Добро утро tnm 

Христос возкресе дами и господа
Днес като четох назад по темата, забелязвам, че вчера за смирението съм се изказал малко неподготвен. Ама пак съм прав

, както винаги. Може би само трябва да добавя, че и във възгордяването също трябва да има мярка. Иначе за добрите дела, много не обичам да ги върша. Само в краен случай, когато невнимателно се поддам на милозливи чувства, може да извърша някое малко добро дело на принципа - направи добро изяж л..но. Много мразя благодарностите. Аз самия съм неблагодарен. Ако някой ми е помогнал някога - ми имал бол пари, или власт или друго - помогнал ми. И като се знам аз самия какъв съм ЗВЯР, направя ли добро бягам. Така е справедливо.
Иначе във възгордяването съм много по ненадминат отколкото в смирението. То не е въпроса да се чувстваш велик, когато си направил нещо велико. Най голямото ми постижение е, че мога да се чувствам велик, ей така от само себе си. Откъм смирението съм малко по зле. Обикновено ме спохожда само в краен случай, и задължително е театро. Въпрос на оцеляване. Това също ми се струва справедливо (поне от моя гледна точка).

Христос возкресе дами и господа
Днес като четох назад по темата, забелязвам, че вчера за смирението съм се изказал малко неподготвен. Ама пак съм прав

Иначе във възгордяването съм много по ненадминат отколкото в смирението. То не е въпроса да се чувстваш велик, когато си направил нещо велико. Най голямото ми постижение е, че мога да се чувствам велик, ей така от само себе си. Откъм смирението съм малко по зле. Обикновено ме спохожда само в краен случай, и задължително е театро. Въпрос на оцеляване. Това също ми се струва справедливо (поне от моя гледна точка).
Коментар