IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе,

те така и за златните от 65 сигурно са си викали. И ми е много интересно как са получили 1371 гласа в анкетата за монетната програма, а пукат тираж 4000 бройки и то за монета с цена 640 лева. Явно според тях колекционерите се скатават и не гласуват, и всъщност не са общо 2000-3000 човека, а поне 400 000. Абе тарикати жалки.
    случайно някои знае ли последния каталог на МОнев в какъв тираж е?

Коментар

• Драги приятелю - ми те ще рекат "Кво като - златцето не се губи" ;-)
      Мисля - монета ще изчерпи, но ще трябват години за това - да.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• НИки88,

тя рабтата е напълно прозрачна. Ако монетния двор надялка повече, ще получиповече пари от БНБ и съответно ще отчете повече пред когото трябва. Истината е че целта е само и единствено да изкарат лев оределени хора, всичко друго е плява, това колекционери, нумизматика, интерес към монета, криза и т.н. им е през.......
        Ама ми е интересно да видя юридически как ги правят тия работи, гласуват, протокол, поръчка до МД, после кой гласува или решава за повече бройки.
        Ако наистина монетата не свърши на касата, някои трявба да потърси отговорност за нецелесъобразната инвестиция от БНБ, 1000 бройки разлика е повече от 0.5 милиона лева, изхарчени от БНБ без възвращаемост в посока МД.
        Жалка работа са еи!

Коментар

• някой може ли да ми каже тиража на 20 лева 1940 - варианта с широкото"А" под образа на Борис 3

Коментар

• Логично е да няма логика!
            Това е България...

Коментар

• Усещам че тея от БНБ правят ебахти далаверите сега се загледах, че прясно гласувана програма за 2011 от преди няколко дни Св. Наум са дали 3000 броя тираж. И какво излиза гласуват едно и изведнъж решават да увеличат тиража на от 3000 на 4000. Двете монети са една и съща серия нормално е да са с еднакъв тираж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata
                Първоначално изпратено от Императорът
                Малко послъгват - в инфото от този линк - по-новите монети от серията Съкровищата на България още се мотаят по бамките и не свършили и не поскъпнали.
                Хехе, намери Летницата тогава...
                ами разходи се до ПИБ - за 52 кинта и е твоя. Ето ти и линк, ако ПИБ лъжат и аз лъжа
                http://fibank.bg/uploads/Gold/Prices_BNB_08_2009.pdf
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Малко послъгват - в инфото от този линк - по-новите монети от серията Съкровищата на България още се мотаят по бамките и не свършили и не поскъпнали.
                  Хехе, намери Летницата тогава...

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                    На всичките ли?
                    Да, но само на новите (след 1989та). Преди 1989та са 900/1000.

Коментар

• Малко послъгват - в инфото от този линк - по-новите монети от серията Съкровищата на България още се мотаят по бамките и не свършили и не поскъпнали.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

http://www.ossem.eu/article.aspx?pg=arl64

Нещо за по-малко напредналите! Ай, поразрових се из гоогле, защо на БГ-монетите не казват каква им е златната проба?
                        Как да не казват навсякъде си пише. А до златната монета дето ще я пускат другия месец силно ме съмнява да ги пуснат в такъв голям тираж (все пак сме в криза), няма логика предишната емисия Св. Георги да я пуснат в два пати по- малък тираж и сега изведнъж 4000 броя.А ptrayan програмата не е хич предварителна гласувана е
                        "31 юли 2008 г.

На 17 юли 2008 година Управителният съвет на Българската народна банка прие „Програма за отсичане на възпоменателни монети и отпечатване на възпоменателни банкноти през 2009 година”, както и Предварителна програма за периода 2010-2011 г."
                        Виж в ПРЕССЪОБЩЕНИЕ на страницата им. Ще е супер тъпо да вдигнат толкова тиражите им. На "130 години Българска народна банка" тиражите са еднакви, но на "110 години от рождението на Дечко Узунов" от 6000 са го вдигнали на 8000 броя

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata
                          Първоначално изпратено от psycoholic

Нещо за по-малко напредналите! Ай, поразрових се из гоогле, защо на БГ-монетите не казват каква им е златната проба?
                          Не си ровил достатъчно - 999/1000 е пробата.
                          На всичките ли?
                          BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Не си ровил достатъчно - 999/1000 е пробата.

Коментар

• http://www.ossem.eu/article.aspx?pg=arl64

BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Има ли по големи от БНБ а?
                                4000 бройки е доста много според мен. При цена от 640 лв за бройкаще си ги продават бая. точно в момента мисля че няма да се изчерпи бързо.
                                Мисля си, че тия трябва да определят определен бюджет за всяка монета и той да е един и същ. Примерно 300 000 лв, и колкото бройки изкарат, съответно медни и никелови ще са много, сребърните доста, златните малко. Кво е това сега -правят 4000 бройки от тая грозотия за 130 години БНБ дето струваше 60 лева и 4000 бройки от доста чакана иинтересна златна монета дето ще струва 10 пъти повече. Няма ли там някои дето да преценя икономическа ситуация, интерес и т.н.
                                Все пак се надявам да размислят и да намалят тиража даже.

Коментар

Working...
                                X