IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
    Зарко-о-о

Защо ми се струва, че приемаш лично нещата?
    Ако примерите ми не са подходящи – прости ми!
    Ще измисля други.
    Хора сме.

Чакай сега да видя.Сетих се-е-е:

Ти си учтив млад мъж.
    Всички знаят това - дори Пешо и Мария от кварталната бакалия.
    Забравил да купиш захарното си петле, се връщаш и започваш да мотивираш Мария.
    Но тя отказва да ти го продаде, защото, излишно се натрапваш в ежедневието им.
    Понеже пред нея не е успешната жена-работодател, а някакъв си учтив млад мъж – тя отива да извика Пешо.
    Зад теб е Киро с празна тарга бира.От сервиза.
    Оня, дето ти държи колата с разглобен карбуратор.Та той раздразнено обяснява колко си „невидим“ и как не може да те открие вече месец.
    Както и втулката на същият този карбуратор.
    - Ма, то къфто работодатела, таквази му и лимузината -все още дудне Киро, хвърляйки празен поглед на таргата.

Пешо вече е зад тезгяха и недоразбрал, търси сметка за светкавичните проверки в най-неочакван момент, които правиш на Марето в работното и време.
    Като капак ти заявява, че бригадата му от мангали не ще да ти измаже къщата, защото си отказал да участваш в техните празници и разтоварващи партита.
    С периферното зрение във вече оформилата се опашка съзираш фризьорката Таня, която обяснява на стоматоложката Светла как никога, ама никога не си пожелал да се информираш за семейното и положение.
    И чак сега разбираш, защо не са хванали дикиш твоите любезности.
    А и смътно си припомняш някаква тема в службата, която се въртеше около твоята прическа и популацията на бездомните кучета в София.Но лекият и самокритичен дух,който притежаваш ти позволява да я подминеш.

Да споменавам ли за Светла, която ти обяснява от къде идва болката от новата ти пломба?
    - Ами как от къде?Още веднъж ще ти обясня!От непознаване на нормативите в своята област и неумението да разпределяш задълженията между подчинените ти предни зъби и мъдреците.

Ами красавицата Гинка,която се опитваш да впечатлиш със служебни разговори обсипан с разтоварващи случки, докато те дрънка да я върнеш на работа като секретарка?
    Макар че те разбирам.
    Не може всеки ден като я питаш защо не вдига телефона, тя да ти отговаря: "Ми що бе шефе-е, кат тъй и тъй само тебе те търсят!"

Да а а.Труден ден.
    Ето защо решаваш да наминеш за час при кварталната Магдалена,която
    три-четвърти от времето търпеливо ти обяснява, че след като не умееш да съчетаваш служебния разговор/цената на свирката/ с разтоварващи случки и в тях няма дори и следа от самокритичен елемент – тарифата е тройна.

Е, как да правиш бизнес в днешно време?
    И Космонавт да си, няма да успееш!

Капиш?
    не ми се четат отвлечени обяснения - ситуацията - според мен - е такава: ти търсиш нечие мнение, но не точно моето. Именно затова не ти отговорих лично, а цитирах друго мнение, което използва твоите терзания. като ги доразвих.

В същото време се оказа, че ти не търсиш КОЕТО И ДА Е МНЕНИЕ и тръгна на кръстоносен поход срещу мен: хем УЖ си имал проблем, ХЕМ пък искаш да си го решаваш с определени хора (човек).

Извод: елементарно е - ползвай опцията - лични съобщения. Бъди здрав!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Всички ние сме част от природата.
      Ако в нея, даден организъм/дори само орган от същия/ или сбор от такива има вредни клетки, той се нарича заразен.А това означава гибел.Рано или късно.

Какво става с ръката ти когато я нараниш?
      Здравите клетки на твоя организъм се организират и унищожават вредните,заразените, или просто онези които не изпълняват своята дейност.
      И ако не го сторят,факта че тук-таме са останали здрави клетки упокоява ли те?
      Или тръчиш при доктора?

Къде виждаш в органа, който като случаен пример ще наречем полиция да текат подобни природосъобразни процеси?Къде и кога добрите клетки в този организъм, за чието съществуване споменаваш, при дългосрочни и явни сигнали за неправилното му функциониране са се организирали и възстановили дейноста му?
      И нека не забравяме, че тъкмо този орган е изграден от организма да създава ред и дисциплина, "криминизирайки" вредните клетки.
      И ако той е заболял, какво ли ще е състоянието на другите органи, които го захранват?
      Хубави примери. Цитирам само този с който не съм съгласен. Не, че имаш пропуски в логиката, но тръгваш приемайки за дадени неподходящи начални условия.

