IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    Не мисля, че приемаш поста ми като опит за злепоставяне - просто се подведох по думите ти, че - на теб ти допадат: "На мен повече ми допадат "стриптийза, свирките и груповия кекс" на самодивите в Хаджи Димитър"...

...но не мога да приема, че постът ми не визира точно конкретна ситуация в различни нейни варианти, по които "бленуват" някои хора, без да си дават сметка, как точно се "обръща палачинката"..., но ти, Маранди - определено не си между тях - само си се изразил - да приемем - по нетипичен за теб начин..., което не ти се случва за първи път...
    Ноубъди'с пърфект, братле - аз па хептен

Може би и аз се подведох по "кавала" и "надуването" от предходния пост. Тук сме широко-скроени хора, Русото ангелче/архангелче едва ли ще бъде - та, спокич. По-скоро станах Дарт Вейдър, днес пак си скубах 2-3 бели косъма, дет' си видях - ужасТ

П.П. еПаси майтапа, чак днес гледам новини от 9 дена и чак ми станаха интересни - хихи
    Last edited by marandi; 10.05.2012, 23:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Зарко,

целият ти пост са пълни дивотии, защото нищо не съм казал за себе си и прочие дивотии, където се "впусна".

Ако успееш някой ден да уловиш Еротиката в тоя стих на Ботев ще се радвам за тИбя

Гледам му майсторството и затова казах, че е Велик!

Не мисля, че приемаш поста ми като опит за злепоставяне - просто се подведох по думите ти, че - на теб ти допадат: "На мен повече ми допадат "стриптийза, свирките и груповия кекс" на самодивите в Хаджи Димитър"...

...но не мога да приема, че постът ми не визира точно конкретна ситуация в различни нейни варианти, по които "бленуват" някои хора, без да си дават сметка, как точно се "обръща палачинката"..., но ти, Маранди - определено не си между тях - само си се изразил - да приемем - по нетипичен за теб начин..., което не ти се случва за първи път...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Гледам, че пак сте си дошли на думата. Тру лов е в конфигурация 1+1.

По вечерному:

http://www.youtube.com/watch?v=sF7BR...eature=related
        Ама и ти си голям Зевзек с тоя менует и опцията тру лове

П.П. Не съм чел нищо и може би ще изцепя мега-простотия, но т'ва би трябвало да е клюкарски танц по времето на Кралят-Слънце, понеже неговата стратегия за тотална централизация на властта е била на подобен принцип основана.

Ако някой има готовата му история да пусне, иначе аз после ще я потърся, че ми стана интересно, ама гледах волейбол досега и все още и чиста интуиция в момента, която може да се окаже мега-простотия - хихи

То, аз затова се шегувам със себе си, че по-прост ( Рус ) от мИня не познавам

Коментар

• Именно защото си по-освободен намираш решения.
          И аз съм решавала задачи на сън.

Откривателят на ДНК в съня си е видял структурата му като 2 виещи се змии. Дикенс се е вдъхновил за "Коледна песен" от свой сън и т.н.

Коментар

• Гледам, че пак сте си дошли на думата. Тру лов е в конфигурация 1+1.

По вечерному:

http://www.youtube.com/watch?v=sF7BR...eature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
              Не съм сигурен, дали си даваш сметка - доколко ти допада т.нар. "групов Кекс", особено - що се касае до практическото му изпълнение...

Представям си как дамата на твоя живот "се съгласява" на тоя особен Кекс - само защото се опитва да угоди на своя любим... Но какво правиш, все пак, ако тя опита да доуточни конфигурациите и броят на участващите в т.нар. "групов"...

Ако, примерно - тя, милата - предложи в групата от трима - да участват двама или дори - трима - мъже... и разбира се - тя..., как ли би се възприел такъв ми ти един вариант...

От друга страна, ако все пак тя реши да е докрай разбираща към мъжа, та се съгласи в "групИЧКАТА" да има 2-3 жени..., ми - представям си колко влиза в положението на гаджето си такава жена, търпеливо чакайки най-после да й дойде редът...

Миииии - ако трябва да съм директен - няма такава жена, която до такава степен да е изгубила самоуважението си..., пък и мъжът до нея, до кога ли би бил коректен към тая самоотвержено раздаваща се до него - самодива....
              Зарко,

целият ти пост са пълни дивотии, защото нищо не съм казал за себе си и прочие дивотии, където се "впусна".

Ако успееш някой ден да уловиш Еротиката в тоя стих на Ботев ще се радвам за тИбя

Гледам му майсторството и затова казах, че е Велик!

Коментар

• Контейнерите за боклук до блока.
                Тук всяка сутрин идваше жена,
                във вехти дрехи,слаба ,невисока,
                с количка, а през зимата с шейна.

