IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Да, в Тавекс те пишат, имена, ЕГН мисля, за адрес не съм сигурен.
    Не си фантазираи, оня ден си напазарих и получих само касов бон.

Май повечето във форума сте само с наученото и без практика....
    Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
      Здравейте,
      Искам се допитам до вас относно инвест. монети.
      Колебая се м/у Филхармонията/Кленовия лист от една страна и от друга Кругера/Орела, не знам още кое от кое да е. Но имам друг въпрос, ще ми искат ли лични данни и ще ме записват ли в някакви регистри, ако си купя от Тавекс или някоя друга фирма? Просто не сакам ме знаят, еди си кой човек еди си колко монети има.
      И защо спрямо цените на Тавекса, 24 каратовите монети са по евтини от 22 каратовите?
      Да, в Тавекс те пишат, имена, ЕГН мисля, за адрес не съм сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
        Андроник II с Михаил IX, Византийска коруба с тегло от 2 грама до 4.5 гр. Като злато от 8 до 16-18 карата.
        Тази ме съмнява нещо да не е сувенир, но по снимките немога да преценя, реверса е добре. Като цена 200-300 лв. Ако те хванат да продаваш или да купуваш глоба 3000 -5000 лева и затвор до 6 години. Ако ти е за първи път 3000 лева + 1 условно.
        Сигурно всички решиха, че се бъзикаш........ Ама нанайци.... за съжаление е истина

Коментар

• Здравейте,
          Искам се допитам до вас относно инвест. монети.
          Колебая се м/у Филхармонията/Кленовия лист от една страна и от друга Кругера/Орела, не знам още кое от кое да е. Но имам друг въпрос, ще ми искат ли лични данни и ще ме записват ли в някакви регистри, ако си купя от Тавекс или някоя друга фирма? Просто не сакам ме знаят, еди си кой човек еди си колко монети има.
          И защо спрямо цените на Тавекса, 24 каратовите монети са по евтини от 22 каратовите?
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• ЗЛАТНИ МОНЕТИ

здравейте!купих наскоро инвестиционни виенски филхармонии,но гледам че цената им пада!!!да ги продавам ли????

Коментар

• Здравейте, дали някой може да ми каже нещо повече за тази монета,от кога е горе долу, кой е изобразен на нея и т.н, рядка ли е.Просто ми е любопитно, подарък ми е
              Attached Files

Коментар

• http://www.tavex.bg/index.php?main=122&productID=1128
                http://www.tavex.bg/index.php?main=122&productID=1129
                За нумизматика други колеги ще помогнат!

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Първоначално изпратено от kimche Разгледай мнение
                  Здравейте,
                  интересува ме каква е цената на златна монета 21 карата френски наполеон 1903 и има ли тя някаква нумизматичната стойност.
                  Никой ли нищо не може да каже?Тук виждам,че има хора,които биха могли да включат с мнение,за което благодаря предварително

Коментар

• ofera 3 bimbi?

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Извинете, че се намесвам.... Не разбирам от нумизматика, но доколкото видях тая монета е ценна, уж защото била само в 2000 броя тираж. Ама била издадена съвсем скоро, 2002 година. И това изведнъж я превръща в толкова ценна, че трябва да се дадат едни 1000 лева минимум отгоре над цената на метала?... Ей това не мога да го разбера, как някаква си монета "без история" от 2002 можбе да има някаква си "нумизматика" в нея. Че то един "тъп" наполеон е по-ценен от нумизматична гледна точка. Над 100 години е бил някъде, в различнио хора, преживял е войни, има история, която само тя(монетата) си я знае... А тука някаква си 2002 и хоп... била разбираш ли хипер ценна. Разбирам добре, че едно нещо струва толкова, колкото е готов някой да плати за него... Ама това в случая го намирам за "неразумно".
                      Не можеш дори да си представиш колко идиотско и непрофесионално становище си изложил
                      Същевременно не мога да не се и съглася и с много от твоите доводи
                      Ето това е лудоста на нумизмата, е ли той Indiana Jones или е просто "инвеститор"...

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                        Извинете, че се намесвам.... Не разбирам от нумизматика, но доколкото видях тая монета е ценна, уж защото била само в 2000 броя тираж. Ама била издадена съвсем скоро, 2002 година. И това изведнъж я превръща в толкова ценна, че трябва да се дадат едни 1000 лева минимум отгоре над цената на метала?... Ей това не мога да го разбера, как някаква си монета "без история" от 2002 можбе да има някаква си "нумизматика" в нея. Че то един "тъп" наполеон е по-ценен от нумизматична гледна точка. Над 100 години е бил някъде, в различнио хора, преживял е войни, има история, която само тя(монетата) си я знае... А тука някаква си 2002 и хоп... била разбираш ли хипер ценна. Разбирам добре, че едно нещо струва толкова, колкото е готов някой да плати за него... Ама това в случая го намирам за "неразумно".
                        Еми то има Рим за стинки, ти за Наполеон в милиони екземпляри. Е как искаш Наполеона да струва нещо отгоре при тоя тираж? Кое точно го прави рядко - историята не, а наличните бройки. Следователно Левчето и Св. Георги са по-скъпи от Св. Димитър да речем и приключи въпроса.
                        Погрешно е масовото схващане, че нещо на толкова години струва толкова лева.
                        Ами 2 лв. 1916 г., ами сантимите? На няма и 100 г., а са майка си и баща си, а 100 левките...

Коментар

• Здравейте,
                          интересува ме каква е цената на златна монета 21 карата френски наполеон 1903 и има ли тя някаква нумизматичната стойност.

Коментар

• Извинете, че се намесвам.... Не разбирам от нумизматика, но доколкото видях тая монета е ценна, уж защото била само в 2000 броя тираж. Ама била издадена съвсем скоро, 2002 година. И това изведнъж я превръща в толкова ценна, че трябва да се дадат едни 1000 лева минимум отгоре над цената на метала?... Ей това не мога да го разбера, как някаква си монета "без история" от 2002 можбе да има някаква си "нумизматика" в нея. Че то един "тъп" наполеон е по-ценен от нумизматична гледна точка. Над 100 години е бил някъде, в различнио хора, преживял е войни, има история, която само тя(монетата) си я знае... А тука някаква си 2002 и хоп... била разбираш ли хипер ценна. Разбирам добре, че едно нещо струва толкова, колкото е готов някой да плати за него... Ама това в случая го намирам за "неразумно".

Коментар

• Първоначално изпратено от korleone01 Разгледай мнение
                              Здравейте пак. Получих доста лични, но никой не предлага точна сума
                              не ги разбирам много монетите, но в auction.bg попаднах на същата за 3500, Императора предполага, че за 2000 ще я продам, но ми се струва ниска..
                              Очаквам предложения на лични в цифри и моля да не ме препращате в аукциона-едно другарче ме посъветва да не се занимавам там, че имало доста измамници.
                              Аз през аукционът си купувам елмази и още никой не ме е измамил. Няма лошо да си пуснеш обява там.
                              Хубаво е, че някой му иска 3.5 Б, ама по е все едно да му поиска 8 Б. 2 бимберици е по-реална цена, но може и до 2.5 да му вземеш.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Златен Лев

Здравейте пак. Получих доста лични, но никой не предлага точна сума
                                не ги разбирам много монетите, но в auction.bg попаднах на същата за 3500, Императора предполага, че за 2000 ще я продам, но ми се струва ниска..
                                Очаквам предложения на лични в цифри и моля да не ме препращате в аукциона-едно другарче ме посъветва да не се занимавам там, че имало доста измамници.

Коментар

X