IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    ... не че ми е работа, но те тиА майсторЕ - даН` си счупАт нещо от бързане?...

... големи са светкавици в претапицирането, щом за една холова гарнитура и 6 стола са им необходими 5 дни!

Съветът ми е - да си купиш за 20-тина лева тапицерски телбод /аз така му казвам, но вероятно си има друго наименование в професионалните среди/, той си върви с кутийка скобички... Не е трудно да се научиш да бачкаш това, само трябва пръстчетата ти да са на поне 5 сантиметра от мястото на заскобването /не за друго, но за да не си вземеш някоя част от тялото за тапицерски плат.../...

Разбира се - вземаш размерите на отделните части на гарнитурата си, като прибавяш поне 10-15 сантиметра от всички страни, когато заявяваш в магазина необходимото количество, където предварително си се информирала за ширината на плата за тапициране! Разбира се - ориентираш се към най-качественият плат за тапициране, който е и с най-висока цена, а не най-евтиното, което скоро може да се "нацепи"...

Почва се с разпределяне на плата спрямо дървените части, като се предвиждат необходимите подгъви /изрежи си малки парченца от плата, които подлагай под поредната забита скобичка..., като пазиш пръстчетата и маникюра.../, постоянно - след всяка поредна скобичка - се изпъва добре плата, а на определени ъгли - ще се наложи да оформяш "ръбовете" - като шиеш с дълга игла /в някои краища й казват "губерка"/..., но мисля, че ще се справиш по-добре от "майсторите"-тапицери, т.е. - по-добре ще прибереш излишният плат...

Смятам, че ако не си се занимавала с такава "работа" /в кавички, защото то си е вид удоволствие / - ще ти отнеме не повече от 2-3 дни...

Това е така, защото не си майстор! Когато станеш майстор - и 10 дни ще са ти малко...

Уфф! Зарко, много си льош Мъъ кък тъй може да си помислиш, че аз трябва да работя и то работа, която може да навреди на безценните ми маникюри, дето си ги пазя цял месец, докато станат 1 см!? Не, нееее ... аз противоестествени неща не правя

П.П. Сега малко по-сериозно
    Ако се заинатя, сигурно ще се справя с претапицирането, нооо ... Зарко, за мен това ще е излишна загуба на енергия. Предпочитам да си платя на хората, които са специалисти и те да си свършат работата. Така аз ще разполагам с време, през което ще правя неща, които самата аз мога и които в повечето случаи са ми приятни за вършене
    Last edited by tnm; 25.06.2012, 22:35.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• zarco,
      Съветът ти за претапицирането е много добър, особено като се вземе предвид, че не си виждал мебелите, подлежащи на операцията.

Признавам си, имам опит само с един диван и една холова гарнитура, но той ми е достатъчен. Голяма част от мебелите не биха могли да се претапицират, без да се разглобят на съставните им части (и после да могат се сглобят ), има голяма вероятност да има нужда и от шевна машина и съответните умения... Накратно, не е сложна работа, но не е за всеки.

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
        Хей някой от специалистите по недвижими имоти би ли посъветвал колко може да се вземе на двустайна тухла в района на "Х.Димитър" с отлична локация около 68кв. ?
        Аз търся нещо такова,и за повече от 35000евро не ми се говори.Но според зависи.Знаеш!!
        Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Не знам колко ще отнеме полагането на изолацията.
          За претапицирането на холовата гарнитура и столовете от трапезарията ми дадоха ориентировъчно 5 работни дни. Боядисването на хола и трапезарията отнема около три дни...
          В моята къща трябва да се работи бързо, защото понякога срещам силен отпор
          Намерила съм си една бригада, която извършва всичките ми ремонти. Дори да не могат да направят нещо, те си търсят специалисти. От мен се иска само да приема обекта и да се разплатя

... не че ми е работа, но те тиА майсторЕ - даН` си счупАт нещо от бързане?...

... големи са светкавици в претапицирането, щом за една холова гарнитура и 6 стола са им необходими 5 дни!

Съветът ми е - да си купиш за 20-тина лева тапицерски телбод /аз така му казвам, но вероятно си има друго наименование в професионалните среди/, той си върви с кутийка скобички... Не е трудно да се научиш да бачкаш това, само трябва пръстчетата ти да са на поне 5 сантиметра от мястото на заскобването /не за друго, но за да не си вземеш някоя част от тялото за тапицерски плат.../...

Разбира се - вземаш размерите на отделните части на гарнитурата си, като прибавяш поне 10-15 сантиметра от всички страни, когато заявяваш в магазина необходимото количество, където предварително си се информирала за ширината на плата за тапициране! Разбира се - ориентираш се към най-качественият плат за тапициране, който е и с най-висока цена, а не най-евтиното, което скоро може да се "нацепи"...

Почва се с разпределяне на плата спрямо дървените части, като се предвиждат необходимите подгъви /изрежи си малки парченца от плата, които подлагай под поредната забита скобичка..., като пазиш пръстчетата и маникюра.../, постоянно - след всяка поредна скобичка - се изпъва добре плата, а на определени ъгли - ще се наложи да оформяш "ръбовете" - като шиеш с дълга игла /в някои краища й казват "губерка"/..., но мисля, че ще се справиш по-добре от "майсторите"-тапицери, т.е. - по-добре ще прибереш излишният плат...

