Първоначално изпратено от Telerig
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шуменско го правят в Сърбия?!?!?!?!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнениеза съжаление има голяма разлика между бирите правени в България и тези в чужбина дори когато са на известни марки като хайнекен например ---- една и съща бира у нас и в една гърция например си е с огромна разлика
има разлика и между напитките на кока-кола и сие направени тук и "там" - у на с колата си е почти алтай
извинението на производителите е , че нагаждат продуктите според местния вкус .................. който на мен не ми харесва
И вкуса на бирата, как да е ще го изтраеш, ама главоболието което се получава от бирата с добавки на алкохол си е гадно.
Иначе, като се пуска нова марка бира у нас съм забелязал че в началото за 1-2 месеца бирата е добра, обаче после явно почват икономиите и печалбата и качеството става посредствено ...
От време на време пробвам някоя българска бира, ей така да видя има ли промяна, но досега нищо положително. И се връщам обратно към вносните бири ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМного пъти съм казвал че законите трябва да се правят от математици физици и инженери.Адвокатите трябва да се наврат в миша дупка.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПичове,
прибирам се шокиран след снощното пазаруване из мола на Цариградско и посещението на едни полумалоумни боеве в Универсиада. Какво беше удивлението ми, когато в Мола си закупих Шуменско, а в Унивесриада - Карлсберг и на двете пишеше: Произведено в Сърбия!!!! Хайде за Карлсберг разбирам - те не са наша марка, да си ги правят където си искат, ама Шуменско, дето е такава марка и дето хората сбирала и била социалната мрежа на България от 1888 - е, няма такава гавра. И бира ли взехме да аутсорсваме в съседните държави!!!!!!! След култовия маргарин и олио Калиакра (не ям маргарин от дете, но Калиакра си беше класика), които пратихме в Мамалигария, сега и бирата ни замина в Сърбия!!!!
С какво Сърбия и Румъния предоставят по-добри условия на чуждестранните инвеститори от България? Нали тук имаме най-ниските данъци, едни от най-ниските разходи за труд, сравнително не малък пазар (поне от сърбежите сме по-добре) и т.н. Да не би разходите за бюрокрация и корупция да са чак толкова високи, че да убиват останалите неща? И нали тези се борят жестоко с корупцията, за разлика от предишните, дето бяха корумпирани????
Докога ще аутсорсваме всичко от България? Докога? Няма ли вече нещо да започне да се прави и у нас???????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПоредното доказателство за мен, че смешната минимална заплата от 188 лева в България не ни правят привлекателна страна, а само бантустан.
Енергийните разходи са по-ниски не защото Сърбия има преференциални отношения с тоя и оня, а по причина, че сърбите не цепят басма никому, не се кланят ни на ЕС, нито на САЩ, нито на Русия и за разлика от нас нямат връзка само с един доставчик на енергия, а с няколко. Пазарят се като цигани за всеки цент и никого не смятат за по-велик и по-голям от себе си. В страната им има и ред.
ПС: Законите - Онзи ден стана дума, една журналистка възкликна. "Четохме испански закон, там всичко така просто и ясно - разбрахме го от една дума, а тук нищо не може да разберем!!!" ... В Сърбия законите са ясни, тук пълни с непонятни изрази и двусмислици.
Достатъчно е да се погледне счетоводното законодателство тук, в Румъния, Сърбия, Македония ... Нашето сякаш е писано от литературен критик в делириум тременс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеКакво значение има икономиката ни?
Ти добра бира ли искаш да пиеш или тукашно менте с добавка на алкохол от което после те цепи глава (не казвам конкретни марки, но опитът ми е такъв)?
Иначе според мен чешките и немските в момента са най-добри: Бъдвайзъра и Варщанера. Интересно как от тях нито веднъж не ми се е случило да ме цепи глава, а от тукашните това се случва почти винаги с малки изключения.Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеБирата е Hoegaarden !!!!
Жива бира за да разбереш , че си жиф !!!!
има разлика и между напитките на кока-кола и сие направени тук и "там" - у на с колата си е почти алтай
извинението на производителите е , че нагаждат продуктите според местния вкус .................. който на мен не ми харесва
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма никаква новина в това. Сърбите имат преференциални отношения с Русия и получават нефт и газ на доста по-ниски цени.
