IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мечобиков, за подобно пълнене на стадиони от Азис ли говориш? И като количество и като качество?
    (Стадионът е Уембли)

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=SXjKv0VOjhA

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Естествено, че има поне 200 човека (даже ми малеят) с по-добри гласове от този на Фр, Меркюри, но не бива да поставяте знак за равенство м/у певец и Артист в музиката. Вторият е и визионер, и творец.
      Вал/Ши, точните думи от поста ми са следните:
      (разбира се, иронични)

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Така е!!!

В България има поне 200 певци, които са по-добри и продаваеми от Фреди Мъркюри.

Продължавам да мисля, че в България няма 200 по-добри певци от Фреди.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Айнщайн е вярвал и в Бога, но ти го изкара атеист и евреин - аз казах ли ти нещо тогава?
        Аз казвам какво съм чел. Ти твърдиш за откритията на Айнщайн, че са простотии от първо лице, единствено число.
        --------------------------------------------------------------------------
        За Стивън Хокинг, Алберт Айнщайн и религията

Вчера Стивън Хокинг, най-гениалният съвременен учен и човек даде ново интервю. В него той разказва за религиозните си възгледи и ни призовава да правим ясно разграничение между използването на „бог“ като метафора и вярата във всемогъщ творец, който с ръцете си направлява космоса. Стивън Хокинг отрича да съществува бог и каквото и да било след смъртта и препоръчва хората да се съсредоточат върху това най-добре да изживеят живота си и да постигнат колкото се може повече. Ето един цитат от интервюто:

„Вярата, че ни очакват рай или задгробен живот, е приказка за хора, които се страхуват от смъртта, няма нищо след като мозъкът ни угасне. Гледам на мозъка като на компютър, който спира да работи, когато се повредят компонентите му. Няма рай или живот след смъртта за повредените компютри, това е приказка създадена за хора, които се страхуват от тъмното“

Тези мисли не са нещо ново за Стивън Хокинг, акцента в последната му книга „Великият дизайн“ е, че няма необходимост от „създател“ за да се обясни съществуването на вселената защото не бог е създал вселената, а законите на физиката.

Най-забавното в тази ситуация е, че Стивън Хокинг е член на Ватиканската академия на науките от 1986 г., дори папата и кардиналите от Ватикана не смеят да оспорят неговият авторитет, защото знаят, че ако влязат в интелектуален спор с него със сигурност ще загубят.

А сега искам да разсея една много ширеща се заблуда, че един друг велик учен, Алберт Айнщайн е бил религиозен. Тази заблуда се появява защото Айнщайн понякога е използвал думата „бог“ като метафора на съвършеното, негови са изразите „бог не играе на зарове“ и „аз искам да знам как този свят е сътворен от бог, всичко останало са детайли“, понякога дори е използвал думата „бог“ като сарказъм, но извадени от контекста значението им се преиначава. Самият Айнщайн в едно от последните си интервюта дадени преди да умре категорично опровергава тези заблуди. Ето какво казва Алберт Айнщайн за религиозните си възгледи.
        http://www.godandscience.org/apologetics/einstein.html

Лъжа е това, което се пише за религиозните ми убеждения, лъжа която се повтаря систематично. Аз не вярвам в личностен бог и никога не съм го отричал, а съм го подчертавал изрично“

Макар и физик, Айнщайн е дал и може би най-точното определение защо има хора които вярват в религиите.

