IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Бе не му се връзвай на лигавщините.

Ето ти бърз преглед за т.нар. "славяни" кои са и кои не са. Гледай кои НЕ СА! ( смигам )

http://sparotok.blog.bg/politika/200...vianite.457224
    Абе вие с т.нар. мечо нещо не сте наред. Задоволявате се със собствените си безсмислици и се чувствате прекрасно в тях. Опитах се да покажа няколко грешки, сега пък съм се лигавил. Ами ваша си работа, пишете си глупостите.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Сега питах една позната филоложка по телефона (дългогодишна преподавателка по латински език).
      Както и очаквах, не знае как е на латински славяни, но знае как е на латински българи.
      Когато и казах думата славорум, каза, че не я е чувала, но че това не е възможно да е название на народ, защото е нещо в родителен падеж. Би могло да бъде на славяните, но вероятно не славяни. Обеща да провери в най авторитетните речници. Когато ми прати мейл ще постна резултата от проверките и.
      Бе не му се връзвай на лигавщините.

Ето ти бърз преглед за т.нар. "славяни" кои са и кои не са. Гледай кои НЕ СА! ( смигам )

http://sparotok.blog.bg/politika/200...vianite.457224

Коментар

• Я па си свАрих едно бобче. 5 часа го вАрих и стана, макар и постно.

Вие ме понапрегнахте интелектуално, исторически, лингвистично и изобщо - всякакси, и сега ще трябва да го споделя (бобчето) с някоя скромна българка и утре ще си пръцкаме на воля.

Ще ви разказвам, пък може и аудио да ви пусна.....

Коментар

А, я ти кажи за властта на Българската църква тогава?

Може да се изпитваме до утре, ако държиш
          Тц, не държа! Та какво за властта на Българската църква?

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
            Slavorum!
            Естествено, че във Византия са живели славяни и много други племена. И съвсем малко българи. А всички българи живеят във Византия след падането на България при Василий ІІ Българоубиец. И част от тях са се освободили, когато трима братя-ромеи вдигат бунт през 1185 г. край днешно Търново.
            Сега питах една позната филоложка по телефона (дългогодишна преподавателка по латински език).
            Както и очаквах, не знае как е на латински славяни, но знае как е на латински българи.
            Когато и казах думата славорум, каза, че не я е чувала, но че това не е възможно да е название на народ, защото е нещо в родителен падеж. Би могло да бъде на славяните, но вероятно не славяни. Обеща да провери в най авторитетните речници. Когато ми прати мейл ще постна резултата от проверките и.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

А, това ли? Ами да ви бодна малко патриотичната жилка. А я кажи какво е пишело в паспортите на тримата братя за гражданство?
              А, я ти кажи за властта на Българската църква тогава и кога прави най-силното си влияние, включително и днешна Русия?

Може да се изпитваме до утре, ако държиш

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                Дамммм, Маранди...
                Зарко,

понеже си пич да ме светнеш за един от моите проблеми. Имам 1 жен-шен и цветовете му на 2 от листата му са поокапали, а не е бран. Едно срещу едно са листата. Други 2-ки едно срещу друго са с пълен набор от това, което се бере после за чай и т.н.

П.П. Мож' ли мЪ светна ко ста'а или да ходя да се мятам от някъде.

Имам да пресаждам и 1 дръвче лимон и въобще съм откачил кое по-напред - хихи

Коментар

Дилетант,

ти уби коча с фритьорника с т'ва черничкото.

Ти ли ще ми разправяш за Търново и версията, че братята въстанали, щот' василевса не им разрешил да къркат още от данъци.

Ти ли? Дет' болярин/ка не си виждал на живо, моето момче
                  А, това ли? Ами да ви бодна малко патриотичната жилка. А я кажи какво е пишело в паспортите на тримата братя за гражданство?

Коментар

Slavorum!
                    Естествено, че във Византия са живели славяни и много други племена. И съвсем малко българи. А всички българи живеят във Византия след падането на България при Василий ІІ Българоубиец. И част от тях са се освободили, когато трима братя-ромеи вдигат бунт през 1185 г. край днешно Търново.
                    Дилетант,

ти уби коча с фритьорника с т'ва черничкото.

Ти ли ще ми разправяш за Търново и версията, че братята въстанали, щот' василевса не им разрешил да къркат още от данъци.

Ти ли? Дет' болярин/ка не си виждал на живо, моето момче

Коментар

Догма е да, триезична догма. Дай латинската дума за славяни, аз за българи я дадох.

1. Няма латинска дума, която в превод да означава славяни.
                      2. И знаеш ли що.
                      3. Щото няма славяни. Има българи.
                      4. А сега кажи като има дума българи, пък няма дума славяни, на какво основание твърдиш, че в Римската империя са живели славяни, а не българи.
                      Мечков,

не че ви се меся на кондиката с бебето сладко, щот' и ти си такова.

Накратк и по принцип, че кое по-напред с 2 ръце и 2 крака съм - хихи
                      -----------------------------------
                      Източна-Римска империя ( Византия уж ) най-общо се дели на 3 периода. Около 9-10 век тъкмо вече гърците ( част от васалното население ) успяват да подменят латинския език с гръцки като официален. Даже известно време са вървели 2-та езика успоредно и после латинския се изхвърля.

