Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение1. - Да.
2. - Да, но само за България. Папата, нали разбираш... не може да се осере. Т. е. било позволено само на и в България.
3 и 4 не разбирам.
Но заслугата за славянската писменост въобще не е на Кирил и Методи и брат му, а е на Българската държава.
Кирил и Методи и брат му, например, не са стъпили на територията на сегашна Украйна и Русия.
Тем не менее сегашна Украйна и Русия говорят древнобългарския език - доказано.
Ако питате днешните гърци ще ви кажат, че василевсът на Източна-Римска империя е подготвил Кирил и Методий, демек Солунските братя, щот' е бил пич и са го кефели българите и славяните
П.П. Интересно е как 70% от санскрит ( един от най-древните езици ) удивително го разкодираха през българския почти напълно.
Тук отидохме във времето на пирамидите и т.н. Има доста българи дет' яко блъскат в тая посока да намерят приемственост и твърда връзка с измисленото понятие траки, скити и т.н. точно в езика.
Аз им се възхищавам, но съм лайк в тяхното дело, т.е. нямам нужната подготовка.
Чиърс!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБългарския език е в Българската езикова група заедно с другите езици подобни на българския.
1. Съществувала ли е триезична догма - съществувала е
2. Отменена ли е била, като е приет за официален българският език (българският, не славянският защото просто славяни не са съществували, те са измислени) - отменена е била.
3. От Българската държава ли е била отменена, че езика да се нарича български - не от Римската империя е била отменена, а езика се нарича български, а не славянски, защото народите говорещи подобни езици са били наричани българи, а не славяни.
4. Славяни не са съществували. Измислени са по късно като българи е заменено със славяни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗащо не ти харесва "разбита". В същност точно това е станало. Ако по ти харесва "отменена" добре - отменена да бъде.
Точно така имам предвид вселенския събор на който е отменена триезичната догма.
Много важно е кой е защитавал българския език -това са били пратениците на римския император. Римската империя е защитавала българския език.
Също е много важно кой език е защитавала Римската империя - българския език е защитавала.
Което означава, че народ славяни в Римската империя не е съществувал. Съществувал е народ - българи.
Никоя империя не защитава (не приема за официален) езика на народ, който не съставлява голяма част от населението на империята.
Славянските племена са измислени племена. Правилно е да се каже български народи, а не славянски народи.
аз бегло съм писал за тия неща из блогче-то си. По принцип ключовата разлика в случая е племе и народ!?
Едното е неидифициран летящ обект, а другото ( народ ) означава държавност. Т.е. случайно българите са си идвали с ноу-хауто как се прави и управлява държава.
П.П. За триезичната догма, че сефте е разбита си прав. Може би и аз бегло те прочетох, че ме нерви платформата ми за форекс и ала-бала, че беше в репеър около 1 час и сега успях да вляза, не съм се набутал още много - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБългарския език е в Българската езикова група заедно с другите езици подобни на българския.
2. Отменена ли е била, като е приет за официален българският език (българският, не славянският защото просто славяни не са съществували, те са измислени) - отменена е била.
3. От Българската държава ли е била отменена, че езика да се нарича български - не от Римската империя е била отменена, а езика се нарича български, а не славянски, защото народите говорещи подобни езици са били наричани българи, а не славяни.
4. Славяни не са съществували. Измислени са по късно като българи е заменено със славяни.
2. - Да, но само за България. Папата, нали разбираш... не може да се осере. Т. е. било позволено само на и в България.
3 и 4 не разбирам.
Но заслугата за славянската писменост въобще не е на Кирил и Методи и брат му, а е на Българската държава.
Кирил и Методи и брат му, например, не са стъпили на територията на сегашна Украйна и Русия.
Тем не менее сегашна Украйна и Русия говорят древнобългарския език - доказано.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение..a може и да е поради това, че и монголците списуват на кирилица
Цулувки!Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеНе мога да ти отговоря, батка!
Т.е. може и да мога, но предвид, че наричаш Божидар Димитров палячо, представям си аз какъв ще изляза в твоите очи и затова ще пасувам
П.П. Иначе, относно нашите "смешници" българите, както се изрази и ти, ето ти едно линк-че, аз пасувам при среща с такива "българи":
Реймското евангелие е написано на старобългарски
Цитат: "Книгата, върху която са се заклевали френските крале, е написана на старобългарски и се състои от 32 страници, изписани на кирилица, а останалите 62 страници – на глаголица, азбуката, сътворена от Св. Св. Кирил и Методий."
http://www.pravoslavie.bg/%D0%94%D0%...1%D0%BA%D0%B8*
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеОООП В ЕЗИКОЗНАНИЕТО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е В Славянска езикова група,НО
intelektdiam.blog.bg/technology/2009/06/12/ezikovata-grupa-na-bylgarskiia-ezik.348062
4. Славяни не са съществували. Измислени са по късно като българи е заменено със славяни.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMаранди писмеността е следствие от езика.Историята на Кирил и Методии я знаем всички.Чудно ми е само как една шепа хора дошли отнякъде си и попаднали в море от славяни ще наложат езика си.Това че са го кръстили български голяма работа.Факт е че сръбския полския и чешкия и руския са много близки до нашия език.
Т.е. може и да мога, но предвид, че наричаш Божидар Димитров палячо, представям си аз какъв ще изляза в твоите очи и затова ще пасувам
П.П. Иначе, относно нашите "смешници" българите, както се изрази и ти, ето ти едно линк-че, аз пасувам при среща с такива "българи":
Реймското евангелие е написано на старобългарски
Цитат: "Книгата, върху която са се заклевали френските крале, е написана на старобългарски и се състои от 32 страници, изписани на кирилица, а останалите 62 страници – на глаголица, азбуката, сътворена от Св. Св. Кирил и Методий."
http://www.pravoslavie.bg/%D0%94%D0%...1%D0%BA%D0%B8*
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеП.П. Иначе, се ужасявам от 'орица мислещи третокласно. Добре, че дедите ни са мислели първокласно и над 1100 години вече буквичките ни ( азбуката ) издържат ударите на Историята.
На буквичките ни пише над 1/5 от сушата на цялото земно кълбо.
Дайте да се гордеем с други неща, които се случват в момента и само заради нас.
Аз, например, се гордея с това, че живея тук, нямам намерение да се изселвам, както и не подстрекавам никого от семейството ми да го прави...... харесвам и българските жени
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБе, ай по-спокойно и ти с тия "разбиваници".
Защитен е езика и влиза като официален език на Европа пред събор и Ватикана е била принудена да признае аргументите на защитата на българския език. Т'ва е накратко. Демек езичната форма е разбита, ако това си имал предвид за сефте в цялата история.
П.П. Иначе, се ужасявам от 'орица мислещи третокласно. Добре, че дедите ни са мислели първокласно и над 1100 години вече буквичките ни ( азбуката ) издържат ударите на Историята.
П.П.П. И накрая ти се изтъпанва един "ник-нейм" и почва да лепи етикети за българите това и българите онова, щот' видял 4-5 човека да се псуват на селяни и единият имал оръжие.
---------------------------------------------------
Къде са мислели и са се целили дедите ни в целия познат свят тогава като цивилизация - докъде ни докараха тия дет' обобщават българите к'ви били. Боже, прибирай си версиите или си ги оправи по-скоро!
Имах и статия преди време, която започваше така:
"Забелeжка: Всеки чиновник, който произнесе думите, че България е “малка и бедна” държава моментално да си ходи!"
http://marandi.blog.bg/biznes/2012/0...rajdane.946403
Зарко, ти не си се "познал" в нашите постове, нали браточка? Да не вземе да се объркаш, че някой пак за тИбя говори
Точно така имам предвид вселенския събор на който е отменена триезичната догма.
Много важно е кой е защитавал българския език -това са били пратениците на римския император. Римската империя е защитавала българския език.
Също е много важно кой език е защитавала Римската империя - българския език е защитавала.
Което означава, че народ славяни в Римската империя не е съществувал. Съществувал е народ - българи.
Никоя империя не защитава (не приема за официален) езика на народ, който не съставлява голяма част от населението на империята.
Славянските племена са измислени племена. Правилно е да се каже български народи, а не славянски народи.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБе, ай по-спокойно и ти с тия "разбиваници".
Защитен е езика и влиза като официален език на Европа пред събор и Ватикана е била принудена да признае аргументите на защитата на българския език. Т'ва е накратко. Демек езичната форма е разбита, ако това си имал предвид за сефте в цялата история.
П.П. Иначе, се ужасявам от 'орица мислещи третокласно. Добре, че дедите ни са мислели първокласно и над 1100 години вече буквичките ни ( азбуката ) издържат ударите на Историята.
П.П.П. И накрая ти се изтъпанва един "ник-нейм" и почва да лепи етикети за българите това и българите онова, щот' видял 4-5 човека да се псуват на селяни и единият имал оръжие.
Къде са мислели и са се целили дедите ни в целия познат свят тогава като цивилизация - докъде ни докараха тия дет' обобщават българите к'ви били. Боже, прибирай си версиите или си ги оправи по-скоро!
"Забелeжка: Всеки чиновник, който произнесе думите, че България е “малка и бедна” държава моментално да си ходи!"
Зарко, ти не си се "познал" в нашите постове, нали браточка? Да не вземе да се объркаш, че някой пак за тИбя говори
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСя,
народ славяни и държава Византия
Ся,
народ българи и държава Римска империя бива
Езикът не е славянски, а български.
Руснаци, Чехи, Поляци, Сърби, ............., не говорят на славянски, а на български езици.
Доказателство:
Разбиването на триезичната догма. Има документи. Разбита е от Римската империя с български (не славянски) език. Въведената азбука (пак от Римската империя) е българска (не славянска). И за това има документи.
В България се учи история по извратени учебници.
Коментар
Коментар