............... или викаш "щом плащат от сега - нема лошо"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПичове,
прибирам се шокиран след снощното пазаруване из мола на Цариградско и посещението на едни полумалоумни боеве в Универсиада. Какво беше удивлението ми, когато в Мола си закупих Шуменско, а в Унивесриада - Карлсберг и на двете пишеше: Произведено в Сърбия!!!! Хайде за Карлсберг разбирам - те не са наша марка, да си ги правят където си искат, ама Шуменско, дето е такава марка и дето хората сбирала и била социалната мрежа на България от 1888 - е, няма такава гавра. И бира ли взехме да аутсорсваме в съседните държави!!!!!!! След култовия маргарин и олио Калиакра (не ям маргарин от дете, но Калиакра си беше класика), които пратихме в Мамалигария, сега и бирата ни замина в Сърбия!!!!
С какво Сърбия и Румъния предоставят по-добри условия на чуждестранните инвеститори от България? Нали тук имаме най-ниските данъци, едни от най-ниските разходи за труд, сравнително не малък пазар (поне от сърбежите сме по-добре) и т.н. Да не би разходите за бюрокрация и корупция да са чак толкова високи, че да убиват останалите неща? И нали тези се борят жестоко с корупцията, за разлика от предишните, дето бяха корумпирани????
Докога ще аутсорсваме всичко от България? Докога? Няма ли вече нещо да започне да се прави и у нас???????
Енергийните разходи са по-ниски не защото Сърбия има преференциални отношения с тоя и оня, а по причина, че сърбите не цепят басма никому, не се кланят ни на ЕС, нито на САЩ, нито на Русия и за разлика от нас нямат връзка само с един доставчик на енергия, а с няколко. Пазарят се като цигани за всеки цент и никого не смятат за по-велик и по-голям от себе си. В страната им има и ред.
ПС: Законите - Онзи ден стана дума, една журналистка възкликна. "Четохме испански закон, там всичко така просто и ясно - разбрахме го от една дума, а тук нищо не може да разберем!!!" ... В Сърбия законите са ясни, тук пълни с непонятни изрази и двусмислици.
Достатъчно е да се погледне счетоводното законодателство тук, в Румъния, Сърбия, Македония ... Нашето сякаш е писано от литературен критик в делириум тременс.Last edited by Jay Gould; 11.03.2011, 11:43.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеКакво значение има икономиката ни?
Ти добра бира ли искаш да пиеш или тукашно менте с добавка на алкохол от което после те цепи глава (не казвам конкретни марки, но опитът ми е такъв)?
Иначе според мен чешките и немските в момента са най-добри: Бъдвайзъра и Варщанера. Интересно как от тях нито веднъж не ми се е случило да ме цепи глава, а от тукашните това се случва почти винаги с малки изключения.
Жива бира за да разбереш , че си жиф !!!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнението е ясно, че ще ги бойкотирам, ама така съвсем преебавам икономиката - нали съм българче и искам да си купя нашенско нещо. Не че белгийските бири не ме кефят повече, ама... Ще се минава на рикийца явно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнението е ясно, че ще ги бойкотирам, ама така съвсем преебавам икономиката - нали съм българче и искам да си купя нашенско нещо. Не че белгийските бири не ме кефят повече, ама... Ще се минава на рикийца явно
Иначе според мен чешките и немските в момента са най-добри: Бъдвайзъра и Варщанера. Интересно как от тях нито веднъж не ми се е случило да ме цепи глава, а от тукашните това се случва почти винаги с малки изключения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма никаква новина в това. Сърбите имат преференциални отношения с Русия и получават нефт и газ на доста по-ниски цени.
изградени алтернативни трасета.
Що нямаме е въпроса по принцип !!!!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от nns Разгледай мнениеМи спираш да купуваш бе пич , и казваш на всички що , аз откакто затвориха бирената в Бургас/10г сигурно станаха/ - там каменици маменици и всичките им лайна с барут- само в много краен случай - чисто на инат.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнениеЕнергиините разходи за производството
на бира в Сърбия явно са много ниски !!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар