IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Материята е идея. Обективния идеализъм е опасен с това, че на моменти се радикализира. А материализма се явява най - радикалното течение на обективния идеализъм. Съответно е и най - опасен. Светът е идеален. При обективния идеализъм се абсолютизира една идея, като се приема, че тя е абсолютната истина (обективната истина). За това му се вика обективен идеализъм. Най - често срещания обективен идеал е бог. Единния бог. Единствения бог. "Един е Аллах и Мохамед е неговия пророк." - казват ходжите. "Недей да имаш друг бог освен мене." - казва еврейския бог. "Бог има три проявления, но е един единствен. Той е триединен." - казват ортодоксалните попове. Абсолютната идея може да бъде сбор от различни идеи събрани в едно и абсолютизирани, като една единствена истина от последна инстанция. Пример за това са десетте божи заповеди. Всъщност идеята за десетте божи заповеди се явява най слабото място на обективния идеализъм. Идеята за десетте божи заповеди най - лесно води до осъзнаване на субективността на света и липсата на обективна истина, тъй като е най лесно опровержима. Опровержението се крие в единайстата и дванайстата божи заповеди, които на руски звучат така:
    11. Не попадайся !!!
    12. Не пойман не вор !!!
    Разбира се всякакви опровержения са безсилни срещу вярата, която е бронирана здраво в бронираните глави на обективните идеалисти и техните най - войнствени представители - материалистите.
    Най - правата вяра е субективния идеализъм. При субективния идеализъм не се абсолютизира нищо. Субективните идеалисти вярват, че когато се абсолютизира нещо, се нарушава симетрията и правилната представа за света. Не съществува абсолютна истина. Истината е въпрос на вкус, капризи, желания, избор. Избора е над всичко и е най верен. Свободата е над всичко. Всички са прави в избора си. Прави са дори и материалистите, които абсолютизират материята, а също като тях са прави и обективните идеалисти, които абсолютизират някоя идея или единен бог. Прави са защото, макар и да е ДИВОТИЯ, това е техния избор и като такъв е винаги верен и неоспорим.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Мечо иска поле за изява
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Брейййй, че се изложих!

Ми аз не мога да отварям теми тук... Нещо не мога да вдяна, как става това..., или пък нямам оторизация....

Ако някой има идея - моля да помага, ако не - ще ви тормозя в тая тема /форекса го заеВавам - като възможност за дискусии - там си има титуляри - те да си приказват, т.е. - да не се правя на всезнайко.../...

Приятен уикенд!
        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Бях решил да критикувам zarco, защото не си пише в темата и му го казвах - че ще се озори с тая тема, че не е лесно да се поддържа отворена тема ТУК - малко са такива, които могат да отварят тема и да предизвикват интерес..., ама той - неадекватен - "шапка на тояга" - го дава..., или "пей сърце" - май е по-близо...

...и - понеже си давам сметка, че всичко, което вършим - е част от "ЧАРА НА НЕЩАТА", решил съм и аз да си направя една тема, ама без да си меря разните неща с други теми....., т.е. - да му покажа на zarco, какво точно аз поставям между "ЧАРА НА НЕЩАТА"..., да му се изсмея в лицето, един вид......

Няма да търся посещения, разбира се, а просто ще спра да пиша в една друга тема - за форекс-прогнозите, защото си давам сметка, че там нещата се случват /или не се случват /, въпреки нашата воля..., т.е - като пиша там - мога да накарам някой да ми повярва - и така - да го подведа, а има толкова параметри, които трябва да се отчетат, преди да отворим поредната си позиция, които остават на заден план за много от участващите ТАМ...

И - не напразно, някои участници тук ми правят забележки, че съм ръсел "бисери"... РЕДНО Е да се съобразя с тяхното мнение. Дори и един да е той, пак трябва да съм солидарен с него.

Затова, с първата тема на зарата тук - ще ви освободя от натрапчивото си присъствие в областта на анализите при търговията с валутни двойки... Така - за мен част от чара на нещата - ще се изразява в темата, пусната и от мен, която ще се нарича "шах и мат!" - без натрапчивите анализи, които не се нравят на хората и ги изнервят излишно...

