IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да кажа и какво им харесвам(защото много неща не им... ) на гърците
    Думата "Браво" е винаги заредена на върха на езика им, не я пестят изобщо...и така започват и първите стъпки на децата им - "браво" за всеки един малък успех, за малката крачка напред или мисъл, която не ограничва кръгозора ти ... )
    ако се спънеш и се изправиш...веднага ще чуеш "браво"....сякаш им липсва завистта...не знам
    Last edited by съни(тя); 20.07.2012, 12:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Не може това да е истината, чичо !!!
      Това е учебникарски пример за антилогика

Кое е истина

1. Българите са богати и неправилно се жалват
      2. Българите са бедни - нека им

И двете едновременно няма как да са верни. За автора истината е на втори план. За него са по важни внушенията, които внушава. Неговите си свински внушения.
      Нито едното не е вярно...
      Когато човек започне да мисли само за оцеляването си , той затъва..
      Когато на първо място е какво ще ядем през деня, дали ще стигнат парите за ток, вода, топло, той оскотява...
      Липсва му творчество, инициативност,изобретателност....
      Затова иде реч...

ппЕдно пишеш друго излиза....
      Last edited by 4i40; 20.07.2012, 12:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        ....Но е повече от ясно, че инж. Ганев си харесва ролята на прошляк и ще продължи да я играе. И не разбира завалията, че НИСКАТА САМООЦЕНКА води в крайна сметка ДО НИСКИ ПРИХОДИ!......

Браво Съни.!!!!( въпреки, че не ти допада!!!)
        Това е истината....И за това писах по-надолу....Тука се изяждаме в бизнеса а последните ще се самоизяждат........
        Аз затова закрих фирмата.....По добре на случайни поръчки, отколкото да работиш за оцеляване.....
        Не може това да е истината, чичо !!!
        Това е учебникарски пример за антилогика

Кое е истина

1. Българите са богати и неправилно се жалват
        2. Българите са бедни - нека им

И двете едновременно няма как да са верни. За автора истината е на втори план. За него са по важни внушенията, които внушава. Неговите си свински внушения.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

Направих си извода...Зарко .
          Ако някой ти описва ситуация с 10000 знака, не ти мисли доброто, за разлика от този който ти икономисва времето с 300....
          .... още едно "прекрасно" българско качество - да не забелязваме същността на нечии думи, защото акцентът върху тях много конкретно оборва нечия теза...

... човекът вчера е разказал "историята си" на поне 5-6 като теб - ентусиасти да му помогнат да стигне до Лондон..., или поне - да му пуснат нещо..., тъжните очи са много красноречиви, особено пък - българските натъжени очи...

Бъди здрав!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

... автора е свиня. Свинска свиня.
            И най лошото е, че внушава вина !!! Кой е той, че да внушава вина ???
            ...

Коментар

• Направих си извода...Зарко .
              Ако някой ти описва ситуация с 10000 знака, не ти мисли доброто, за разлика от този който ти икономисва времето с 300....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Добро утро и хубав ден на всички

Тази статия не ми допада - > http://apostapostoloff.blog.bg/drugi...j-ganef.683164, намирам я за много повърхностна и неоценяваща реалните процеси, протичащи в България, дори статистическите данни са използвани самоцелно...на принципа месото в мен, а зелето при теб от "киселото зеле със свинско"
                Когато говорите за трудолюбието българско, не забравяйте, че дори бабите на по 100 години не спират да работят по полето...ако им е останало нещо...или за това как навън българите работят на по 2-3-4 места...
                Мотивацията и условията за избор са водещите

Чичо, и аз съм возила една шведка преди доста години на стоп, беше тръгнала за Индия и дотук всичко й вървеше по вода , говорихме доста, защото пренущува при нас и после й пожелах да сбъдне мечтата си ...притеснявах се за турските и кюрдските територии как ще ги премине и разбрах, че за там мисли да разчита на влак
                А Англия...ей къде е ))браво на момчето
                Здравей Съни,

Статията е образец за неправилно мислене. Противоречията са вътрешни (на самата статия). Авторът е на Вие с логиката.

А има и друг вариант - мисли си, че ядем доматито с колчетата.

В цялата статия вади от десет кладенеца вода за да ни докаже колко сме всъщност богати, а накрая на статията има уникалната наглост да каже:

– Ми като не ми вярвате, че сте богати - все така ще сте бедни.

