IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Просто е било луксозно.
    Мисля, че е крайно време да осъдим Германия в Страсбург да не си присвояват лукс-индустрията - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      1. - Да.
      2. - Да, но само за България. Папата, нали разбираш... не може да се осере. Т. е. било позволено само на и в България.

3 и 4 не разбирам.

Но заслугата за славянската писменост въобще не е на Кирил и Методи и брат му, а е на Българската държава.

Кирил и Методи и брат му, например, не са стъпили на територията на сегашна Украйна и Русия.
      Тем не менее сегашна Украйна и Русия говорят древнобългарския език - доказано.
      Ъъ .. аз тоже не мога да взема отношение по 3 и 4.

Ако питате днешните гърци ще ви кажат, че василевсът на Източна-Римска империя е подготвил Кирил и Методий, демек Солунските братя, щот' е бил пич и са го кефели българите и славяните

П.П. Интересно е как 70% от санскрит ( един от най-древните езици ) удивително го разкодираха през българския почти напълно.

Тук отидохме във времето на пирамидите и т.н. Има доста българи дет' яко блъскат в тая посока да намерят приемственост и твърда връзка с измисленото понятие траки, скити и т.н. точно в езика.

Аз им се възхищавам, но съм лайк в тяхното дело, т.е. нямам нужната подготовка.

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Българския език е в Българската езикова група заедно с другите езици подобни на българския.

1. Съществувала ли е триезична догма - съществувала е
        2. Отменена ли е била, като е приет за официален българският език (българският, не славянският защото просто славяни не са съществували, те са измислени) - отменена е била.
        3. От Българската държава ли е била отменена, че езика да се нарича български - не от Римската империя е била отменена, а езика се нарича български, а не славянски, защото народите говорещи подобни езици са били наричани българи, а не славяни.
        4. Славяни не са съществували. Измислени са по късно като българи е заменено със славяни.
        Извинявай, човече, но и в четирите пункта си допуснал грешки. Като не си осведомен добре за нещо, защо се изказваш така авторитетно?

Коментар

Защо не ти харесва "разбита". В същност точно това е станало. Ако по ти харесва "отменена" добре - отменена да бъде.

Точно така имам предвид вселенския събор на който е отменена триезичната догма.

Много важно е кой е защитавал българския език -това са били пратениците на римския император. Римската империя е защитавала българския език.

Също е много важно кой език е защитавала Римската империя - българския език е защитавала.

Което означава, че народ славяни в Римската империя не е съществувал. Съществувал е народ - българи.

Никоя империя не защитава (не приема за официален) езика на народ, който не съставлява голяма част от населението на империята.

Славянските племена са измислени племена. Правилно е да се каже български народи, а не славянски народи.
          Бебе,

аз бегло съм писал за тия неща из блогче-то си. По принцип ключовата разлика в случая е племе и народ!?

Едното е неидифициран летящ обект, а другото ( народ ) означава държавност. Т.е. случайно българите са си идвали с ноу-хауто как се прави и управлява държава.

П.П. За триезичната догма, че сефте е разбита си прав. Може би и аз бегло те прочетох, че ме нерви платформата ми за форекс и ала-бала, че беше в репеър около 1 час и сега успях да вляза, не съм се набутал още много - хихи

Коментар

Българския език е в Българската езикова група заедно с другите езици подобни на българския.

2. Отменена ли е била, като е приет за официален българският език (българският, не славянският защото просто славяни не са съществували, те са измислени) - отменена е била.
            3. От Българската държава ли е била отменена, че езика да се нарича български - не от Римската империя е била отменена, а езика се нарича български, а не славянски, защото народите говорещи подобни езици са били наричани българи, а не славяни.
            4. Славяни не са съществували. Измислени са по късно като българи е заменено със славяни.
            1. - Да.
            2. - Да, но само за България. Папата, нали разбираш... не може да се осере. Т. е. било позволено само на и в България.

3 и 4 не разбирам.

Но заслугата за славянската писменост въобще не е на Кирил и Методи и брат му, а е на Българската държава.

Кирил и Методи и брат му, например, не са стъпили на територията на сегашна Украйна и Русия.
            Тем не менее сегашна Украйна и Русия говорят древнобългарския език - доказано.
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              ..a може и да е поради това, че и монголците списуват на кирилица
              Вече не.

Цулувки!
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Не мога да ти отговоря, батка!

Т.е. може и да мога, но предвид, че наричаш Божидар Димитров палячо, представям си аз какъв ще изляза в твоите очи и затова ще пасувам

П.П. Иначе, относно нашите "смешници" българите, както се изрази и ти, ето ти едно линк-че, аз пасувам при среща с такива "българи":

Реймското евангелие е написано на старобългарски

Цитат: "Книгата, върху която са се заклевали френските крале, е написана на старобългарски и се състои от 32 страници, изписани на кирилица, а останалите 62 страници – на глаголица, азбуката, сътворена от Св. Св. Кирил и Методий."

http://www.pravoslavie.bg/%D0%94%D0%...1%D0%BA%D0%B8*
                Просто е било луксозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ОООП В ЕЗИКОЗНАНИЕТО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е В Славянска езикова група,НО
                  intelektdiam.blog.bg/technology/2009/06/12/ezikovata-grupa-na-bylgarskiia-ezik.348062

Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• ..a може и да е поради това, че и монголците списуват на кирилица

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Mаранди писмеността е следствие от езика.Историята на Кирил и Методии я знаем всички.Чудно ми е само как една шепа хора дошли отнякъде си и попаднали в море от славяни ще наложат езика си.Това че са го кръстили български голяма работа.Факт е че сръбския полския и чешкия и руския са много близки до нашия език.
                      Не мога да ти отговоря, батка!

Т.е. може и да мога, но предвид, че наричаш Божидар Димитров палячо, представям си аз какъв ще изляза в твоите очи и затова ще пасувам

П.П. Иначе, относно нашите "смешници" българите, както се изрази и ти, ето ти едно линк-че, аз пасувам при среща с такива "българи":

Реймското евангелие е написано на старобългарски

Цитат: "Книгата, върху която са се заклевали френските крале, е написана на старобългарски и се състои от 32 страници, изписани на кирилица, а останалите 62 страници – на глаголица, азбуката, сътворена от Св. Св. Кирил и Методий."

http://www.pravoslavie.bg/%D0%94%D0%...1%D0%BA%D0%B8*

Коментар

П.П. Иначе, се ужасявам от 'орица мислещи третокласно. Добре, че дедите ни са мислели първокласно и над 1100 години вече буквичките ни ( азбуката ) издържат ударите на Историята.

На буквичките ни пише над 1/5 от сушата на цялото земно кълбо.
                        Маранди, ще ме прощаваш, но ако на нашите буквички не пишеше Русия, азбуката ни отдавна да беше изчезнала от лицето на цивилизацията.

Дайте да се гордеем с други неща, които се случват в момента и само заради нас.

Аз, например, се гордея с това, че живея тук, нямам намерение да се изселвам, както и не подстрекавам никого от семейството ми да го прави...... харесвам и българските жени

Коментар

Бе, ай по-спокойно и ти с тия "разбиваници".

Защитен е езика и влиза като официален език на Европа пред събор и Ватикана е била принудена да признае аргументите на защитата на българския език. Т'ва е накратко. Демек езичната форма е разбита, ако това си имал предвид за сефте в цялата история.

П.П. Иначе, се ужасявам от 'орица мислещи третокласно. Добре, че дедите ни са мислели първокласно и над 1100 години вече буквичките ни ( азбуката ) издържат ударите на Историята.

П.П.П. И накрая ти се изтъпанва един "ник-нейм" и почва да лепи етикети за българите това и българите онова, щот' видял 4-5 човека да се псуват на селяни и единият имал оръжие.
                          ---------------------------------------------------
                          Къде са мислели и са се целили дедите ни в целия познат свят тогава като цивилизация - докъде ни докараха тия дет' обобщават българите к'ви били. Боже, прибирай си версиите или си ги оправи по-скоро!

Имах и статия преди време, която започваше така:

"Забелeжка: Всеки чиновник, който произнесе думите, че България е “малка и бедна” държава моментално да си ходи!"

http://marandi.blog.bg/biznes/2012/0...rajdane.946403
                          Зарко, ти не си се "познал" в нашите постове, нали браточка? Да не вземе да се объркаш, че някой пак за тИбя говори
                          Защо не ти харесва "разбита". В същност точно това е станало. Ако по ти харесва "отменена" добре - отменена да бъде.

Точно така имам предвид вселенския събор на който е отменена триезичната догма.

Много важно е кой е защитавал българския език -това са били пратениците на римския император. Римската империя е защитавала българския език.

Също е много важно кой език е защитавала Римската империя - българския език е защитавала.

Което означава, че народ славяни в Римската империя не е съществувал. Съществувал е народ - българи.

Никоя империя не защитава (не приема за официален) езика на народ, който не съставлява голяма част от населението на империята.

Славянските племена са измислени племена. Правилно е да се каже български народи, а не славянски народи.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• ОООП В ЕЗИКОЗНАНИЕТО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е В Славянска езикова група,НО
                            intelektdiam.blog.bg/technology/2009/06/12/ezikovata-grupa-na-bylgarskiia-ezik.348062

Коментар

Защитен е езика и влиза като официален език на Европа пред събор и Ватикана е била принудена да признае аргументите на защитата на българския език. Т'ва е накратко. Демек езичната форма е разбита, ако това си имал предвид за сефте в цялата история.

П.П.П. И накрая ти се изтъпанва един "ник-нейм" и почва да лепи етикети за българите това и българите онова, щот' видял 4-5 човека да се псуват на селяни и единият имал оръжие.
                              Къде са мислели и са се целили дедите ни в целия познат свят тогава като цивилизация - докъде ни докараха тия дет' обобщават българите к'ви били. Боже, прибирай си версиите или си ги оправи по-скоро!

"Забелeжка: Всеки чиновник, който произнесе думите, че България е “малка и бедна” държава моментално да си ходи!"

Зарко, ти не си се "познал" в нашите постове, нали браточка? Да не вземе да се объркаш, че някой пак за тИбя говори
                              Mаранди писмеността е следствие от езика.Историята на Кирил и Методии я знаем всички.Чудно ми е само как една шепа хора дошли отнякъде си и попаднали в море от славяни ще наложат езика си.Това че са го кръстили български голяма работа.Факт е че сръбския полския и чешкия и руския са много близки до нашия език.

Коментар

Ся,
                                народ славяни и държава Византия
                                Ся,
                                народ българи и държава Римска империя бива

Езикът не е славянски, а български.

Руснаци, Чехи, Поляци, Сърби, ............., не говорят на славянски, а на български езици.

Доказателство:

Разбиването на триезичната догма. Има документи. Разбита е от Римската империя с български (не славянски) език. Въведената азбука (пак от Римската империя) е българска (не славянска). И за това има документи.

В България се учи история по извратени учебници.

Коментар

Working...
                                X