IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    "Хората, брайно, не са говеда, нито папагали, за да им говорите думи без мисли."
    Сега дъщеря ми обясни горната мисъл така:

Те са си хора и ако някой реши да им говори като на такива, въпреки първоначалното им учудване, тяхното поведение ще отговори на характерното за биологичния им вид. Но обикновено поради дефицита на подобно публично говорене и излишъка на страх от собствените им мисли, хората предпочитат да бъдат папагали и говеда.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Бат Маранди да почерпи от домашнярката, че нещо се нажежи обстановката

http://www.dnes.bg/crime/2012/05/11/...ahovica.158572
      Туй нещо на снимката да не е от туй нещо:

Радиоактивна захар от Чернобил не е била внасяна, а участниците в организираната престъпна група за източване на ДДС са имали само намерение за подобен внос, съобщиха от още специализираната прокуратура. Информацията за това била прихваната със СРС-та.

Групата е имала намерения за закупуване на 25 тона захар от Чернобил със завишено съдържание на тежки метали, която ако била с ниско качество, щяла да бъде предадена за производство на натурални сокове.

http://www.dnes.bg/temida/2012/05/11...ahar-ta.158606
      Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Бат Маранди да почерпи от домашнярката, че нещо се нажежи обстановката

http://www.dnes.bg/crime/2012/05/11/...ahovica.158572

Коментар

• Zarco, като женски ник- овца, ще изблея, че и Ние- женските никове имаме реален живот, населен с реални хора, част от които- от мъжки пол.

Коментар

Зарко, с този си пост ти ми помогна, и аз днес посвърших някоя работа. Сега връщам жеста, тъй като не обичам да се чувствам задължен. Ти си мислещ човек, обаче не я разбираш психологията. Сега ще ти обясня какви са приликите и разликите между нас, белким това ти помогне.

1. Прилики
            - умни и мислещи хора
            - поради горното всеки от нас открива постоянно у себе си разни недостатъци.

2. Разлики
            - аз го местя от единия крачол в другия
            - ти се терзаеш и ми завиждаш

3. Съвет
            - не ми завиждай. Прави като мене.

Моряка, мааааалко грешиш (дори, мисля, че не е толкова малко, но това е твое право...). Ето в какво:

1. Цитирай ми поне едно мое мнение, с което да се обръщам към теб, както се обръщат други хора тук.
            2. С цитат от ТНМ изобщо не визирам теб, нищо, че тя те поздравява по свой начин.
            3. Концентрирай се над постскриптума на дамата - точно него визирам в поста си "П.П. Фнимавай в гората като ухажваш мецаните Да не попаднеш на някой ревнив мечок, че нЪл сега сте в брачен период".
            4. С риск да обидя някоя от дамите тук, бих ти фиксирал вниманието върху факта, че не ме интересува никоя от тях като сексуален обект, още повече, че те отдавна са усетили моят дълбоко закодиран цинизъм, бих казал - до мозъка на костите ми.
            5. Моите ценности нямат нищо общо с твоите, за да си ми конкурент - в тоя смисъл - живей си живота и не се кОси, че те мразя, или, че ти завиждам.

Съвет и от мен: търси винаги в думите ми хумора и иронията, нищо, че ще ти е трудно, защото не винаги аз намирам точният вариант за изразяването им...

И едно допълнение: ако ми е направило впечатление, че МНОГО от тук представящите се като дами - женски никове - те поздравяват след всеки твой рейс с "Добре дошъл" - нали все пак си даваш сметка, че всяка от тях влага нещо различно в тоя поздрав? Ако не ти е хрумвало това - помисли малко по въпроса.
            Лично на мен това ми напомня на онзи момент, в който едно стадо е запладнило на къра... И една от овчиците - нещо не й станало комфортно, та се обадилО: "Беееее", а след нея почнала втора: "Бееее".... и така нататък - като всяка следваща влага по нещо свое в блеенето си... Нямам предвид това, че ще ги чуе Вълчо, въпреки чме това не е изключено..., може би точно това пък те самите да целят, нЪл?...

Така че - щом те радва техният поздрав "Добре дошъл!" - кефи му се, но на мен завистта ми е чужда, а основната причина за това (в случая с виртуалните "поздрави", насочени към теб) - е тая, че съм заобиколен с достатъчно привлекателни и много на брой дами в реалния си живот...

В тоА смисъл - можеш да коригираш мислите си в цитата горе, но дори и да не ги коригираш, запомни от мен това, че ЗА МЕН виртуалните ни разпускания тук нямат общо с нещата от реалния живот.