Рибата, когато е във водата, се чувства като риба във вода. Когато бъде поставена на сушата се мята като риба на сухо.

В този ред на мисли, когато трябва да пази престъпниците от народната любов, полицията се чувства като риба във вода. Тя е единна и не е наранена. Всички клетки са здрави и действат в синхрон.

Когато обаче за заблуда на гражданите и се наложи да се прави, че лови престъпниците, тя се чувства, като риба на сухо. Подскача и се мята неадекватно, и ако няма зли сили (примерно платени по неподходящ начин журналисти), които от време на време да я понапръскват с вода, ще умре насъвсем.
      Last edited by mechobikov; 10.05.2012, 10:22.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Виноват!
        Пропуска е изправен.
        Ха, ти имаш перо на сатирик бре. Ама и аз предугадих и се извиних рано сабален. Пък аз по принцип не се извинявам.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
          Егати ,не е честно !Не спомена Гинка
          Виноват!
          Пропуска е изправен.

Коментар

Зарко-о-о

Ще измисля други.
            Хора сме.

Ти си учтив млад мъж.
            Понеже пред нея не е успешната жена-работодател, а някакъв си учтив млад мъж – тя отива да извика Пешо.
            Оня, дето ти държи колата с разглобен карбуратор.Та той раздразнено обяснява колко си „невидим“ и как не може да те открие вече месец.
            - Ма, то къфто работодатела, таквази му и лимузината -все още дудне Киро, хвърляйки празен поглед на таргата.

Пешо вече е зад тезгяха и недоразбрал, търси сметка за светкавичните проверки в най-неочакван момент, които правиш на Марето в работното и време.
            Като капак ти заявява, че бригадата му от мангали не ще да ти измаже къщата, защото си отказал да участваш в техните празници и разтоварващи партита.
            С периферното зрение във вече оформилата се опашка съзираш фризьорката Таня, която обяснява на стоматоложката Светла как никога, ама никога не си пожелал да се информираш за семейното и положение.
            А и смътно си припомняш някаква тема в службата, която се въртеше около твоята прическа и популацията на бездомните кучета в София.Но лекият и самокритичен дух,който притежаваш ти позволява да я подминеш.

Да споменавам ли за Светла, която ти обяснява от къде идва болката от новата ти пломба?
            Ами как от къде?
            - Още веднъж ще ти обясня!От непознаване на нормативите в своята област и неумението да разпределяш задълженията между подчинените ти предни зъби и мъдреците.

Да а а.Труден ден.
            три-четвърти от времето търпеливо ти обяснява, че след като не умееш да съчетаваш служебния разговор/цената на свирката/ с разтоварващи случки и в тях няма дори и следа от самокритичен елемент – тарифата е тройна.

Капиш?
            Егати ,не е честно !Не спомена Гинка
            Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
              Няма еднозначен отговор на въпроса: към всеки човек - индивидуален и съвсем различен подход, но пък това е свързано и с качествата на шефа да усети характера на всеки от подчинените си, да е много добър психолог. Трябва да си даде правилният отговор - кой от какво точно се страхува, какво представлява семейното му положение, да може винаги да направи сам няколко светкавични проверки в най-неочаквани моменти, да умее да мотивира хората за работа, но без излишно да се натрапва в ежедневието им - да е по-скоро "невидим", но винаги - нащрек, да умее да съчетава служебните разговори с разтоварващи случки, дори с лек самокритичен дух, да познава добре нормативите в своята област и да разпределя задълженията между подчинените си, да участва в празници и разтоварващи партита...

... че то може ли тук да се направи характеристика на успешният шеф?
              Зарко-о-о

Ще измисля други.
              Хора сме.

Ти си учтив млад мъж.

- Ами как от къде?Още веднъж ще ти обясня!От непознаване на нормативите в своята област и неумението да разпределяш задълженията между подчинените ти предни зъби и мъдреците.