Преглеждаше в сместа добре нещата,
                отделяше полезните на вид.
                Изглеждаше ми странно тя позната,
                в походка,маниер,гърбът – превит.

Бях все зает,началник-в общината,
                до службата ме караха с кола.
                И само сутрин, точно до вратата
                я виждах – беше с очила.

Веднъж обаче тя ме заговори.
                Попита ме с усмивка за часа.
                Невероятно близка ми се стори.
                И я познах – познах я по гласа.

Бе моята учителка любима
                в последния гимназиален клас.
                Заместваше почти една година.
                Бях влюбен в нея. Слушах я в захлас.

Цял ден на работа за нея мислих -
                УЧИТЕЛКАТА, станала клошар.
                В бюрото нещо търсех, нещо чистех-
                бях станал ученикът – Божидар.

Не бе познала в мене ученика.
                Самият аз бях доста променен -
                солиден, тежък, лика и прилика
                с мастит, авторитетен бизнесмен.

На заранта я чаках много рано.
                Прекрасно утро. Неработен ден.
                В боклука ми на дъното прибрано
                лежи кашонче, дар голям от мен.

Усетих зад гърба си, че пристига.
                Изсипах кофата с боклук завчас.
                И без дори главата да повдигна,
                прибрах се бързо на бегом у нас.

В кашончето бях сложил 300 евро,
                кафе, парфюм, кутия с шоколад.
                Вълнувах се и бе ми малко нервно,
                но в себе си се чувствах много млад.

Закусих и полегнах на дивана.
                На входната врата се позвъни.
                Излязох да отворя – никой няма.
                Пред прага – плик, кашончето – встрани.

„Не те ли учих драги Божидаре,
                че всяка работа краси Човек.
                Дори и бедността от Бога дар е,
                дори и в двадесет и първи век.

Нима в очите ти съм просякиня?
                Срамуваш се да поговориш с мен.
                Обратно връщам твойта милостиня
                и знай – ще легна гладна този ден.

Не прося милост, бедността не крия.
                Клошар съм, няма как, не върша грях.“
                Това прочетох, щях да се убия.
                Учителката вече не видях.
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

Чистиш си подсъзнанието. Явно си доста пренавит.
                  Мне, т'ва са англо-саксонски простотии като "философия" ( ако не се лъжа за подсъзнание, надсъзнание и дрън-дрън ...).

По-скоро, когато търся даден отговор и в будно състояние не мога да го открия - в спяща форма отговорите ме връхлитат и са много ясни, но не мога да ги запомня все още всичките.

Сега много ме е яд, че преди седмица мислех по един казус, за да събера един пъзел и в съня си отговора дойде и беше страшно логичен и неопровержим, но за 5 мин. докато се разсъня и го забравих.

И сега не знам дали някога ще ми се яви пак. И даже ми прекъсна нишката на пъзела дет' редях и сега съм спрял, щот' няма смисъл да се пъна

Коментар

На мен повече ми допадат "стриптийза, свирките и груповия кекс" на самодивите в Хаджи Димитър стихотворението:
                    ------------------------------------------------------------------------------

Не съм сигурен, дали си даваш сметка - доколко ти допада т.нар. "групов Кекс", особено - що се касае до практическото му изпълнение...

Представям си как дамата на твоя живот "се съгласява" на тоя особен Кекс - само защото се опитва да угоди на своя любим... Но какво правиш, все пак, ако тя опита да доуточни конфигурациите и броят на участващите в т.нар. "групов"...

Ако, примерно - тя, милата - предложи в групата от трима - да участват двама или дори - трима - мъже... и разбира се - тя..., как ли би се възприел такъв ми ти един вариант...

От друга страна, ако все пак тя реши да е докрай разбираща към мъжа, та се съгласи в "групИЧКАТА" да има 2-3 жени..., ми - представям си колко влиза в положението на гаджето си такава жена, търпеливо чакайки най-после да й дойде редът...

Миииии - ако трябва да съм директен - няма такава жена, която до такава степен да е изгубила самоуважението си..., пък и мъжът до нея, до кога ли би бил коректен към тая самоотвержено раздаваща се до него - самодива....
                    Last edited by zarco; 10.05.2012, 22:54.
                    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Чистиш си подсъзнанието. Явно си доста пренавит.

Коментар

Kev, какво четеш?
                        Мадам Шъ,

бе, аз го разбрах от четвърт оборот, ама не му отговорих, щот' се чудя, ако ми остане време дали да кача някоя статийка по тия неща някъде.

Много сънувам и по-рано не успявах да си помня сънищата, ама с малко тренинг вече почти успявам на 50% да ги запомня.

Кофти е, че подобни теми трябва да се поднасят много внимателно и аргументирано, щот' 'орицата откачат, ако някой им посегне на Вярата, убежденията и вековните традиции. И дори се налага да лицемернича понякога, за не засегна някого.