„Ние сме като малките деца, които влизат в библиотеката с книги написани на много езици. Децата знаят, че някой трябва да е написал тези книги, но не знаят кой и как защото не могат да четат. Децата подозират, че има ред в подредбата на книгите, но не знаят какъв е този ред, за тях това е пълна мистерия"

------------------------------

Та такива и подобни неща съм чел за Айнщайн.
        Ти може да ми постнеш и материали в обратната посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          Без грам злоба
          Зарко, нищо лично. Всичко е от гол патриотизъм и за пари
          Ся, понеже я знам граматиката:

В българскийот язик съществителните, които имат род в множествено число, се употребяват по следния начин :

1. Ако има поне един мъж в множеството - родът е мъжки
          2. Ако всички са жени - родът е женски
          3. Анадънму
          Last edited by mechobikov; 16.06.2012, 12:29.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Добро утро tnm
            Добро утро приятели

http://www.vbox7.com/play:ac8a2a09&start=2

Отивам да проверя дали е вярно

Без грам злоба - тая сутрин /преди да потъна в необятното/ - ЩЕ СЕ ОПИТАМ да разбера тайната на добрите моряци...

С риск да навляза в непознати ми територии, ще кажа, че:

Добрите моряци никога не бъркат множествената моногамия /каквото и да означава тя/ - с полигамията...

Като следствия от горното:

1....добрите моряци поздравяват винаги само и единствено една жена...

2....тъй като останалите имат свой, особен начин на мислене, възприемайки се именно в ролята на поздравенаТА,...., те не отчитат дори факта, че /след дамата на сърцето си/ - той поздравява единствено приятелите си /но не и приятелките.../... Това е успешен подход на обсебване на женскиТЕ сърца - без изключение...

... с точка 2 не искам да кажа, че приятелките /непоздравени персонално/ - по силата на природните закони - се изживяват като "приятели"..., но пък от друга страна - всички сме само едни никове, а кой мъж, кой - сват, кой на булката - брат..., изобщо не е ясно...

То така може да продължа до довечера /във вихрене/ на бедното ми откъм емоции въображение....

...., но да приключвам с последните си изводи....

... след като - сега вече си обяснявам причината - и мечките в гората - не напразно всеки ден да му носят мед..., то е ясно, защото ги спохожда инкогнито между валящите от всякъде поздрави на фенките му с "Добре дошъл!".../след всеки рейс/...

...пък и си обяснявам двусмислието и връзката с някои от никовете на добрите моряци...

Приятен ден - наистина ще е страхотен: бистър, ясен и красив!
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Добро утро tnm
              Добро утро приятели

http://www.vbox7.com/play:ac8a2a09&start=2

Отивам да проверя дали е вярно
              tnm

Коментар

• Давали са ТОВА за пример преди в нета, ма явно не са му обръщали внимание. Ритъмът е ОК - еле пък клубен - всичко живо се тресеше наоколо като излезе, ма я да преведем текста

http://www.youtube.com/watch?v=3J0utfYWJvg

Lick it good suck this pussy, just like you should
                Right now, Lick it good
                suck this pussy just like you should
                My Neck, my back
                Lick my pussy and my crack,

My Neck, my back
                Lick my pussy and my crack
                My Neck, my back
                My Neck, my back
                My Neck, my back

First you gotta put your neck into it
                Don't stop, just do, do it
                Then you roll your tongue, from the crack back to the front
                then suck it off til I shake and cum nigga
                make sure I keep bustin nuts nigga
                all over your face and stuff
                slow head show me so much love
                the best head comes from a thug
                the dick good dick big and long
                slow fuckin til the crack of dawn
                on the edge makin faces n stuff
                Through the night, making so much love
                Dead sleep when the sun comes up

Коментар

Има музика, която те удря в слънчевия сплит или малко по-надолу, такава, която просто действа успокояващо, друга- искаш ти да си я написал и т.н., но има и такава, при чиято липса изпитваш физическо облекчение.

Естествено, че има поне 200 човека (даже ми малеят) с по-добри гласове от този на Фр, Меркюри, но не бива да поставяте знак за равенство м/у певец и Артист в музиката. Вторият е и визионер, и творец.
                  Простете, че се включвам така по средата... За Ф. Меркюри няма какво да говорим - и 200000000000000000000000 други гласове да се пръкнат, този ще се запомни със сигурност.

