на мъжки разговор /отровения/ - я да ги оставим да си говорят – защото именно това говорене лежи в ПРОСЛОВУТОТО ни женско – Шесто чувство…
И какво сега? Кой/коя БИ отговорил/а? Кой - виновен/а, или най-общо феминист БИ защитил противната теза???? Не зная! Аз само предполагам…, а Господ разполага /фраза, често ползвана от други форумни участници, за която им благодаря!/…
Не е хубаво човек да таи в себе си съмнения и да ги пренася в новия ден /дни/ … Защо не е хубаво това – няма да го мисля /зная, че е така/…
Съществено, обаче е, че в тоя виртуален диалог не винаги се обръща внимание на подробностите, а това /поред мен/ - е крайно необходимо! Изключително важно тук е значението на емотиконите!!! Друго много важно е да се четат всички далози, за да се добие максимална представа /по възможност/ за отношенията между водещите диалога. Последното – да призная – не ми се отдава И НА МЕН…. /времето е късо – не чета цялата дискусия назад, а влючването ми с отговор обикновено визира последните 2-3 мнения…, това е слабост, която едва ли ще преодолея, предвид други ангажименти, извън мисленето и писането в тоя и в други форуми.., т.е. – извиненията ми са към засегнатите от – понякога едностранчивото ми включване по даден казус/… Разбира се, другото също е голямо изкуство, а именно – възможността да четем ”между редовете” /когато е неободимо/…и което НЕ правим, дори и да притежаваме това изкуство… Всъщност, някои дори и не искат да имат такава дарба, защото трябва да влизат в излишен спор с обвняващите ги в параноя /няма смисъл човек да губи излишно време по форуми, нито - в излишна кореспонденция, защото крайният резултат е ВСЕ ТОЯ - - знае се.../
Мия, ако имаш времето да се концентрираш върху всяка една от горните ми тези, провокирани от САМО ЕДИН послепис, сигурен съм, че може би ще почеш да разбраш ЧАРА на нещата /за НЯКОИ/ което пък не е задължително… Лично мен не ме интересува, дали ще имаш времето и възможностите да разбереш НЕЧИЯ истина, още повече, че ти се губи мнооого инфо, което няма и как да притежаваш… “Стремежът” ми към “добруджанка” е поредният ми опит за проява на хумор – чешем си езиците с ТНМ, която уважавам…/ и вече съм казал, че едва ли някой търси САМО познанства с хора, обособени от териториален признак, па – Балкани, па – отваряне на парашути…, мииии – дамите – АЙДЕ да четете повече МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ, става ли?..., ама вие си знаете, де… /, ….., “рахатът” ми – никога не е бил ОНЯ РАХАТ, характерен за много хора /очевидно, достатъчно е човек да впрегне въображеието си някога – и напише ли нещо различно, може да му се наложи да съжалява…, ама това не ме касае, защото експериментът потвърждава тезата ми………../
… “пОгледите накриво”, дето пишеш за тях… - пОгледи, Я – мани, мани!!!! /обърни внимание на емотикона, значението на който ПОСТЯННО ТИ СЕ ГУБИ…/
Приключвам, но не защото съм се изчерпал /както беше писал някакъв си zarco/, а поради ограниченията за всички постове с дължина, над 10000 символа. Все пак, добре е човек да редува физическо натоварване – с раздвижване на мозъчните клетки: придобива някакво чувство за пълноценност.
И, разбира се, никого не насилвам да ми вярва, нито да споделя моите тези.
Хммм, след като прочетох това повествование, имам нужда от чаша вино. Не, по-добре две чаши. Или пък направо да взема да изпия едно голямо тъмно Бакарди за избистряне на моята мисъл, та да схвани мисълта на Зарата
П.П. Все забравям да те питам този по-удължен и по-разширен въпрос, колко дълго можеш да го задаваш и с каква повтаряемост!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеПо- нататък забелязвам, че си имал някакви недотам добри преживявания с т. н. диви феминистки, и поради тази причина си започнал да слагаш цялото женско съсловие под еднакъв знаменател. И от там пък нататък концентрацията ти се раздвоява, да не кажа и разчетворява и обикновено се стига до задънена улица(грешни изводи).
Та така, драги ми Зара, лека нощ, че и аз днес бях съчетала физическото и умственото натоварване, и трябва да събираме нови сили за утре.
Пп Никога не сме и помисляли да застрелваме когото и да е било, още повече пък пианиста.
