IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Tрябва да има някаква хигиена в отношенията (включотелно виртуалните).
    Когато нямаш възможност да наблюдаваш очите на събеседника си, езика на тялото, а и не познаваш чувството му за хумор и изобщо изказа му и какво стои зад него, много лесно можеш да си направиш погрешни заключения и да се почувстваш засегнат от безобидна реплика, защото без да иска, събеседникът ти е натиснал бутон или е бръкнал в някаква твоя рана, за която дори и не е подозирал.
    Надвам се чак до нараняване да не се е стигнало- не бих си позвлила да причиня на някого подобно нещо и то съзнателно.

Зарко, писал си и по-добри неща- поста по-долу- към този на Космо. Можеш повече.
    Аз също съм ти фен (когато не се занасяш).

Хубава вечер!
    http://www.youtube.com/watch?v=Xw5DkE9ND9g

Разбира се, че ако почна да се съобразявам с изискванията на всички, това не би бил моят стил на писане... , така че - ако се "занасям" - това пак е част от стила ми, пък и не мисля, че имам проблеми с "човечността си човешка" от по-долният ми пост - всеки има право на самопреценка - смесих нещата, защото са важна характеристика от мъжкото поведение (според мен) - за останалите не отговарям...

"Хигиената" във виртуалните взаимоотношения е много разтегливо понятие (според мен), доколкото има условия, наложени от създателите на сайта, оттук натам - всеки си носи последствията... Това, че не виждам очите ти - не означава, че нямам представа с кого говоря, а самата моя представа ми е напълно достатъчна в диалозите, след като никой от нас (участниците в дискусиите) - не смята да прескача отвъд виртуалните взаимоотношения...

Така и не схващам за какво точно "нараняване" говориш... Но виж - vmankov си го наранила с извинението си и то - много сезЬОзно, та можеш да си помислиш за поведението си... Не зная - в каква точно рана си му бръкнала, но нещо е станало там - той се изповяда вече пред всички, де...

Тази песничка много ми харесваше, пък и сега си е същата...

http://www.youtube.com/watch?v=XQd6G...eature=related
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Май сте спорили за разделяне на България

За Варна, Джей отдавна говори колко ще е проспериращ града при една автономия.
      Ама...и Бургас си имат мераците, заради Нефтохима и още повече, ако успеят да изместят каргото от Солун...

Но се пропуска основното - управляващите.
      Първо тях трябва да смените
      Погледнете Каварна, мегдан има ))

Коментар

• Tрябва да има някаква хигиена в отношенията (включотелно виртуалните).
        Когато нямаш възможност да наблюдаваш очите на събеседника си, езика на тялото, а и не познаваш чувството му за хумор и изобщо изказа му и какво стои зад него, много лесно можеш да си направиш погрешни заключения и да се почувстваш засегнат от безобидна реплика, защото без да иска, събеседникът ти е натиснал бутон или е бръкнал в някаква твоя рана, за която дори и не е подозирал.
        Надвам се чак до нараняване да не се е стигнало- не бих си позвлила да причиня на някого подобно нещо и то съзнателно.

Зарко, писал си и по-добри неща- поста по-долу- към този на Космо. Можеш повече.
        Аз също съм ти фен (когато не се занасяш).

Хубава вечер!
        http://www.youtube.com/watch?v=Xw5DkE9ND9g

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Бат Заре,
          без да обсъждам конкретните взаимодействия (прочее, даже не знам за какво става въпрос) ще кажа, че бих предпочел една "майната ти" пред едно "извинявай".
          Защото за мен искането на извинение е второто нахалство.
          То ест - хем си наранил някого, хем след това му казваш - забрави и ме направи чист пред себе си, понеже поисках извинение... Еба си

Хе-хе!

Щом си искаш майната - можеш да се обърнеш директно към дамата с молба, когато друг път НИ се извинява - на теб да ти тегли една каруцарска "благословия", за да си доволен и ти, самият, а не както сега - да оставаш неудовлетворен...

Случаят с "искането на извинение", който включваш в дискусията - мисля, че е невалиден за обсъжданият конкретен казус...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            Без да изразявам мнението на "тълпата", лично аз - определено предпочитам да получа извинение, пред една майна...
            Бат Заре,
            без да обсъждам конкретните взаимодействия (прочее, даже не знам за какво става въпрос) ще кажа, че бих предпочел една "майната ти" пред едно "извинявай".
            Защото за мен искането на извинение е второто нахалство.
            То ест - хем си наранил някого, хем след това му казваш - забрави и ме направи чист пред себе си, понеже поисках извинение... Еба си

Хе-хе!

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
              Един е печен,
              друг-течен,
              трети-вечен,
              липсва човечен.
              Правилно! Човечните са "кът"! Но, дали пък изобщо е необходимо всички да бъдат човечни? Тогава няма да има база за сравнение и това "качество" би отпаднало като такова... Може би ангелите са човечни, но това на тоя етап не можеМ да кажем със сигурност... Я по добре да си имаме база за сравнение... Все пак трябва да изчерпваме всички варианти, защото определението "човечен" се отнася само за едната половина от човешкият род - мъжкият род... Значи - притежателите на белезите на именно този - мъжки род - могат да са човечните човеци, а къде остана човечНАТА представителка на другата половинка в констатацията "липсва човечен"? Тази половинка - по условие би трябвало да е "човечна", щом дава заложеното от природата за продължаването на ЧОВЕЧНИЯТ човешки род... След като вече е изпълнила предназначението си, същата представителка - ВЕЧЕ по условие ли би трябвало да е човечНА?...

В тоА ред на мисли, взех идеята от четиристишието ти, за да разширя темата (имитирайки поет...) , а също и да ти дам някакъв отговор на констатацията "липсва човечен", т.е. - да ти кажа кой-къде може да отговори на въпроса ти - кой, къде, с кого - може да бъде човечен...и защо точно би трябвало пък да липсва това качество...

ЧовечНИЯТ и ЧовечНАТА (или за риторичните въпроси...)

Пристрастието трудно се открива във мислите, наречени „човешки”,
              ако подбираме определенията свои твърде леко - едностранно...
              Защо пропускаме въпросът, че липсва и „човечНА” - в нежна дрешка,
              но в търсенето на „човечЕН” впускаме се страстно - най-пространно...

С човека, който във живота свой - играе роля на безумно „печен”-
              Най-лесно е в оценката да бъдем някак лекомислено - критични:
              Едва ли толкова е вечен..., а и в денят, забързан – има вид на течен -
              Изплъзващ се във свойта истина - досущ като отпадъци – вторични...

Къде е тоя, за когото казваме, че би било добре да е така човечЕН?
              Защо и Диоген - с фенера - нищо по въпроса - най-горещ - не казва?
              Не е възможно в мнозинството – виртуално - да срещнеш нещо дълговечно
              Тогава? Попитай човечНАТА, с която крачите в живота. Тя за човечНИЯТ ще ти разказва...

...а дали ТЯ има какво да каже за човечният и дали самата тя е човечна? Самопреценката много често – съвсем определено е пристрастна...

Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
              И що се извиняваш?
              От кого искаш извинение? Защо?

Дали пък не си права?
              Дали мнозинството е право, само заради мнозинството си?

-------------------------------------------------
              Ето ти, кака, една формула (не съм го измислил аз):
              " Интелигентността на една тълпа е равна на интелигентността на най-тъпия в нея".

Прочее, нека бъдем с тълпата, но да не се равняваме с нея.

Без да изразявам мнението на "тълпата", лично аз - определено предпочитам да получа извинение, пред една майна... Така че - от мен тя си е извинена... Все пак, ако има налице и семейни недоразумения - вероятно ще получи по подходящ начин и извинението от близките си...
              Last edited by zarco; 17.03.2012, 20:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Извинявам се за заядливостта дето ме е обзела
                И що се извиняваш?
                От кого искаш извинение? Защо?

Дали пък не си права?
                Дали мнозинството е право, само заради мнозинството си?

-------------------------------------------------
                Ето ти, кака, една формула (не съм го измислил аз):
                " Интелигентността на една тълпа е равна на интелигентността на най-тъпия в нея".

Прочее, нека бъдем с тълпата, но да не се равняваме с нея.

Коментар

• Един е печен,
                  друг-течен,
                  трети-вечен,
                  липсва човечен.
                  http://milom.blog.bg/

Коментар

• човеци сме да си подпийваме,
                    а не растения за поливане
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Добро утро лъвове и лъвици Весели празници.Космо- пак голямо омазване е станало брат. Много литри много нещо..та чак да се уплаши човек. С жените е така- с тях лошо без тях по лошо. Ама ти все ги привличаш едни такива с които имаш проблемиДнес и аз съм с компания на обяд , но ще гледам по кротко да я карам, че пиенето на света няма да свърши. Тези младите министри са бушони- кукли на конци- аз незнам и какжо ще се отчита след една година на изборите когато само се харчат едни готови пари и не се направиха никакви реформи
                      Прав си бате Кирчо. Прав си.. И за министрите и за жените.. Майка ми още като дете в Спортното и после в Олимпоийски надежди твърдеше че съм магнит за неморални жени... Явно вината е в мен. Привличам ги по някаъв начин.. Ама новото моме мани че е досадно и ме изтощава, но иначе много се разбираме...Много харесвам жени коиот са си отживяли и вече са кротнали... Харесвам и красиви и наточени гаджета.. А тази е всичко това.. Ако бях с 15 години по млад и три брака назад, бих казал че съм уцелил идеална жена... Сега мился да я прехвърля (след като и се нарадвам) на някой приятел койот ценя (нали знаеш хората постоянно си търсят половинки в днешно врем), защото момичето определено е много добро.... И е чисто, хигенично и кинти си има (идея намам откъде).. Абе няма забележки... И е голяма актриса.. Може да играе и да се държи в диапазона от топ интелектуална преподавателка до магистрална прости***ка.. Много е добра. т как и казах да се държи по възпитано, идея нямаш какви ги върши между хора - то са едни банкерски костюми, чак очила си слага (без диоптър за да изглежда интелектуална), маха ноктопластиките и причските на фолк певица... Абе много ми харесва - все едно всеки ден си с различна жена... Някой мъж ще е мноог щастлив с това моме...
                      Last edited by Beti; 17.03.2012, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        Набързо да взема отношение (с кафето), защото днес се очертава да бъде – наистина един свеж ден, на който ще му липсват единствено цветове по дърветата и раззеленени корони..., но ние сме свикнали да не сме прекалено взискатели...

Но това май е валидно навсякъде в живота ни...

И ми идва наум оная сентенция, в която казваТ, че човек се примиряваЛ с провалите си..., лошото идваЛО тогава, ОБАЧЕ, когато се наложЕЛО да спим всяка вечер до тях...

Разбира се, едно е, когато някой почне да разсъждава философски с годините, а съвсем друго „кипежът на кръвта”..., но и „обърканият ритъм на живота” никак не е за подценяване...

И отново тръгваме да търсим баланса между двете крайности: заложената от природата, уж – за да внедри някакъв ред в живота – И – нашите (хорски) тесни, егоистични решения, с които ние се опитваме да „прецакаме” природата, като си вземем есенцията на приятните усещания, но без да се налага да отидем до крй в „схемата” с дондуркането на пореден наследник...

Приятен ден - с нещо позабравено, ноооо така ме е зареждало..., пък и сега ми харесва... http://vbox7.com/play:7691adcb

....забравих, че акцентът е на около 01:40 мин. в клипа, когато някой се е опитвал да рисува по нежното тяло..., дали с бои, или с течен шоколад, сметана, плодове..., това изкуство признавам аз...

Заре обожавам да чета постовете ти.. Много обичам писания коиот мидват от личният опит, пречупват се през призмата на знанието и ми въздействат на възприята от живота.. Поздравления.. Иначе и ти като мен си задаваш прекалено много въпроси, а все по - малко отговори намираме... Ама такъв е живота... Поспах още малко и пак станах, че след малко тръгвам...