Музиката почти винаги е хубаво нещо - стига да е хармония, а не някакъв бийт, на който се клатят изтрещели хора. Пощлото е в"заведи ме в някоя квартална кръчма..." т.е., текстът е това, което изкривява нещата. Не понасям чалга, но си давам сметка, че не самата музика ме дразни, а най-вече текстовете са безумни и ресторант-звученето - опростяването на самата музика... Преди няколко години се носеше из нета един цигански оркестър, който свиреше металика! Беше СТРАХОТНО!!!

Коментар

Че какво му е лошото на балканския фолклор. Ето пример

http://youtu.be/bkei5y1xXeg
                    http://www.youtube.com/watch?v=RRItem5hVvM
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Мечков,

и да те убеждавам, че в скандинавските училища учат децата им в редовната си програма по музика за явлението 7/8 ( седем/осми ) едва ли ще ми повярваш.

П.П. Даже не сме ги и подкупвали да го правят. Но обясни ми за балканската музика още малко, че ме кефиш
                      Аз съм чувал, че в някои страни, май Норвегия беше едната, в училище учат за разните му там ръченици.

Балканската музика е космическа. Особено на Валя Балканска
                      tnm

Коментар

• Виждам, че манков го модерират. Малък поздрав (мисля, че беше любител на винтидж музиката) или както Той би се изразил :дръта, но убава :

http://www.youtube.com/watch?v=fPVUa29kHu8

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa1 Разгледай мнение
                          Ах този балкански или ориенталски мотив , който те кара да я харесваш , а липсата му според мен е признак за качество . И не само мотива . Някакси аранжиментът не е на ниво , ако изобщо се изразявам правилно .
                          Че какво му е лошото на балканския фолклор. Ето пример

http://youtu.be/bkei5y1xXeg
                          tnm

Коментар

Напълно съм съгласен
                            С уговорката, че музиката и тя като скоростта е относителна величина.
                            Естествено, че е относителна. Тук имат роля вкус, възпитание, среда
                            Това, което на мен ми харесва, ти можеш да го сметнеш за досада и обратното, и всеки един от нас ще е прав по своему.

Коментар

Едновремешната естрада беше на основата на шансони, канцонети, латино и рок. Не че беше лоша, но много рядко имаше в нея български и балкански мотиви.

Иначе съм съгласен. Може би след някоя и друга година ще сме почти на нивото на македонци, сърби, гърци и турци.
                              Мечков,

и да те убеждавам, че в скандинавските училища учат децата им в редовната си програма по музика за явлението 7/8 ( седем/осми ) едва ли ще ми повярваш.

П.П. Даже не сме ги и подкупвали да го правят. Но обясни ми за балканската музика още малко, че ме кефиш

Коментар

Въпросната комисия се подхлъзна по простонародното звучене (така мисля). То и този конкурс си е такъв- няма кой знае каква музикална стойност.
                                Разни нацийки си мерят разни разботи.
                                Т'ва са родните простотии, които още си мислят, че сме в комунизма и нямат идея как се създава, налага и позиционира определена търговска марка Х ( в случая песен за комплексарски конкурс ).

Бях писал една статия и там бях насрал а-к Х.Бояджиев ( лека му пръст на човека ), та те светкавично реагираха и повече изцепки от тях не чух.

П.П. Цигането Софка беше вече по инерция и "сметката" им е била, че ще обединят вот-а на мангалите в Европа. Само, че "сметката" излезе грешна, предвид познанията и уменията на заплатажии, които вземат решения, а нямат допирна точка с риъл уърд.

Поне я поразходиха, видя свят момето с парите на данъко-платците и така ... - все продукти за местна употреба, а извън БГ-то световно провалили се.

Толкова си могат наш'те и не им се сърди
                                ------------------------------
                                Ъъъ .. статийката ми ( тоже и коментарите ми, че там се сдъфках с 1 "немец" ):

България "умря"! Да живее България!

http://marandi.blog.bg/biznes/2011/1...lgariia.868306

Чиърс!
                                Last edited by marandi; 15.06.2012, 21:53.

Коментар

Working...
                                X