IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро tnm
    Христос возкресе дами и господа

Днес като четох назад по темата, забелязвам, че вчера за смирението съм се изказал малко неподготвен. Ама пак съм прав , както винаги. Може би само трябва да добавя, че и във възгордяването също трябва да има мярка. Иначе за добрите дела, много не обичам да ги върша. Само в краен случай, когато невнимателно се поддам на милозливи чувства, може да извърша някое малко добро дело на принципа - направи добро изяж л..но. Много мразя благодарностите. Аз самия съм неблагодарен. Ако някой ми е помогнал някога - ми имал бол пари, или власт или друго - помогнал ми. И като се знам аз самия какъв съм ЗВЯР, направя ли добро бягам. Така е справедливо.
    Иначе във възгордяването съм много по ненадминат отколкото в смирението. То не е въпроса да се чувстваш велик, когато си направил нещо велико. Най голямото ми постижение е, че мога да се чувствам велик, ей така от само себе си. Откъм смирението съм малко по зле. Обикновено ме спохожда само в краен случай, и задължително е театро. Въпрос на оцеляване. Това също ми се струва справедливо (поне от моя гледна точка).
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Воистина Воскресе!!Нека светлината на Неговото воскресение озари живота Ви! Много здраве и благополучие и от мен ! http://www.youtube.com/watch?v=2bosouX_d8Y
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ПРИЯТЕЛИ- МИР И БЛАГОДАТ- ЗДРАВЕ И УСПЕХИ
        http://dnes.dir.bg/news.php?id=10954426

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Тази част на родината, от която ти си взе мъж, пък аз жена ли
          Ахъ.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Даааам, тва със звездите по време на стажове беше кауза пердута. Просто даскалята винаги бяха по пияни от нас. Абе да питам, сега някой използва ли в риъла за ОМК разни секстанти, пеленги и други хуйовини, дето ни тормозеха навремето? И има ли ги още онези книги, забрайх как се казваха, разграфени по географски координати и време за ОМК по слънцето?
            Не. Джипиеса дава точност до някой друг метър. Аз ей така съм се пробвал. Когато се тренира дълго време, може да се достигне точност до две три мили, ако се използват слънцето, луната и някоя по ярка планета. Звездите светят много слабо. Или те не се виждат, или хоризонта или и двете.
            tnm

Коментар

Веднъж, на един стаж, още през комунизма. По заздрачаване ни бяха накарали да определяме мястото на кораба по звездите. По здрач, защото ужким тогава се виждали хем звездите, хем хоризонта. Виждат се ГРЪНЦИ. Мене ако питаш, точно тогава не се вижда нито едното нито другото. Нямаше още джипиес, имаше няква система дето сателитите изплюваха мястото през два часа. Преподавателите, за да покажат колко добре са ни научили, си затваряха очите, когато някой отидеше скришом да си свери резултатите и да си нагоди измерванията и изчисленията. Само двама бяхме решили да си решим задачката без да преписваме. Аз получих, че кораба се намира на един планински връх, като НОЕВИЯ КОВЧЕГ, а колегата се беше забил в едни силози с жито. Голямо конско ни изчетоха, задето провалихме съревнованието. Почна се с " как не ви е срам, държавата да харчи толкоз пари за вас" и се свърши с "кажете бе, станете и кажете, можете ли да дадете някакво разумно обяснение, защо изкарахте, че кораба плава по сушата, и защо се подхилвате." Без да сме се наговаряли отговорихме едновременно "Защото сме вън от стадото".
              Даааам, тва със звездите по време на стажове беше кауза пердута. Просто даскалята винаги бяха по пияни от нас. Абе да питам, сега някой използва ли в риъла за ОМК разни секстанти, пеленги и други хуйовини, дето ни тормозеха навремето? И има ли ги още онези книги, забрайх как се казваха, разграфени по географски координати и време за ОМК по слънцето?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Малее, хайде да не споменаваш за селяни, защото съм в онази част на България, която преди 1940 година не е била в България:D.
                И не стига, че ме откъснаха от естествената ми среда, ами се опитват да ми въздействат върху психологията. Полагат някакви си там усилия да разрушат крехкия баланс между мързел, леност и безхаберие, който съм успяла да си създам. Но засега удържам фронта

П.П. Благодаря за поздрава!
                Тази част на родината, от която ти си взе мъж, пък аз жена ли
                tnm

