IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Маранди, отново ти казвам - вероятно ти е необходимо: кое от казаното от мен е простотия? Бъди конкретен, иначе сам обираш пасивите - подобно на много наши сънародници, които само и единствено магот да говорят общо.

Кажи моля те - не ми го "спестявай" - коя от информации, пуснати от мен тук не е правилна, какво е толкова тъпо и неприемливо за теб /примерно/ - и аз веднага АКО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТВОЕТО БЕЗПРИСТРАСТНО МНЕНИЕ - ще направя необходимото, за да допълня знанията си в съответната посока...

Ние сме хора и постоянно учим - това е истината /според мен/.

В тоя смисъл - в чужди канчета не гледам. Но - ако някой изказва В ЧУЖД САЙТ мнения, по които мога да взема отношение - ще го правя!

Сега - има и друго - в тая страна, някой като ни е неудобен - тръгваме да го сравняваме с политицитеееее...

Маранди, може ли тук, пред всички - да ти се закълна? Нали ще приемеш моята клетва в тоя уважаван от ВСИЧКИ НАС форум? Ето, за да си донякъде спокоен, че в бъдеще не ти опонира бил-, сегашен-, или бъдещ политик: ЗАКЛЕВАМ СЕ - никога в живота си да не се занимавам с политическа кариера!

Мисля, че съм достатъчно ясен, нали? Политик - никогда!

Най после нещо, което ще те поуспокои...... и внимавай с каква информация излизаш в постовете си, защото те чета: щом не искаш да бъда политик - и ти трябва да пожертваш нещо насреща......, така е, де - аз цяла политическа кариера сринах за няколко минути тук!
    Лигав си ми и ми се включва интуицията светкавично.

Питаш ме за простотиите ти ( ще ти ги кажа ):

1. В трета проекция, сила на крен нямало ускорение, а нямаш идея как се смята бимсова кривина ( демек ребрата на кораба ).
    2. Бъркаш сили на движение ( сила, скорост, ускорение и т.н. ) спрямо вътрешни напрежения и сили. Нямат нищо общо едното с другото.
    3. Направи се на по-велик от някой, който това е учил. Колкото и да е странно БГ кораб потънал досега няма.

Като ми намериш пример с потънал БГ кораб по конструктурска вина, лично ще ти се извиня.

П.П. В крайна сметка - ти кой беше, Зарко?

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
      За да им е по-спокойно ли?
      Важно е да има елемент на изненада като дойде Видовден.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        От 95-96 насам мога да ти разказвам за всяко корабче, проектирано в БГ-стан в трите корабостроителници.
        ------------------------
        В изблик на чувства - ти какво можеш да споделиш, освен да гледаш в чужди канчета?

Било като мацки, било като професии, било като ...... простотии, дет' не спираш да ръсъш? ( риторично ).Поздрави и от мИня! ( някой ден ще се класираш ) - винаги се класирате пълните малоумници - ставате и управляващи и после се чудите защо Русото ви отсвирва.
        -------------------------
        Трудно се бачка с малоумник, братле. Но "обясни" ми пак за корабите - на мИня и на Мечката! Плийз!

Маранди, отново ти казвам - вероятно ти е необходимо: кое от казаното от мен е простотия? Бъди конкретен, иначе сам обираш пасивите - подобно на много наши сънародници, които само и единствено магот да говорят общо.

Кажи моля те - не ми го "спестявай" - коя от информации, пуснати от мен тук не е правилна, какво е толкова тъпо и неприемливо за теб /примерно/ - и аз веднага АКО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТВОЕТО БЕЗПРИСТРАСТНО МНЕНИЕ - ще направя необходимото, за да допълня знанията си в съответната посока...

Ние сме хора и постоянно учим - това е истината /според мен/.

В тоя смисъл - в чужди канчета не гледам. Но - ако някой изказва В ЧУЖД САЙТ мнения, по които мога да взема отношение - ще го правя!

Сега - има и друго - в тая страна, някой като ни е неудобен - тръгваме да го сравняваме с политицитеееее...

Маранди, може ли тук, пред всички - да ти се закълна? Нали ще приемеш моята клетва в тоя уважаван от ВСИЧКИ НАС форум? Ето, за да си донякъде спокоен, че в бъдеще не ти опонира бил-, сегашен-, или бъдещ политик: ЗАКЛЕВАМ СЕ - никога в живота си да не се занимавам с политическа кариера!

Мисля, че съм достатъчно ясен, нали? Политик - никогда!

Най после нещо, което ще те поуспокои...... и внимавай с каква информация излизаш в постовете си, защото те чета: щом не искаш да бъда политик - и ти трябва да пожертваш нещо насреща......, така е, де - аз цяла политическа кариера сринах за няколко минути тук!
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          ...за да ме помислят за старшина.
          За да им е по-спокойно ли?

