IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новопръкнал се грък - не и преди Космо, нали...

Някакъв проблем с дамите ли те преследва? Усещам, че има скрита болка в думите ти, нещо недоизказано.... /казал съм, че не съм тук заради дамите, затова мога да ти ходатайствам, ако се целиш в някоя от форума.../

Откъде сега ти щукна пък за жени да си говорим? Аз проблеми И там - нямам. Какво те интересува? Ще те консултирам без да ти взема хонорар.
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• хайде още два гейма
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        Маранди, реших да дам малко аванс ...............
        Ти прочете ли линк-а, дет' си играх да ти търся какво е Булгарина и какво е "Бузуки"?

П.П. На батко, новопръкналият се "грък"

Явно тия 2 дни си решил да вземеш приз-а за "Клоун на годината". Вчера бяха вирусите от форума, българиТЕ т'ва-онова.

Днес се метна на музикални инструменти ( без да знаеш к'ви ги дрънчиш ) и да сравняваш сиртаки и Еленино хоро.

Ще те помоля за 1 автограф да ми запазиш - 'ноу си ми сладък.

П.П.П. Не се напъвай - едва ли ще ме разбереш к'ви простотии не спря да ръсиш 2 дни. Явно ти е по рождение

Просто се опитвах да ти подскажа защо не ти се получава с мацките и да ти помогна, ама явно си хабя времето.

Кат' те "изнасили" някоя мацка някога, ми се обади, да ударя 1 киртик на 100-годишно дърво.
        Last edited by marandi; 08.08.2012, 23:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Можеше просто с 2 думи да кажеш, че танцуваш като талпа, щях да те разбера.

Щом не правиш разлика в ритмите ( такта ), значи и румба, валс и ръченица са ти едни и същи "танци", кат' ги пернеш през Еленино-то хоро, щот' 13/16-ти е често срещан такт из Галактиката.

Ъъ ... ( смигам )

П.П. Дано поне в плуването не шляпаш кат' ютия ( демек да си мислиш, че брус, кроул, бътерфлай и по гръб е равно на "ютия" стил ), че вече ще се притесня сериозно за тИбя.

Ай, вече се точим за волей и дано наш'те ни накарат да изревем: "Българи-Юнаци".

Чиърс-а дан' забрайкам!
          Маранди, реших да дам малко аванс за твоят клакьор, който утре да има защо да ти изръкопляска...

Ти изобщо Еленино играеш ли? А Дайчовото -можеш ли го и - лично ти можеш ли да го "прекараш" през Елениното? Защото разликата в отделните танци е огромна, за да твърдиш, че някой "прекарвал" един през всички останали... Те тВа не го бях чувАл, но очевидно опитът ти си казва думата.

Ритъм и стъпка - това е всяко от тях...

ЩоТ и при плуването е така: ритъм и загребване... С малката корекция към теб, че на Горнооряховският бруС, ние си му казваме "брусТ", ама вашият бруС, дали го "прекарвате" в Горна - през тоя, който аз плувам - не зная...

Форумът е виртуален, затова - нито Елениното ти мога да видя, освен ако пуснеш тук клипче, нито Дайчовото ти, нито пък - бруСА ти...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

... "ютия" стил ...
            Iron style...
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
              Маранди, ако аз съм двиздътъ, то ти си слънцето - т.е. - по близката до нас дзвидздъ...

Когато влезеш в таверната - можеш да им обясниш - точно колко "осми" не можеш /или - можеш/ да танцуваш, като ония - на масите - Ше те слушат с огромно внимание... Можеш да ги призовеш и записки да си водят, а накрая да ги попрепиташ...

На мен стъпката ми пасва ИДЕАЛНО. Щом добре играеш Еленино - опитай онова, което съм казал и което ти цитираш, а не ми нищи теории - колко точно "осми" съм играл и какво точно съм мислил...

Играта си е игра - тя извира отвътре, от сърДцето..., ама ти - ако щеш ми вярвай...

Та така - фантазии на тема - литри изпит твърд алкохол - за мен си остават фантазии. Не завиждам никому, който може да погълне големи количества алкохол, имам и такива познати. Никой не ме насилва да пия повече от това, което ми се нрави с безмислени предложения за състезания. Пък и никой не може насила да ми каже кое е добро, а кое лошо за мен - аз преценявам тия неща. Освен това - едни 100 грама твърд алкохол ме карат да лягам..., т.е. - не съм мъж от вашият калибър...

И кВо от това?

За мен е достатъчно нещата да ми се получават, както ги искам и в количества, на които имам мярката - това именно е част от всяко удоволствие... /затварям за тая вечер Енциклопедията/...
              Можеше просто с 2 думи да кажеш, че танцуваш като талпа, щях да те разбера.

Щом не правиш разлика в ритмите ( такта ), значи и румба, валс и ръченица са ти едни и същи "танци", кат' ги пернеш през Еленино-то хоро, щот' 13/16-ти е често срещан такт из Галактиката.

Ъъ ... ( смигам )

П.П. Дано поне в плуването не шляпаш кат' ютия ( демек да си мислиш, че брус, кроул, бътерфлай и по гръб е равно на "ютия" стил ), че вече ще се притесня сериозно за тИбя.

Ай, вече се точим за волей и дано наш'те ни накарат да изревем: "Българи-Юнаци".

Чиърс-а дан' забрайкам!
              Last edited by marandi; 08.08.2012, 23:00.

Коментар

.....Ся пак ще ме караш да се намесвам

Има 2 вида тактове - равноделен и неравноделен.

Това, което си си мислел, че танцуваш като музика от линк-а ти е равноделен такт.
                .......
                Маранди, ако аз съм двиздътъ, то ти си слънцето - т.е. - по близката до нас дзвидздъ...

Когато влезеш в таверната - можеш да им обясниш - точно колко "осми" не можеш /или - можеш/ да танцуваш, като ония - на масите - Ше те слушат с огромно внимание... Можеш да ги призовеш и записки да си водят, а накрая да ги попрепиташ...

На мен стъпката ми пасва ИДЕАЛНО. Щом добре играеш Еленино - опитай онова, което съм казал и което ти цитираш, а не ми нищи теории - колко точно "осми" съм играл и какво точно съм мислил...

Играта си е игра - тя извира отвътре, от сърДцето..., ама ти - ако щеш ми вярвай...

Та така - фантазии на тема - литри изпит твърд алкохол - за мен си остават фантазии. Не завиждам никому, който може да погълне големи количества алкохол, имам и такива познати. Никой не ме насилва да пия повече от това, което ми се нрави с безмислени предложения за състезания. Пък и никой не може насила да ми каже кое е добро, а кое лошо за мен - аз преценявам тия неща. Освен това - едни 100 грама твърд алкохол ме карат да лягам..., т.е. - не съм мъж от вашият калибър...

И кВо от това?

За мен е достатъчно нещата да ми се получават, както ги искам и в количества, на които имам мярката - това именно е част от всяко удоволствие... /затварям за тая вечер Енциклопедията/...

Коментар

• Пфуу ... измъчих се докато я намеря тази статия.

Вече Русото е уморено и паметта му изневерява ( май е време да се "приспя" с някоя инжекция вече, защото кол за домати вече не става от мИня )

Но спешъл за бебе Зарко, дет' се прехласнал по "чужди" спортове и ги величае - да си знае все пак - Кой, кой е? Визирам танци и стилове музика, респективно инструменти.

Предполагам, че ще му е интересно и ще си промени тотално възгледа, който се опита да ни пробута ( за предпочитане е да се прочете цялата статия, има и картинки )
                  -----------------------------------------

Булгарина - забравената китара
                  -----------------------------------------

Цитат:

"ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ СА ПЪРВООТКРИВАТЕЛИТЕ НА ЛЪКОВИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ЕВРОПА"

Цитат:

"Всъщност, булгарината не е изчезнала, понеже от хубавите неща обикновено все нещо остава. Тя е прототип на съвременния гръцки музикален инструмент бузуки. До II-та Световна война, бузуката в този й вид не е ползвана от гърците. След войната, американската музика печели голямо влияние в Гърция (също както у нас днес) и измества гръцката. Културната общност и интелигенция в Гърция обаче е силно обезпокоена (за разлика на тази у нас). Под нейн натиск, гръцкият парламент решава да възложи на група от подходящи гръцки композитори да създаде нов стил гръцка музика, която да отвоюва вниманието на гръцките почитатели на музиката. Определената група от композитори, между които и Микис Теодоракис се усамотяват на един гръцки остров и за няколко години създават нов музикален инструмент - бузуки и други подобни струнни инструменти, оркестър и много музикални композиции за тях. Булгарината е взета за първообраз на бузуки и се е получил инструмент подобен на тези, показани на фиг. 6-8. Както виждаме, булгарината продължава да живее, но не в България. Новият гръцки музикален стил, етники травуда (народни песни) или етники музики (народна музика) днес е най-масов в Гърция, има и много почитатели в околните страни."

Цялата статия:

http://zelas.blog.bg/history/2012/07...-kitara.982439
                  Last edited by marandi; 08.08.2012, 22:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Що, кой друг според теб се казва Таня? Или намекваш за две руски имена:!?
                    Браво!

Награда: http://www.youtube.com/watch?v=iVEF1sl6pG8
                    Last edited by vmаnkov; 08.08.2012, 22:30.
                    Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      ооо, щадя си нервите- не гледам спорт или го правя рядко.
                      Приятна вечер!
                      http://www.youtube.com/watch?v=lGHVj7NZbgY
                      http://www.youtube.com/watch?v=E4qJDCUanzk

А аз шъ си търкам нервите
                      Last edited by vmаnkov; 08.08.2012, 21:55.
                      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                        Ма да не би и ти да си Таня?
                        Що, кой друг според теб се казва Таня? Или намекваш за две руски имена:!?
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• ооо, щадя си нервите- не гледам спорт или го правя рядко.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Хубава Ви вечер!
                            И кво?
                            Нема да гледаш България - Германия?
                            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              То и аз не съм Тодора, ама ВМанков смята, че така му звуча
                              Ма да не би и ти да си Таня?
                              Свободен във виелицата.

Коментар

• Хубава Ви вечер!

http://www.youtube.com/watch?v=BYQaD2CAi9A

http://www.youtube.com/watch?v=LSIqxl1PHuM

Коментар

Working...
                                X