Коментар

Добре казано! Много пъти си мисля, дали целеустремеността ми към моряклъка навремето е била заради самото море или заради комунизма. Демокрацията ме свари разкрачен. Уволнен от казармата... Завъртя ме на бързо живота, имах и бързи успехи с дребен бизнес.... После едър и т.н. ... Като гледам и съучениците ми...., май от класа ни излязоха само двама капитани. Може пък до яхта да го докарам някогаш Мои приятели и колеги ме караха преди години да вземам китап. Аз им викам, абе вземете ме на яхтата, язе китап си имам, а в крайна сметка и без книжка моа да карам
                  Веднъж, на един стаж, още през комунизма. По заздрачаване ни бяха накарали да определяме мястото на кораба по звездите. По здрач, защото ужким тогава се виждали хем звездите, хем хоризонта. Виждат се ГРЪНЦИ. Мене ако питаш, точно тогава не се вижда нито едното нито другото. Нямаше още джипиес, имаше няква система дето сателитите изплюваха мястото през два часа. Преподавателите, за да покажат колко добре са ни научили, си затваряха очите, когато някой отидеше скришом да си свери резултатите и да си нагоди измерванията и изчисленията. Само двама бяхме решили да си решим задачката без да преписваме. Аз получих, че кораба се намира на един планински връх, като НОЕВИЯ КОВЧЕГ, а колегата се беше забил в едни силози с жито. Голямо конско ни изчетоха, задето провалихме съревнованието. Почна се с " как не ви е срам, държавата да харчи толкоз пари за вас" и се свърши с "кажете бе, станете и кажете, можете ли да дадете някакво разумно обяснение, защо изкарахте, че кораба плава по сушата, и защо се подхилвате." Без да сме се наговаряли отговорихме едновременно "Защото сме вън от стадото".
                  tnm

Коментар

Бе аз съм пробвал и други занаяти, фрахтоване, спедиция, агентиране, селянин пробвах да стана, АМА не би. Не подскачат ли край офиса ми делфини всичко бързо ми омръзва. "Дивото зове" има един разказ
                    Добре казано! Много пъти си мисля, дали целеустремеността ми към моряклъка навремето е била заради самото море или заради комунизма. Демокрацията ме свари разкрачен. Уволнен от казармата... Завъртя ме на бързо живота, имах и бързи успехи с дребен бизнес.... После едър и т.н. ... Като гледам и съучениците ми...., май от класа ни излязоха само двама капитани. Може пък до яхта да го докарам някогаш Мои приятели и колеги ме караха преди години да вземам китап. Аз им викам, абе вземете ме на яхтата, язе китап си имам, а в крайна сметка и без книжка моа да карам

Коментар

Бе аз съм пробвал и други занаяти, фрахтоване, спедиция, агентиране, селянин пробвах да стана, АМА не би. Не подскачат ли край офиса ми делфини всичко бързо ми омръзва. "Дивото зове" има един разказ
                      Малее, хайде да не споменаваш за селяни, защото съм в онази част на България, която преди 1940 година не е била в България.
                      И не стига, че ме откъснаха от естествената ми среда, ами се опитват да ми въздействат върху психологията. Полагат някакви си там усилия да разрушат крехкия баланс между мързел, леност и безхаберие, който съм успяла да си създам. Но засега удържам фронта

П.П. Благодаря за поздрава!
                      Мечо

Коментар

Понякога много съжалявам, че не продължих с моряклъка Весели празници и на теб!!
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Здравей, пирате див!
                          Добре дошъл във виртуалното пространство на форума
                          Добре заварил. Тази песничка съм ти я пускал, ама пак
                          http://youtu.be/Vf4Sbl-r7Tc
                          tnm

Коментар

Украсиха всичко с цветя. На носа сложиха някаква китка, и под нея храна увита в нещо прозрачно и до това запалиха няколко ароматни свещи. Сигурно дар за някакъв си техен бог. Свят много хора всякакви
                            Понякога много съжалявам, че не продължих с моряклъка Весели празници и на теб!!

Коментар

Добър ден tnm
                              Весели празници красавици и юнаци

А бе и смирение може, що не, ама с мярка !!!
                              Здравей, пирате див!
                              Добре дошъл във виртуалното пространство на форума
                              Мечо

Коментар

Невернички разни
                                Украсиха всичко с цветя. На носа сложиха някаква китка, и под нея храна увита в нещо прозрачно и до това запалиха няколко ароматни свещи. Сигурно дар за някакъв си техен бог. Свят много хора всякакви
                                Last edited by mechobikov; 14.04.2012, 15:17.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X