Това е свинска логика, а автора е свиня. Свинска свиня.
                И най лошото е, че внушава вина !!! Кой е той, че да внушава вина ???
                И другото най лошо е, че заклеймява стремежа към по добър живот !!!
                Мразя такива хора.
                tnm

Коментар

.....
                  "Кво ще прави тоя народ, е те тая зима - отказвам да проумея.
                  Няма да мине само с глад
                  ."..

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Очите Мечо, очите не лъжат....

Маранди... за каква просия пишеш...?
                    Нали писанията ми започнаха с това - какво отчаяние и безнадежност има в един мъж, за да търси прехрана през седем планини и едно море.....

пп Стига с този проблем....Има и друга възможност ...
                    Тоя да е бил комбината на оня, парчетосания от морето и да повтаря в кралството.....
                    Пиша с намеци да не ме "фане програмата, дето търси лошите...

Ще почна с историята от 2000.../все пак създателят на сайта е преценил къде да постави ограничението..., под секрет ще кажа на склонните да ни "тормозят" - 10 000 знака!..., това си е форумът на думичките!..., но на някои и толкова не им стигат, за да намерят рационалното в едно изказване, дето все го можели по-късичко, ама не им стискало, ли, или не искали, все се назлъндисват да го направят..., но в тая страна е важно да заявиш, че ГО МОЖЕШ - нещото..., нищо, че за кратко отстрани схващат, кое е, което можеш..., защото и хората "трева не пасат", което е и по наше мнение - основната ни същност.../...

Звъни телефонът... Вдигам.
                    Здрастииииии, чувам отсреща.
                    Здрасти, казвам, като чакам продължение.
                    Ама - не ме ли познаваш?
                    Не съм сигурен кой се обажда - казвам.
                    Нима не се сещаш? Хайде, бе, не ти вярвам!
                    Добре де, звучиш ми като някого...
                    Ахааааа, ще се сетиш накрая, давай, де...

/птичката почти е влязла в кафеза, защото зрънцето на любопитството е вече посято!/

Не съм сигурен, казвам...
                    Не ти вярвам, че не се сещаш - ти си правиш с мен майтап...

/обвинение в това, че не познаваме гласът на приятел - това е прекалено, достойно за самобичуване.../

И аз изплювам камъчето: СТАНЧО /името е сменено/, ти ли си?
                    Отсреща следва мноооого удовлетворителна въздишка: Оххх, мислех, че няма да ме познаеш, вече бях изгубил надежда! Аз съм, я!

/птичката е в клетката, а вратичката зад нея вече е внимааателно затворена.../

И новоизлюпеният "СТАНЧО" почва със загадъчен глас да ги реди: Бизнес! Светкавичен! Купуваме евтино фиданки, продаваме ги на тройна цена, защото търсенето е страхотно, дори купувачът вече чака доставката на уговорена цена... Но "Станчо" в момента е зает, затова ще изпрати Пенчо при мен, за да вземе парите, само да кажа, къде ще ми е най-удобно, за да се срещнем, за да му дам парите за няколкостотин фиданки..., после, още на същият ден Пенчо продава фиданките на купувача и идва при мен с удвоената сума - така да се каже - за всекиго по нещо...

И, понеже нещо почва да ме съмнява интонацията на говорещият "СТАНЧО" - да съвпада с тая на моят познат, ми проблясва идеята да го попитам, каква му е фамилията...

В следващият момент телефонът се затваря.

Даммм, те са много изобретателни. Дори съм сигурен, че много от кандидат-студентите във ВИТИЗ, би трябвало да получават такива скечове, които да упражняват под зоркият поглед на днешните изнудвачи... Това би било най-качественият подбор на бъдещите ни артисти...

п.п. 4i40, мъката е голяма, но глад за строителни специалисти винаги ще има..., още по-голям е гладът за общи работници по строежите..., така че за.би ти какво ти говори оня и закъде е тръгнал: опитай днес да отидеш на някой строеж - това са ти реперните точки - строежи, на които кипи работа - там винаги търсят - с възможности - "от-до"......, а тоя тръгнал за Лондон - балъчета да ФаШТа...
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• ....Но е повече от ясно, че инж. Ганев си харесва ролята на прошляк и ще продължи да я играе. И не разбира завалията, че НИСКАТА САМООЦЕНКА води в крайна сметка ДО НИСКИ ПРИХОДИ!......

