IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    Е, вие в такава държава ли искате да живеете? Както едно време при бай Тошо? Ако се изпуснеш с някой леко политически виц и после се оглеждаш 1 година, някой съсед да не те издаде?
    Ко речи ??
    Ми кажи някой де .......... ако не те е страх
    Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Нещо не си разбрал. Опълчението се набира в Южна и Източна Украйна, не в Русия

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      За какво ми е да звъня - нищо от това което става в Русия не излиза публично освен ако властта не иска да излиза. А ако властта иска това опълчение да излиза публично, значи има цел. И тази цел няма как да е тези хора да ги праща в Украйна - защото те ще са точно такива - алкохолизирани патриотари - същия тип идиоти които и в България биха се записали за подобна глупост - само където там водката ще е бая повече от тукашната ракия.

А след като това е просто имитация на действие, значи целта е да покажат намерение за истинско действие. Но само намерение. Т.е. искат да изплашат украинците с това че руснаците приемат емоционално защитата на техните сънародници в Украйна и са готови да се запишат на опълчение. Което както ще да го гледа човек е пълна глупост, защото в Украйна все пак има 35 милиона украинци, подкрепяни и от ЕС и от САЩ в желанието им да разкарат руските подлоги от управлението си.

Така че Путин и алкохолизираните кандидат опълченци ще се наложи да напълнят широките си руски души с меланхолия и параноя и да приемат че пак ги победиха.

Коментар

Изгодно пропускаш коментара ми за Естония.
        Европейския съюз не е дом за помощи и вересия. това е ключовото и комунистите отказват да го разберат и до ден днешен. Значи Естония може по правилата, може да има брутален икономически ръст, може да направи електронно правителство, може да ограничи корупцията.

А ние защо не можем? И ЕС ли ни е виновен за това? Питам те да се обърнеш към себе си с ръка на сърцето - ЕС ли ни е виновен за дупките по пътищата, за липсата на електронно правителство, за ширещата се брутална корупция по всички нива, за липсата ни на конкурентноспособност? Освен ЕС че ни дава с лъжица милиарди, отвори за нас и най-големия пазар на света - без мита, с ВОП (вътреобщностна доставка) ДДС също не е фактор вече, все едно купуваш стоките си от Каспичан.
        ЕС ли ни е виновен за старците от БАН, дето нищо не са сътворили за последните 20 години? ЕС ли ни е виновен, за това, че могъщия Хидроинженер взе 1 милион лева подкуп? ЕС ли ни е виновен, че няма реформи в здравеопазването, в образованието и, че лафа за УНСС - двеста марки и едно прасе е в пълна сила? ЕС ли ни е виновен за застрояването по черноморието и за опитите за строеж в национален парк Станджа? ЕС ли е виновен, че милиони българи избраха да живеят в ЕС а не в България?

Пич, това е красотата на капитализма и свободата - ако нещо не можеш да го направиш си виновен само и единствено ти самия. И не може да обвиняваш другия. Това, че нас 20 години ни управляват некадърни комунисти от ДС, които са научени само да следват опорни точки и нямат грам предприемачество, а само да удрят бързи далавери, за това не ние виновен ЕС.
        Пич, не ме убеждаваш. Виждам, че и с Пешо се дъвчете по този въпрос. Успехът на Естония, като казваш, не е заради системата, а въпреки системата. За успеха факторите са много, комплексни и различни. Ако Естония е добре сега, не значи че е била добре преди 5 години или че ще е все така добре след 5 години, иначе нямаше да я даваш като пример на фона на болшинството. Тя работи по правилата на системата и ограниченията на системата са неминуеми. По-интересни са ми Исландия и Унгария, които се борят за успех, но по път различен от налагания.
        Капитализмът в днешния му вариант – империализма(либерализма и глобализма), не е свобода, а непрекъсната загуба на такава – политическа и икономическа. Имахме “късмета” при нас да се случи “българския” вариант, а не “естонския”. Той беше при възможни и ТЪРСЕНИ за това условия, за което е вярно, че си е виновен народа дето търпи назначените му управляващи. Казвам, че са назначени, а не избрани, поради предопределения избор и ЕС няма нищо против да се възползва от ситуацията. Отвореният пазар е в двете посоки, с предимство за тези субсидиращи производството си. Може и да се успее, но трябва върховенство на закона и ликвидиране на корупцията, както го направиха в Естония, но това там го направи държавата, а не липсата и и пазара, както проповядват либертарианците. Колко милиарди дава и колко взема ЕС съм сигурен, че не е в наша полза. С какви средства работи БАН, какви задачи му се поставят, има ли възможност за приложение на разработките е също икономическа политика. Търси причината другаде, а не в БАН. Да, ЕС и световното банкерство са виновни за състоянието ни. “Революцията” в България, беше с тяхна подкрепа и ръководена от техни идеолози. Свободата да се случи всичко, дето го описваш, е резултат на системата и тези приказки за крони-мрони капитализма са тъпи оправдания. Това е естествения резултат от домогването към неограничено богатство и власт. Ние сме “храната” за експанзионистите, заедно с другите на нашия хал. Стремежът за избягване и недопускане на подобен вариант, към собствена национална политика, както искат да направят унгарците, среща бясната съпротива на западните либерални капиталисти. Основаната на експанзионизъм и изискваща непрекъснат растеж система при стигане на предела(а това ще стане) ще се срути, ако не преразгледа философията си. Така че наслаждавай се на красотата му, колкото и докогато е останала. Само дето не виждам у нас на какво се наслаждаваш.
        Разширяването на Запада към Украйна забавя наложителните промени и удължава агонията. На това може да се радват заинтересованите от експанзивното развитие обиращи каймака, поради причината, че им се отлага търсенето на сметка, като и дребните дето се хранят с огризките дето им подхвърлят. (Един съфорумец сполучливо ги беше оприличил на придружаващите акулите риби-лоцман.)

