IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ся,
    народ славяни и държава Византия
    Ся,
    народ българи и държава Римска империя бива

Езикът не е славянски, а български.

Руснаци, Чехи, Поляци, Сърби, ............., не говорят на славянски, а на български езици.

Доказателство:

Разбиването на триезичната догма. Има документи. Разбита е от Римската империя с български (не славянски) език. Въведената азбука (пак от Римската империя) е българска (не славянска). И за това има документи.

В България се учи история по извратени учебници.
    Last edited by mechobikov; 20.06.2012, 18:09.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Не съм специалист по турски език и си признавам че нямам никакви познания в тази област.
      Нема и нужда, бат Пешо.

Отвори "Речник на чуждите думи в българския език" и виж в турцизмите обяснението на произхода на тези "турски" думи.
      Това ме наведе на мисъльта и се замислих и прочетох едва ли не всички турцизми.

Един път срещнах случайно един българин-филолог по турски език и го попитах, дали моят извод от речника (което съм написал по-долу) е правилен?

Напълно! - беше отговорът на този специалист, подкрепен с думи прости и верни.

Коментар

• Пешо не те разбирам- как да се отговори на въпроса- прабългарите славяни ли са. Не си спомням някои да са твърдели това. Да езика е славянски и това е очевидно и за не филолози. Турците са по- мелези и от нас- не случаино империята , която са имали не е турска, а Османска или Отоманска- и сега по техни твърдения живеят над 40 племена на територията им.Историята на народа им са си я нагаждали много повече от Б. Димитров, но както казах вече от малки ги учат да обичат Родината си и да са патриоти. Нещо което по много от постовете тук се вижда че е пропуск на образованието ни

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Това, на което отговаряш, бешоф го написал аз.

Понякой път наричам и САЩ диваци.

Не става въпрос за икономика, технически напредък, а за собствена национална и лична култура, традиции, куртурно влияние и такива подобни.

В тая смисъл: турците нямат даже свой език.
          Половината от думите в "езика" им са персийски.
          От останалите половината са арабски.
          От останалите половината са арменски и европейски.
          И какво остана за собствени думи от некакъв неясен език, наречен турски? - между 10 и 15%...
          ...
          ...
          Не съм специалист по турски език и си признавам че нямам никакви познания в тази област.Но преди да говорим за комшиите да се погледнем нас си.Нашия език отде се пръкна?Прабългарите славяни ли са?Езика славянски ли е?Когато Аспарух е дошъл по тези земи имало ли е християнски храмове и разрушавани ли са?Комунистическата история която сме учили мълчи по много въпроси а да се вярва на Божидар Димитров е смешно.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Мхм,

поредното тролско изказване в готината тема.

От цялата работа разбрах как от частен битов инцидент с 5 пикливи участника, за няма 10 реда се натъртва вече на обобщения за Българите т'ва, Българите онова.

Демек цялата нация легна под "ножа", щот' само в БГ-то се случва да се срещнат изнервени хора. Ако беше в Турция или нейде другаде? Охоуу ....

"Къде, бре? Там са от маркови копИлета нагоре всичките" - демек видях 1 работлив турчин и всички вече са такива.
            ----------------------
            Общо взето поредната лигава сказка на наш Зарко - Обобщителят на нации и народи!

П.П. Още не си си оправил българския и няма как да си в животозастраховането и общото застраховане, братле - или имаш грамотни секратарки да ти водят кореспонденцията.

С тоя изказ си аут от бранша веднага ( ъъъ ... смигам ).

Маранди, няма да споря с теб, защото вече разбрах за твоите високи изисквания към мен:

- поиска от мен да не съм- , но и да не бъда политик..., обещах ти и се заклех.../сетих се за песента "Последен валс"...
            -поиска от мен да не бъда столичанин - добре - нямаш грижи, копеУЙЕ...
            -поиска от мен невъзможното /!/ - да бъда отличник по български език и литература ... записал съм се /заради теб - в курс по български език/...
            -поиска и разни други неща....

... ТЕ СЯ, ако поискаш и пола си да сменя - и да ти пристана - /толкова си ми убедителен!!!/..., да го резна - и идвам, за да се вземемЕ...

...едно ме спира: мацките - дето цял живот живеят с мислЪта, че нещо им липсва - като чарк в тялото - ще са повече от една, за да оставим доволна поне една от тях...

