IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Има музика, която те удря в слънчевия сплит или малко по-надолу, такава, която просто действа успокояващо, друга- искаш ти да си я написал и т.н., но има и такава, при чиято липса изпитваш физическо облекчение.

Естествено, че има поне 200 човека (даже ми малеят) с по-добри гласове от този на Фр, Меркюри, но не бива да поставяте знак за равенство м/у певец и Артист в музиката. Вторият е и визионер, и творец.
    Напълно съм съгласен
    С уговорката, че музиката и тя като скоростта е относителна величина.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Едновремешната естрада беше на основата на шансони, канцонети, латино и рок. Не че беше лоша, но много рядко имаше в нея български и балкански мотиви.

Иначе съм съгласен. Може би след някоя и друга година ще сме почти на нивото на македонци, сърби, гърци и турци.
      Ах този балкански или ориенталски мотив , който те кара да я харесваш , а липсата му според мен е признак за качество . И не само мотива . Някакси аранжиментът не е на ниво , ако изобщо се изразявам правилно .

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        ... понеже не разбирам професионалната терминология, нали може да попитам, що е то "бленда на гласа" - нещо с гласните струни го схващам - като фалцет, май..., то е характерно - мисля - за всички цигански маанета и крясъци, които те наричат "пеене"...

За мен е важно да си отговоря на въпроса - как хората с ПРИЗНАТО МУЗИКАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ в тая страна - една комисия от уважавани тук специалисти - можаха да класират т.нар. Софи... Специалисти в други музикални жанрове класираха чалга-певица...

А има толкова талантливи певци и групи в тая страна, а какви млади таланти има..., но определено пак ще вдигнем рамене и ще кажем с презрение нещо против лобирането и корупцията...

Тъпо е музиканти и поети с признати качества в тая страна - да класират нетипична нам музика....
        Въпросната комисия се подхлъзна по простонародното звучене (така мисля). То и този конкурс си е такъв- няма кой знае каква музикална стойност.
        Разни нацийки си мерят разни разботи.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Маранди, дразня се на неща от сорта:
          Айнщайн е изръсил ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ ОТ МЕН???!!!!!

Съжалявам, но такова изразяване не мога да приема от нормален и интелигентен човек, за какъвто те смятам.

Настина! и ти го пожелавам - Когато вземеш Нобелова награда за физика, искрено ще ти се извиня за днешните си постове.
          Айнщайн е вярвал и в Бога, но ти го изкара атеист и евреин - аз казах ли ти нещо тогава? Всеки нормален инженер може да "види" Божието ( еволюционно ), както искаш го наричай творение.

П.П. Тия "награди" са пълен комършъл, видно е, че нямаш идея как се избира мис Свят, Грами, Оскари - та и Нобел.

Изобщо и през ум не ми минава, трябва да съм епаси комплексара да се ръчкам за Нобели някой ден

П.П.П. Иначе по брой глупости, ако трябва да съм обективен може и да го мина Айнщайн като бройка, но не пред толкова голяма аудитория като него.

Чиърс!
          Last edited by marandi; 15.06.2012, 21:31.

Коментар

Аз не съм казал лошо за Айнщайн. Чел съм. Казах си мнението за това което съм прочел. Ама съмнявал съм се бил. Лошо ли е човек да се съмнява в авторитетите ???

За чалгата уж каза че няма да коментираш

Музиката не я разбирам да си ги мерят музикантите, а де е приятна за слушане и забавна.
            Има музика, която те удря в слънчевия сплит или малко по-надолу, такава, която просто действа успокояващо, друга- искаш ти да си я написал и т.н., но има и такава, при чиято липса изпитваш физическо облекчение.

Естествено, че има поне 200 човека (даже ми малеят) с по-добри гласове от този на Фр, Меркюри, но не бива да поставяте знак за равенство м/у певец и Артист в музиката. Вторият е и визионер, и творец.
            Last edited by val/she; 15.06.2012, 21:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa1 Разгледай мнение
              Добрата и качествена май започна да се преобразува в нещо като едновремешната естрадна , както се наричаше . Да , не е лошо , като за начало .
              Едновремешната естрада беше на основата на шансони, канцонети, латино и рок. Не че беше лоша, но много рядко имаше в нея български и балкански мотиви.