Т.е. като стилистика трябва да се съобрази прецизно и сега пак чета Новия завет и 4-те евнгелия, ама аз такава материя е чета много бавно и постоянно се връщам да повтарям и да търся дадени пасажи и тегава работа.

Т'ва го чета сутринта, през деня си пълня главата с глупости от сайтовете, а вечер чета нещо развлекателно. И нямам решение още на дилемата да пиша ли въобще по тази материя някога и то няма и да е на български, а в някой друго сайт-че и не знам ...... - има много теми, по които не пиша умишлено, щот' ще скандализирам "обществото", а не ми е това целта. Затова пасувам яко и нямам право да отнема Вярата на някого в нещо

Чиърс!
                        Last edited by marandi; 10.05.2012, 22:40.

Коментар

• Kev, какво четеш?

п.п.Маранди, отговорът е ентропия.
                          Last edited by val/she; 10.05.2012, 22:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Ха, един юнак много мразеше даскалицата по литература. Беше го изпитала веднъж да даде пример за вулгаризми в поезията на Ботев. Той отговори гордо:

– Я надуй дядо кавала
                            На мен повече ми допадат "стриптийза, свирките и груповия кекс" на самодивите в Хаджи Димитър стихотворението:
                            ------------------------------------------------------------------------------
                            Цитат: "И самодиви в бяла премена,
                            чудни, прекрасни, песен поемнат, –
                            тихо нагазят трева зелена
                            и при юнакът дойдат, та седнат.

Една му с билки раната върже,
                            друга го пръсне с вода студена,
                            третя го в уста целуне бърже, –
                            и той я гледа, – мила, зесмена!

"Кажи ми, сестро де – Караджата?
                            Де е и мойта вярна дружина?
                            Кажи ми, пък ми вземи душата, –
                            аз искам, сестро, тук да загина!"

И плеснат с ръце, па се прегърнат,
                            и с песни хвръкнат те в небесата, –
                            летят и пеят, дорде осъмнат,
                            и търсят духът на Караджата..."
                            ---------------------------------------------------------

А, бе Ботев е велик! В наше време дано се появи някой като него! Много хубав мъж и много еротично е писал не само за времето си, ами и сега. Т'ва е талант и дар от Бог-а.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение

Бах мааа му, сподели с две думи ти кво писа???
                              Олее ... не помня и нямам представа какви глупости съм писал
                              ---------------------------------------------------------------------------------
                              По принцип 3 години ни преподаваше един литературен критик в национален мащаб. Тоя беше еПаси пиянката и женкарят. Голям гангстер - къркаше си в часовете, палеше си цигари ( то без цигара не съм го виждал ) и гонеше на 60 години младите даскалици, че му й вържеха. Голям омайник

И той много ме харесваше, щот' изкарва ни там по дъската стадо тъпанари и всеки да разкаже по нещо от произведението и какво е разбрал. И мен няколко пъти ме "хваща" в крачка, щот' аз слушам другите пред мен и той прекъсва и вика следващият да продължи и почвам с глупостите за лирическото аз на героя, алегориите, метафорите ( птичките и пчеличките - че водата е мокра, а небето е синьо .... ) и прочие простотии и той кима и ни говореше на "Колеги" - т'ва през Комунизма.

И дрънкам аз там някакви подобни безумия и той кима и вика: "Да, колега."; "Много добре, колега." - обаче 2-3 пъти ме "хвана" на 5-тата минута и ми вика: "А, бря пукал Рус, ти чел ли си го въобще това?"

И аз не мога да лъжа и викам: "Не, прочетох до 2-рата страница и се отказах, щот' ми стана тъпо." И тоя се обръща към класа и вика: "Браво, сега ще пиша 6 на колегата ви, защото това произведение, което ви е в учебната програма са пълни глупости и много добре е направил, че не го прочел."
                              ----------------------------------
                              Е, па тоя как оплюваше повечето автори ( писатели/поети ), щот' литературен критик и по цели часове ни е вадил пасажи от произведенията им и да ни обяснява какви глупости са писали.
                              ----------------------------------
                              Та, нямам представа вече каква простотия съм изцепил, щот' тогава беше времето на въведението, завръзката, развръзката, епилога и пак епилога с изводи и къпех по "схема" нЕкви тъпизми, дет' после и аз кат' се прочета, не знам к'ви глупости съм дрънкал

Поне почти не правех грешки правописни, синтаксис и т.н.

Чиърс!
                              Last edited by marandi; 10.05.2012, 21:46.

Коментар

"Какво е революционното в брадата на Ботев?"
                                Ха, един юнак много мразеше даскалицата по литература. Беше го изпитала веднъж да даде пример за вулгаризми в поезията на Ботев. Той отговори гордо:

– Я надуй дядо кавала
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X