Маранди, много се стягаш, бе човек, с много големи изисквания си - за пиедестал плачеш..., те тва ме и спира - аз, обикновеният - всички секретарки вече изгоних заради теб - вероятно не желаеш да си ми секретарка... НЕ ЧЕ НЯКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ СЪМ ИМАЛ СЕКРЕТАРКИ, но всяка нощ сънувам, че са ме накацали по 2-3 такива...

Шах на бялата царица!

Ама ти си по-любопитен от де-що има красавици по земята... Да не си пък дама, зная ли?

....любопитството е хубаво българско качество: споко де, който съм преценил, че трябва да знае за мен - той няма проблеми...

... ади чао, поздрави на твоите секретарки!
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
              Бате Пешо - наистина имаш доста трезво мислене, което ни е необходимо за реалната преценка на ситуацията в таА страна...

...да се запиша и аз с мнение за днес, де...
              Мхм,

поредното тролско изказване в готината тема.

От цялата работа разбрах как от частен битов инцидент с 5 пикливи участника, за няма 10 реда се натъртва вече на обобщения за Българите т'ва, Българите онова.

Демек цялата нация легна под "ножа", щот' само в БГ-то се случва да се срещнат изнервени хора. Ако беше в Турция или нейде другаде? Охоуу ....

"Къде, бре? Там са от маркови копИлета нагоре всичките" - демек видях 1 работлив турчин и всички вече са такива.
              ----------------------
              Общо взето поредната лигава сказка на наш Зарко - Обобщителят на нации и народи!

П.П. Още не си си оправил българския и няма как да си в животозастраховането и общото застраховане, братле - или имаш грамотни секратарки да ти водят кореспонденцията.

С тоя изказ си аут от бранша веднага ( ъъъ ... смигам ).

Коментар

Маранди това кой е по древен няма никакво отношение към днешна дата.Не съм специалист по древна история а и не ме вълнува много кой е по древен.Гледаме фактите днес едно към едно и сравнението не е в наша полза.И то с много.Като цяло турците са по чистоплътни от нас и по честни и по работливи.Превъзхождат ни в много отношения.А когато се научим да правим търговия като тях ела ми се обади.За съжаление вината не е в политиците.Народа си ни е такъв и затова така са нещата.Българите така и не разбраха че трябва да си седнат на задниците и да работят тук в земята си всеки каквото умее.Българите искат много и сега веднага и смятат че политиците са им длъжни.А и кой избира тези политици?Политиците ли са виновни в случая който ти описах в Арбанаси преди време?А иди в Турция влез на турчина в магазина и сравнявай.И бъди честен поне пред себе си.Аз изпитах огромно унижение и срам и много ме заболя.
                Бате Пешо - наистина имаш доста трезво мислене, което ни е необходимо за реалната преценка на ситуацията в таА страна...

...да се запиша и аз с мнение за днес, де...

Наскоро имах възможност да бъда свидетел на конфликт: изнервени хора, българи - спореха, кой е по-селянин от другия...

Нали се разделяме в тая страна - на каквото ни хрумне, че сега това беше спора: някой си, от околностите на София - отдавна не е бил в града и трябваше да стигне /според неговият ориентир/ - до мястото, където "има три високи блока"..., добре е, че квартала ПОНЕ знаеше...

... и - както винаги - някои от хората се опитват да го упътят, а други - да си изкарат върху него цялата злоба и поне един да си намерят, на когото да прехвърлят неволите си от последните години - като безнаказано да му се озъбят с квалификацията "селянин" - тежка обида според "утвърдените" родове...

Конфликтът клонеше към най-високата си точка, когато "селянинът" - червендалест чичо - реши да намеси /много погрешна тактика/ - някакъв /въображаем до тоя момент/ пистолет, който стоял на кръста му... Нещата ескалираха... Въздухът се цепеше от напрежение... /ейййй-къде са даскалЕте - да ми пишат пак някоя тройка. по български език и литература?../...

Народът наоколо се втрещи...

Точно тогава се размърда една възрастна женица - вероятно над 70-те..., отиде спокойно до една разярена дама, която също поддържаше тезата "селянин!" - и възрастната - съвсем кротко, но много твърдо и непоколебимо - каза на разярената, /която мяташе змии и гущери.../: "Госпожо, знаете ли по какво се съди за културата на един народ? За културата на един народ се съди по мисленето и думите на жената!"..., нещо подобно - в такъв смисъл беше...