Иначе съм съгласен. Може би след някоя и друга година ще сме почти на нивото на македонци, сърби, гърци и турци.
              tnm

Коментар

Така е. Добрата и качествена чалга остава. Лошата се забравя.
                Добрата и качествена май започна да се преобразува в нещо като едновремешната естрадна , както се наричаше . Да , не е лошо , като за начало .

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Мечо, човешката душевност е непознаваема и безгранична, като тъмната материя в космоса, за която даже и Айнщайн не е предполагал....
                  Как може поетична и хармонична душа на стар морски лъв да се съчетава с първичната ......( "много лйоши думи" ,както казваха виетнамците едно време).........на чалгата...
                  Чалгата трябва да се забрани със Закон - "Закон за спасение на българската младеж" !!!!!!
                  Рано или късно тази първична музика смачква младото поколение и изтрива всякаква мисловна деиност.....
                  Песен с текст - примерен...
                  Идваи в колаааата,
                  дигай си кракатаааата...
                  топни го в устаааатааа...
                  и т.н.
                  слад 20 запявания, вече минава в практика ....
                  Чичо, не така. Аз говоря много добре английски и руски. Пък в най популярните испаноезични песни също знам какво се пее.
                  Ти какво ще кажеш за песни с текст примерен:

La cucaracha, la cucaracha,
                  ya no puede caminar
                  porque le falta, porque no tiene
                  marihuana pa' fumar.

или

Drove she ducklings to the water
                  Every morning just at nine,
                  Hit her foot against a splinter
                  Fell into the foaming brine.

Ruby lips above the water,
                  Blowing bubbles soft and fine,
                  But alas, I was no swimmer,
                  So I lost my Clementine

How I missed her! How I missed her!
                  How I missed my Clementine,
                  But I kissed her little sister,
                  And forgot my Clementine.
                  tnm

Коментар

Мечо, човешката душевност е непознаваема и безгранична, като тъмната материя в космоса, за която даже и Айнщайн не е предполагал....
                    Как може поетична и хармонична душа на стар морски лъв да се съчетава с първичната ......( "много лйоши думи" ,както казваха виетнамците едно време).........на чалгата...
                    Чалгата трябва да се забрани със Закон - "Закон за спасение на българската младеж" !!!!!!
                    Рано или късно тази първична музика смачква младото поколение и изтрива всякаква мисловна деиност.....
                    Песен с текст - примерен...
                    Идваи в колаааата,
                    дигай си кракатаааата...
                    топни го в устаааатааа...
                    и т.н.
                    слад 20 запявания, вече минава в практика ....

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa1 Разгледай мнение
                      Чалгарите в никакъв случай не казвам , че са лоши , каквото и да значи това . И аз съм имала период , в който съм я слушала , но го изживях . Смятам , че е вид израстване и отрезвяване . В крайна сметка доброто и качествено винаги побеждава .
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Кое не ти харесва или се разминава от това в червеничкото, дет' го "повдигаш" и т'ва, което пак казвам по друг начин? Демек едно и също казвам?

П.П. Нещо не мога да те разбера?!
                        Маранди, дразня се на неща от сорта:
                        Айнщайн е изръсил ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ ОТ МЕН???!!!!!

Съжалявам, но такова изразяване не мога да приема от нормален и интелигентен човек, за какъвто те смятам.

Настина! и ти го пожелавам - Когато вземеш Нобелова награда за физика, искрено ще ти се извиня за днешните си постове.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Думи нямам!!!
                          Не ми се търси поста ти, където уж лекинко споменаваш за присъждане на Нобелова награда.

Сопри се малко!!!!

П.П. Не за друго, но ако премълча постовете ти - ИЗГЛЕЖДАМ КАТО ПЪЛЕН ГЛУПАК!!!!!.... пред себе си.
                          Кое не ти харесва или се разминава от това в червеничкото, дет' го "повдигаш" и т'ва, което пак казвам по друг начин? Демек едно и също казвам?

П.П. Нещо не мога да те разбера?!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Aзис има кофти бленда на гласа. Същото се отнася и за Софи Маринова. Вият като чакали.
                            п.п.Смятам, че разбирам от гласове.

... понеже не разбирам професионалната терминология, нали може да попитам, що е то "бленда на гласа" - нещо с гласните струни го схващам - като фалцет, май..., то е характерно - мисля - за всички цигански маанета и крясъци, които те наричат "пеене"...

За мен е важно да си отговоря на въпроса - как хората с ПРИЗНАТО МУЗИКАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ в тая страна - една комисия от уважавани тук специалисти - можаха да класират т.нар. Софи... Специалисти в други музикални жанрове класираха чалга-певица...

А има толкова талантливи певци и групи в тая страна, а какви млади таланти има..., но определено пак ще вдигнем рамене и ще кажем с презрение нещо против лобирането и корупцията...

Тъпо е музиканти и поети с признати качества в тая страна - да класират нетипична нам музика....
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

А бе май не сме от един и същи край, щото у нашенско и таксиджиите и хората обикновено слушат чалга.

Значи антипушачите са лоши, а античалгарите са добри.

Ние дето слушаме чалга не ви заклеймяваме вас дето слушате друга музика че сте простаци. Също така когато слушаме друга музика освен чалга не се срамуваме от това и не се оправдаваме с лов или пиянство.
                              Чалгарите в никакъв случай не казвам , че са лоши , каквото и да значи това . И аз съм имала период , в който съм я слушала , но го изживях . Смятам , че е вид израстване и отрезвяване . В крайна сметка доброто и качествено винаги побеждава .

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Нещо си се объркАл и не си ме чел Фнимателката. Казах, че мога да ви кажа къде са грешките, които пораждат още грешки в подобни теории и дялове от физиката.

И че мога да го кажа наготово, но не мога да го докажа към днешна дата. А, па който иска да си ги доказва някога си - разликата е огромна.

П.П. Т.е. под нямам време го разбирай, че ми трябва цял екип от математици и физици и т.н. специалности, за да се изведе емпирично.

П.П.П. В крайна сметка ти па не ме обори тоже за нищо, дет' изцепих? Ай, събори ме, че не съм прав за това, което съм писал ( смигам )

Данке за парчето, харесвам тия романтичните стари мелодийки с 3-4 акорда
                                Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Не ме чети тогава, щом ти прайкам нерви. Има филтри по нико-ве ( смигам ).

Сега подготвям дузина статии, ама става бавно - мно'у проучване, източници, надежност и т.н. Тоже търся отговорчета, които ми се опъват да наредят цялата картинка.

Следващата статия най-вероятно мислех да е за Кама Сутра и не мисля да се отклонявам от целите си. Т'ва за Космоса и т.н. ми е последна дупка на кавала, въпреки че ще преобърна представите на днешните учени. Но те затова са "учени" да рецитират поеми на някой писал преди 100-1000 години и грам нищо да не създадат. Т.е. най-лесно е да се скриеш зад авторитета на някого и да си живуркаш цял живот лежерно, щот' си цитирал Айнщайн в оригинал ( примерно ).

Причината е проста, време няма ( като чиляшка функция ) и спокойно може да се разхождаш напред-назад из простанството.

Минало-настояще-бъдеще са приказки от шипковия храст. Няма се учудя, ако се почне пак, че съм изтрещял, пиян, пИдИраст/курвар и т.н.

П.П. Та, толкоз за "габърчетата"
                                Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Съжалявам, ама големи простотии ми плещиш в момента.

1. В първото черничко - за елипсовидни орбити чувал ли си нещо? Колко често се срещат и защо? Как може при елипса орбита и равен тайминг на "кръгче" до милисекунди, скоростта да е една и съща според тИбя между 2-те тела и да е константа?

2. В синичкото, а за масата на всеки субект в това уравнение какво мислиш? Или тя е вечна константа.

П.П. Спри да четеш Айнщайн, казах че не съм му фен хич. Толкова простотии е изръсил, дет' аз цял живот няма да мога да изръся, ако ще и да живея 1300 години.

Чиърс

и някой ден, кат' му дойде времето и не съм "пукнал", може и да развия тия неща, но наистина в момента нямам време за тях. Т.е. мога да ги изговоря, ама друг някога да си ги доказва, ако ще и след 500 години, щот' в момента традиционната наука, освен да ме охраца - друго няма какво да стане

П.П.П. Но аз съм свикнал откак се помня вечно да ме храцат и то 'орица, дет' 1 габърче не са забили през живота си. Демек свикнал съм отдавна ( смигам )
                                Думи нямам!!!
                                Не ми се търси поста ти, където уж лекинко споменаваш за присъждане на Нобелова награда.

Сопри се малко!!!!

П.П. Не за друго, но ако премълча постовете ти - ИЗГЛЕЖДАМ КАТО ПЪЛЕН ГЛУПАК!!!!!.... пред себе си.

Коментар

Working...
                                X