Т'ва е гаменския акт, който Католицизмът никога няма да им прости ( дори и в наши дни ). Малко след това около 10-ти век се стига до взаимната анатема между двете църкви ( Православие - Католицизъм ) и Светът вече никога няма да е същия, както и до днес.
                      -----------------------------------
                      Та, защо ти го разказвам това набързо. Българска империя ( при Тервел се извоюва титлата още ) не е била васално племе, както поробените гърци на Източна-Римска империя, а им била равностоен партньор. Даже сме ги млатели, ако не слушкат ( смигам ).

Но, за да стане призната Империя България от целия останал свят, освен титла Кесар на владетеля е трябвало да има законен ( държавен ) език и самостоятелна църква. Тази реформа я прави Борис с цената на кръв и синът му Симеон я довършва напълно.

Т.е. за да си империя, освен титла ти трябват буквички и независима църква.

П.П. Затова беглия ми коментар по "мача" е, че тогава се е мислело първокласно, за разлика от комплексарщината в наши дни.

Няма как да оправдая никого с лузърски изцепки за робства, владичества, "българите" така или онака. Не го приемам и се надявам, докато дишам да не го приема.

П.П.П. Славянски племена е имало, но ти пак не ме чете внимателската. Племената са нямали държава, т.е. ноу-хауто за държавност го нямат и едва 200-300 години по-късно успяват да започнат да създават първите държави. Пример - Сърбия по днешному и т.н.
                      ---------------------------------------------------------------------
                      Няма такова нещо като днешните унгарци ( демек Будапеща ) - тях Симеон ( по памет ) ги "отмества" от днешна Волжска България ( Украйна ) до днешната им точка. Представи си какъв бой ги е млял, защото са му се направили на "интересни" и да ги премести 2500 км по на запад. По него време "тъмен" район на Европа ( да не го бъркаш с днешна дата ).
                      ---------------------------------------------------------------------
                      Иначе за доста неща си прав като логика на събитията и те поздравявам! Не са много като теб, с малко търпение и четене пъзелът някой ден ще се нареди, дори и нас да ни няма.

Чиърс!

Коментар

Догма е да, триезична догма. Дай латинската дума за славяни, аз за българи я дадох.

2. И знаеш ли що.
                        4. А сега кажи като има дума българи, пък няма дума славяни, на какво основание твърдиш, че в Римската империя са живели славяни, а не българи.
                        Slavorum!
                        Last edited by diletant; 20.06.2012, 22:26.

Коментар

ама преди да ми се скапе платформата
                          Разкарай ги тези с платформата.
                          Поне в тази сфера конкуренцията е убийствена.

Коментар

Абе не ми се спори много, ама ще опитам пак. Ти си промени мнението - първо беше догма, сега е позиция - това е добре, значи възприемаш по малко
                            Какъв линк искаш да ти дам, като във всички извори се пише за славянски език. А ти дай линк, в който пише за книги на български език, осветени в Рим. Ако намериш поне едно такова мнение от професионален историк, черпя те каквото искаш.
                            За Византия е ясно, аз го написах просто така. А че през 9 век основната част от населението на Византия са българи - доста голяма глупост казваш, не мога да те опровергая.
                            Та значи според теб и преди и сега български език се говори от населението между Владивосток до Братислава - така ли бе, умнико! Ти задмина и тъпанарите от Атака и ВМРО.
                            Я кажи някой историк, който те е научил на тези безумия! И вземи и прочети който и да е университетски учебник по средновековна българска и византийска история.
                            Аре чао, пиши си глупостите спокойно. Вече няма да ти се меся.

2. И знаеш ли що.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

Не си прав:

1. Това е позиция на Римската християнска църква. Това са вътрешни римски работи. Императорът на Римската империя (със столица Константинопол, държава Византия никога не е съществувала), изпраща свои пратеници, за да защитят тезата, че може да се носи служба и на български език (можеш ли да дадеш линк където да е преведен римски документ на който пише славянски език.
                              2.Римската империя никога не е била Византия. Това е измислица. Римската империя винаги е била Римска империя(за да има яснота понякога е наричана от историците след разделянето и на 2 части - източна или западна). През 9 ти век основната част от населението на Римската империя са българи. Оттам и необходимостта от освещаването на църковни книги на български език.
                              3. Българския език е говорен и преди и сега от Владивосток до Братислава.
                              4. Ако ти наистина си историк, както твърдиш това което казваш ме озадачава, защото аз познавам историци, които мислят като мен.
                              Абе не ми се спори много, ама ще опитам пак. Ти си промени мнението - първо беше догма, сега е позиция - това е добре, значи възприемаш по малко
                              Какъв линк искаш да ти дам, като във всички извори се пише за славянски език. А ти дай линк, в който пише за книги на български език, осветени в Рим. Ако намериш поне едно такова мнение от професионален историк, черпя те каквото искаш.
                              За Византия е ясно, аз го написах просто така. А че през 9 век основната част от населението на Византия са българи - доста голяма глупост казваш, не мога да те опровергая.
                              Та значи според теб и преди и сега български език се говори от населението между Владивосток до Братислава - така ли бе, умнико! Ти задмина и тъпанарите от Атака и ВМРО.
                              Я кажи някой историк, който те е научил на тези безумия! И вземи и прочети който и да е университетски учебник по средновековна българска и византийска история.
                              Аре чао, пиши си глупостите спокойно. Вече няма да ти се меся.
                              Last edited by diletant; 20.06.2012, 22:01.

Коментар

• БРАВО ВАЛ- СТРАХОТНИ ДАННИ

Коментар

Working...
                                X