Браво Съни.!!!!( въпреки, че не ти допада!!!)
                      Това е истината....И за това писах по-надолу....Тука се изяждаме в бизнеса а последните ще се самоизяждат........
                      Аз затова закрих фирмата.....По добре на случайни поръчки, отколкото да работиш за оцеляване.....

Коментар

• Добро утро и хубав ден на всички

Тази статия не ми допада - > http://apostapostoloff.blog.bg/drugi...j-ganef.683164, намирам я за много повърхностна и неоценяваща реалните процеси, протичащи в България, дори статистическите данни са използвани самоцелно...на принципа месото в мен, а зелето при теб от "киселото зеле със свинско"
                        Когато говорите за трудолюбието българско, не забравяйте, че дори бабите на по 100 години не спират да работят по полето...ако им е останало нещо...или за това как навън българите работят на по 2-3-4 места...
                        Мотивацията и условията за избор са водещите

Чичо, и аз съм возила една шведка преди доста години на стоп, беше тръгнала за Индия и дотук всичко й вървеше по вода , говорихме доста, защото пренущува при нас и после й пожелах да сбъдне мечтата си ...притеснявах се за турските и кюрдските територии как ще ги премине и разбрах, че за там мисли да разчита на влак
                        А Англия...ей къде е ))браво на момчето

Коментар

Нали писанията ми започнаха с това - какво отчаяние и безнадежност има в един мъж, за да търси прехрана през седем планини и едно море.....

Тоя да е бил комбината на оня, парчетосания от морето и да повтаря в кралството.....
                          Чиче,

дано смяната на държавата му оправи кахърите, ама надали. Все пак тук има език и близки - на друго място и това ще го няма.

Просията е манталитет!

Някои просят всеки ден от държавата си, някои докато го скиваш и знаеш вече, че чилякът си е свикнал да проси, щот' всички са му длъжни.

П.П. В Англия чат-пат са добре само ВиК-то и Ел-а ( тоците ) - там са на хубави ставки, ама българи не се допускат. С тия картони, след 2 месеца ще са му "виновни" вече англичаните

Както и да е ... хубаво е, че си състрадателен! Така и трябва
                          Last edited by marandi; 20.07.2012, 10:03.

Коментар

Ако го виждаш като просия - да. Само че аз не прочетох да е искал пари. Освен това чичо му е повярвал, а той е куче.

Last edited by 4i40; 20.07.2012, 09:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
                              Ми караш го до Драгоман.
                              Той пък къф стопаджия е - чака некой да го фане от София и откара право в Лондона сити голяма?
                              Закарах го дотам и си приказвахме....

Зарко, ( и 4000 знака да са, такива мнения се четат....с удоволствие...)....
                              Картонаджия е бил....Говорихме за строителният бизнес...Как от конкуренция, минахме на самоизяждане....Хората работят на себестойност и лев за подсигуряване на бизнеса не калкулират.......
                              Може би се изумих от наивността и глупостта на този мъж...От това , че 10 г е работил в София и е прахосал всичко заработено в пиене и .....
                              Не искам да квалифицирам хората по първо впечатление и затова много от мислите ми останаха в многоточията......

Серго, не съм прав, но от това се изумих...:
                              "Кво ще прави тоя народ, е те тая зима - отказвам да проумея.
                              Няма да мине само с гла
                              д."..

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Добро утро!

И какво "мешаме", че не мо'а стопля? Че има организирана просия в държавата ли? Понякога наречена трудово-правни отношения и всякак.

П.П. Кинти се дават само на този, който те вдъхновява и те кара да се усмихваш!

Кинти не се дават на всеки срещнат с добра "легенда". Нещо усещам школовката вече инстиктивно кат' някой почне да си пробутва историята. За Англия през Драгоман ...? ( т'ва ще да е нов виц ).

На такива им се купува храна и вода - и толкоз - пари в кеш - нивгиж. Имал съм случаи с мангалчета, дет' му купувам баничка или шоколад "Милка" и то го мята в коша пред мен. Демек, заработват "сухо" - демек последната дума е, че са "гладни", щом мятат в коша.

Т'ва ти е Господ, да няма гладен и жаден!

Поздрави!
                                Ако го виждаш като просия - да. Само че аз не прочетох да е искал пари. Освен това чичо му е повярвал, а той е куче.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X