IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    И целия клас онемя, щот' нашият написа: "Какво е революционното в брадата на Ботев?"
    --------------------------------------
    Та, и такова класно съм правил

Бах мааа му, сподели с две думи ти кво писа???

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Позна Не съм типична жена
      ...чаЙ сЯ А се сетА...

...синоним, т.е. - антипод на "нетипична" би трябвало да е (вероятно)..., кое?..., "уникална", нали?... (без кавички, разбира се...)
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Спомням си в гимназията един съученик беше дошъл на училище с една голяма тенджера, вместо с чанта. И като го пита някой - "Що я носиш тази тенджера?", отговаряше - " Да си готвя уроците."
        Бе и ние бяхме много прости, уж "елитна" паралелка - дрън-дрън ( ама няма разказвам к'ви глупости бяха, че то ни стригаха 0 номер, че поведения ни намаляваха и т.н. )..
        ---------------------------------------------------------
        Една събота се заучаваше ( демек работен ден ) и мацката по литература болна беше и те викнали един вече пенсиониран даскал да я замества.

Обаче човечецът на на 70 години и забравил, а па той ловджия се оказа. И ние отиваме за първи час в 7:30ч и ще правим класно, щот' от него зависи оценката по Бълг. ез. и Лит. за срока.

И пичът забравил и ние тъкмо мислим да драсваме от час и оня пристига в 7:40ч запъхтян, облечен с камуфлажните дрехи, нарамил една двуцефка и с едно ловно куче и връхлита в стаята, щот' тръгнал на лов и се сетил за нас.

И опря пушката до вратата, върза песа за катедрата и ни пита: "Вие класно ли трябваше да правите днес?" - и ние отговаряме "Да."

И той Чилякът се почуди малко към 1 една минута и взе тебешира и вика запишете си темата от дъската за класното и пишете по нея:

И целия клас онемя, щот' нашият написа: "Какво е революционното в брадата на Ботев?"
        --------------------------------------
        Та, и такова класно съм правил

Коментар

Та, 10 годинки си пъна опита за гънка у човекоподобните: "Защо винаги една система, измислена от хора се заразява ( външно ) или само-заразява ( вътрешно ) след известен период от време и все нещо ми куца ( кат' номера с Даскала ми ) и не ми достига последния извеждащ пас, както му викат по футбалерски, за да отбележа гол.
          Защото хората съвсем не сме толкова съвършени организми, за каквито се мислим, и каквито са ни набивали канчетата от малки че трябва да бъдем! Защото сме си повярвали, че щом можем да четем, пишем, говорим и мислим, т.е. неща които другите живи твари не умеят, и значи сме намбър уан и всичко ще ни е по мед и масло. Да, ама не (както казва бай Петко). Трябва да осъзнаем, че има и по-висши сетива от 5-тте които познаваме и ползваме, и да се научим да ги употребяваме в наша полза, да осъзнаем че има и по-висши и универсални закони от тия които политиците са сътворили, да разберем че ценностите на които сме се кланяли и се кланяме и сега, съвсем не са тия които биха ни доближили до оная свръхсила наречена от някой Бог, с която всички религии и учения ни учат че трябва да се свържем. Ей за т'ва, рано или късно всичко което започнем се проваля, било то и на пръв поглед страхотно, уникално и полезно за всички хора... Просто на този етап съдбата ни е такава, но еволюцията си върви с пълен ход и нещата постоянно се променят, преди по-бавно, а сега с доста по-голяма скорост...

Коментар

• Спомням си в гимназията един съученик беше дошъл на училище с една голяма тенджера, вместо с чанта. И като го пита някой - "Що я носиш тази тенджера?", отговаряше - " Да си готвя уроците."
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Тоя "дивак" ( Даскала ни ), че се сетих ни беше писал на целия курс по 3 двойки за 1 час в дневника.

Понеже ни беше курсов ( класен ) и той математик от ВУЗ "слязъл" в средно и много се впрягаше, ако нашата паралелка дет' ни е курсов не е номер 1.

И идва 1 ден и винаги пита кой е без домашно и ние се бяхме разбрали да казваме него ден всичките, щот' само 2-ма имаха и то междучасието за 15 мин. какво да преписваш домашно и целия курс солидарен.

И вдигаме ръка всичките, че сме без домашно и оня кат' почервеня Чилякът и не може да повярва, че неговия курс се "дъни".

И вади дневника и бааамм на всички по една двойка за 2 мин. и вика: "Изчакайте малко и драсна до хранилището ( служебната му стая ) и пристига с един сборник задачи Олимпиада 4-кръг - нестандартни задачи и раздели дъската на 5 равни части и даде 5 различни задачи и почна по ред на номерата целия курс да го изкарва ( от 1-ви до 5-ти номер ) "Имате 3 мин. да я решите", после 6-10 същите задачи и т.н.

То е абсурд за 3 мин. да решиш задача от подобен клас и Даскалът засича с часовника "Сядай 2-ра двойка, сядай 2-ра двойка ...

Изреди целия клас и си гледа часовника: "Оо ... то има още 5 мин. време до края на часа - вадете по 1 лист - Първа група ( по колони на чиновете ) решавате Първата задача от дъската, а втора група - втората.

Демек контролно проведе и то кой да ги реши пак и бааммм на всички по още една 2-ка накъпа и така ... целия курс с три 2-ки за 1 учебен час ни изкъпа.