На добър час на новата тема "шах и мат!"!... /ако премине през обективната цедка на модераторите, де.../

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
            ...първата ми асоциация беше, че това е някаква разновидност на Bvlgari...

Горкото, то......, така де - всеки с неговите приоритети...
            За Bvlgari-то отговаря Мечо. Редно е да има някакво разпределение на товара, все пак.
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Ако ще ми вземате Карл Цайс, може ли да не е на микроскоп, а да е Диавари!?

...първата ми асоциация беше, че това е някаква разновидност на Bvlgari...

Горкото, то......, така де - всеки с неговите приоритети...

Коментар

...а, що се отнася до стрелкичките - много време се губи с тях, предлагам да ти купим за Коледа един микроскоп..., само кажи, какво увеличение да му търсим?
                Ако ще ми вземате Карл Цайс, може ли да не е на микроскоп, а да е Диавари!?
                Мечо

Коментар

Така със стрелкичките ми стана по-ясен замисъла на снимката

П.П. Ми, в предвид коледния подарък, който получи по-миналата Коледа, за теб е в реда на неща да си сменяш диоптЕроУУУ... и ич да не притесняваш от това си действие

...а, що се отнася до стрелкичките - много време се губи с тях, предлагам да ти купим за Коледа един микроскоп..., само кажи, какво увеличение да му търсим?

Коментар

П.П. Ми, в предвид коледния подарък, който получи по-миналата Коледа, за теб е в реда на неща да си сменяш диоптЕроУУУ... и ич да не притесняваш от това си действие
                    Щом водиш форумната статистика на Коледните подаръци - срещу името ми можеш да поставиш още чертички......, колкото и да са те - няма да сгрешиш! Все пак на тая страна й трябват здрави и снажни българЕ! Оттук трябва да се почне, а не вечно да хленчим, че нямало условия, че навън /в странство/ било по-хубаво и т.н...! Това, че е трудно - няма да е вовек. Къде не е трудно?

Коментар

Алоууу, и на мен ми се налага да сменям диоптЕроУУУ... и не се притеснявам да го правя......

ОбЕснявам: дъгата /пречупване на светлината/ се образуваше в средата и основата на водопада, но слънцето пробива между дърветата и не е така силно наоколо, за да са отчетливи цветовете...

...иначе - ще те заведе някой на водопада - а ти ще се чудиш и ще го питаш, къде изобщо е тоя водопад......, дали точно на тая вода отсреща - й вика "водопад"...

http://prikachi.com/images/516/6307516N.jpg

Мечо

Коментар

Алоооу, тарарам-тарари!
                        Къде е тази дъга над водопада!? Лъжеш нещо /или само така ми се струва/

Алоууу, и на мен ми се налага да сменям диоптЕроУУУ... и не се притеснявам да го правя......

ОбЕснявам: дъгата /пречупване на светлината/ се образуваше в средата и основата на водопада, но слънцето пробива между дърветата и не е така силно наоколо, за да са отчетливи цветовете...

...иначе - ще те заведе някой на водопада - а ти ще се чудиш и ще го питаш, къде изобщо е тоя водопад......, дали точно на тая вода отсреща - й вика "водопад"...

http://prikachi.com/images/516/6307516N.jpg
                        Last edited by зарата; 08.07.2013, 11:46.

Коментар

zarco - вече съвсем я изостави тая тема..., ама няма ние да му я поддържаме и да създаваме интерес към нея!...

... и разни клипове пускаше, както и линкове към тях, за да печели..., да се задави дано - никаква коректност от негова страна......, вероятно му е съвестно вече, че така ни манипулираше - затова вече не се появява тъдява...

Ей на - аз пък съм коректен към вас: такива клипове съм избичил днес, но няма да си позволя да ви притеснявам с тях, за да печеля за ваша сметка...

Ще пусна само 3 снимчици от днес. Маршрут: Боянската църква - Сухи връх - Боянският водопад - Камен дел - Ушите - Комините - Голи връх - Драгалевци. Такъв дъжд и град удариха горе, точно в Торфеното бранище, но заслонът "Ушите" - остана далеч... и се отказах да завия към Черни връх, голямо джвакане падна, но толкова народ срещнах, че дори и наквасен - не съжалявам... Емоцията е важна!..., а що гъби имаше след вчерашния дъжд..., ама не ги познавам - да не се тръшна някъде... Само праханките познавам вече - и бях изненадан веднъж, когато отдалеч видях една бяла футболна "топка"..., приближих - гъба, бе! Такова ядене падна - на филии се реже - и кой-както..., но скоро не съм виждал такава......, вероятно, защото гъбарите не ги оставят задълго...