...хората се поукротиха..., последва и едно извинение - от мъж към мъж..., но жената с квалификацията "селянин!" - продължи да мърмори, като че някой беше й изял десерта..., все търсим на кого да си го изкараме в тая нашата страна, все някой ни е виновен за нещо си, каквото и да е то... Ние вина в себе си не можем да открием, защото сме съвършени...

Просто едно примерче...

Жена, която самокритично казва на останалите, че всичко зависи от нея...

И аз така мисля..., защото: ние, българите - бавно, но много доказано закономерно - "се топим" и изчезваме... Как ще стане възстановяването на нацията? Няма да е лесно, защото мисленето ни е такова... Малцинствата? Много здраво и последователно ни претопяват, но защо? Няма ли криза за тях, та раждат по толкова деца, които после всички /ние и те!/ - задружно отглеждаме? А защо те могат да хващат и най-черната работа - и си я вършат: в чистотата, в големите вериги..., дори формират своя средна класа... А защо те са така единни, поддържат се във всяко начинание, докато ние - където са трима българе: единият е предател?...Там е друго - и по празниците - имал съм възможност да се убедя - най-добре финансово утвърдените - колят агнета за ония, които нямат тая възможност... Т.е. - с ниските си претенции те оцеляват, единни осигуряват претопяването на ония, които няма да удържат и да се приспособят към новите условия на намалени възможности за живот в охолство и лукс...

... такива неща...

Приятен обяд, уважаеми дами и господа! Неангажиращото ми мнение не изисква подобно тълкуване на нещата в тая страна...
                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Marandi турците са всичко друго не и диваци.В сравнение с тях диваците сме ние.Бъди реалист.Колкото и да не ни е приятно Бог ни праща цигани щото ние обичаме циганията.И никой не ни завладява.Хората създават семейства и деца а ние....Бъди смел и погледни истината в очите.
                  Това, на което отговаряш, бешоф го написал аз.

Понякой път наричам и САЩ диваци.

Не става въпрос за икономика, технически напредък, а за собствена национална и лична култура, традиции, куртурно влияние и такива подобни.

В тая смисъл: турците нямат даже свой език.
                  Половината от думите в "езика" им са персийски.
                  От останалите половината са арабски.
                  От останалите половината са арменски и европейски.
                  И какво остана за собствени думи от некакъв неясен език, наречен турски? - между 10 и 15%...
                  ...
                  ...
                  Last edited by vmankov; 20.06.2012, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Ами, смятам да оставя багера да си почива и да се прибира сам, а аз да натоваря златото на прицепа
                    Гениално! Почти като в "Бандата на Оушън" си го замислила Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                      Мечо не е такъв човек, още повече че той лично и каза за съкровището
                      tnm, а с какво ще го пренасяш после!?
                      Ами, смятам да оставя багера да си почива и да се прибира сам, а аз да натоваря златото на прицепа
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                        не си ме разбрала-стария иманяр да те светне
                        когато тръгваш да вадиш съкровище-правиш курбан с черен петел ,а с кръвта му поръсваш мястото,така се освобождаваш от клетвите на тези ,които са го скрили
                        Мечо не е такъв човек, още повече че той лично и каза за съкровището
                        tnm, а с какво ще го пренасяш после!?

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          когато тръгваш да вадиш съкровище-правиш курбан с черен петел ,а с кръвта му поръсваш мястото,така се освобождаваш от клетвите на тези ,които са го скрили
                          По моят край се прави друго - оставя се една от намерените монети на видно място. С това се откупуваш от клетвите, на тези които са го скрили.
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Не, аз на Еньовден курбан не правя.
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              Гледай каква ми е зодията за днес...

.....Шампанско и сълзи за Овена.........
                              хахах днес ми е смешно, да ме извините за отклоненията, но в този ред на мисли, който си подхванал ето ти една снимка и наслука да остане само шампанското на сълзите не им е мястото
                              Attached Files
                              There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                Е нали багерът ще го возят, що трябва да прави тия работи!?
                                Ми щото ще трябва да копа до 6 метра под земната повърхност. Мечо на такава дълбочина е закопал златото. Аз затова съм подсигурила и камион да го закара, щот ако се придвижва на собствен ход, може после да го мързи да се труди
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X