"Диви феминистки" - не ме впечатляват..., по-скоро ме отвращават грубите материалистки, но характерите са такива, каквито са се оформяли с години - не е възможно някой да ги промени..., а и условията на живот предполагат такива "изкривявания"...
Цялото женско съсловие не поставям под общ знаменател: именно за това твое твърдение казах, че трябва да четеШ между редовете. Тук намесваш подвеждащ те диалог от два мои поста между мен и Серго.
Очевидно, трябва да ДОобяснявам истината, до която трудно ще достигнеш сама: нито Серго е сам, както ти се струва, нито аз му давам правилен "съвет"... Не зная, защо вярваш на всяка дума в един форум, ако не се знае - какво количество алкохол е прието, за да се предизвика някаква "меланхолия"..., нито пък се знае, кой-кого иска да предизвика, по какви причини, дали не "играе" разни игри - в своя, или НЕЧИЯ друга полза... /чаткаш ли от емотикони?/
В тоя смисъл, "грешните ми изводи" - може да са такива - само /и единствено/ такива за теб в тоя форум...
Благодаря, че не искаш да стреляш /"застрелвам" е различно от "стрелям"/ по пианиста. Такъв твой хуманизъм ме кара да не правя нов прочит на знаковата фраза и няма да предлагам нов вариант - нещо такова: "Не среляйте по пианистката...!"
Бъди здрава!If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
По- нататък забелязвам, че си имал някакви недотам добри преживявания с т. н. диви феминистки, и поради тази причина си започнал да слагаш цялото женско съсловие под еднакъв знаменател. И от там пък нататък концентрацията ти се раздвоява, да не кажа и разчетворява и обикновено се стига до задънена улица(грешни изводи).
Та така, драги ми Зара, лека нощ, че и аз днес бях съчетала физическото и умственото натоварване, и трябва да събираме нови сили за утре.
Пп Никога не сме и помисляли да застрелваме когото и да е било, още повече пък пианиста.Last edited by mia11; 02.06.2013, 00:47.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеНе е лесно за разбиране, нали?
Хайде, щом имаш желание за диалог, сега ми отговори на нещо много по-елементарно, което аз не разбрах: каква е връзката между моят пост от сутринта и твоят отговор, който ме е провокирал да губя време в неразбираем от теб мой пост?
Т.е. - ти не можеш да се концентрираш върху многото фактология, а аз не мога да се концентрирам върху нещо кратко, но безсмислено, което виждам като твой отговор, е?
Отговарям ти елементарно.
Връзката се крие в чара на нещата, в четенето между редовете, в търсенето на смисъла, в подреждането на пъзели,в чесането на езици и стига толкова.
Между другото винаги съм търсила чара на нещата, и когато някой ми каже, че съм направила нещо по различен(глупав, грешен) начин, аз му отговарям, че това е чара
на произведението.
Това е при втори прочит, че бавно предъвквам. Ще има и трети.
Тука не слагам иконка, да не би да сгреша.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеУау, Зара, едва сега прочетох произведението ти, но засега единственото, което ми идва на ум е, че мислите ми се разпиляха, също като един виц:
В армията:
-Какво правим, когато настъпим мина?
-Ами стандартната процедура- отскачане на 30 метра височина и после разпиляване в целия район!
Уцелих ли иконките?
Не е лесно за разбиране, нали?
Хайде, щом имаш желание за диалог, сега ми отговори на нещо много по-елементарно, което аз не разбрах: каква е връзката между моят пост от сутринта и твоят отговор, който ме е провокирал да губя време в неразбираем от теб мой пост?
Т.е. - ти не можеш да се концентрираш върху многото фактология, а аз не мога да се концентрирам върху нещо кратко, но безсмислено, което виждам като твой отговор, е?If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Уау, Зара, едва сега прочетох произведението ти, но засега единственото, което ми идва на ум е, че мислите ми се разпиляха, също като един виц:
В армията:
-Какво правим, когато настъпим мина?
-Ами стандартната процедура- отскачане на 30 метра височина и после разпиляване в целия район!
Уцелих ли иконките?Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНикога не бих се наказал по начин, че да прочета по-долното мнение!
Не се притеснявай - постът не те касае. В него давам материал на дамите - в бъдеще да имат основания - да се хвалят с притежаваното от тях "Шесто чувство", за което ние не претендираме...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМанков, като се върнеш да разкажеш !!!
Надявам се да има какво да разкажа.
Кога или дали - шъ съ види
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
Коментар