Смятам, че ако не си се занимавала с такава "работа" /в кавички, защото то си е вид удоволствие / - ще ти отнеме не повече от 2-3 дни...

Това е така, защото не си майстор! Когато станеш майстор - и 10 дни ще са ти малко...
          Last edited by zarco; 25.06.2012, 19:45.
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Хей някой от специалистите по недвижими имоти би ли посъветвал колко може да се вземе на двустайна тухла в района на "Х.Димитър" с отлична локация около 68кв. ?
            Поразрови в имотните сайтове, поне за някакъв ориентир на аналози в района...
            Малко от малко ще се оформи картинка ...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Хей някой от специалистите по недвижими имоти би ли посъветвал колко може да се вземе на двустайна тухла в района на "Х.Димитър" с отлична локация около 68кв. ?
              There is no right way. Only your own way!

Коментар

За претапицирането на холовата гарнитура и столовете от трапезарията ми дадоха ориентировъчно 5 работни дни. Боядисването на хола и трапезарията отнема около три дни...
                Намерила съм си една бригада, която извършва всичките ми ремонти. Дори да не могат да направят нещо, те си търсят специалисти. От мен се иска само да приема обекта и да се разплатя
                Май така е най добре. Сигурно и по евтино ти излиза, щото те майсторите май най знаят как да търсят майстори.
                Тоя ремонт съм по доволен от майсторите. Дали щото е криза. Май са останали само най читавите и се стараят.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Много бавно ги върша нещата. Като гледам колко много нещо си запланувала за една седмица - бързо действаш.
                  Мечо

Коментар

Веднага тнм

Город, которого нет - http://vbox7.com/play:m40e784765

Avantasia - Lost In Space - http://www.youtube.com/watch?v=o26Sl...ayer_embedded#!

Sonata Arctica - Paid In Full - http://www.youtube.com/watch?v=G1zkX...feature=relmfu

♫ Kiss - I Was Made For Loving You - http://www.youtube.com/watch?v=CM30iNH8TqA

Whitesnake - Here I Go Again - http://www.youtube.com/watch?v=Gin-l...eature=related
                    Благодарско, Арти!
                    Мечо

Коментар

Лошо. Плажа не трябва да се изпуска. Веднъж се живее. Аз днес си купих една бичкия и сега режа старата дограма за дърва за горене. Уж китайска била. Ама реже. С резачката не става щото ме е страх да не я счупя, щото има много гвоздеи, панти и други железарии.
                      Тези дейности у моята къща се извършат с една машинка за рязане, на която най-едрия представител / и най-работен/ от домочадието й вика "зеге".
                      Мечо

Коментар

Много бавно ги върша нещата. Като гледам колко много нещо си запланувала за една седмица - бързо действаш.
                        Бързо не стаа Биков...
                        И аз бех начертал едни ремонтни планове, ама ей га на ...
                        ... Примерно - боядисвах, боядисвах ... И боядисах.. Викам си, ай сега остаа само чистенката...
                        И оп - земетресението ми е.а мамата на шпакловката...
                        Ай наново поправки по стените, шкурене, грунд, мрунд, нова боя ...
                        Така че споко - когат, тогаз ...
                        Ако не си много на зор де ...
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Бре, ти да не превръщаш апартамента в крепост!?

П.П. И аз мисля да правя ремонт. Решила съм да слагам вътрешна изолация на едната стена и да пребоядисам хола в приятно оранжев цвят, а тапицерията на мебелите - в наситено лилаво Ама за целта трябва да изпратя по-голямата част от домочадието в едноседмична почивка и като се приберат да ги поставя при свършен факт
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Заеби ремонтите, колега. Те няма да избягат.
                            Аз тъй се прее... прекарах едно лято. Майсторът предния ден таман беше завършил ремонта на баня-тоалетна и аз ще отивам на другия ден с компания на море. И си викам "Я да свърша едно добро дело, като поставя в банята поставки за шампоани и сапунерки". Обаче като пробивах дупки за дюбелите, пробих чисто новия тръбопровод(нали е от ПВЦ). Та хайде сега кърти новите плочки, ремонтирай новите тръби... Голема простотия. Изгубих почти един ден.
                            Лошо. Плажа не трябва да се изпуска. Веднъж се живее. Аз днес си купих една бичкия и сега режа старата дограма за дърва за горене. Уж китайска била. Ама реже. С резачката не става щото ме е страх да не я счупя, щото има много гвоздеи, панти и други железарии.
                            tnm

Коментар

Арти, пусни малко музика, моля!
                              Веднага тнм

Город, которого нет - http://vbox7.com/play:m40e784765

Avantasia - Lost In Space - http://www.youtube.com/watch?v=o26Sl...ayer_embedded#!

Sonata Arctica - Paid In Full - http://www.youtube.com/watch?v=G1zkX...feature=relmfu

♫ Kiss - I Was Made For Loving You - http://www.youtube.com/watch?v=CM30iNH8TqA

Whitesnake - Here I Go Again - http://www.youtube.com/watch?v=Gin-l...eature=related
                              There is no right way. Only your own way!

Коментар

Присъединявам се и аз към казаното от тнм, страхотни са снимките
                                Арти, пусни малко музика, моля!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X