Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Уважаеми дами, приятели и неприятели...
Сега - именно в духа на сентенциите, които древните са ни завещали - и аз подредих в определен ред хората, към които се обръщам...Неприятелите - са тия, от които мога да се пазя..., за разлика от другите две групи хора... ... /афористично би трябвало да се възприеме - и да няма обидени..., още повече, че дамите ги уважаваме отвсякъде и затова винаги на първо място ги курдисваме... - хубавата стара дума в някои региони - "курдисвам" означава "поставям".../
Тъй като сутринта /"по първи петли - някъде към 10 и нещо..."/... - написах неща, които не са били насочени към моряка, но последва негов отговор – то сега пък трябва да отговарям и нему...
„Всичко е от гол патриотизъм и за пари“ – това го оставям без коментар, защото нямам идея какво точно казва моряка... Дано се лъжа...
..., НО АКО НАМЕКВА, че като част от нацията – моряците представят страната ни – това е приемливо донякъде: да посрещаме някои свои представители дори с хляб и сол по стар български обичай...., но е неприемливо това, че парите били основен мотив за нечие добро отношение..., още повече – дамите тук са романтични натури, които не преследват материалното...
Относно българският език и множественото число – това е много сериозен момент в моите възприятия...
..., но е така, както морякът ни го тълкува... : ако има поне един мъж в компанията на много дами и някой се обърне с „приятелки!“, то вероятно единственият мъж там е от особеният вид „приятелки“...
Все пак – учтивостта и вежливостта /когато някой се обръща към едно смесено общество/ - СПОРЕД МЕН – изисква учтиво обръщение първо към дамите, а след това и към останалите..., пък били те и приятелИ...
Не държа мнението ми да бъде възприето като единствено достоверното тълкуване...
Коментар