IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    С кои уреди бре нещастник. С лаговете или с лотовете.
    ... с двата, които имаТ на кораба /другите/, щастливецо - за които говореШЕ..., забрави ли вече - това беше преди половин час...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      В духа на понятия, с които смело си служиш,

.... а кажи ми сЯ /щастливецо/ - А се фана за думата ти: щастието какво усещане е, дали абсЕлютно, или - относително???

За другото - не бери грижа - публиката е тук и може безпристрастно да отсъди...

Пожелавам ти да не те напуска вечноТО щастие...
      Нещастник
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Сега, нещо по елементарно, като за теб, моряко: това ти е във възможностите - поне продължи мисълта: "Ако някой не може да плува, то той не се хвърля в дълбоките води, защото..."

Помисли и спокойно отговори - не ти искам други отговори...
        Ми то ти уж си инженер пък не знаеш, че скоростта е относителна. Удави се сам уж във водите в които можеш да плуваш. После не ти стигна ами се опита да се правиш на моряк и естествено обърка лаг с лот.
        tnm

Коментар

Поне да беше махнал лота нещастнико. Казах ти, че с лот не се мери скорост. Върни се назад и виж какви думи съм употребил. Аз не съм като теб да се отричам от постовете си. Ти си специалиста, да се отказваш от думите си.

В духа на понятия, с които смело си служиш,

.... а кажи ми сЯ /щастливецо/ - А се фана за думата ти: щастието какво усещане е, дали абсЕлютно, или - относително???

За другото - не бери грижа - публиката е тук и може безпристрастно да отсъди...

Пожелавам ти да не те напуска вечноТО щастие...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Та - хайде, на мен ми е интересно да ми обясниш как именно рабитиш с тия уреди... , би ли обяснил, моряко?
            С кои уреди бре нещастник. С лаговете или с лотовете.
            tnm

Коментар

Върни се ти, за да видиш кога е допълнението ми - вече не зная кое е вярно твое твърдение, затова навреме добавих допълнението си...
              Поне да беше махнал лота нещастнико. Казах ти, че с лот не се мери скорост. Върни се назад и виж какви думи съм употребил. Аз не съм като теб да се отричам от постовете си. Ти си специалиста, да се отказваш от думите си.
              tnm

Коментар

• Сега, нещо по елементарно, като за теб, моряко: това ти е във възможностите - поне продължи мисълта: "Ако някой не може да плува, то той не се хвърля в дълбоките води, защото..."

Помисли и спокойно отговори - не ти искам други отговори...

Коментар

Ти май освен, че си неграмотен се опитваш да продаваш на краставичар краставици.
                  С лот не се мери скорост.
                  Върни се назад и виж убаво каква дума употребих.
                  Корабната дума за скоростомер е лаг.

Та - хайде, на мен ми е интересно да ми обясниш как именно рабитиш с тия уреди... , би ли обяснил, моряко?

Коментар

Ти май освен, че си неграмотен се опитваш да продаваш на краставичар краставици.
                    Върни се ти, за да видиш кога е допълнението ми - вече не зная кое е вярно твое твърдение, затова навреме добавих допълнението си...

Коментар

"На кораба имаМЕ 2 лота"
                      tnm

Коментар

Ама те просто са си такива величини. Така се измерват. Физическия им смисъл е такъв. То не само Айнщайн. Всички са на това мнение. Просто човеците така сме ги избрали. Скоростта не съществува сама по себе си, а винаги е относно нещо - затова е относителна. Ускорението е абсолютна величина. То се усеща. Дърпа те, събаря те натиска те. Усеща се първично, със сетивата, няма нужда от теории и формули. То е само по себе си. Не е относно нещо. На кораба примерно имаме 2 скоростомера. Единия измерва скоростта относно водата. Другия измерва скоростта относно дъното. Разбираш ли. Няма скорост сама по себе си. Винаги е относно нещо. Относителна величина е.

... и аз нямам нищо лично против теб...

... но - съм МНОГО против твоите произволни тълкувания, особено - що се отнася до ДОКАЗАТЕЛСТВОТО /?!?/, че - щом НЕЩО СЕ МЕРИ /определя/ ОТНОСНО ДРУГО НЕЩО, то величината е относителна... ..., че нямаЛО скорост сама по себе си... и така нататъкА, и така нататъкА... Страхотни доводи! И доказват всичко от раз!

АдИ сЯ - да не се праИм тук на знаещи, а да изсмукваме твърдения, че и доказателства от "общата си култура", нали? КО Ше каИш?

Това, което казваш, че: "На кораба имаМЕ 2 лага/лота" - трябва да продължиШ така: "имаМЕ, но не всички сме ползвали..., защото това не ни влиза в задълженията..."

Дано не си И от машинната команда, де..., но пък лошо няма - ако се обърнеш за консултацИИ към шеф-механика ВИ..., доста неща ти се губят в публичното пространство...

Затова - ще ти кажа нещо разбираемо за теб, моряко - няма как да не го схванеш: ако някой не знае да плува - не бива да се хвърля в дълбоките води, защото....

... хайде - довърши последната ми мисЛА - това е в твоите възможности.

Бъди здрав!
                        Last edited by zarco; 17.06.2012, 00:35.

Коментар

...
                          Ся нищо лично против теб, но голия патриотизъм, и щедрите финансови обещания от твоите врагове, ме задължават да те оплюя грозно.

Ти май, освен от часовете по литература си бягал и от часовете по граматика.
                          Last edited by mechobikov; 16.06.2012, 23:57.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                            Това долу е по-старо изпълнение.
                            Фактически е най-старото, което съм чул на запис.
                            Доколкото знам, изпълнява го македонският гражданин Александър Сариевски.

http://www.youtube.com/watch?v=THcToP5465E

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Добър вечер, Мечо!
                              Добър вечер, тайфата!

Язе съм на тръстиката / в Златна Добруджа/. Тук хората усилено работят, чак ми се иска и аз да се включа. Ама Тати ми е казал, дърво завършващо накрая с желязо / мотика, лопата, бел, кирка, брадва и прочие/ да не хващам... нож може, защото е оръжие
                              Аз съм добра дъщеря и уважавам полезните съветите, които ми дава Тати
                              А тъй къзъм, ашколсун. Няма да се даваш. Те добруджанците мяра нямат. Те и нивите едни големи. Веднъж разберат ли, че различаваш мотика от лопата КРАЙ.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Мхм,

коректно си описал нещата, сега прегледай назад, Русата ми кофа какво мнение е изказвал като пропуски в теорията му.

П.П. Затова си позволих и да оспоря "обощения" от типа, че скоростта е относителна величина, а ускорението било абсолютна.

Точно това не е успял да докаже и почитамият Айнщайн, но за сметка на това, па е довел до още по-грешни теории като релативна маса примерно, които са базирани точно на неговата теория.

Затова бегло споменах, че когато се стъпи на системна грешка, то тя после лавино-образно започва да нараства, понеже води след себе си още по-големи и като цяло столетия загубени в грешна посока.
                                Ама те просто са си такива величини. Така се измерват. Физическия им смисъл е такъв. То не само Айнщайн. Всички са на това мнение. Просто човеците така сме ги избрали. Скоростта не съществува сама по себе си, а винаги е относно нещо - затова е относителна. Ускорението е абсолютна величина. То се усеща. Дърпа те, събаря те натиска те. Усеща се първично, със сетивата, няма нужда от теории и формули. То е само по себе си. Не е относно нещо. На кораба примерно имаме 2 скоростомера. Единия измерва скоростта относно водата. Другия измерва скоростта относно дъното. Разбираш ли. Няма скорост сама по себе си. Винаги е относно нещо. Относителна величина е.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X