Ами красавицата Гинка,която се опитваш да впечатлиш със служебни разговори обсипан с разтоварващи случки, докато те дрънка да я върнеш на работа като секретарка?
              Макар че те разбирам.
              Не може всеки ден като я питаш защо не вдига телефона, тя да ти отговаря: "Ми що бе шефе-е, кат тъй и тъй само тебе те търсят!"

Да а а.Труден ден.

Е, как да правиш бизнес в днешно време?
              И Космонавт да си, няма да успееш!

Капиш?
              Last edited by sergo; 10.05.2012, 10:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Добро утро, Мечо!
                Добро утро, тайфата!

Навън се стелят едни мъгли, облаците са толкова ниски, че почти можеш да ги докоснеш с ръка, а слънцето никакво го няма ...
                Успешен ден ви желая!
                Владееш ги изразните средства
                Мъгли, не мъгли, ННПХЛВ
                tnm

Коментар

Добро утро ТНТМ
                  Добро да е!
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
                    Добро утро красавици и юнаци

Серго, ся ме гризе ЛЮБОПИТСТВО

Извинявай, вземам си думите назад, не бях чел последния ти пост
                    Last edited by mechobikov; 10.05.2012, 07:31.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Не е радикален, а нервен.
                      Неприятно ми е когато с лека ръка се хвърля кал върху цяло съсловие. В случая с полицаите: Да, те може да са ни много, може да не вършат добре работата си, може бюджетът на МВР да е огромен, но да ги обвиняваме, че ВСИЧКИ или почти всички действат в едно с престъпниците - малко множко ми идва.
                      Същото е и с държавните служители - има прекрасни чиновници на държавна работа, а има и отвратителни служители в ЧАСТНИ монополи, че и само частни фирми. Но аз винаги се опитвам да се въздържам от обобщения.

Така е и с мен. Аз съм "мръсен спекулант", който паразитира от глупостта на другите трейдъри и дейността ми по никакъв начин не спомага за човешкото развитие, т.е. аз съм негативен герой за масата от тук пишещите.

Но покрай нещата, които зная и въз основа на тях съм посъветвал мои близки, приятели и познати как да постъпват в периода 2006-2011-та, то сега техните семейства се радват на едно по-добро емоционално и материално състояние.
                      Някои почерпиха, други не почерпиха, но пък завиждат.... трети продължават да питат и понякога ме изнервят с въпросите си, защото показват пълна липса на интелект.

Та това е относно моята "радикалност". Понякога ми идват в повече някои неща.
                      Поздрави.
                      Аноне,

Всички ние сме част от природата.
                      Ако в нея, даден организъм/дори само орган от същия/ или сбор от такива има вредни клетки, той се нарича заразен.А това означава гибел.Рано или късно.

Какво става с ръката ти когато я нараниш?
                      Здравите клетки на твоя организъм се организират и унищожават вредните,заразените, или просто онези които не изпълняват своята дейност.
                      И ако не го сторят,факта че тук-таме са останали здрави клетки упокоява ли те?
                      Или тръчиш при доктора?

Къде виждаш в органа, който като случаен пример ще наречем полиция да текат подобни природосъобразни процеси?Къде и кога добрите клетки в този организъм, за чието съществуване споменаваш, при дългосрочни и явни сигнали за неправилното му функциониране са се организирали и възстановили дейноста му?
                      И нека не забравяме, че тъкмо този орган е изграден от организма да създава ред и дисциплина, "криминизирайки" вредните клетки.
                      И ако той е заболял, какво ли ще е състоянието на другите органи, които го захранват?
                      Динозавърска работа.

Бизнеса трябва да е на ръба на закона, защото това е основната му функция.
                      Не го казвам аз.
                      Важното е да не джопа от грешната страна.
                      Първият пример,който ми идва рано сабахлем е другия „мръсен спекулант“Сорос.Смътно си спомням неговото прочуто писмо, в което обяснява на света и в частност на световната банкова система, която току що обирайки я, е направил за смях.
                      Довода му обаче за неговата „измама“ ме впечатли.И май не само мен – бе приет от същият този свят.
                      И както всички забелязваме, той е жив и здрав.И не е помирисал затвора.Пък казват, че даже бил уважаван.
                      Казва ли ти някой?Смееш ли да питаш?

Втори пример:Чел съм ,че в Щатите легално можеш да намалиш 70% от данъците си.Предполагам, ако знаеш как.
                      Но аз го виждам, като нов прочит на онази древна история с кралицата, пиратите и титлите.
                      Не ще настоявам да съм прав.
                      Last edited by sergo; 10.05.2012, 09:38.

Коментар

• Добро утро ТНТМ

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                          Добро утро, тайфата!

Навън се стелят едни мъгли, облаците са толкова ниски, че почти можеш да ги докоснеш с ръка, а слънцето никакво го няма ...
                          Успешен ден ви желая!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• До-о-обро утро-о Виетнам!

Сънливци-и-и
                            Хайде, провлачвайте крак.
                            Едно хубаво разпъване...и напред към кафеварката.

Я да проверя какви сте ги вършили нощя, докато ви чакам.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Anon, май за първи път чета твой толкова радикален пост, който и да звучи и искрено- общо взето ми се струва, че си бил по-умерен (може и да греша).
                              Не е радикален, а нервен.
                              Неприятно ми е когато с лека ръка се хвърля кал върху цяло съсловие. В случая с полицаите: Да, те може да са ни много, може да не вършат добре работата си, може бюджетът на МВР да е огромен, но да ги обвиняваме, че ВСИЧКИ или почти всички действат в едно с престъпниците - малко множко ми идва.
                              Същото е и с държавните служители - има прекрасни чиновници на държавна работа, а има и отвратителни служители в ЧАСТНИ монополи, че и само частни фирми. Но аз винаги се опитвам да се въздържам от обобщения.

Така е и с мен. Аз съм "мръсен спекулант", който паразитира от глупостта на другите трейдъри и дейността ми по никакъв начин не спомага за човешкото развитие, т.е. аз съм негативен герой за масата от тук пишещите.

Но покрай нещата, които зная и въз основа на тях съм посъветвал мои близки, приятели и познати как да постъпват в периода 2006-2011-та, то сега техните семейства се радват на едно по-добро емоционално и материално състояние.
                              Някои почерпиха, други не почерпиха, но пък завиждат.... трети продължават да питат и понякога ме изнервят с въпросите си, защото показват пълна липса на интелект.

Та това е относно моята "радикалност". Понякога ми идват в повече някои неща.
                              Поздрави.

П.П. Скоро някой пускаше песни на славей в темата. Вече трета нощ един се е запънал наблизо и до 3-4 сутринта пее. Даже е усвоил и звука на алармата на една от колите наблизо. Тя често се задейства и оня ми ти славей я е включил в репертоара си. Сигурно иска да свали някоя наперена мома.
                              Last edited by anon6706; 10.05.2012, 01:44.

Коментар

Зарко-о-о
                                Зарко!!
                                Ако даден индивид притежава гореописаните качества, няма позната сила, която да го накара да влачи тежестите и рисковете на работодаващия.
                                Той залепва една табелка на кабинета си и чака хора като теб/и мен/, да споделят проблемите си.
                                Вътре е топло и с уютна мебел от естествена кожа, звучи приглушена музика.Не носи отговорностти, не взима решения, не го дебнат инспекции на труда,данъчни и по-дребни рекетьори.Да не продължавам!
                                Единственото му задължение и отговорност/по договор/, е да те изслушва.
                                И после да не би да очакваш заплата?
                                Обратното е скъпи!
                                Ти му плащаш, че те е изслушал.
                                Капиш?

И всички знаем, че на табелка няма да пише "работодател"

Пък ти търси под вола....

Серго, Сергоооо, скъпА!

Ако ти ми казваш, че изброените от мен качества не са в приоритетните, но не и единствени - за един работодател, аз пък бих ти казал, че дълго ще се луташ още и ще се питаш - що е то успешен работодател... Ти не си такъв.

Ми - това е. Има хора, които знаят, че когато говоря по сериозни теми - аз не си представям невъзможни неща, а говоря от лични впечатления.

Всеки има право на мнение - запази своето за себе си. Ако нямаш желание да чуеш друго мнение, моля, не поставяй въпросите си за обсъждане.

Между другото, познавам жени-работодатели с някои от описаните качества, така че - няма да правя заключението, че дамите са по-успешни работодатели - сам прави своите изводи....

Добре е, че едно със сигурност знаеш, а именно - не търсиш телето на грешно място: вероятно имаш лошите впечатления... Междувпрочем, да не си сгрешил и вместо вимето на кравата - да си хванал атрибутите на бика?
                                "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Working...
                                X