IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Приключения бравого солдата Швейка в русском плену.

Тази не знам дали сте я чели. Не е от Хашек , от Роман Ванек е.

http://militera.lib.ru/prose/foreign/vanek_k/index.html

Няма нужда да се четат "антивоенни книги". Май изобщо няма нужда да се чете проза на военна тематика. Вече са излезли толкова спомени и мемоари. Готови сценарии за филми. Реалността е по-потресаваща от художествената измислица.
    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• „Имаше само една засечка и това беше параграф 22 - според него онзи, който при действителна и непосредствена опасност е загрижен за собствената си сигурност, има напълно здрав разум. Ор беше луд и можеше да бъде отчислен от летателния състав. Единственото, което трябваше да направи, беше да поиска да го отчислят; но щом поискаше, той вече нямаше да бъде луд и трябваше да участва в полети и занапред. Ор щеше да бъде луд, ако участваше и занапред в бойни полети, а щеше да бъде здрав, ако не участваше, но щом беше здрав, трябваше да продължи да лети. Ако летеше, щеше да бъде луд и нямаше да трябва да лети; но ако не искаше да лети, значи беше здрав и трябваше да лети. Йосарян бе дълбоко развълнуван от абсолютната простота на тази клауза в параграф 22.”
      „Параграф 22” - Дж. Хелър

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Имаше един съветски филм. Войната се закучи и дълго време никой не отстъпваше от позициите. В ничията земя беше останал един скрит склад за хранителни припаси. Някои от войниците през нощта се промъкваха до склада. Германците от своята страна, руснаците от своята. Една нощ се срещнаха, но проявиха разум и не се изпозастреляха. Продължиха така, денем се бият, вечер се събират, ядат, пият и си разказват бойните подвизи..............докато не се намесиха чекистите
        Tия са чели Швейк.Велика книга.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Войната си вървеше добре и за двете страни....докато не се намеси генералният щаб.
          Имаше един съветски филм. Войната се закучи и дълго време никой не отстъпваше от позициите. В ничията земя беше останал един скрит склад за хранителни припаси. Някои от войниците през нощта се промъкваха до склада. Германците от своята страна, руснаците от своята. Една нощ се срещнаха, но проявиха разум и не се изпозастреляха. Продължиха така, денем се бият, вечер се събират, ядат, пият и си разказват бойните подвизи..............докато не се намесиха чекистите
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Tова е параграф 22 обичам ги много и двете книги, но има и много други страхотни антивоенни книги, но номер 1 ми е Хашек и храбрия боиник - Швеик, иначе и Сбогом на оръжията и Време да живее , време да се мре, Съдбата на човека..чак да настръхнеш
            Войната си вървеше добре и за двете страни....докато не се намеси генералният щаб.

Коментар

• Tова е параграф 22 обичам ги много и двете книги, но има и много други страхотни антивоенни книги, но номер 1 ми е Хашек и храбрия боиник - Швеик, иначе и Сбогом на оръжията и Време да живее , време да се мре, Съдбата на човека..чак да настръхнеш

Коментар

От нашумелите американски книги за войната, ама Цар Плъх ли беше, или Параграф 22, омешано ми е в главата. Един войник се оплаква, че има стомашно неразположение. Отговорния фактор му казва. "Ти нямаш стомашно неразположение, генерала има стомашно неразположение, старшината има диария, а ти имаш дрисък."
                Велики книги !

Коментар

• От нашумелите американски книги за войната, ама Цар Плъх ли беше, или Параграф 22, омешано ми е в главата. Един войник се оплаква, че има стомашно неразположение. Отговорния фактор му казва. "Ти нямаш стомашно неразположение, генерала има стомашно неразположение, старшината има диария, а ти имаш дрисък."
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Закуси ли?
                    Още малко The Beatles: http://www.youtube.com/watch?v=BAm3D...eature=related
                    Закусих . Имаме всякакви сладки и шоколад.

Много ги тачехме битълсите, когато бяхме ученици, макар че и по това време вече бяха много древни.

Киро, дали ще е буржуазно, или мутренско, или аристократично, все е човещина. Човек като се издига и се самозабравя - основен природен закон. Може да прави както големи и безсмислени добрини, така и големи и безсмислени злини. Ударението е върху МОЖЕ.
                    tnm

Коментар

• Напомня ми на заглавието на едни френски филм- Дискретния чар на Буржоазията

Коментар

• Назад , но хубави навици бяха- освен кафето и за мъжете и жените едни много малки чашки с ракиика или вишновка. Абе буржуазна рабора- сега е мутренска

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Добро утро лъвове и лъвици. Домашните сладка- о да- но по редките- зелени орехчета, зелени смокини, бели череши, вишни, рози- все с плод. Като дете помня времето когато когато ме изпратят да занеса нещо на някоя госпожа- тя ме покани и почерпи с много малка стъклена съдънка и лъжичка домашно сладко с чаша вода- невероятно- и после пак игра.
                          Kiro, нещо много назад се върнахме в спомените. Когато ходехме да гости при такива госпожи, на възрастните се поднасяше кафе смесено с ръж или леблебия /за повече каймак/ поднесено във филджани и чаша вода с лъжичка бяло сладко в нея, а на децата се слагаше някакво сладко в тези мънички, красиви стъклени чинийки, за които ти говориш ...
                          Аз харесвам най-много сладкото от дъхави горски ягоди. Има страхотен вкус. Също така и компот от горски малини. Ама много внимавам като ги бера да не се срещнем с Баба Меца, че и тя нещо им се явява любител.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

Добро утро, tnm !
                            Добро утро, красавици и юнаци !

Norwegian Wood, сутрин, рано, на гладно
                            http://youtu.be/lY5i4-rWh44
                            Закуси ли?
                            Още малко The Beatles: http://www.youtube.com/watch?v=BAm3D...eature=related
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Простете - простено да ви е
                              tnm

Коментар

• Простете приятели- простено да Ви е. Днес се върти халвата и се хапва баница

Коментар

Working...
                                X