Първоначално изпратено от lareman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шуменско го правят в Сърбия?!?!?!?!
Collapse
X
-
Нямат линия за кенове и Шуменско и Пиринско кен се правят в Сърбия
Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнениеОт доста време вече част от производството е в Сърбия. И в Румъния четах за някакви изнесени производства. Но сега не ми се рови из нета. А български марки цигари и вина в Молдова се произвеждат. Бизнеса търси най-малкото съпротивление!мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнениехм, мисля че когато на един продукт пише 'произведено в Х' става въпрос за съдържанието, а не за опаковката.
Не вярвам Шуменско да са направили и пивоварна в Сърбия покрай линията за кенчетаhttp://georgipiskov.blogspot.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelichc Разгледай мнениеТемата е малко стара, но все пак да внеса малко светлина.. какъв продукт си закупил от въпросния магазин? Кенче? Кенчетата се правят в Сърбия, защото в България няма линия за кенчета (в заводите Шуменско и Пиринско)... ето затова се прави в Сърбия.
Не вярвам Шуменско да са направили и пивоварна в Сърбия покрай линията за кенчета
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelichc Разгледай мнениеТемата е малко стара, но все пак да внеса малко светлина.. какъв продукт си закупил от въпросния магазин? Кенче? Кенчетата се правят в Сърбия, защото в България няма линия за кенчета (в заводите Шуменско и Пиринско)... ето затова се прави в Сърбия.
Коментар
-
В момента тече промоция на кенчета Шуменско.Без да се замисля,въпреки че знаех за тази тема тук си купих.Естествено произведени в Сърбия и нищо не струващи.За сравнение си взех литрово PVC,коренна разлика,ама българско.Сега дали е от Благоевград или Шумен,не пише.Според мен емблематични за България марки,било то напитки или храни е редно да се произвеждат тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнениеЕстествено, че няма никакво значение къде се произвежда бирата. Въпросът е по-скоро принципен. На къде върви икономиката ни? Има ли смисъл да се произвежда в България? Конкурентни ли сме с нещо и с какво и т.н.
Освен тукашен зеленчук, прясно месо и още няколко хранителни стоки, друго не се сещам като отговор на въпроса ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеНе разбирам какво значение има къде е произведена една бира. Ако бирата е добра и цената е приемлива бих си я купил, ако бирата не струва няма да се тровя я само и само да помагам на нашата икономика.
Все пак става дума за това каква бира да пия и да ми е добре, а не да се зоря с някоя помия само и само да ударя едно рамо на икономиката ни.
Коментар
-
Не разбирам какво значение има къде е произведена една бира. Ако бирата е добра и цената е приемлива бих си я купил, ако бирата не струва няма да се тровя я само и само да помагам на нашата икономика.
Все пак става дума за това каква бира да пия и да ми е добре, а не да се зоря с някоя помия само и само да ударя едно рамо на икономиката ни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеКАКВО Е ЛОГИКАТА ШУМЕНСКО ДА СЕ ПРАВИ НА 600 КМ ОТ СОФИЯ, В НЯКАКВО ТЪПО СЕЛО, ВМЕСТО В БЛАГОЕВГРАД ИЛИ ШУМЕН, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ СА ЕДНАКВИ, ИЗХДОНИТЕ СУРОВИНИ СА НА ЕДНАКВА ЦЕНА, ИМАМЕ ПО-НИСЪК КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК В БГ И РАЗХОДИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ СА В ПЪТИ ПО-НИСКИ?????????????
ДАНЪК КОРУПЦИЯ И БЮРОКРАЦИЯ ЛИ Е ПРИЧИНАТА????????
Ето фактите:
Сърбия - данни за февруари 2011
Средна брутна заплата - 49394 динара =479 евро =937 лева
Средна нетна заплата - 35538 динара =345 евро =674 лева
България - данни за Q4 -2010
Средна брутна заплата - 669 лева
Средна нетна заплата - на сайта на НСИ няма данни
Да, почти еднакви са заплатите, но българските брутни, със сръбските нетни.