На снимките виждаме /до обяд слънцето беше грейнало/: природната "икебана" - от всеки камък - ручейче, на всеки камък - мъх или здравец..., Боянският водопад с дъга около средата..., София от горният ръб на Боянския водопад...

http://prikachi.com/images/404/6305404L.jpg

http://prikachi.com/images/412/6305412K.jpg

http://prikachi.com/images/415/6305415j.jpg

...иначе, zarco, ако дойде и пусне тук клиповете си - ще го оплюя, че иска да печели на мой /наш/ гръб...
                          Алоооу, тарарам-тарари!
                          Къде е тази дъга над водопада!? Лъжеш нещо /или само така ми се струва/
                          Мечо

Коментар

• zarco - вече съвсем я изостави тая тема..., ама няма ние да му я поддържаме и да създаваме интерес към нея!...

... и разни клипове пускаше, както и линкове към тях, за да печели..., да се задави дано - никаква коректност от негова страна......, вероятно му е съвестно вече, че така ни манипулираше - затова вече не се появява тъдява...

Ей на - аз пък съм коректен към вас: такива клипове съм избичил днес, но няма да си позволя да ви притеснявам с тях, за да печеля за ваша сметка...

Ще пусна само 3 снимчици от днес. Маршрут: Боянската църква - Сухи връх - Боянският водопад - Камен дел - Ушите - Комините - Голи връх - Драгалевци. Такъв дъжд и град удариха горе, точно в Торфеното бранище, но заслонът "Ушите" - остана далеч... и се отказах да завия към Черни връх, голямо джвакане падна, но толкова народ срещнах, че дори и наквасен - не съжалявам... Емоцията е важна!..., а що гъби имаше след вчерашния дъжд..., ама не ги познавам - да не се тръшна някъде... Само праханките познавам вече - и бях изненадан веднъж, когато отдалеч видях една бяла футболна "топка"..., приближих - гъба, бе! Такова ядене падна - на филии се реже - и кой-както..., но скоро не съм виждал такава......, вероятно, защото гъбарите не ги оставят задълго...

На снимките виждаме /до обяд слънцето беше грейнало/: природната "икебана" - от всеки камък - ручейче, на всеки камък - мъх или здравец..., Боянският водопад с дъга около средата..., София от горният ръб на Боянския водопад...

http://prikachi.com/images/404/6305404L.jpg

http://prikachi.com/images/412/6305412K.jpg

http://prikachi.com/images/415/6305415j.jpg

...иначе, zarco, ако дойде и пусне тук клиповете си - ще го оплюя, че иска да печели на мой /наш/ гръб...

Коментар

Топчето, което пукна пред президентството на шестият ден от протестите /19.06.2013/ - даде отговор на интересуващите се, кои са някои от чаровните неща в живота /включително - за Държавният глава - Плевнелиев/, а именно - използването на офшорните фирми, за да се избегне данъчното облагане в страната /НИ/.

Горното да не се счита като критика, но е основен фактор за следващо завръщане на цървулите /като част от облеклото на българина/ на жълтите павета...

И какво от това? Все пак - и президентът знае, че веднъж се живее /не само на "Дондуков"/...
                              Браво Зара! Страхотен коментар за битието на президента Офшорлиев преди да поеме сградата на "Дондуков" 2

Коментар

• Топчето, което пукна пред президентството на шестият ден от протестите /19.06.2013/ - даде отговор на интересуващите се, кои са някои от чаровните неща в живота /включително - за Държавният глава - Плевнелиев/, а именно - използването на офшорните фирми, за да се избегне данъчното облагане в страната /НИ/.

Горното да не се счита като критика, но е основен фактор за следващо завръщане на цървулите /като част от облеклото на българина/ на жълтите павета...

И какво от това? Все пак - и президентът знае, че веднъж се живее /не само на "Дондуков"/...

Коментар

Working...
                                X