Коментар

Струва ми се, че Мечо почна от там, само че не го разви, както направих аз.

Съгласен ли си, Мечо?
            Съгласен съм, поемам вината, но си прикривам звездичките, за да ме помислят за старшина.
            tnm

Коментар

.................

В тоя смисъл, можеш да ни разкажеш поне колко кораби си проектирал, упражнявал си надзор при стиковането им по стапелите, пуснал си на вода, плавал си с тях при швартови и ходови изпитания, плавал си при рейсовете им като част от екипажа... и т.н. Не се опитвам да те затапвам - АКО ИСКАШ можеш да ни разкажеш - ще грабнеш и някое женско сърДце - гаранция!

Поздрави!
              От 95-96 насам мога да ти разказвам за всяко корабче, проектирано в БГ-стан в трите корабостроителници.
              ------------------------
              В изблик на чувства - ти какво можеш да споделиш, освен да гледаш в чужди канчета?

Било като мацки, било като професии, било като ...... простотии, дет' не спираш да ръсъш? ( риторично ).

Поздрави и от мИня! ( някой ден ще се класираш ) - винаги се класирате пълните малоумници - ставате и управляващи и после се чудите защо Русото ви отсвирва.
              -------------------------
              Трудно се бачка с малоумник, братле. Но "обясни" ми пак за корабите - на мИня и на Мечката, щот' ние кораб не сме виждали никога, а камо ли да го проектираме или експлоатираме! Плийз!

Имаше и една питанка, каква е Русата отговорност и ти си го споменал, че ако не съвпаднат резултатите от ходивите изпитания, след стапелния график, то се дължат едни милиони като неустойка.

П.П.П. Единствено като видя дадено задание ( техническо ), мога да кажа това е възможно, а това не е възможно.

Но ти спец ... говори ни ...
              Last edited by marandi; 18.06.2012, 20:16.

Коментар

• Спрях участието си в критиката/обсъждането на Теорията на относителността (ТО), най-малкото понеже тази тема не е строго физично насочена.

Но, което искам да кажа извън логиката на тази теория (мета изказване), е:

Да, Айнщайн е умно еврейче, за разлика от останалите 99.99% евреи, които са само хитри.

Айнщайн напълно заслужава Нобеловото си признание с откриване и описване на вътрешния (фотоелектричен му викат) фотоефект.
                Свалям шапка, велико. Велико!

Но... с ТО Айнщайн е показал пълната липса на чувство за мярка, характерна за евреите и циганите.
                Чувството за мярка е характерно за хората.

Та за ТО.

Тази теория включва като основни и основополагащи инструменти преобразуванията на Лоренц, геометрията на Риман (стъпила, разбира се, на Лобачевски) и още некои не толкова известни теории.
                Без тях ТО я няма. Просто я няма.
                Но... еврейчетата я рекламират, заедно с Айнщайн, като теория на Айнщайн. Само Айнщайн, рииш ли...
                Тук умният Айнщайн мълчи къто бълха в гащи: един вид, теорията е само и чисто негова...
                Тук говоря за основите, на които е стъпила ТО.

А сега ще кажа за новото, което предлага ТО:
                Това е предположението/аксиомата, че скоростта на светлината във вакуум е абсолютна константа.

Да, но това предположение/аксиома е направено три месеца преди евреина Айнщайн от французина Поанкаре. Заедно с разработената от него ТО.

За нещастие на учения Поанкаре и за щастие на индивида Поанкаре - той не е евреин.

Та какво имаме с ТО най-накрая: плагиат на световно известния учен Айнщайн, световно разрекламиран от евреите за еврейско достижение.

Ако оставим кражбата от Поанкаре, някой да е чул за Лоренц и Риман като бащи на ТО? - Не!
                Не, само Айнщайн...

Дееба, познаваме ги тези неща отдавна - Сталин ли не щеш, Живков ли, Вишински ли...
                ---------------------
                Струва ми се, че Мечо почна от там, само че не го разви, както направих аз.

Съгласен ли си, Мечо?
                Last edited by vmankov; 18.06.2012, 20:38.

Коментар

Зарко,

нямам нищо лично против никого.

Ще те помоля да ни обясниш изречението си, че ти ще обясняваш по "мнения" на другите? ( т'ва в черничкото ).

П.П. Демек, питам те: Братле, ти ли на мен ще ми обясняваш за кораби и физика и че моето и на Мечо било мнение, дет' не си виждал кораб на картинка, а камо ли да си се возил някога си?

Смени си тона, понеже нямаш идея какви глупости редиш в момента!

Ако те "топли", че си в Софето ( дет' е "центъра" на Вселената ), на мен ми е през .... ( сещай се ). Да ти имам "аргументите" за простотиите, дет' наръси досега. Видно е, че от механика и Съпромат по-високо не си "виждал" и е нормално
                  ----------------------------------------------------------------------

Иди в Китай - там село наричат, колкото е Софето по население, че белким "спихнеш" малко. Демек, населено място до 1.5 милки жители в Китай се води село. Не ставай селянин, моля те!

