Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеВ духа на понятия, с които смело си служиш,
.... а кажи ми сЯ /щастливецо/ - А се фана за думата ти: щастието какво усещане е, дали абсЕлютно, или - относително???
За другото - не бери грижа - публиката е тук и може безпристрастно да отсъди...
Пожелавам ти да не те напуска вечноТО щастие...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеСега, нещо по елементарно, като за теб, моряко: това ти е във възможностите - поне продължи мисълта: "Ако някой не може да плува, то той не се хвърля в дълбоките води, защото..."
Помисли и спокойно отговори - не ти искам други отговори...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПоне да беше махнал лота нещастнико. Казах ти, че с лот не се мери скорост. Върни се назад и виж какви думи съм употребил. Аз не съм като теб да се отричам от постовете си. Ти си специалиста, да се отказваш от думите си.
В духа на понятия, с които смело си служиш,
.... а кажи ми сЯ /щастливецо/ - А се фана за думата ти: щастието какво усещане е, дали абсЕлютно, или - относително???
За другото - не бери грижа - публиката е тук и може безпристрастно да отсъди...
Пожелавам ти да не те напуска вечноТО щастие..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеТа - хайде, на мен ми е интересно да ми обясниш как именно рабитиш с тия уреди... , би ли обяснил, моряко?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеВърни се ти, за да видиш кога е допълнението ми - вече не зная кое е вярно твое твърдение, затова навреме добавих допълнението си...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Сега, нещо по елементарно, като за теб, моряко: това ти е във възможностите - поне продължи мисълта: "Ако някой не може да плува, то той не се хвърля в дълбоките води, защото..."
Помисли и спокойно отговори - не ти искам други отговори..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТи май освен, че си неграмотен се опитваш да продаваш на краставичар краставици.
С лот не се мери скорост.
Върни се назад и виж убаво каква дума употребих.
Корабната дума за скоростомер е лаг.
Та - хайде, на мен ми е интересно да ми обясниш как именно рабитиш с тия уреди... , би ли обяснил, моряко?"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеТи май освен, че си неграмотен се опитваш да продаваш на краставичар краставици.
Корабната дума за скоростомер е лаг."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение"На кораба имаМЕ 2 лота"
Корабната дума за скоростомер е лаг.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАма те просто са си такива величини. Така се измерват. Физическия им смисъл е такъв. То не само Айнщайн. Всички са на това мнение. Просто човеците така сме ги избрали. Скоростта не съществува сама по себе си, а винаги е относно нещо - затова е относителна. Ускорението е абсолютна величина. То се усеща. Дърпа те, събаря те натиска те. Усеща се първично, със сетивата, няма нужда от теории и формули. То е само по себе си. Не е относно нещо. На кораба примерно имаме 2 скоростомера. Единия измерва скоростта относно водата. Другия измерва скоростта относно дъното. Разбираш ли. Няма скорост сама по себе си. Винаги е относно нещо. Относителна величина е.
... и аз нямам нищо лично против теб...
... но - съм МНОГО против твоите произволни тълкувания, особено - що се отнася до ДОКАЗАТЕЛСТВОТО /?!?/, че - щом НЕЩО СЕ МЕРИ /определя/ ОТНОСНО ДРУГО НЕЩО, то величината е относителна... ..., че нямаЛО скорост сама по себе си... и така нататъкА, и така нататъкА... Страхотни доводи! И доказват всичко от раз!
АдИ сЯ - да не се праИм тук на знаещи, а да изсмукваме твърдения, че и доказателства от "общата си култура", нали? КО Ше каИш?
Това, което казваш, че: "На кораба имаМЕ 2 лага/лота" - трябва да продължиШ така: "имаМЕ, но не всички сме ползвали..., защото това не ни влиза в задълженията..."
Дано не си И от машинната команда, де..., но пък лошо няма - ако се обърнеш за консултацИИ към шеф-механика ВИ..., доста неща ти се губят в публичното пространство...
Затова - ще ти кажа нещо разбираемо за теб, моряко - няма как да не го схванеш: ако някой не знае да плува - не бива да се хвърля в дълбоките води, защото....
... хайде - довърши последната ми мисЛА - това е в твоите възможности.
Бъди здрав!Last edited by zarco; 17.06.2012, 00:35."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение...
Ти май, освен от часовете по литература си бягал и от часовете по граматика.Last edited by mechobikov; 16.06.2012, 23:57.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
Фактически е най-старото, което съм чул на запис.
Доколкото знам, изпълнява го македонският гражданин Александър Сариевски.
http://www.youtube.com/watch?v=THcToP5465E
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДобър вечер, Мечо!
Добър вечер, тайфата!
Язе съм на тръстиката / в Златна Добруджа/. Тук хората усилено работят, чак ми се иска и аз да се включа. Ама Тати ми е казал, дърво завършващо накрая с желязо / мотика, лопата, бел, кирка, брадва и прочие/ да не хващам... нож може, защото е оръжие
Аз съм добра дъщеря и уважавам полезните съветите, които ми дава ТатиБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеМхм,
коректно си описал нещата, сега прегледай назад, Русата ми кофа какво мнение е изказвал като пропуски в теорията му.
П.П. Затова си позволих и да оспоря "обощения" от типа, че скоростта е относителна величина, а ускорението било абсолютна.
Точно това не е успял да докаже и почитамият Айнщайн, но за сметка на това, па е довел до още по-грешни теории като релативна маса примерно, които са базирани точно на неговата теория.
Затова бегло споменах, че когато се стъпи на системна грешка, то тя после лавино-образно започва да нараства, понеже води след себе си още по-големи и като цяло столетия загубени в грешна посока.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар