IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Предлагам,който изчисли каква е гравитацията,задържаща коктейла все още на масата и ускорението,което ще получи на път за устата ми,а и п-арадокса това да се случи със скорост по-голяма от тази на светлината да го обявим за главен архитект,физик и проектант на вселената

а да не забравя -НАЗДРАВЕ
    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Зарко,

комплексарче, мило мое

Първо се научи да пишеш граматически правилно, демек си ползвай БГ езика правилно, както ти загатна бебе Мечков. Има там разни правила за главна буква, малки букви, запетайки, точки, тирета и т.н.

П.П. После ни обяснявай колко си "велик", като застраховател, корабостроител, инженер и прочие.

Щот' сладурано, кат' ти гледам разграцания неграмотен шрифт, ти една кореспонденция нормална няма как да водиш, а се напъваш за "двИздЪ" - че и по животозастраховане. Е, то няма как да има преписка там, моето момче - отиваш директно в коша.

За техническа кореспонденция ( инженерна ) да не говорим, кат' ти гледам бисерите, дет' не си чувал за бимсови кривини при корабите, ама ми ги обясняваш на мИня? ( забавен си определено ) ....
      ---------------------------------
      Добре, че Космо спря да пише, че да блеснеш, налЕ? Докато той пишеше мълча кат' *ъз?

Ай, със здраве!

Маранди - както виждаш - не се дуя с титли, нито се тупам по гърдите - няма какво да се похваля и нямам нищо против никого тук.

От време на време разсъждавам по мнения, за които имам какво да кажа.

В тоА смъсъл - никога не съм имал претенции ДОРИ - видиш ли - да водя що-годе нормална кУреспонденциА, щоТ аз езика си не зная, па камУ ли - да кУреспУндирам с някого..., тия неща ви ги оставям на ваЗЕ - грАмотнитИ...

Е, усещам, че имаш въпроси за застраховането - но нещо не смееш да ме запиташ ли, що ли? Както и да е, де...

Да, Маранди - за бимси - едва ли съм чувАл в животО си, но на мен ми е достатъчно, че ти си чувАлО за карлингс..., а това е достатъчно, за да се стопля от твоята величайша особа...

Не зная нищо за Космо, но ако мислиш, че в негомо присъствие не вземам отношение, където имам мнение по нечии писания - лъжеш се...

Абе - вЕрно бе - ама Де е Космо? Дали не се запиля пак по ЕладИТЕ?
      Last edited by zarco; 18.06.2012, 17:44.
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Айде и ти почна да цитираш както дявола евангелието. Принуждаваш ме и ти като двама други колеги сам да се цитирам. Ето чети. И като ти казвам, че не внимаваш признай си. Какво толкова. Кажи - "Ми не внимавах кво толкова". Казах следното:

Аз ти обяснявам за твърда земя щото е по лесно. Не щото аз не знам как се изчисляват ускоренията на кораб. На мен това ми е част от работата. Какъв е тоя зор да продавате на краставичар краставици. Нищо лошо де. И аз правя така. Забрави го кораба. Говорим за твърда земя, върху, която стои неподвижен (относно земята) човек. Физическото въздействие на земята върху този човек е такова, все едно че земната повърхност го бута и ускорява нагоре (към зенита) с ускорение g.

1. Казах твърда земя - казах ли - казах
        2. Казах забрави го кораба - казах ли - казах
        3. Виж го това черното и си признай, че не внимаваш, щото не искам да предполагам друго.
        4. Физиката е една и съща както за корабостроителите, така и за капитаните.
        5. На вас ви се налага да изчислявате ускорения от гледна точка на правилното построяване.
        6. На нас ни се налага да изчисляваме ускорения от гледна точка на правилната експлоатация.
        7. Една част от тия ускорения са едни и същи.
        8. Вашите изчисления ги проверява началникът ви и ако сгрешите, най много да ви смъмри (в най лошия случай да ви уволни).
        9. Нашите изчисления има право да ги проверява единствено дядо Господ, (няма Нютон, няма Айнщайн, няма Маранди - абсолютната Истина ни проверява) и ако сгрешим, става да си е*е майката (в най лошия случай отиваме там от където никой не се е върнал за да каже какво е, с изключение на Орфей)
        10. Става въпрос за действие и противодействие. За големината и посоката на силата нямаме спор. Щом си корабостроител няма как да не знаеш, че силата на реакция на опората отдолу е пропорционална на масата на тялото, което се опира на нея отгоре, и е насочена нагоре.
        11. Аз твърдя (противно на нашите и вашите учебници, по които учехме на времето), че е по правилно да се каже сила на действието, а не сила на противодействието. Позволявам си да твърдя това защото така твърди съвременната наука и защото мисля, че така е по правилно.
        12. Ако имаш да кажеш нещо по точка 11 - кажи. Без да намесваш обаче корабите и да правиш разговора неразбираем за колегите. Иначе дай да си говорим за боза и жени и да спрем да се псуваме.

Брато,

премятате ме на въже да подскачам, даже на две.

Вероятно съм се подвел от коментираната "Теория на вероятността" на нашия приятел приятел - Айнщайн.
        ----------------------------
        В Космоса няма "твърда" точка, братле ( демек няма "суша" ). Не е имало и никога няма да има.

Предполагам, че изцяло грешката е моя и прости/простете.
        ----------------------------
        Поздравче и сподели за Радомирската боза, щот' я дават за най-яка:

http://vbox7.com/play:05dae9f9

Коментар

А, ако съм казал простотия - да се смеят. Лошо няма.
          Ния държим на думите си и постове не трием.
          Даже и да сме се изложили (вероятност малка), оставяме думите, казани от нас. Назад нема, врабчето фръкна.

--------------------------------------------------
          Ния не се трием - най-много нас да ни трият.
          Нъл тъй, Мечо?

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            ...

Еййй, как ме набедиха тия хора! Изправиха ме до стената и вече са готови да гърмят! Ей на - и с ТНМ са се наговорилЕ - и тя вече точи пищовиииии... Пардон, те - пищовЕте дали се точеха? ..., ахаааа - сетих се - не ги точи, а ги лъска...., лъска ги - май беше точната дума...
            ...

Успешна седмица на всички!
            Зарко, ти може и да си лъскаш ... ъъъ пищова, аз моето оръжие го държа в изправност и за почистване използвам спрей с тефлон.

П.П. Малко ти посъкратих поста
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Зарко,

комплексарче, мило мое

Първо се научи да пишеш граматически правилно, демек си ползвай БГ езика правилно, както ти загатна бебе Мечков. Има там разни правила за главна буква, малки букви, запетайки, точки, тирета и т.н.

П.П. После ни обяснявай колко си "велик", като застраховател, корабостроител, инженер и прочие.

Щот' сладурано, кат' ти гледам разграцания неграмотен шрифт, ти една кореспонденция нормална няма как да водиш, а се напъваш за "двИздЪ" - че и по животозастраховане. Е, то няма как да има преписка там, моето момче - отиваш директно в коша.

За техническа кореспонденция ( инженерна ) да не говорим, кат' ти гледам бисерите, дет' не си чувал за бимсови кривини при корабите, ама ми ги обясняваш на мИня? ( забавен си определено ) ....
              ---------------------------------
              Добре, че Космо спря да пише, че да блеснеш, налЕ? Докато той пишеше мълча кат' *ъз?

Ай, със здраве!
              Last edited by marandi; 18.06.2012, 16:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Добър ден, Мечо!
                Добър ден, тайфата!
                Много весело я карате тези дни у форума.
                Така е, слънцето напече и в главата ми се появиха ЛИМКИ. Трябва по бързо да свършва ремонта и на плаЖЖЖ.

http://youtu.be/qCVQpcY1au4
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Добър ден, Мечо!
                  Добър ден, тайфата!
                  Много весело я карате тези дни у форума.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

Рано е бря. Казах ти веке. След 1 ви юли, и от 24 градуса нагоре.
                    Вече не ме интересува. У Софето съм си

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Малииййй, сабахлям мноо яко беше издухал северняка морето. Онези ми раноти на орехчета станаха
                      Рано е бря. Казах ти веке. След 1 ви юли, и от 24 градуса нагоре.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                        което казах, че е прекалил с нещо и че беше велик..............Ами прекалил с пеенето, няма лошо, просто не съм го гледала тоя концерт....
                        Ами кажи "прекалил с пеенето", а не с "нещо".

Освен, че съм лош, аз съм и прост и не мога да ви хващам тънките мисли от сложните постове.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          Или си поредната "азисофилка" или не си гледала/слушала концерти досега.
                          Този концерт е от юли 1986. Фреди е вече на 40 години и на по-малко от година преди диагнозата СПИН.
                          Ето целия концерт:
                          http://www.youtube.com/watch?v=uh9oU...eature=related

Освен това, концертът е с продължителност 1ч. и 50м. (ЕДИН ЧАС И ПЕТДЕСЕТ МИНУТИ), като с изключение на 10-на минути, Фреди не се спира по сцената.. Дай Боже на всеки азисовец да умее подобни неща.
                          Аз се уморявам 20 минути да ви чета, какво остава за над 100 минути да пея и да се движа.

Но така е в БГ - Първо пишем, после мислим - Айнщайн е тъпо парче, всички сме много интелигентни, казваме неща, които се разбират само от 2-3 ма в глобалната мрежа и т.н. и т.н.

А това е песен от същия концерт (5 (пет!!!) минути преди края му), която е изпята от "загубилия според теб гласа си на концерта" Фреди.
                          http://www.youtube.com/watch?v=ZyVXFpD4k_s

П.П. Винаги трябва да се прави разлика между студиен запис и живото пеене. Макар, че през 70-80-те години студийните записи се доближават в максимална степен до "реалния" глас на изпълнителя (много по-малко електроника е ползвана).
                          Просто по време на студийните записи са в най-добра форма и певците не се движат, когато пеят.

П.П.2 Днес имаше много хубави мачове, както и много се изкефих на волейболистите ни.
                          Бре Анончо пиле шарено, каква е тази злоба вчера бе или негативната енергия
                          играе лоша роля, от това, което казах, че е прекалил с нещо и че беше велик, това ли можа да роди главата ти: че съм Азисофилка, признавам голям извод баце! Ами прекалил с пеенето, няма лошо, просто не съм го гледала тоя концерт....

П.П. А пък аз вчера бликах от положителна енергия- ходих на едно пикниче сред природата и те това.
                          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            Ще свършат работа...
                            Щото на проектанти на кораби и изследвачи на космоса им е доста голяма работата....
                            По-добре е да ти трябва пишкомер, отколкото хлабиномер.

Коментар

• Пол Макартни чукна 70-така! Да е жив и здрав!

http://www.youtube.com/watch?v=uXdGO...eature=related
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Ще свършат работа...
                                Щото на проектанти на кораби и изследвачи на космоса им е доста голяма работата....

... те такова жУОтно - проектант на кораби и изследвач на космоСИ - не съм чувАл да има..., но ако говорите за "голямата работа" - те сега - те: като накацат ония мацки, деТ се интересуват от "тънката част" и - разбира се от "голямата работа" - няма да може да вземете думата от тях...

...доколкото съм чувАл слухове - и икономистите не си падалЕ под нормите...

Коментар

Working...
                                X