После не ги взе под внимание като оформяше оценките, ама си беше баси хумора.
              ---------------------------------------
              Чиърс за Даскала, че и той си замина Чилякът преди 3 години. Беше Даскал с голямо Д и много се раздаваше. Лека му пръст!
              Last edited by marandi; 10.05.2012, 20:51.

Коментар

• Иначе хубав "разговор" сте направили, много мъдри неща сте написали.

Аз кат' хоби от 10-на години изследвам процесите как се заразява или само-заразява всяка една система Х в обществото Игрек ( не визирам БГ-то, дет' сте говорили ).

До момента съм до под "кривата" круша още, ама поне съм много търпелив и дъвча "дъвката" и от 10 години се смея на себе си, щот' все се сещам даскала по математика от средното кат' ме изкарваше на дъската и на другите даваше тъпи сказки от учебниците ( дет' се смятат за 2-3 мин. наум ), а мен все ме гъбаркаше и мята една формула ( примерно от геометрията ) и ми викаше - докажи я защо е такава.

И то всеки знае, че 2+2 = 4, ама като ти кажат докажи го и ми таковаше ма*мата оня "дивак" Даскала ми и аз се дръпвам от дъската, да мога да виждам по-отдалеч и смятам наум варианти кат' побъркан по цял час и все нещо не мога да навържа и ми се "къса" накрая. И след 40 мин. гимнастика кат' ме перне "просветлението" вече му го правех по 3 различни начина в последните 5 мин., ама кел файда - оня ми плющеше 2-ките за бавна скорост, а накрая на срока и годината ми пишеше 6-ци, щот' му бях нещо любимец и разни Олимпиади там - нестандартни задачи и т.н. и Чилякът го е правел нарочно, ама аз се впрягах.
                -------------------------------------------------------
                Та, 10 годинки си пъна опита за гънка у човекоподобните: "Защо винаги една система, измислена от хора се заразява ( външно ) или само-заразява ( вътрешно ) след известен период от време и все нещо ми куца ( кат' номера с Даскала ми ) и не ми достига последния извеждащ пас, както му викат по футбалерски, за да отбележа гол.

Ма, някой ден мо'а и да ми "светне", кат' не ся - в някой друг лайф и така
                -------------------------------------------------------
                Чиърс-а дан' забрайкам!
                Last edited by marandi; 10.05.2012, 20:18.

Коментар

Ааа ... "дъртофелници" ще ви поря наред - хихи

Един ден ви оставих за малко и чета кой е по-по-най ....

Нема ми се правите на Лайза Минели и да се обарваме със серанади 3 дена под прозореца

http://vbox7.com/play:1928dab2

П.П. Аз съм "по-по-най ...." с трите шепи пръст от горе ми
                  Стоян Михайловски

"Не разделяйте морала от вярата в една върховна правда. Всеки добър сърцевидец знае, че без богопознание човешката съвест не е друго освен самовъзвеличаване и самопоклонство."
                  tnm

Коментар

• Ааа ... "дъртофелници" ще ви поря наред - хихи

Един ден ви оставих за малко и чета кой е по-по-най ....

Нема ми се правите на Лайза Минели и да се обарваме със серанади 3 дена под прозореца

http://vbox7.com/play:1928dab2

П.П. Аз съм "по-по-най ...." с трите шепи пръст от горе ми

Коментар

Проследих с интерес словесната ти битка с някои господа в тема Политика Дори с нетърпение очаквах старшинката да изпълни заканата си и да се появи "те тука, те"
                      Сакън !!! Не викай дявола. Можел да пише безкрайно учтиви постове.
                      tnm

Коментар

Брях и това позна. Мислех ще се затрудниш.
                        Че ще изпаднеш в безизходно положение. Забравих, че безизходни положения няма. От всяко положение има изход, макар и не винаги в желаната посока и непременно встрани от гроба.

Виж на каква мисъл на Любен Каравелов се натъкнах оня ден, докато обяснявах оня ден на разни никове, че възрожденците са били националисти.

Любен Каравелов, като спорел с П. Р. Славейков нещо за журналистиката, много му се ядосал и му казал:
                        "Хората, брайно, не са говеда, нито папагали, за да им говорите думи без мисли."
                        Проследих с интерес словесната ти битка с някои господа в тема Политика Дори с нетърпение очаквах старшинката да изпълни заканата си и да се появи "те тука, те"
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Съгласна съм с Вас, господин Боев!
                          Брях и това позна. Мислех ще се затрудниш.
                          Че ще изпаднеш в безизходно положение. Забравих, че безизходни положения няма. От всяко положение има изход, макар и не винаги в желаната посока и непременно встрани от гроба.

Виж на каква мисъл на Любен Каравелов се натъкнах оня ден, докато обяснявах оня ден на разни никове, че възрожденците са били националисти.

Любен Каравелов, като спорел с П. Р. Славейков нещо за журналистиката, много му се ядосал и му казал:
                          "Хората, брайно, не са говеда, нито папагали, за да им говорите думи без мисли."
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                            ... не си типична жена, ако веднага се съгласяваш, а поне в началото не се противопоставиш...
                            Позна Не съм типична жена
                            Мечо

Коментар

... не си типична жена, ако веднага се съгласяваш, а поне в началото не се противопоставиш...
                              "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Владееш ги изразните средства
                                Мъгли, не мъгли, ННПХЛВ
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X