Съвсем приятелски ти ги казвам тия неща, като бивш "столичанин" от 900 години на БГ-то! Малко се усещай и си носи "короната" с достойнство, а не с измекярство.

Дано си ме разбрал правилно!

Маранди, някак много си се стегнал, бе човек...

Аз ти говоря по същество, а ти бръмчиш общи неща - нищо конкретно, казано от мен - не опровергаваш... Опитваш оттук-оттам - да ме изпитваш като ученичка...

Аз да съм изпитвал някого тук?

Имам право да давам мнения - ТОЧНО ПОРАДИ ЕСТЕСТВОТО НА ТОЯ ФОРУМ.

Да ти обясня по-подробно - не зная защо някои толкова трудно разбират начинът на комуникация и възможността всеки да изразява мнения в един гостоприемен /според мен/ и с високо интелектуално ниво - сайт... Всеки пише тук мнения, ИМЕННО ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ ИМА КАКВО ДА КАЖЕ НА АУДИТОРИЯТА, други - отговарят, подлагат мнението на съмнения, изказват предложения и предположения... - все прийоми в една свободна дискусия.

Аз например - много неща съм научил в тоя сайт /не говоря за елементите на корабният корпус, нито за застраховането/, като винаги съм се стремил да допълня дадени мнения, за които някой е мислил, че са окончателни. Правил съм и корекции на казаното. И това е - все според правилата на форума. Нищо, извън правилата не правя, нали?

Сега, АКО някой мисли, че не бива да изказвам свободно мненията си в дискусия, ИЛИ не бива да правя критики на мнения, то НЕКА ми бъде забранен достъпа тук..., щом толкова "тормозя" НЯКОИ хора..., но това могат да направят САМО И ЕДИНСТВЕНО - създателите и администраторите на сайта!

Според мен - Маранди - не е никът, който може да определи каква да е насочеността на мненията ми, дали да не критикувам, дали да псувам, дали.....

Според мен - Маранди - е никът, който може да ми забрани достъпът, ако има съответните дадени му правомощия ТУК.

ТУК, където не е неговият сайт, неговият блог и т.н., където Маранди - е господ-бог..., НО това е на неговата територия, де, а не точно ТУК.

За това - дали съм столичанин - не съм говорил: аз не съм такъв! Дано поне това те успокои някак... Ако пускам тук някакви снимчици, или нещо друго като инфо - това не означава, че съм столичанин. Все едно да кажеш /примерно/ за Космо, че като му се наложи да отиде в Гърция - то той е грък...

Значи, отново повтарям: НА НИКОГО НИЩО НЕ ОБЯСНЯВАМ ТУК. Изказвам мнение по прочетени вече постове. Има голяма разлика /поне според мен/!

В тоя смисъл, можеш да ни разкажеш поне колко кораби си проектирал, упражнявал си надзор при стиковането им по стапелите, пуснал си на вода, плавал си с тях при швартови и ходови изпитания, плавал си при рейсовете им като част от екипажа... и т.н. Не се опитвам да те затапвам - АКО ИСКАШ можеш да ни разкажеш - ще грабнеш и някое женско сърДце - гаранция!

Поздрави!
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Постулат на 4i40 :
                    Истинският непукист не е дебил и помни постовете и на непукистите с които е дискутирал.
                    На педеропукистите е длъжен да ги забрави.!!!
                    Чичо, много жестоко я законтри теорията с този постулат, чак и аз дори усещам че и моите действия стават несъставомерни. Ама шса старая

Имаше един американски филм за водолази дето Роберт де Ниро беше герой и каза следния монолог :

Истинския старшина никога не пие. Ако се случи да пие, никога не се напива. Ако се случи да се напие никога не залита. Ако се случи да залита никога не пада. Ако се случи да падне веднага се изправя. Ако не може да се изправи си прикрива нашивките за да го помислят за офицер.
                    tnm

Коментар

Брато,

премятате ме на въже да подскачам, даже на две.

Вероятно съм се подвел от коментираната "Теория на вероятността" на нашия приятел приятел - Айнщайн.
                      ----------------------------
                      В Космоса няма "твърда" точка, братле ( демек няма "суша" ). Не е имало и никога няма да има.

Предполагам, че изцяло грешката е моя и прости/простете.
                      ----------------------------
                      Поздравче и сподели за Радомирската боза, щот' я дават за най-яка:

http://vbox7.com/play:05dae9f9
                      Прав си, няма суша. И ти прощавай

Пил съм Радомирска отдавна още по комунистическо. А бе май в цялата югозападна България са БОЗАДЖИИ, щото и Благоевградска и ...

