If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)
Не се чувствам победител и се чудя от къде се появи тая заядливост у мен.
Ако Sergo ни чете, сигурно умира от смях.
Преди малко в един друг форум един майстор на шпакловката ни убеждава в предимствата на Linux срещу Windows... това ми напомни за постовете ми за претапицирането.
Абе, развалихме темата.
...лично аз ти вярвам, а именно поради това - не съм любопитен.
Нещо повече: признавам те за победител в задочният спор: определено дамите с маникюри също изпращат гласовете си за теб..., а вероятно и своите виртуални целувки... /все е нещо!/...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
В случай, че някой започне надомно автотенекеджийство:
.........
Това НЕ.
... за това /автомобилче/ си има специализиран сервиз: извършват си транспорта до там /защото е включен в застраховката/ и ти я връщат, все едно след ремонта е слязла от конвейера на завода-производител...
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Мечо, може ли да не е хипотеза, а аксиома!?
Хубав ден!
Добро утро tnm
Добро утро красавици и юнаци
Да !!! Права си. Как не съм се сетил. Когато едно нещо е толкова очоизвадно, че няма как да бъде друго, требе да е аксиома. Излиза, че е редно твоето име да бъде увековечено.
С тва претапициране И аз мога, и тате мое, ама пустата коза
... то нали в тая страна всички сме от лорд - нагоре ..., поне във виртуалното пространство имаме възможност да го заявим смело...
...иначе не зная дали изобщо останаха наистина "истински лордове", нито - в какви промеждутъци от деня си влизат тук..., вероятно за сутрешната си закуска - около 15-17 часа...
За час-два може да скрои тапицерията на диван като този:
но ако лаик се опита с този:
Резултата ще бъде плачевен.
Това имах предвид, като писах, че не може да се дава съвет, без да си виждал мебелите.
Митак, за едната от двете холови гарнитури - претапицирането си е цяло изкуство, а "майсторите" не биха се хванали с такава работа /стойността на труда ще е от порядъка на закупуването на нова, за стойността на материалите - не говоря: вероятно естествена- или друг вид- кожа.../..., още повече - собственикът/собственичката би се наел/а да я претапицира, /независимо от дължината на маникюра си/, а по-скоро /именно поради дължината на маникюра/ би си поръчал изработването нова.... Претапицирането, ако би се избрало като вариант - би изисквало специализирани машини, умения и похвати на хора с висока квалификация, които няма как да съществуват /или да се извършат/ в домовете на хората и са приложими единствено в специализирани ателиета...
...колебая се, коя от двете холови гарнитури отговаря на горните условия...
zarco,
Съветът ти за претапицирането е много добър, особено като се вземе предвид, че не си виждал мебелите, подлежащи на операцията.
Признавам си, имам опит само с един диван и една холова гарнитура, но той ми е достатъчен. Голяма част от мебелите не биха могли да се претапицират, без да се разглобят на съставните им части (и после да могат се сглобят ), има голяма вероятност да има нужда и от шевна машина и съответните умения... Накратно, не е сложна работа, но не е за всеки.
... да - мебелите не съм виждал /това е твое предположение, нали?/...
...т.нар. тапицери - също не са виждали мебелите, вероятно затова дават "ориентировъчно 5 дни"...
Ама, Мите - за тия 5 дни - би трябвало същите тия "майсторЕ" - да изработят нови /поне!/ 5 цели холови гарнитури, а не само тапицериите им...
Разбира се, че се разглобяват мебелите - това ще хване мъжът на живота на дамата, която си пази маникюра, защото тапицерията не е покривка, с която се завива отгоре гарнитурата...
Отново да повторя етапите:
1. За около 2-3 часа се намира тапицерията в магазина и се уточнява широчината на плата. Ако платът е качествен, той не се разнищва и не е необходимо да се поръбват парчетата - достатъчно е да се подгъне, преди поставяне на поредната скоба.
2. За около 2-3 часа се разглобява гарнитурата и се вземат размерите на отделните парчета, които се увеличават от всички страни с по 10-15 сантиметра /достатъчно е и 5 сантиметра в повече, с които може да се направи двоен подгъв.
3. За около час се прави план за най-рационално подреждане на парчетата - може и в мащаб - върху предполагаемата дължина на плата, след като вече знаем широчината му. Уточнихме какво количество плат ще купим - връщаме се в магазина и го вземаме.
До тук можем да изпием вечерта спокойно бирата си - 1-ят ден е приключил супер!
4. Без да си даваме зор - на втория ден разкрояваме за около 1-2 часа плата.
5. До вечерта на втория ден сме приключили с гарнитурата.
6. Без да си даваме зор - на третия ден претапицираме и столовете - най-много до обяд.
Бас ловя, че на 5-ят ден тия майсторЕ ще са изтърбушили де-що има мебели - и краят няма да се вижда! Дамата ще съжали, че не си е купила нова гарнитура и комплект столове!
Дано все пак греша!
Един, единствен път наруших това си правило, защото бригадата беше отишла да бачка у Големото село И после съжалявах, пък аз много мразя да съжалявам.
Не мисля, че ми излиза по-евтино, но съм доста по-спокойна като им оставя ключа за жилището си.
Май така е най добре. Сигурно и по евтино ти излиза, щото те майсторите май най знаят как да търсят майстори.
Тоя ремонт съм по доволен от майсторите. Дали щото е криза. Май са останали само най читавите и се стараят.
Един, единствен път наруших това си правило, защото бригадата беше отишла да бачка у Големото село И после съжалявах, пък аз много мразя да съжалявам.
Не мисля, че ми излиза по-евтино, но съм доста по-спокойна като им оставя ключа за жилището си.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар