IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може би от класиците най големия майстор на късия разказ е Чехов, но има и много други. Това за романа добре си го намислил Космо, но можеш да започнеш с разкази и да ги пускаш тук да ги четем- добре връзваш случките с измислицата и ги разказваш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
      Благодаря. Опитвам се да извадя екстракта на събитията без да досаждам на хората със тегави подробности..

ПС. Майстор на късият разказ са казвали на един велик български писател - Елин Пелин.
      Наистина е майстор Елин Пелин . През 80 -те издадоха 5 тома с всичките му произведения и аз ги " изядох " буквално . Само , че той разказва за българското село и нравите там , а ти като достоен негов наследник - за градския живот . Но така е - всичко с времето си . Жалко , че днес даже се чуват гласове , да не се изучават някои от най - известните му разкази в училище / както и Вазов / . Ако това стане , и малкото по - млади , които са го чели , ще станат още по - малко . Отново всичко с времето си , ще кажат някои , но дори и писани преди десетилетия , те разказват за общочовешки неща и ценности , които са валидни и днес . Велики писатели .

Коментар

• Какви учебници си издавал Космо. Да писането е за удоволствие и слава, когато си добър

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Не е толкова лесно то си е дарба- за някои е много лесно- за други много трудно- ти опитаи как ще е за тебе

Да съм жив и здрав, като се пенсионирам ще драсна и един роман... Мисля го като микс от биографични елементи, исторически факти и художествена измислица, в характерният вулгарен стил характерен за 90 те години...До дега съм издавал само учебници и специализирана литература. Сега не съм много в кондиция и цялото ми усилие е насочено към дейностите от коиот изкарвам пари, а не е тайна че в БГ с писане е почти невъзможно да се издържаш.. Факт...

Коментар

• Не е толкова лесно то си е дарба- за някои е много лесно- за други много трудно- ти опитаи как ще е за тебе

Коментар

Палми е много читав писател, което е ново доказателство, че писането е дарба- талант, а не обучение. Да Палми е много добър треньор кандидат и за национален тренер, но и ти имаш дарба, а живота е пълен с интересни случки и куриози, които си търсят разказвача. Палми е доста по- голям , но е пич
              http://liternet.bg/publish17/p_ranchev/index.html

Кире, то не трябва много.. Просто житейски опит и средна грамотност.. Другото е желание.. Евала на човека...

Коментар

• Палми е много читав писател, което е ново доказателство, че писането е дарба- талант, а не обучение. Да Палми е много добър треньор кандидат и за национален тренер, но и ти имаш дарба, а живота е пълен с интересни случки и куриози, които си търсят разказвача. Палми е доста по- голям , но е пич
                http://liternet.bg/publish17/p_ranchev/index.html

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                  Космо - майстор на късия разказ !
                  Благодаря. Опитвам се да извадя екстракта на събитията без да досаждам на хората със тегави подробности..

ПС. Майстор на късият разказ са казвали на един велик български писател - Елин Пелин.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                    Това е основното според мен: ценностите в тая страна – изначало са изкривени (ценностната ни система просто отсъства, въпреки че ПОНЯКОГА ни светва лампичката, но това е ЕПИЗОДИЧНО, когато – с определени – „нетрадиционни” свои действия - получаваме в себе си потвърждението, че сме хора... и българи...) ... И това е било винаги (поне доколкото са ни впечатленията от миналия век)...

Връзкарството и ходатайствата разкапват нещата от самото начало, т.е. – преимуществено се залага на познанствата и роднинските връзки, а не на професионализма..., откъдето тръгва порочното начало във всяка една институция, както и демотивирането на всичко онова, което си пробива път само със знанията и опита си...

И така: година след година, десетилетия... (в рамките на съзнателния ни живот) – нещата са изкривени още в своята основа... затова всичко младо и можещо - бяга от тая априори – обреченост, като откриват веднага различното отношение към тия, които работят сериозно, независимо и чужденци..., не че там няма „утрепки” – но нямаме база за сравнение на условията за реализация (там) и обречеността (тук)...

Поздрави!
                    Няма какво да добавя.. Много точно казано.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Оххх .....,

как се напатках кат' гъсок - ама само половин тава ометох.

Ето и за Космо рецептата на кое се вика "мързелива" баница, че като дойде рускинчето да я учи как се мята баница.

3 яйца, половин кофичка кисело мляко, 10-12 лъжици брашно и 1 малка лъжичка хлебна мая.

След бъркоча и като се сложи в тава ( около 40 санта диаметър ), демек 1-2 см смес като покрие дъното на тавата и се наръсва отгоре със сиренце и се буха в печката на 2 фурни на 180-220 градуса.

20 мин. и е готово. Трябва да стане 2-3 пръста бухнала и златиста отгоре. Лапа се докато е топла още, като аз лично я ръса и със шарена сол отгоре.

После хапка баница, гълток айрян, хапка баница, гълток айрян .....

Оххх .... Котьо, Котьо ....
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      П.П. Ся остава да заспя баш на финала по тенис, че май половин тава ми дойде в повечко - хихихи

Чиърс на бебетата!

Още утре ще я пробвам.. Реших да не ходя на работа и ще се занимая със тази баница.. Имам и две кисели млека... Абе ще трябва да ходя до магазина за другите продукти..

Коментар

Така е Зарко. Космо ти познаваш ли Палми Ранчев- той е боксьор писател
                        Виждал съм го по залите, но аз бокс никога не съм тренирал, а и той е доста по възрастен от нас... И по мое време май се занимаваше със някакви бойни спортове.. Иначе е легендарен треньор...

Коментар

• Оххх .....,

как се напатках кат' гъсок - ама само половин тава ометох.

Ето и за Космо рецептата на кое се вика "мързелива" баница, че като дойде рускинчето да я учи как се мята баница.

3 яйца, половин кофичка кисело мляко, 10-12 лъжици брашно и 1 малка лъжичка хлебна мая.

След бъркоча и като се сложи в тава ( около 40 санта диаметър ), демек 1-2 см смес като покрие дъното на тавата и се наръсва отгоре със сиренце и се буха в печката на 2 фурни на 180-220 градуса.

20 мин. и е готово. Трябва да стане 2-3 пръста бухнала и златиста отгоре. Лапа се докато е топла още, като аз лично я ръса и със шарена сол отгоре.

После хапка баница, гълток айрян, хапка баница, гълток айрян .....

Оххх .... Котьо, Котьо ....
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          П.П. Ся остава да заспя баш на финала по тенис, че май половин тава ми дойде в повечко - хихихи

Чиърс на бебетата!
                          Last edited by marandi; 29.01.2012, 10:51.

Коментар

• Така е Зарко. Космо ти познаваш ли Палми Ранчев- той е боксьор писател

Коментар

............... Но са тях неизменно се иска воля, характер и ценности, а тях все по малко ги има. За голямо съжаление има народи където историята с училището е традиция, а при нас е само спомен. Подобни народи са русите, украинците, албанците,сърбита донякъде, а в БГ дори и циганите- проявяват подобни прояви на качества въпреки , че при тях е по- скоро стадно племенно чувство..Тези неща се възпитават- понятията за чест, достоинство, род и родина, а това възпитание се дава както в семеиството така и в училище. ............

Това е основното според мен: ценностите в тая страна – изначало са изкривени (ценностната ни система просто отсъства, въпреки че ПОНЯКОГА ни светва лампичката, но това е ЕПИЗОДИЧНО, когато – с определени – „нетрадиционни” свои действия - получаваме в себе си потвърждението, че сме хора... и българи...) ... И това е било винаги (поне доколкото са ни впечатленията от миналия век)...

Връзкарството и ходатайствата разкапват нещата от самото начало, т.е. – преимуществено се залага на познанствата и роднинските връзки, а не на професионализма..., откъдето тръгва порочното начало във всяка една институция, както и демотивирането на всичко онова, което си пробива път само със знанията и опита си...

И така: година след година, десетилетия... (в рамките на съзнателния ни живот) – нещата са изкривени още в своята основа... затова всичко младо и можещо - бяга от тая априори – обреченост, като откриват веднага различното отношение към тия, които работят сериозно, независимо и чужденци..., не че там няма „утрепки” – но нямаме база за сравнение на условията за реализация (там) и обречеността (тук)...

Поздрави!
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Така е има дарба

Коментар

Working...
                                X