Бъди здрав! Не смея да ти препоръчвам да се кефиш на живота си, както го прави един доволен от себе си човек като мен! Така е: не всички можем да имаме едни и същи ценности в тоя живот, а по отношение на начинът на възприемане на действителността - всички сме различни. Дано не променя с нещо начинът ти на възприемане на нещата от ВИРТУАЛНИЯ живот, защото и ти с нищо не можеш да промениш това у мен.

Със здраве, моряко!
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Koлонката на Д.Иванов във вестник "Сега" е интересна- все пак я пише човек с култура и опит. Понякога малко повечко флиртува и кокетира с тези неща, но е ОК.
              Форумът се състои предимно от червенотиквеници (да ме извините ако някой от Вас списува там).

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                Ревнивите мечоци - определено страдат от някакво усещане за незаменимост..., а то - нищо, че сме уникални (или уникуми ) - сме си едни нормални хора със своите недостатъци...

Та - ревнивите - вместо да се докажат на друго място - губят време в глупости...
                Зарко, с този си пост ти ми помогна, и аз днес посвърших някоя работа. Сега връщам жеста, тъй като не обичам да се чувствам задължен. Ти си мислещ човек, обаче не я разбираш психологията. Сега ще ти обясня какви са приликите и разликите между нас, белким това ти помогне.

1. Прилики
                - умни и мислещи хора
                - поради горното всеки от нас открива постоянно у себе си разни недостатъци.

2. Разлики
                - аз го местя от единия крачол в другия
                - ти се терзаеш и ми завиждаш

3. Съвет
                - не ми завиждай. Прави като мене.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                  Имаш моите почитания!
                  "Самият аз обичам да цитирам: "Съмнявай се във всичко!"."
                  Димитри Иванов

Не го бях чел. Честно. Сега като отворихте приказка, прочетох две три статии. Вярно, че това е журналистика. Така трябва да се пише. Хората трябва да бъдат провокирани да мислят. А не да бъдат приспивани. Трябва да се пишат умни работи. А не да се пишат глупости. За това цитирах Любен Каравелов вчера:

"Хората, брайно, не са говеда, нито папагали, за да им говорите думи без мисли."
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Маранди що работите тва у Арбанаси бе.Много прост и алчен народ там бе.Седнахме да обядваме и кат ни донесоха сметката им казах че искам да си платя обяда а не да купувам къщата.А най отдолу сложили и 20% консумативи.Та излиза че колкото повече си направил сметка толкова повече си ползвал тоалетната.Извинявай ама 20 кинта да пикаят трима души по два пъти ми дойде в повечко.Ще затриете туризма с тая алчност.Не е за вярване това дори прословутите кадри на Балкантурист по Златните не го правят.А иначе гледката от Арбанаси към Търново е жестока.Голяма красота.Но простите и алчни простаци ще преебат всичко това.А една патка като тръгна назад от 30 метра преди мен аз и свиркам с клксона пресветкам със фаровете тая нечува и ме удари.Като я гепих за косата и я извлякох от колата се напика.Деба и тъпата курва кара назад и не гледа а има три огледала.Не стига че кьорава ами и глуха.И на всичкото отгоре ми вика нали ти няма нищо на колата.Ебати тъпото парче.Та прекарах си чудесно в Търново...
                    Чек ся - що не ме пита къде да отидеш, ами си се нашморчил сам там и ми се караш? Арбанаси от 20 години му е*баха майката от комерсиализъм и ти сигурно си се люснал на центъра им в няколкото кръчми там, дет' са най-тъпи и най-скъпи.

За гледката си прав, батка - ама то в цял Свят е така - имаш ли "гледка" и се плаща

-----------------------------------------------
                    Ти си забрайкал кат' се базиках с ЪП-ърчетата от Софето, че цените в Арбанаси бият цените в Софето на имотките, ама не е това дет' си беше навремето. Зелено навсякъде и ся и там го бетонираха - т.е. сравнявам как беше преди 20-30 години, щот' то там си пиехме кафето и да запалим по една свещичка в неделя.

Сега е малоумна работа, особено ако си засякъл и 10 автобуса туристи дет' хукват кат' преяли коне да обикалят с фото-апаратите и камерите ( чужденци ).

Обади се другия път и ще те заведа пак там, ама да си изкараш готино, а не да се нервиш. Ей, го де е на 3 км от в къщи, демек на едно мятане с въдица и ако си с родата там - нЕма ви се натрапвам, ама поне да ви покажа в кои кръчми да отидете и после ако притеснявам се изнасям веднага
                    Last edited by marandi; 11.05.2012, 11:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Мдам,

качеството на въздуха, водата, храната и интензитета ( гъстотата ) са важни неща за комфорта на живот.

Имам разни приятелчета, дет' след 8-10 години емигрантстване като се прибраха и първата вечер като се напихме като мотики у селото и ми направи впечатление, че излизаме от кръчмата и оня пое дълбоко въздух няколко пъти и изрева кат' селска пръчка на центърО: "А бе, обичам го тоя въздух и няма забравяне."

Визирам чиляк Щати/Канада, но вика т'ва ( въздуха ) не се забравя. Тая криза ни дойде добре - доста намали прахоляка. Ама, в Търново е ужас - то не може да се диша там, аз затова кат' прост съм на центърО, а до техното центърО са 6 км. - демек по-близо до тях съм от техните крайни квартали и съм се базикал с търновчанки кой по-болярин като аз съм по-близо като разстояние до Царевец/Арбанаси, отколкото вие? Ърмм ...? ( тук местните ни селски закачки, дет' си ги има навсякъде ) . .
                      Маранди що работите тва у Арбанаси бе.Много прост и алчен народ там бе.Седнахме да обядваме и кат ни донесоха сметката им казах че искам да си платя обяда а не да купувам къщата.А най отдолу сложили и 20% консумативи.Та излиза че колкото повече си направил сметка толкова повече си ползвал тоалетната.Извинявай ама 20 кинта да пикаят трима души по два пъти ми дойде в повечко.Ще затриете туризма с тая алчност.Не е за вярване това дори прословутите кадри на Балкантурист по Златните не го правят.А иначе гледката от Арбанаси към Търново е жестока.Голяма красота.Но простите и алчни простаци ще преебат всичко това.А една патка като тръгна назад от 30 метра преди мен аз и свиркам с клксона пресветкам със фаровете тая нечува и ме удари.Като я гепих за косата и я извлякох от колата се напика.Деба и тъпата курва кара назад и не гледа а има три огледала.Не стига че кьорава ами и глуха.И на всичкото отгоре ми вика нали ти няма нищо на колата.Ебати тъпото парче.Та прекарах си чудесно в Търново...

Коментар

• А па 'одих ся до едно Кауфланд-че ми е най-близо на 150 м. и си взема там цигарки "ааа -- ууу ...." и то еПаси простотията.

Целия паркинг пълен, вътре ги ги гледам пак навалица по каси и навсякъде и не се стърпях и викам там на продавачката, щот' се познаваме: "Как нЕма да е криза, бря." - То всичко избягало от бачкане и дошло да си пазарува в работен ден.

Т'ва е всеки ден по това време. Щот' аз рядко ходя в толкоз часа и точно там, ама то шматкаджийка работа. Ще гоним гърците ли - ко шъ прайм, че не мо'а се сетя? И те големи тарикати и гледам и тук същите простотии. Да ги правят на 4 час. работна седмица и толкоз кат' не им се бачка да го духат.

Чиърс-а дан' забрайкам, че аз пак се подкарах на ракии и бири

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                          Здравейте
                          за Димитри Иванов ли става дума
                          Имаш моите почитания!

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                            Не ти трябва линк.
                            Не се ли сещаш за кой иде реч?
                            Здравейте
                            за Димитри Иванов ли става дума
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнение
                              евалата на поколението, шапка му свалям
                              Само?
                              Изчакай Смонафта да се вклучи, че да те видим тогаз дибидюс.
                              Last edited by sergo; 11.05.2012, 11:04.

Коментар

А бе немотивиран се чувствам. Тук правя сега едни ремонти, и вместо да си гледам работата съм се излегнал до лаптопа и си пиша с вас. Не знам дали е от сутрешното бягане или от мързел. Може да пробвам да бягам вечер. Иначе въздуха е чист, и в града и в гората.
                                Не е от бягането.
                                Мързела го изключваме априори.

Ремонта е дело специфично и към него се подхожда твърде деликатно.
                                Без да влизам в подробности, ще те подсетя за .момента от който той сам си се извършва.
                                А ти си се излегнал с лаптопа и само от време му хвърляш по едно очо.
                                Но внимавай!
                                Не го започваш нито преди/ще си отвориш още работа/, нито след този момент/това вече си е чист мързел/

Тая работа, е като оная работа.

Коментар

Working...
                                X