IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Маранди, "СМЕ ПЪЛНИ МЪРШИ" е форма на изразяване в нашия език. Обикновено се разбира, че МНОЖЕСТВОТО е такова, но не и че няма ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

Още повече, ако исках да включа теб, мен или някой друг в тази тема към множеството МЪРШИ, бих написал ВСИЧКИ СМЕ МЪРШИ.

Ти наблегна на думата ПЪЛНИ, а не забеляза липсата на думата ВСИЧКИ.
    Анон-чи,

както една френдка из блог-чето се изрази: "Думите се използват, за да помагат, благославят и лекуват."

Аз ще я допълня, че думите могат и да трепят. Затова винаги внимателно ги ползвам. Питай някоя жена за "силата" на езика им.

Как беше клишето: "Езикът е оръжието на всяка жена - те никога не го оставят да ръждася." <-- нещо такова по памет, но са прави

Коментар

• DNA TRIBES провежда генетически изследвания на населението на земята. Те изследват ДНК маркер наречен - Единичен Нуклеотиден полиморфизъм (ЕНП). Относителния дял на мутации при този маркер е изключително ниска. Това го прави идеален за маркиране на историята на човешкото генетично дърво. Докладът разпределя страните в няколко геномни зони.

Някои интересни резултати за определени страни.

БЪЛГАРИЯ
      Атланто-европейски -70.7%
      Балтийско-Урал - 0.0%
      Кавказко-Анадолски - 23.6%
      Северно Африкански - 0.0%
      Арабски - 5.7%
      Индуски - 0.0%
      Индуски - 0.0%
      Южно индийски - 0.0%
      Сибирски - 0.0%
      Арктически 0.0%
      Монголски - 0.0%
      Други - 0.0%

Някои от историците ни казват, че сме били роднини с Чувашите, да видим

ЧУВАШИЯ
      Атланто-европейски - 0.0%
      Балтийско-Урал - 67.0%
      Кавказко-Анадолски - 5,2%

Арабски - 5.7%
      Индуски - 7.1%
      Южно индийски - 0.0%
      Сибирски - 10.0%
      Арктически 3.9%
      Монголски - 5,8%
      Други - 0.9%

Други търсят българите в Иран, да видим

МОНГОЛИЯ
      Атланто-европейски - 0.0%
      Балтийско-Урал - 0.0%
      Кавказко-Анадолски - 70,9%
      Арабски - 9,4%
      Индуски - 7.1%
      Южно индийски - 0.0%
      Сибирски - 0.0%
      Арктически 0,0%
      Монголски - 0,0%
      Други - 1.4%

Сега да видим как се представя южната ни съседка

ГЪРЦИЯ
      Атланто-европейски - 36,5%
      Балтийско-Урал - 0.0%
      Кавказко-Анадолски - 51.4%
      Северно Африкански - 2.9%
      Арабски - 9.8%
      Индуски - 0.0%
      Южно индийски - 0.0%
      Сибирски - 0.0%
      Арктически 0%
      Монголски - 0.0%
      Други - 0.0%

Ами Турция, дали пък не сме турци

ТУРЦИЯ
      Атланто-европейски - 36.5%
      Балтийско-Урал - 0.0%
      Кавказко-Анадолски - 84.4%
      Северно Африкански - 0.8%
      Арабски - 9.8%
      Индуски - 0.7%
      Южно индийски - 1.4%
      Сибирски - 2.0%
      Арктически 0,0%
      Монголски - 0.5%
      Други - 0.5%

Като гледам най-близки сме с италианците от Ломбардия и Тоскана и румънците

БЕРГАМО (ИТАЛИЯ)
      Атланто-европейски - 72.5%
      Балтийско-Урал - 0.0%
      Кавказко-Анадолски - 12.2%
      Северно Африкански - 3.2%
      Арабски - 12.1%
      Индуски - 0.0%
      Южно индийски - 0.0%
      Сибирски - 0.0%
      Арктически 0.0%
      Монголски - 0.0%
      Други - 0.0%

ТОСКАНА
      Атланто-европейски - 61.0%
      Балтийско-Урал - 0.0%
      Кавказко-Анадолски - 18.0%
      Северно Африкански - 0.3%
      Арабски - 20.6%
      Индуски - 0.0%
      Южно индийски - 0.0%
      Сибирски - 0.0%
      Арктически 0.0%
      Монголски - 0.0%
      Други - 0.0%

РУМЪНИЯ
      Атланто-европейски - 54.9%
      Балтийско-Урал - 7.8%
      Кавказко-Анадолски - 24.3%
      Арабски - 10.1%
      Индуски - 0.0%
      Южно индийски - 2.5%
      Сибирски - 0.0%
      Арктически 0.0%
      Монголски - 0.1%
      Други - 0.1%

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Вярно е, че в Русия и Украйна говорят на древно българския език. Точно затова ти казвам, че не е правилно да се казва славянски езици и славянски народи, а български езици и български народи.

Заслугата е на Римската империя. Това са вътрешни работи на империята. Езика е наречен български не заради България, а заради българите. Българи, разбираш ли, българи, а не славяни. Всички народи, живеещи от Владивосток до Братислава са български, а не славянски. Затова говорят на разновидности на древно българския език (включително и ние).

Няма славяни, не е имало и никога няма да има. Има българи. Седни почети и ще ме разбереш и за точка 3 и за точка 4. Влез и в националистическите сайтове, не се срамувай, нали уж си донякъде националист. Прочети за причините за отменянето на триезичната догма, ама не от български учебници. Българските учебници по история са идиотски. История не се чете от признати учебници по история. Прочети за числеността на българите (не славяните, подменено е) в Римската империя.
        Мечков,

кефи ме ентусиазма ти, но 2006 г. ( по памет ) разбиха кода на генома. За едно си прав, че Българи и т.нар. славяни се оказва, че нямат нищо общо.

А, от генетиката няма бягане, браточка. Другото, което ми допадна при изследването е, че при нас се наблюдава равномерност на мъжки и женски хромозоми ( май беше - пак по памет ).

Т.е. навсякъде с проектите България ( над 10 броя ) сме оставяли цивилизация след себе си.

Щом предците ни са го можели, Русото на кого да се метне? На комшията славянин или на комшията турчин, че не мога да се сетя? ( та, затова се изнервам от пораженческо мислене ).

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Това в черничкото го смени като "обобщаваш". Аз лично се нямам за мърша, а па камо ли пълна.

Може да ми строиш 150 народности да им пръсна халките на каквото кажеш, та по-внимателно с обобщенията, плийз, че ми замязваш на Зарко - Обобщителят на народи и нации
          Маранди, "СМЕ ПЪЛНИ МЪРШИ" е форма на изразяване в нашия език. Обикновено се разбира, че МНОЖЕСТВОТО е такова, но не и че няма ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

Още повече, ако исках да включа теб, мен или някой друг в тази тема към множеството МЪРШИ, бих написал ВСИЧКИ СМЕ МЪРШИ.

Ти наблегна на думата ПЪЛНИ, а не забеляза липсата на думата ВСИЧКИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            1. - Да.
            2. - Да, но само за България. Папата, нали разбираш... не може да се осере. Т. е. било позволено само на и в България.

3 и 4 не разбирам.

Но заслугата за славянската писменост въобще не е на Кирил и Методи и брат му, а е на Българската държава.

Кирил и Методи и брат му, например, не са стъпили на територията на сегашна Украйна и Русия.
            Тем не менее сегашна Украйна и Русия говорят древнобългарския език - доказано.
            Вярно е, че в Русия и Украйна говорят на древно българския език. Точно затова ти казвам, че не е правилно да се казва славянски езици и славянски народи, а български езици и български народи.

Заслугата е на Римската империя. Това са вътрешни работи на империята. Езика е наречен български не заради България, а заради българите. Българи, разбираш ли, българи, а не славяни. Всички народи, живеещи от Владивосток до Братислава са български, а не славянски. Затова говорят на разновидности на древно българския език (включително и ние).

Няма славяни, не е имало и никога няма да има. Има българи. Седни почети и ще ме разбереш и за точка 3 и за точка 4. Влез и в националистическите сайтове, не се срамувай, нали уж си донякъде националист. Прочети за причините за отменянето на триезичната догма, ама не от български учебници. Българските учебници по история са идиотски. История не се чете от признати учебници по история. Прочети за числеността на българите (не славяните, подменено е) в Римската империя.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

Явно не ме разбираш или по-скоро - не искаш.
              Ние все лежим на тази наша 1300, че и повече, годишна история. Все сме горди от нещо си през нея (което, по Теория на вероятностите, все трябва да се е случило), а СЕГА сме пълни мърши, но се оправдаваме пред себе си с историята си..... или в краен случай - с управляващите.

Гордеем се, че УЖ сме разбили триезичието, но дори и тези, които го правят, едва ли могат да напишат 5 реда без да допуснат грешка.

ИСТОРИЯТА на един народ се гради не от миналото, а от НАСТОЯЩЕТО.
              Извинявам се за клишето, ако го има.
              Това в черничкото го смени като "обобщаваш". Аз лично се нямам за мърша, а па камо ли пълна.

Може да ми строиш 150 народности да им пръсна халките на каквото кажеш, та по-внимателно с обобщенията, плийз, че ми замязваш на Зарко - Обобщителят на народи и нации

Коментар

Ти си "спец" и ще ни светнеш за ролята на "късмета" предполагам
                Не се заяждам с теб. Няма смисъл от иронизиране.

Коментар

Ясно и ти на база последните 20 години, направи "феноменални" изводи за миналите 1100 години, кат' Зарко.

Да ви имам "камбанарията" на късмета
                  Явно не ме разбираш или по-скоро - не искаш.
                  Ние все лежим на тази наша 1300, че и повече, годишна история. Все сме горди от нещо си през нея (което, по Теория на вероятностите, все трябва да се е случило), а СЕГА сме пълни мърши, но се оправдаваме пред себе си с историята си..... или в краен случай - с управляващите.

Гордеем се, че УЖ сме разбили триезичието, но дори и тези, които го правят, едва ли могат да напишат 5 реда без да допуснат грешка.

ИСТОРИЯТА на един народ се гради не от миналото, а от НАСТОЯЩЕТО.
                  Извинявам се за клишето, ако го има.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Маранди, не подценявай историческия "късмет".
                    Такъв са имали и османците при завладяването на Константинопол- иначе можеше и 1/2 от светът да е Православен.
                    Всякакви предположения.
                    Мадам,

не мисля, че подценявам нещо - ако Асен Втори си беше държал чушката в панталоните, вероятно изобщо нямаше да се стигне до събитието Османска империя.

Аз това не понасям на родния ( болярски ) край всичко живо се плющи, ама "скришом" и ми е забавно, кат' прост консуматор.

Ако жена ми направи такова нещо, ще я удуша лично - хихи

Коментар

• Маранди, не подценявай историческия "късмет".
                      Такъв са имали и османците при завладяването на Константинопол- иначе можеше и 1/2 от светът да е Православен.
                      Всякакви предположения.

Коментар

Не знам дали съм те разсмял яко, но в исторически план това се нарича КЪСМЕТ. И то за нас, че да има за какво да се псевдогордеем.

Още си спомням времето, когато купувах лентички с буквички, с които да си кирилизирам клавиатурата. Пък системният софтуер беше псевдокирилизиран чрез любители-патриоти.
                        Аз говоря, че за последните 100-на години Русия спаси азбуката ни от изчезване. Ние щяхме да си пишем все още на нея, но само ние.

Не писмеността прави един народ, други са нещата.....
                        Ясно и ти на база последните 20 години, направи "феноменални" изводи за миналите 1100 години, кат' Зарко.

Да ви имам "камбанарията" на късмета

П.П. Що не прочетеш малко за езиковата реформа на Петър Първи ( по памет ) в Русия? ( пардон тогава още май москвичи племена ).

Мислиш ли, че те не са искали да ни махнат писмеността от векове, ама хем се напъват - хем не успяват.

Ти си "спец" и ще ни светнеш за ролята на "късмета" предполагам
                        Last edited by marandi; 20.06.2012, 20:01.

Коментар

Анон-чи,

и ти да ме прощаваш, ама кой ги е спрял блядовете на какво да пишат. Ако искат на китайски, японски, занзибарски и на к'вот си искат да пишат, бре?

Кой ги е спрял за тия 1100 години? Баси смешните аргументи ми вадите. Ся к'во да ходя да паля свещ за блядовете ли, че ни пишели на нашата писменост, дет' сме им дали? Или да им се извиня?

"Простите мИня пожалуйста, бляд", щот' пишеш на развален български.

П.П. Разсмя ме яко
                          Губим влияние.

п.п.Не, че деванагари е влиятелна (писмеността на хинди, санскрит и др).

Коментар

Анон-чи,

и ти да ме прощаваш, ама кой ги е спрял блядовете на какво да пишат. Ако искат на китайски, японски, занзибарски и на к'вот си искат да пишат, бре?

Кой ги е спрял за тия 1100 години? Баси смешните аргументи ми вадите. Ся к'во да ходя да паля свещ за блядовете ли, че ни пишели на нашата писменост, дет' сме им дали? Или да им се извиня?

П.П. Разсмя ме яко
                            Не знам дали съм те разсмял яко, но в исторически план това се нарича КЪСМЕТ. И то за нас, че да има за какво да се псевдогордеем.

Още си спомням времето, когато купувах лентички с буквички, с които да си кирилизирам клавиатурата. Пък системният софтуер беше псевдокирилизиран чрез любители-патриоти.

Аз говоря, че за последните 100-на години Русия спаси азбуката ни от изчезване. Ние щяхме да си пишем все още на нея, но само ние.

Не писмеността прави един народ, други са нещата.....

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                              Извинявай, човече, но и в четирите пункта си допуснал грешки. Като не си осведомен добре за нещо, защо се изказваш така авторитетно?
                              Защо мислиш, че си по компетентен от мен.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

Маранди, ще ме прощаваш, но ако на нашите буквички не пишеше Русия, азбуката ни отдавна да беше изчезнала от лицето на цивилизацията.

Дайте да се гордеем с други неща, които се случват в момента и само заради нас.

Аз, например, се гордея с това, че живея тук, нямам намерение да се изселвам, както и не подстрекавам никого от семейството ми да го прави...... харесвам и българските жени

Анон-чи,

П.П. Разсмя ме яко

Коментар

Working...
                                X