IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Кефите ме жените кат' вземете да говорите от най-висока Порта, щот' сте гледали ТВ-ту на Гала, Марта и сие, дет' се вика един "доктор" - дистрибутор на лекарства и тръгва да захлебва 'орицата към химия

Да кърка сода и преди да я глътне да си жабури устата, т.е. да махне газировката. Така се скапва емайла на зъбите, ама ще щади стомаха.

По-лесно е с резен линон вътре, той обира газировката, но па ще се наслаждава на звука от мехурчета, който ще пука в устата му. Демек "шампанско", както го водите.

П.П. Мани, че изпростях и аз, а още не съм подготвил останалите работи дет' тряя пиша у блогУ - хихи

Чиърс!
    marandi;нещо си се объркал .Изброените предавания не съм ги гледала и си нямам на идея за какво иде реч в тях.Това което писах по -долу е на база ,че баща ми и той като теб е превърженик на содата и я пиеше за киселини от как се помни.Но дойде момента и същата си показа ефекта.Докара му язва и ако по спешност не го бяха оперирали, щеше да си замине от тоя свят.

Мерси,

бебе ще го включа и това към статията дет' глася в момента. Разбрах те от раз какво ми казваш!

Поздрави и Благодаря за помощта! ( че аз кат' съм зле ся и мисълта ми 'ноу тегаво върви нещо ) - демек още не мога да "олекотя" матри'яла за четене.

Чиърс!
    Моля.След като ти е полезно инфото слагай го където си искаш.И по -полека с
    Last edited by коки; 10.01.2012, 14:15.
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      marandi; аз лично не говоря с такъв диалект.Познатите ми също. Ей ти на примерна карта http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ct_map-yus.png на голяма носовка (ѫ) изоглоса на българския език в началото на 20-ти век.
      Относно въпросът ти ,нито един.
      Мерси,

бебе ще го включа и това към статията дет' глася в момента. Разбрах те от раз какво ми казваш!

Поздрави и Благодаря за помощта! ( че аз кат' съм зле ся и мисълта ми 'ноу тегаво върви нещо ) - демек още не мога да "олекотя" матри'яла за четене.

Чиърс!

Коментар

Космо недей да пиеш сода .Ще ти докара някой язва.Прати някой до аптеката да ти КУПИ ,,Talcid''.Таблетките са супер .Същите се дъвчат
        Кефите ме жените кат' вземете да говорите от най-висока Порта, щот' сте гледали ТВ-ту на Гала, Марта и сие, дет' се вика един "доктор" - дистрибутор на лекарства и тръгва да захлебва 'орицата към химия

Да кърка сода и преди да я глътне да си жабури устата, т.е. да махне газировката. Така се скапва емайла на зъбите, ама ще щади стомаха.

По-лесно е с резен линон вътре, той обира газировката, но па ще се наслаждава на звука от мехурчета, който ще пука в устата му. Демек "шампанско", както го водите.

П.П. Мани, че изпростях и аз, а още не съм подготвил останалите работи дет' тряя пиша у блогУ - хихи

Чиърс!
        Last edited by marandi; 10.01.2012, 13:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
          Его - вече се оригвам на гадно и до час ще съм с киселини и пак ще пия сода и става един омагьосан кръг....
          Космо недей да пиеш сода .Ще ти докара някой язва.Прати някой до аптеката да ти купи ,,Talcid''.Таблетите са супер .Същите се дъвчат.
          Last edited by коки; 10.01.2012, 13:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
            Его - вече се оригвам на гадно и до час ще съм с киселини и пак ще пия сода и става един омагьосан кръг....
            Къркай сода от стъкло и се не бой

В химията го водят неутрализация като процес. Не знам дали си успял да ми прегледаш последната статия, че фуча с Русата метла яко, ама и аз не съм в кондиция все още.

Течния прием е с най-бързо въздействие на организма. Докторите са го кръстили да ги сложели на системи. Къркай и по малко захар от време на време - демек аспертам, както го водят в мометнта и т.н.

Щот' кат' отидеш на доктор ще ти каже, че си "събирал" границите на кръвното налягане.

Заеби, че ще оспамя хубавата тема пак! Прошка

Коментар

• Да- ХА-ХА

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                Така и не разбрах, защо го направи (да се оправдава де)...
                Може би защото времената са такива гейски, сигурно са на власт. Или кукловодите са гейове или марионетките. Абе даже и да не са гейове пак са педераси.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Просто ме накарахте да се замисля докато ви чета, бря

Ся, слушай ме внимателно, защото няма да повтарям. Няма най-правилен български - има Търновска конституция и тогава избират Търновския диалект за "най-правилен" уж - демек т'ва да е Официалния език за страната след Освобождението.

Не ме питай как ги гавря тук кат' вземат да ми втърдяват/мякат по речта като: вудЪта, чишмЪта, жинЪта и прочие. Или за предолога, който ползват: "Ходих у Варна." примерно.

Спуквам ги да ги майтапя. Даже почвам пелтечещо да ги питам: У Варна, у Варна, Ууу ... Варна ли каза, че ще ходиш?

Вече толкова съм промит, че докато сляза до населено място Х и почвам да им джафкам на техния диалект още от вратата на таксито. В Софето е най-лесно, че колкото повече си килиферчиш речта - ставаш толкова "по-оборотен" уж.

Родопския край е друга бира - там нямам време да им усвоя речитатива, но им го уважавам, щот' са си местни хора в Свещен район.

В Пловдив иначе хората и езика им е много топъл, но той целият им град е космополитен. Много история има там, събрана във Времето.

------------------------------------

Да се върнем на темата за кекса, Кокич. Ти колко габровци си плющяла?
                  marandi; аз лично не говоря с такъв диалект.Познатите ми също. Ей ти на примерна карта http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ct_map-yus.png на голяма носовка (ѫ) изоглоса на българския език в началото на 20-ти век.
                  Относно въпросът ти ,нито един.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Наистина няма космо какво да се яде- затова свикнах да избирам по малко отровното- супио и някои по течни манджи- с по- малко химия и е-та

Коментар

• Наистина няма космо какво да се яде- затова свикнах да избирам по малко отровното- супио и някои по течни манджи- с по- малко химия и е-та

Коментар

• От приемането езика се е развивал-имало е няколко реформи- така че книжовен език се учи в училище и няма такива родени с него. Навсякъде има диалекти и всеки харесва своя

Коментар

• Много не съм съгласен за правилния български език в тези региони. Вярно е , че книжовния език е изграден на основата на централните балканси говори, но това съвсем не значи че всички там говорят книжовно

Коментар

marandi като допълнение ,когато софиянки са ходили да пият вода от Искъро, русенки са ходели на опера.

Към Космо най- правилен бг. език се говори в Търновско , Русенско,Габрово, Плевен.
                            Просто ме накарахте да се замисля докато ви чета, бря

Ся, слушай ме внимателно, защото няма да повтарям. Няма най-правилен български - има Търновска конституция и тогава избират Търновския диалект за "най-правилен" уж - демек т'ва да е Официалния език за страната след Освобождението.

Не ме питай как ги гавря тук кат' вземат да ми втърдяват/мякат по речта като: вудЪта, чишмЪта, жинЪта и прочие. Или за предолога, който ползват: "Ходих у Варна." примерно.

Спуквам ги да ги майтапя. Даже почвам пелтечещо да ги питам: У Варна, у Варна, Ууу ... Варна ли каза, че ще ходиш?

Вече толкова съм промит, че докато сляза до населено място Х и почвам да им джафкам на техния диалект още от вратата на таксито. В Софето е най-лесно, че колкото повече си килиферчиш речта - ставаш толкова "по-оборотен" уж.

Родопския край е друга бира - там нямам време да им усвоя речитатива, но им го уважавам, щот' са си местни хора в Свещен район.

В Пловдив иначе хората и езика им е много топъл, но той целият им град е космополитен. Много история има там, събрана във Времето.

------------------------------------

Да се върнем на темата за кекса, Кокич. Ти колко габровци си плющяла?
                            Last edited by marandi; 10.01.2012, 13:28.

Коментар

marandi като допълнение ,когато софиянки са ходили да пият вода от Искъро, русенки са ходели на опера.

Към Космо най- правилен бг. език се говори в Търновско , Русенско,Габрово, Плевен.
                              Може... Не съм запознат... Аз много ходя по тези региони.

Коментар

• Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
                                Аз бира пропих на доста по-късен етап от времето на тази мода с цвета на бирените шишета.Някъде около 16-17 ми година станах активен консуматор,а на двадесет вече си галех биреното коремче!
                                Е това е нещо което бих променил в жиовта си - аз пия и пуша от 12 годишен, при все че бях спортист.. То може би и за това не успях да стана световна величина в спорта, макар че имах безграничен талант (или така съм си мислел и са ме нахъсвали треньорите...)...

Разликата идва от технологиите - на времето бирата се оставяше да си ферментира (за това се образуваха тия гъби дето гледахме бутилките по отделно всяка, да ги няма вътре) сега ги варят добавят спирт и после: Що боли глава, Що пия а не ходя да пикая (само се подувам)....

Коментар

Working...
                                X