Коментар

• Добро утро лъвове и лъвици Весели празници.Космо- пак голямо омазване е станало брат. Много литри много нещо..та чак да се уплаши човек. С жените е така- с тях лошо без тях по лошо. Ама ти все ги привличаш едни такива с които имаш проблемиДнес и аз съм с компания на обяд , но ще гледам по кротко да я карам, че пиенето на света няма да свърши. Тези младите министри са бушони- кукли на конци- аз незнам и какжо ще се отчита след една година на изборите когато само се харчат едни готови пари и не се направиха никакви реформи

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                            Мале вчера как се изпонапихме........ От тубата с ракия 5 литра, ако остана един литър ще е добре......

......но явно аз вече не съм ни на тея години, ни на тоя акъл, та ни с*кс ми се прави ни ми се живее с някой друг човек... Абе трябва ми някаква жена дето да е като на работа - да я викам само когато ми дотрябва.. По моя начин явно не става - уж само с*кс, тя като ти се нанесе у Вас и почваш леко- леко да се съобразяваш, почват и претенциите.. И ти обърква ритъма на живота... .

Друга една мисъл не ми дава мира от вчера.. Много се притеснявам от тези 30 годишни министри дето ги назначават (щото и с двете министерства работя)... Житейският опит е нещо много важно когато става въпрос за такива високи и отговорни постове...

Я върви сериала Такси по телевизията.. Отивам да го гледам.. Най обичам нощна София - толкова е тихо в 5 сутринта... А така ме боли главата
                            Набързо да взема отношение (с кафето), защото днес се очертава да бъде – наистина един свеж ден, на който ще му липсват единствено цветове по дърветата и раззеленени корони..., но ние сме свикнали да не сме прекалено взискатели...

Около последната теза ще строя някаква мисЛА, да видимО кВа Ше Я къдросвамЕ...

...”от тубата с 5 литра ракия” – такъв съсед имах, който не можеше „да усети” една бутилка концентрат..., а ако пък трябваше да я дели с някого – това направо го „убиваше”..., но пък такова едно (дребничко) „зло” му дърпаше юздите и го правеше на „5 стИнки” за здравата пиячка, че направо си ми беше смешен..., уж голям (почти колкото мен), а тя си е не повече от 155 см. и около 35 килЦа... Та – тя като му научи поредният приятел, ако не е на работа – го подбираше, а оня само сумтеше по стълбите (до вторият етаж)... Но и той си беше хитрак, защото вътрешната необходимост те „изгаря” и те прави виртуоз, независимо в областта, в която се проявява съответен „талант”... И той бързо сменяше квартирата на поредният НАПОИТЕЛЕН запой..., но онова – малкото бързо се ориентираше..., някакъв „нюх” я водеше към него – точно както металът се привлича от магнита...

Кое обърква ритъмът на живота ни..., дали една жена има „посланието” (и призванието) - да „обърка”, или – да „подреди” нещата около нас? Да ни тероризира? Да не ни дава миг спокойствие? Да се чудим какво ще правим довечера, когато я усетим в леглото до себе си? Идва ли наистина времето, когато мъжът си казва: „ явно аз вече не съм ни на тея години, ни на тоя акъл”?

Като имам предвид един лек инцидент със себе си, който не остана незабелязан от колежките, та трябваше ад давам „обяснение” – и те „отсякоха”, че с възрастта не можело да не си даваме сметка, че не трябваЛО да се конкурираме с младите..., някакви такива приказки като се почнаха...И се опитах да взема думата, за да кажа мнението си, но как може да се надделее (със слово), когато много жени приказват заедно и дори не изчакват всяка да си каже мнението, а последните (ако има такива) изречения на говорещата се застъпват с първите няколко изречения на следващата...

Добре де (да взема най-после думата) – кой изобщо се сравнява с 18-годишните (въпреки че и това правим често)? Всеки от нас познава себе си – и от тук тръгват различни наши решения... Та, връзката с 30 годишните министри е налице: няма как да не лансират в политиката младите, защото физическото „можене” се доказва еднопосочно, а „моженето” в житейски опит няма как да бъде оценено..., пък и в политиката просто някой се „закача” (подобно мартеница) към някое министерство – и той почва да „работи”, т.е. – да запълва празнината на щата, който по условие никога не може да бъде запълнен от свестни и можещи хора, защото те винаги остават вън от боричкането за власт в- и между- партиите... Значи: трябва да се „усвоят” там едни пари..., това е навсякъде, включително и за една министерска заплата – поставяме пионката там... и това е било винаги именно така: ” този е наш все ще изкара някой друг месец до края на мандата..., ако ли пък не изкара – ще поставим друг...”... И това е така, докато не дойдат „НАШИТЕ” на власт..., да де, но и НАШИТЕ идват, а нещата стават още по зле (с изключение на персоналните „неща” на същите тези „НАШИ”)... Както бях казал: мандат, след мандат минават като вятърЪТ в клоните...

Да се върна на думите на Космо: „...И ти обърква ритъма на живота...”

Но това май е валидно навсякъде в живота ни...

И ми идва наум оная сентенция, в която казваТ, че човек се примиряваЛ с провалите си..., лошото идваЛО тогава, ОБАЧЕ, когато се наложЕЛО да спим всяка вечер до тях...

Разбира се, едно е, когато някой почне да разсъждава философски с годините, а съвсем друго „кипежът на кръвта”..., но и „обърканият ритъм на живота” никак не е за подценяване...

И отново тръгваме да търсим баланса между двете крайности: заложената от природата, уж – за да внедри някакъв ред в живота – И – нашите (хорски) тесни, егоистични решения, с които ние се опитваме да „прецакаме” природата, като си вземем есенцията на приятните усещания, но без да се налага да отидем до крй в „схемата” с дондуркането на пореден наследник...

Лошо е, че светът тотално се изкривява, ако вече и дамите до нас споделят последните ни мисли... Абе - накъде отива тоя свят?

Разбира се, че мнението ми е произволно и поднесено с леко шеговити изразни средства и става само за леко отпускане и преход към сериозните неща, които ще решаваме днес, а именно – сериозно е сливането ни с природата (там нещата наистина са грандиозни... гледах вид орли, които ве реят около върховете – определено беше вид любовна игра с някакъв крясък на едната птица...и това продължава, без притесненията за „обърканият наш ритъм”..., просто птиците се следват, пикират рязко, „ТЯ” – уж бягайки – гледа да не усилва прекалено темпото..., т.е. – грижи се за самочувствието МУ, а и вероятно мисли за „възможностите” МУ, когато той най-после „я хване”...красиво е – от едната страна на върха, после – от другата...), сливането с любим/любима (интересно – в същата еуфория на любовната игра...), разни други сливания с ежедневното ни ежедневие, от което най-малко пък ме „тормози”ежедневието в политическите боричкания и изяви (поне тая „динамика” на мен ми е чужда) и т.н....

Приятен ден - с нещо позабравено, ноооо така ме е зареждало..., пък и сега ми харесва... http://vbox7.com/play:7691adcb

....забравих, че акцентът е на около 01:40 мин. в клипа, когато някой се е опитвал да рисува по нежното тяло..., дали с бои, или с течен шоколад, сметана, плодове..., това изкуство признавам аз...
                            Last edited by Beti; 17.03.2012, 11:33.

Коментар

• Мале вчера как се изпонапихме.. Нали знаете от тези дни дето с нищо не предполагат че ще се напиете много и на карая се прибирате лазейки.. Та сутринта запих (както Ви и писах)... Пиех си леко, хапвах си салатката и суджука и по едно врем идва на пожар един клиент (към 10)... Взе да ми се жалва как водата му строшила турбината на някакъ ВЕЦ, па на друг реката била излязла от коритото и после не се прибрал а си намерила страничен път и заобикаляла централата и сега иска да копаем 1 км канал и да направим корито... Аббе беше малко афектиран и докато му обясня че до август месец няма как да стане неговата работа и той вече беше пил три ракии.. А този юнак е много готин - убийствено богат по нашите мерки и голям бохем.. Има 10 деца от 5 жени и е инструктор по бойни спортове и състезателни танци (Как ги съвместява двете идея нямам, ама колежките са луди по него..) Чу*а половината софийски манекенки, фолкаджийки и "моделки".... И като се запихме с тоя идиот - по едно врем извади някакво малко компютърче от тия модерните и вика че се е строшило.. Веднага викнах един дебил от ИТ отдела ама той не можа нищо да направи и завъннах на съседа ми алкохолика, пристигна до 20 минути от някава бизнес среща, кост'миран, едва го познах и само два три бутона пипна и оправи машинката... И седна и той с нас.. Пратих мацките за още мезета.. И като се почна едно къркане.. От тубата с ракия 5 литра, ако остана един литър ще е добре...КОга сме се прибрали кога сме се разотишли, спомен нямам ама е сега (преди час) се събудих... Ама нали съм ерген тия дни (мацката е в Гърция с жената на съдружника ми) та ще гледам да си поживея, че взе да ме натоварва това девойче.. От първия ден се нанесе у нас.. ВВерно прави най убавият с*кс за непрофесионалистка с която съм бил и е изумително красива за жив човек (не тия по филмите), но явно аз вече не съм ни на тея години, ни на тоя акъл, та ни с*кс ми се прави ни ми се живее с някой друг човек... Абе трябва ми някаква жена дето да е като на работа - да я викам само когато ми дотрябва.. По моя начин явно не става - уж само с*кс, тя като ти се нанесе у Вас и почваш леко- леко да се съобразваш, почват и претенциите.. И ти обърква ритъма на живота... Честно сега я пратих нарочно в Гърция, щото исках да си почина малко от нея... Хубавото при новото ми девойче е че е с много пари и не мем товари финансово... Иначе знаете колко излиза да си пратиш половинката на шопинг в чужда държава, с чистата идея че тук ще къркаш и ще ходиш на платена любов.. Като казахме платена любов - с тая новата ми нимфоманка, направо си наплаших мъжкото достойнство... Не ми трябва чак толкова активна сексуално жена.. Аз съм човек на години и с това темпо няма да издържа много.... А днес имам толкова работа (не работа а ангажименти).. Дано минат по бързо махмурлийските дефекации и повръщане че да си направя една кофа фреш (намерих една кофа полу изгнили портокали на балкона, купена от Билла и така забравена).. Че на обед съм на мноог тежка маса с едни пияници от стария ми квартал.. Единия има рожден ден и от няколко дни се организира някакво семейно парти (от обед щото са с деца) ама като ги знам хората жените и децата ще си тръгнат по някое врем и натам ще изорем нощтна София...

Друга една мисъл не ми дава мира от вчера.. Много се притеснявам от тези 30 годишни министри дето ги назначават (щото и сдвете министерства работя)... Житейският опит е нещо много важно когато става въпрос за такива високи и отговорни постове... Който не вярва да види министрите в развитите държави... С надъхани и амбициозни коп****ца (и момиченаца) много трудно се работи, защото са непредвидими и доде се провалят минава много време, а после трябва още повече да се възстановят или създадат нови положителни практики... Трябва да се изчака и периода им на слизане на земята, щото всички издигнати без време младежи (във всички институции и компании) минават един период в който се мислят за божества, в който правят най големите бели... Па тия нямат и врем, защото на дали ще останат след изборите... Абе и да го мисля, като нищо не мога да променя, само се ядосвам, коеот пък съвсем няма смисъл...

Я върви серила Такси по телевизията.. Отивам да го гледам.. Най обичам нощтна София - толкова е тихо в 5 сутринта... А така ме боли главата
                              Last edited by Beti; 17.03.2012, 11:29.

Коментар

• Вал не е снисходително , а състрадателно, а и всички не могат да живеят в Ню Йорк

Коментар

Working...
                                X