Поздрави http://youtu.be/fbbGwO_uJn8
                      tnm

Коментар

• Постулат на 4i40 :
                        Истинският непукист не е дебил и помни постовете и на непукистите с които е дискутирал.
                        На педеропукистите е длъжен да ги забрави.!!!

Коментар

Маранди - както виждаш - не се дуя с титли, нито се тупам по гърдите - няма какво да се похваля и нямам нищо против никого тук.

От време на време разсъждавам по мнения, за които имам какво да кажа.
                          В тоА смъсъл - никога не съм имал претенции ДОРИ - видиш ли - да водя що-годе нормална кУреспонденциА, щоТ аз езика си не зная, па камУ ли - да кУреспУндирам с някого..., тия неща ви ги оставям на ваЗЕ - грАмотнитИ...

Е, усещам, че имаш въпроси за застраховането - но нещо не смееш да ме запиташ ли, що ли? Както и да е, де...

Да, Маранди - за бимси - едва ли съм чувАл в животО си, но на мен ми е достатъчно, че ти си чувАлО за карлингс..., а това е достатъчно, за да се стопля от твоята величайша особа...

Не зная нищо за Космо, но ако мислиш, че в негомо присъствие не вземам отношение, където имам мнение по нечии писания - лъжеш се...

Абе - вЕрно бе - ама Де е Космо? Дали не се запиля пак по ЕладИТЕ?
                          Зарко,

нямам нищо лично против никого.

Ще те помоля да ни обясниш изречението си, че ти ще обясняваш по "мнения" на другите? ( т'ва в черничкото ).

П.П. Демек, питам те: Братле, ти ли на мен ще ми обясняваш за кораби и физика и че моето и на Мечо било мнение, дет' не си виждал кораб на картинка, а камо ли да си се возил някога си?

Смени си тона, понеже нямаш идея какви глупости редиш в момента!

Ако те "топли", че си в Софето ( дет' е "центъра" на Вселената ), на мен ми е през .... ( сещай се ). Да ти имам "аргументите" за простотиите, дет' наръси досега. Видно е, че от механика и Съпромат по-високо не си "виждал" и е нормално
                          ----------------------------------------------------------------------

Иди в Китай - там село наричат, колкото е Софето по население, че белким "спихнеш" малко. Демек, населено място до 1.5 милки жители в Китай се води село. Не ставай селянин, моля те!

Съвсем приятелски ти ги казвам тия неща, като бивш "столичанин" от 900 години на БГ-то! Малко се усещай и си носи "короната" с достойнство, а не с измекярство.

Дано си ме разбрал правилно!
                          Last edited by marandi; 18.06.2012, 18:54.

Коментар

Ния държим на думите си и постове не трием.
                            Даже и да сме се изложили (вероятност малка), оставяме думите, казани от нас. Назад нема, врабчето фръкна.

--------------------------------------------------
                            Ния не се трием - най-много нас да ни трият.
                            Нъл тъй, Мечо?

Така е Манков, прав си. Понеже на физиката и разказахме игрите, предлагам да разнищим психологията, че поне я разбирам.

Закон за всемирния непукизъм:

1. Основен закон:
                            Истинския непукист не си трие постовете
                            2. Допълнение на Манков:
                            Истинския непукист не си трие постовете никога и при никакви обстоятелства
                            3. Поправка на tnm
                            Истинския непукист помни всичките си постове и никога и при никакви обстоятелства не отрича да ги е писал.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              Предлагам,който изчисли каква е гравитацията,задържаща коктейла все още на масата и ускорението,което ще получи на път за устата ми,а и п-арадокса това да се случи със скорост по-голяма от тази на светлината да го обявим за главен архитект,физик и проектант на вселената

а да не забравя -НАЗДРАВЕ

...ако проявите снизходителност към моята неграмотност, ще опитам да реша "задачката"...

...аз /си/ мислА - че - колкото околните температури са по-високи, толкова по-малка ще е гравитацията, която ще задържа коктейла на масичката, а ускорението към устата ще е равно на квадрата на земното ускорение...., в същото време - ускорението, с което ще се изстреля за следващ коктейл - сервитьорката по поличка - ще бъде - аналогично - земното ускорение, повдигнато на куб...

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                                Предлагам,който изчисли каква е гравитацията,задържаща коктейла все още на масата и ускорението,което ще получи на път за устата ми,а и п-арадокса това да се случи със скорост по-голяма от тази на светлината да го обявим за главен архитект,физик и проектант на вселената

а да не забравя -НАЗДРАВЕ

Тука верно стана като детската градина, ама в тоя дух се сетих като бяхме на тая възраст (за детската градина де ), как затапвахме отворкото изцепил се че скоростта на светлината била най-"голяма" - да, ама аз се движа със скоростта на МИСЪЛТА!

Коментар

Working...
                                X