При тази ситуация (понижено потребление) е по-изгодно през зимата Карлсберг да затвори едната фабрика в България "за планов ремонт", а ако не достигат количества (минимални) - да се внасят от Сърбия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеГрую,това за плоските данъци е дъвка на политиците-ако искаш прочети как е по света:
За плоския данък,триците и маймунитеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеГрую, що сега се косиш? Не съм имал предвид теб, като казах "спорите за глупости". Не можеш да отречеш че е малоумно да се говори "АКО ИМА ЗАВОД В СЪРБИЯ", след како можеш да го прочетеш на всеки кен Шумнеско
Само да уточним, че в първия си пост не си говорил за "стъклена бутилка" а просто за "бира". Аз продължавам да твърдя, че кеновете се произвеждат само в Сърбия, и съм почти сигурен, че бутилките се произвеждат само в България. Ще съм благодарен ако снимаш етикета на "сръбска" бутилка.
А що се отнася до работодателите ми - ми такива сте ми ги избрали. Който е избран от народа - на него служа. Такова е веруюто на държавния служител И така пише в закона, между другото. Само ме притеснява на следващите избори народът да не избере Лудото Яне, щото това ще ми дойде в повече
Нямам сниман етикета, но специално за теб, ще си купя пак Шуменско (въпреки бойкота ми) и ще го снимам. Аз знам какво съм пил (все пак ми беше първа бира, а не 15-та, а и от бира няма как да се напие човек, според мен), остава да те убедя и теб, както и всички скептици във форума, че само кенчетата се правели в некво 5 хилядно сръбско село с вода от Дунава, Сава или дрина.......Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение...................
Пил съм стъклена бутилка Шуменско, на която пишеше, че е прозиведено в сърбия, полиценз на Карлсберг България. даже съм написал и къде съм я пил, ако позачетеш първоначалния пост. .............
Само да уточним, че в първия си пост не си говорил за "стъклена бутилка" а просто за "бира". Аз продължавам да твърдя, че кеновете се произвеждат само в Сърбия, и съм почти сигурен, че бутилките се произвеждат само в България. Ще съм благодарен ако снимаш етикета на "сръбска" бутилка.
А що се отнася до работодателите ми - ми такива сте ми ги избрали. Който е избран от народа - на него служа. Такова е веруюто на държавния служител И така пише в закона, между другото. Само ме притеснява на следващите избори народът да не избере Лудото Яне, щото това ще ми дойде в повечеHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениемрежа, що си мислиш, че си пиша глупости, колкото да не заспя. вярно, че нивото на форума доста падна - не без любезното участие на платените никове на сегашните ти работодатели, ама хайде да ми намериш един малоумен пост и тогава да си пишем пак - даже ти пратих някога скрипта на рекс, за да не четеш глупости
Пил съм стъклена бутилка Шуменско, на която пишеше, че е прозиведено в сърбия, полиценз на Карлсберг България. даже съм написал и къде съм я пил, ако позачетеш първоначалния пост. Затова и създадох темата - защото това е болен въпрос за мен. Не може родни, утвурдени марки, да ми се правят в некво забутано село в сърбия и после да ми ги предлагат за български!!!!
Аз бойкотът, че съм го направил - направил съм го. Не съм чак толкова прост, че да го пускам във фейсбук и прочие бълвочи (даже нямам регистрация), а го пускам тук, защото това е икономически форум и основният ми въпрос е:
КАКВО Е ЛОГИКАТА ШУМЕНСКО ДА СЕ ПРАВИ НА 600 КМ ОТ СОФИЯ, В НЯКАКВО ТЪПО СЕЛО, ВМЕСТО В БЛАГОЕВГРАД ИЛИ ШУМЕН, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ СА ЕДНАКВИ, ИЗХДОНИТЕ СУРОВИНИ СА НА ЕДНАКВА ЦЕНА, ИМАМЕ ПО-НИСЪК КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК В БГ И РАЗХОДИТЕ ЗА ТРАНСПОРТ СА В ПЪТИ ПО-НИСКИ?????????????
ДАНЪК КОРУПЦИЯ И БЮРОКРАЦИЯ ЛИ Е ПРИЧИНАТА????????
За плоския данък,триците и маймунитеhttp://milom.blog.bg/
Коментар
Коментар