Коментар

• Искам да ви споделя един факт. Обръщам се с него специално за тези, за които Рассия им е скъпа.

Имам няколко приятели, които живеят в Москва. Имат супер работи, вадят много кинти. Много повече отколкото можете да си представите. И естествено като начетени и умни екземпляри видяли тва и онва по широкия свят имат и политически предпочитания.
          С тях си пишех и говорих за Украйна. Всички, повтарям, ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, ми забраниха да им пращам линкове и материали и по скайп говориха като комунист на разпит на темата Украйна. Защо ли? Страх ги е. Страх ги е властта да не ги подслушва, да си нямат после проблеми и обяснения. Страх пичове, базов страх за работата, за съществуването, за живота.

Е, вие в такава държава ли искате да живеете? Както едно време при бай Тошо? Ако се изпуснеш с някой леко политически виц и после се оглеждаш 1 година, някой съсед да не те издаде?
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
            Може и тека да е звънни на някой от телефоните да разбереш от извора
            За какво ми е да звъня - нищо от това което става в Русия не излиза публично освен ако властта не иска да излиза. А ако властта иска това опълчение да излиза публично, значи има цел. И тази цел няма как да е тези хора да ги праща в Украйна - защото те ще са точно такива - алкохолизирани патриотари - същия тип идиоти които и в България биха се записали за подобна глупост - само където там водката ще е бая повече от тукашната ракия.

А след като това е просто имитация на действие, значи целта е да покажат намерение за истинско действие. Но само намерение. Т.е. искат да изплашат украинците с това че руснаците приемат емоционално защитата на техните сънародници в Украйна и са готови да се запишат на опълчение. Което както ще да го гледа човек е пълна глупост, защото в Украйна все пак има 35 милиона украинци, подкрепяни и от ЕС и от САЩ в желанието им да разкарат руските подлоги от управлението си.

Така че Путин и алкохолизираните кандидат опълченци ще се наложи да напълнят широките си руски души с меланхолия и параноя и да приемат че пак ги победиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Това че малките блокове са ненадежни е пропаганда.Няма контролен технически орган в света който да се е произнесал така въпреки многото проверки от къде ли не.Блоковете ги затвориха по политически причини защото произвеждаха почти безплатен ток.А големите блокове натовариха с модернизации за да се оскъпи произвеждания от тях ток.И как така За едно ЕС се бърка във вътрешните ни работи а за друго не?На Гърция дадоха огромни пари а за нас се стискат за някакви жалки 5 милиарда евро примерно.Исках да кажа само че не всичко западно е хубаво и не всичко руско е лошо.Преди всичко сме българи и трябва да си отстояваме националния интерес.И да разберем че никой няма да ни оправи държавата освен самите ние..
              За блоковете не знам. Дано не си прав. Знам, че мисля и на Чехия ли беше, Словакия ли - пак им спряха блокове като се присъединиха. А по другото - съм напълно съгласен с теб, това казвам и аз - трябва хитро и далновидно да устояваме нашите си интереси. Ама за целта трябва да имаме управници, които милеят за родината си и са патриоти, а не да са слугинажи както са сегашните ни управници на руските имперски интереси.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Виталий Кличко се обяви за лустрация в Украйнa

Никога не е късно и в БГ, даже е задължително условие за бъдещото развитие на държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
                  Пичове, само вижте домът на главния прокурор.... няма нужда от коментар

http://4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html
                  Ми кич и простотия

Коментар

• markov

Майчиния език да е официален е абсолютна дивотия, като искат да живеят в страна в която българския е официален има я България.Как се поддържат много официални езици и как работят институциите в такава среда, пък и малцинството се лишава от това да ползва пълноценно структурите на държавата. Никой не е оглупял от това че знае повече от един език или друг език който не му е майчин.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Пеше сложих ти нумерация на въпросите за да ги отговарям по лесно:
                      1. Това е в юрисдикцията на вътрешната политика на всяка страна членка. Ако ЕС започне и там да се меси ще гракнат половината, че ЕС се меси в суверенитета на държавата.
                      2. Същия отговор като 1. Преформулирам въпросът ти - защо МВР е толкова слабо и безидейно, че не може да реагира?
                      3. ЕС не отрича доживотния затвор. Той го им във всички държави на ЕС. Защо няма смъртно наказание - според ЕС това не било хуманно. Принципно и аз не го подкрепям да няма смъртно наказание.
                      4. Според мен - за да има еднакви права за всички без значение от пол, раса и религия. И за мене е неразбираемо, не съм привърженик на тези политики.
                      5. Тва не съм сигурен и не знам как да ти отговоря.
                      6. Относно банките - нещата са много по-сложни. На ниво ЕС има повече разпоредби относно потребителското кредитиране, отколкото на ниво законодателство на България.
                      7. Официалната версия е, че не са надеждни. Аз честно да си призная не знам дали е така. Ако не е така, това означава, че ЕС е искала да ни ограничи производството на електроенергия.
                      8. Охх, Пеше - неплатени заплати на служители - ами това са частни фирми бе братчет, тях ги удря местното законодателство и служителите трябва да си търсят правата по съдебен ред. Както и го правят много от тях. Какво общо има ЕС с това?
                      9. Хубав въпрос. Това, което знам, е че във времето субсидиите на единица земеделска земя в България ще се увеличават докато достигнат средното европейско ниво. Според мен в началото са били по-ниски щот Европееца си прави тънка сметка. Но все пак ги има и хич не са малко - в момента са към 35 лева на декар обработваема земя за техническите култури. Преди ги нямаше изобщо.
                      10. Не сме в Шенген, защото ако сме там ЕС губи допълнителен контрол върху нас, който им е необходим за оказване на политически натиск. Реалната причина е защото сме мутренска държава. За справка - виж и САЩ и Канада имат визи за нас. Естония що е в Шенген? Ами Чехия, Словакия, Полша, Унгария?
                      11. Не знам, честно дори нямам мнение по темата.

Нещо важно - ЕС представлява една обща политическа, икономическа и финансова рамка на един повече икономически отколкото политически съюз. ЕС няма право да се меси във вътрешните работи на отделните държави. Както виждаш при нарушение общото законодателство те глобяват държавата, а не идват със сопите като братята руснаци да раздават правосъдие.

ЕС не ние виновен за дупките по пътищата, за лошото ниво на образованието и на здравеопазването, за липсата на правораздаване, за олигарсите, за липсата на електронно правителство, за въпиющата бедност по селата. Това са вътрешни-Български тумори, които ние нямаме желанието да изрежем. Защо Естония, държава, с която имахме абсолютно равен старт през 1990, защо тази държава сега е на светлинни години преди нас? Защо те се възползваха от всички блага, които им даваше съюза, а ние не успяхме? И кой ни е виновен за това? Гнъсните империалисти? Ми не пич, виновни сме самите ние.
                      Това че малките блокове са ненадежни е пропаганда.Няма контролен технически орган в света който да се е произнесал така въпреки многото проверки от къде ли не.Блоковете ги затвориха по политически причини защото произвеждаха почти безплатен ток.А големите блокове натовариха с модернизации за да се оскъпи произвеждания от тях ток.И как така За едно ЕС се бърка във вътрешните ни работи а за друго не?На Гърция дадоха огромни пари а за нас се стискат за някакви жалки 5 милиарда евро примерно.Исках да кажа само че не всичко западно е хубаво и не всичко руско е лошо.Преди всичко сме българи и трябва да си отстояваме националния интерес.И да разберем че никой няма да ни оправи държавата освен самите ние..

Коментар

• Пичове, само вижте домът на главния прокурор.... няма нужда от коментар

http://4ubuk.blogspot.se/2014/02/blog-post_23.html

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Създават дръжки, руски ПР да се правят на интересни и да създават напрежение. Надяват се украинците да се уплашат, пък те от куршуми не се уплашиха камо ли от някакви хахота дето създават пияндурски отряди по интернет.
                          Може и тека да е звънни на някой от телефоните да разбереш от извора

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Открий пункт записа в бунтовно Дряново и дай личен пример...
                            Споко отворил съм вече .....искаш ли да те запиша ....за белене да чукаш камъне
                            Last edited by markov; 24.02.2014, 21:52.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Така е keizer, тука в България, все някой им е виновен, свиквай.

То не бяха ЕС, американци, руснаци, турци, соросоиди, комунисти, цигани, сирийци, бежанци, марсианци...

А най-голямата истина е, че за българина по-голям враг от самия му сънародник няма.

Ама е кофти истина, затова никой не смее да я признае.

Затова сега се оформят 2 лагера, едните по-млади подкрепят ЕС и американците, а по възрастните се прехласват по Русия, просто от носталгия, когато са били млади по времето на комунизма и са им набивали в главите, че СССР е най-добрия.

В крайна сметка, само овцете си мислят, че като се смени овчаря се сменя и собственика.
                              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Набира се опълчение явно, създава се организация.
                                Открий пункт записа в бунтовно Дряново и дай личен пример...

Коментар

Working...
                                X