IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
    1. Имало е църковни институции, които са смятали, че свещените книги трябва да се четат на еврейски, гръцки и латински. Но тази т.н. триезична догма не представлява официална позиция на нито една от християнските църкви, а те са доста.. Свещените християнски книги се четат и проповядват на много други езици, освен тези три.
    2. Римската църква през 9 век не е познавала български език. Тя освещава книги на славянски език, донесени от Константин и Методий в Рим. Римската империя през 9 век е Византия.
    3.Българският език е говорен от българите в Дунавското ханство. Постепенно този език отмира, особено след налагането на славянската писменост при Симеон.
    4. Твърдението ти, че славяни не са съществували е пълна глупост и никой историк няма да се занимава с него.

Хайде, стига ти толкова. вземи и чети малко, преди да пишеш.
    Не си прав:

1. Това е позиция на Римската християнска църква. Това са вътрешни римски работи. Императорът на Римската империя (със столица Константинопол, държава Византия никога не е съществувала), изпраща свои пратеници, за да защитят тезата, че може да се носи служба и на български език (можеш ли да дадеш линк където да е преведен римски документ на който пише славянски език.
    2.Римската империя никога не е била Византия. Това е измислица. Римската империя винаги е била Римска империя(за да има яснота понякога е наричана от историците след разделянето и на 2 части - източна или западна). През 9 ти век основната част от населението на Римската империя са българи. Оттам и необходимостта от освещаването на църковни книги на български език.
    3. Българския език е говорен и преди и сега от Владивосток до Братислава.
    4. Ако ти наистина си историк, както твърдиш това което казваш ме озадачава, защото аз познавам историци, които мислят като мен.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Тогава що ги приемаш толкова лично нещата?

Аз се паля по Фреди, по гласа му (дето бил извън 200-те най-добри в България и му имало/прекалил с "нещо"), но не се паля по отношение на собствената си персона.

Щото съм българин - плод на 1300+ години еволюция!!!!

П.П. Отигра ли FOMC?
      Лепнах към 40% + по 2 позиции в евра, ама преди да ми се скапе платформата бях открил и 1 йени и сега се чудя какво да я правя, щот' виси около 30% минус.

Предполагам, че утре сутринта японците ще я надигнат малко, ако не изгърми дотогава. Сефте ми се случва да ми падне платформата за над час.

Като цяло за днес съм на +15% някъде, ако калкулирам тотална загуба тая. Т.е. на 20 позиции веднъж се дъня, ама как си трЕбе - хихи

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Анон-чи,

както една френдка из блог-чето се изрази: "Думите се използват, за да помагат, благославят и лекуват."

Аз ще я допълня, че думите могат и да трепят. Затова винаги внимателно ги ползвам. Питай някоя жена за "силата" на езика им.

Как беше клишето: "Езикът е оръжието на всяка жена - те никога не го оставят да ръждася." <-- нещо такова по памет, но са прави
        Тогава що ги приемаш толкова лично нещата?

Аз се паля по Фреди, по гласа му (дето бил извън 200-те най-добри в България и му имало/прекалил с "нещо"), но не се паля по отношение на собствената си персона.

Щото съм българин - плод на 1300+ години еволюция!!!!

П.П. Отигра ли FOMC?
        Last edited by anon6706; 20.06.2012, 21:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Българския език е в Българската езикова група заедно с другите езици подобни на българския.

1. Съществувала ли е триезична догма - съществувала е
          2. Отменена ли е била, като е приет за официален българският език (българският, не славянският защото просто славяни не са съществували, те са измислени) - отменена е била.
          3. От Българската държава ли е била отменена, че езика да се нарича български - не от Римската империя е била отменена, а езика се нарича български, а не славянски, защото народите говорещи подобни езици са били наричани българи, а не славяни.
          4. Славяни не са съществували. Измислени са по късно като българи е заменено със славяни.
          1. Имало е църковни институции, които са смятали, че свещените книги трябва да се четат на еврейски, гръцки и латински. Но тази т.н. триезична догма не представлява официална позиция на нито една от християнските църкви, а те са доста.. Свещените християнски книги се четат и проповядват на много други езици, освен тези три.
          2. Римската църква през 9 век не е познавала български език. Тя освещава книги на славянски език, донесени от Константин и Методий в Рим. Римската империя през 9 век е Византия.
          3.Българският език е говорен от българите в Дунавското ханство. Постепенно този език отмира, особено след налагането на славянската писменост при Симеон.
          4. Твърдението ти, че славяни не са съществували е пълна глупост и никой историк няма да се занимава с него.

Хайде, стига ти толкова. вземи и чети малко, преди да пишеш.

Коментар

Патриот съм но не знам за движенията ви много, не преиначавай думите ми. Ясно личи, че нищо не си меря, а се аргументирам, защото след като си го чел, няма как да не разбираш точки 3 и 4. Не си коректен.
            Жалко, Мечо, но няма движения. Има само лаф-муабет и форумни геройства.

Коректен съм, не казвам, че не съм чул твърденията по твоите точки 3 и 4, но все пак казвам, че не ги разбирам. Не мога да отговоря на такива виждания.

Мечо, стъпваме на територия, на която тук ще ни трият, ако вземем да се изказваме свободно.
            Last edited by vmаnkov; 20.06.2012, 21:03.
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
              Е, кът не си ходил много по тези сайтове, защо обобщаваш?

Айде прочети ме мен там и виж, дали подпадам под твоята незряла класификация.
              И не само аз.

Батка, говори крайно там, където познаваш нещата крайно.
              Не съм прав да обобщавам, подигравам те защото се опитваш да ми бягаш по тъча. Та за точки 3 и 4 какво не ти е ясно.
              tnm

Коментар

Познавам и Зиези.

Е-е-е, отдавна.

http://ziezi.net/

Айде да не си мерим националистичните пишки, нали, Мечо?
                Патриот съм но не знам за движенията ви много, не преиначавай думите ми. Ясно личи, че нищо не си меря, а се аргументирам, защото след като си го чел, няма как да не разбираш точки 3 и 4. Не си коректен.
                tnm

Коментар

Всички националисти го размахвате наляво и надясно.
                  Е, кът не си ходил много по тези сайтове, защо обобщаваш?

Айде прочети ме мен там и виж, дали подпадам под твоята незряла класификация.
                  И не само аз.

Батка, говори крайно там, където познаваш нещата крайно.
                  Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    По-римляни сме от румънците (хеле пък женската част)
                    То названието Източна Румелия дадено от Берлинския конгрес не е случайно. Основна част от населението в Римската империя са били българи . То за това Римската империя (а не Българската държава) променя триезичната догма.
                    tnm

Коментар

Аз не участвам там и не съм чел всичко, а само това, което има връзка с историята. Но предполагам си чел документа, дето пише "Ziezi ex quo vulgares". Не ми излизай с номера, че не си го чел. Всички националисти го размахвате наляво и надясно. Та там пише нещо от рода на "българите са по многобройни от броя на песъчинките в морето"
                      Разбираш ли българите са многобройни, не славяните, щото славяни няма.
                      Познавам и Зиези.

Е-е-е, отдавна.

http://ziezi.net/

Айде да не си мерим националистичните пишки, нали, Мечо?
                      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Ясно и ти на база последните 20 години, направи "феноменални" изводи за миналите 1100 години, кат' Зарко.

Да ви имам "камбанарията" на късмета

П.П. Що не прочетеш малко за езиковата реформа на Петър Първи ( по памет ) в Русия? ( пардон тогава още май москвичи племена ).

Мислиш ли, че те не са искали да ни махнат писмеността от векове, ама хем се напъват - хем не успяват.

Ти си "спец" и ще ни светнеш за ролята на "късмета" предполагам

Дамммм, Маранди... За такива изказвания - като твоите българският народ е казал: "Присмял се хърбел - на щърбел..."

Накара ме да уча български език, а като гледам надолу ти сам какви ги "цвъкаш" - отказвам да се съобразявам с неадекватните ти забележки...

Сегааааа..., длъжен съм да ти разясня и постът ми, на който - или се правиш, че не схващаш смисълът, или - което е по-лошо - наистина не го схващаш...

Дори съм подчертал в него същността: една жена /много възрастна/ - АФОРИСТИЧНО и самокритично показа на българите, че има вариант в тая страна нещата да се получат по някакъв начин. Разбираш ли - някои имат идеи, за разлика от теб? Това са рационални идеи, забележи!

Как, питаш ти?

Наистина ли не си схванал?

Ееее, ама ти, Маранди - наистина не "чуваш петела", човек...

Ще ти обясня по-подробно, именно защото останалите тук - са схванали смисълът... /води си записки/...

В тая страна основен е духът на разделението. Как най-добре се управлява един народ, Маранди? Има ли по-лесен начин от това - да управляваш хора, които враждуват помежду си? Всеки тегли в своята посока - нещо си... Никой - никому няма доверие - именно затова казах, че от трима "приятели" - единият е предател! Това не съм го казал аз - но е много вярно. /Така ли е при циганетата?/

И какво се получи? Враждуват за нещо някакви там. настръхнали за глупости. ЕДНА ЖЕНИЦА - немощна - прояви смелост /!/ - тя СПОКОЙНО отиде в огнището на конфликта пред очите на ония, които щяха да се разкъсат..., още ПО-СПОКОЙНО, но достатъчно твърдо - тя каза мисъл, която накара мъжете да поднесат един - другиму извиненията си!

Трудно ще ги схванеш нещата, ако до сега не си ги усетил...

После - тя /възрастната/ - съзнавайки, че сама е жена - каза нещо самокритично, т.е. - призна, че всичко зависи и от самата нея... Но и го каза в очите на друга - по-млада от нея, разпенила се жена... Т.е. /обяснявам за теб, Маранди/ - възрастната показа, че всичко тръгва от жената-майка, която най-много време контактува с нашите деца..., които - освен другото - станаха и доста по-малко, както и намаляват все повече..., трудно е за нашата жена - българка - ако няма удобства и сигурен човек до себе си - да се съгласи да ражда... /циганката?.../..., та затова ще ни цакат - и с много ще ни плющят!...

Зле си, Маранди, ако не усещаш същността на поста ми... Накрая казах, че ония, които са единни - ще претопят разединените, а това няма да е далеч във времето. Никакво насилие няма да доведе до промяна на статуквото, защото вече международните отношения са различни: няма как насилието да доведе до трайно решаване на демографските проблеми в страната - рискуваме да предизвикаме недоволство отвън...

Мисля, че добре ти обясних смисълът на поста ми, нали?

п.п. По другото ти изказване - това, че лично ще "удушиш дамата на сърцето си" - ако би могъл да разбереш за нейна изневяра - мисля, че ще ти е особено трудно да я следиш в продължение на години - ежедневно и ежечасно... Щом веднъж си изгубил доверието й - нямаш шанс, но да подценяваш избраницата си - като мислиш, че ще бъдеш по-умен и предприемчив от нея - това означава, че сега търсиш нещо, което наистина е априори - доста по-тъпо парче от теб...

/лично мнение, но все пак - алтернативно/...
                        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Там съм Чъргобиля Мостич, ако ти е познато.

А ако не - попитай за мен

Хе-хе, старата коза яретата почнали да учат
                          Аз не участвам там и не съм чел всичко, а само това, което има връзка с историята. Но предполагам си чел документа, дето пише "Ziezi ex quo vulgares". Не ми излизай с номера, че не си го чел. Всички националисти го размахвате наляво и надясно. Та там пише нещо от рода на "българите са по многобройни от броя на песъчинките в морето"
                          Разбираш ли българите са многобройни, не славяните, щото славяни няма.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            DNA TRIBES провежда генетически изследвания на населението на земята. Те изследват ДНК маркер наречен - Единичен Нуклеотиден полиморфизъм (ЕНП). ...........
                            Мадам,

бараш ме по една болна тема, понеже подивявам като видя репортерчета тръгнали екскурзия с командировъчни да ми обясняват Българите откъде били дошли.

В името на служебната пачка, може да ни изкарат и делфини след време, налЕ разноските ги поема някой друг.

П.П. България винаги си е била в България - просто да съберат 1 екип историци, лингвисти, антрополози, архиелози, етнолози и т.н. и т'ва е.

Последните 200 години измисляшка история я написаха Австро-Унгария и Русия, демек нищо общо с истината. Трябва да се чете историята, изворите и хрониките преди 200 години и то не т.нар. византийски ( измислено понятие от 16-век ) - дотогава никога не е употребявана тази дума Византия, а сега я мяткат под път и над път.

Та, не ме обарвай на тия теми, че паля от четвърт - хихи

Коментар

Влез и в националистическите сайтове, не се срамувай, нали уж си донякъде националист.
                              Там съм Чъргобиля Мостич, ако ти е познато.

А ако не - попитай за мен

Хе-хе, старата коза яретата почнали да учат
                              Last edited by vmаnkov; 20.06.2012, 20:33.
                              Свободен във виелицата.

Коментар

• По-римляни сме от румънците (хеле пък женската част)

Коментар

Working...
                                X