IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Газ - Цените на европейските пазари стават все по-ниски. Кувейт - партида втечнен природен газ, цена 98 $ за 1000 м3. Египет - цена 116 $ за 1000 м3.
    Спот цените на Газпром за Европа в момента са около и под 200 $ за 1000 м3. и вървят на долу.
    Цената тук в България е - 542.50 лв. = 338.15 $ м3.
    Исканията на ДКЕВР и на "Булгаргаз" бяха за увеличение от 29.64% заради (Забележете), "нарастването на цените на мазута и газьола на международните пазари" - Впрочем, цените и на двете (мазут и газьол) имат много-много забележим спад на същите тези пазари за които приказват Българския газов пазар е обект на критики и от ЕС.Преди дни Европейската Комисия изпрати второ предупредително писмо към България (!) за това, че енергийният сектор остава все така нелиберализиран.
    Всичкото това го дъвчем вече от доста време.
    ББ каза че натиска от енергийната мафия не само в България е огромен. Понеже му имам дояверие още , се надявам да направи всичко за да се разбие този октопод. Разбира се без ясна и категорична помощ от ЕС на най-високо ниво това не може да се случи.
    Знам че много хора не долюбват САЩ по някакви причини, но те имат интереси в тази област на глобално ниво(Печалбите на ЕОН ЧЕЗ и подобни не ги вълнуват). Тези интереси съвпадат с нашите в този момент, и трябва да се направи всичко възможно да се използват в наша подкрепа.

Коментар

• Газ - Цените на европейските пазари стават все по-ниски. Кувейт - партида втечнен природен газ, цена 98 $ за 1000 м3. Египет - цена 116 $ за 1000 м3.
      Спот цените на Газпром за Европа в момента са около и под 200 $ за 1000 м3. и вървят на долу.
      Цената тук в България е - 542.50 лв. = 338.15 $ м3.
      Исканията на ДКЕВР и на "Булгаргаз" бяха за увеличение от 29.64% заради (Забележете), "нарастването на цените на мазута и газьола на международните пазари" - Впрочем, цените и на двете (мазут и газьол) имат много-много забележим спад на същите тези пазари за които приказват Българския газов пазар е обект на критики и от ЕС.Преди дни Европейската Комисия изпрати второ предупредително писмо към България (!) за това, че енергийният сектор остава все така нелиберализиран.
      Last edited by Jay Gould; 29.06.2010, 14:59.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        Не само те Всички политагитатори от всички бои са арестувани от вчера и веднага си пролича - форумът стана едно по-добро място.

Диша се по-свободно без стамболовци, мейсита, би-педали и млекари
        Има ли някъде списък с арестуваните?

И къде са арестувани, по един портокал да им занесем

И да не ги държат в една килия, че да не взема се изядат помежду си

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa Разгледай мнение
          Гугала и Мейси да не са сред арестуваните шпиони в САЩ, нямаги във форума от вчера.
          Не само те Всички политагитатори от всички бои са арестувани от вчера и веднага си пролича - форумът стана едно по-добро място.

Диша се по-свободно без стамболовци, мейсита, би-педали и млекари
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Гугала и Мейси да не са сред арестуваните шпиони в САЩ, нямаги във форума от вчера.

Коментар

• Майко мила! Ами то тук в БГ трябва да ги арестуват всички на "Позитано" и в президентството, като руски шпиони и направо да ги екстрадират в Сибир при Путя, той знае как да им се отблагодари (като на Луканов).

http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/06/...aj_v_polza_na/

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah Разгледай мнение
                Мрънкало, къде изчезна би гугъла,имаш ли представа?
                Може и той вече да е изоставил комунистите. Скоро и мейси и на края ще останат само Овчаровците с мрънкалото..

Коментар

• http://www.dnes.bg/politika/2010/06/...rihodite.93563

А и тези и те вадят актуализация.И най тъпото е,че се правят на дръж ми шапката за приходите,които би трябвало да задържат още те.Но така е в България,докато има такива политици,като тия в статията все така ще е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото Разгледай мнение
                    ще бъде супер да си ни доставят газ безплатно
                    то това е алтернатива
                    Мрънкало, къде изчезна би гугъла,имаш ли представа?

Коментар

• ще бъде супер да си ни доставят газ безплатно
                      то това е алтернатива
                      това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от Salsа
                        Бате Пешо как къде? Питай къде има по-високи цени. Разликата в цената с Германия е по-висока при нас с 60%. Газта поевтинява всеки ден. Тук цената няма нищо с пазарната. Нямаме нищо против Булгар газ искаме по-бързо да се намери начин за алтернативен доставчик
                        Ами това е. И е жизненоважно за България.
                        Last edited by Факушкa; 28.06.2010, 21:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи Разгледай мнение
                          Добре де ,

що не направят одит на Булгаргаз и да се

прецени какво да се съкрати от самозабравилите се газовици.........,

да се премахнат посредниците и да се оптимизират рзходите на този държавен мастодонт!!!!!

Защо винаги се върви по най-лесният път

за увеличаване на цените,

вместо да се съберат борчовете и да се съкратят разходи!
                          Пепи работата е в сключените договори от комунистите с Руснаците. Те не обхвашат пазарни цени на газа на някоя борса, а алтернативни нефтени продукти. Нали чу какво каза Овчаров, че сме облизали гъза на русия само и само да има Бургас Александропулис и Южен поток, а икономиката да го духа , с две думи мноооооого интереси ама не и наши.

Коментар

• [QUOTE=Бате Пешо;1116564]Oще не си ми казал какво откраднах и на чии гръб живея.Изобщо не съм нервен чудно ми е какво е това озлобление срещу цените на тока и газта.Булгаргаз е фирма с 30 човека.И къде в ЕС има по ниски цени?Не разбираш ли Газпром му дреме за нас и изобщо не желае да съобрази цената с нашите доходи.Вместо да си недоволен че руснаците не си дават газта на безценица направи нещо смени горивото.Не те знам какъв потребител на газ си но едва ли си клиент на Булгаргаз.Ако ти е скъпо парното има камини и дърва климатици.С реване по форумите няма да разплачеш Путин и няма да свалиш цените.Или просто са те изритали от фирмата и сега си изливаш злобата срещу тях.[/QUOTE/]

Бате Пешо как къде? Питай къде има по-високи цени. Разликата в цената с Германия е по-висока при нас с 60%. Газта поевтинява всеки ден. Тук цената няма нищо с пазарната. Нямаме нищо против Булгар газ искаме по-бързо да се намери начин за алтернативен доставчик

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Oще не си ми казал какво откраднах и на чии гръб живея.Изобщо не съм нервен чудно ми е какво е това озлобление срещу цените на тока и газта. Булгаргаз е фирма с 30 човека.И къде в ЕС има по ниски цени?Не разбираш ли Газпром му дреме за нас и изобщо не желае да съобрази цената с нашите доходи.Вместо да си недоволен че руснаците не си дават газта на безценица направи нещо смени горивото.Не те знам какъв потребител на газ си но едва ли си клиент на Булгаргаз.Ако ти е скъпо парното има камини и дърва климатици.С реване по форумите няма да разплачеш Путин и няма да свалиш цените.Или просто са те изритали от фирмата и сега си изливаш злобата срещу тях.
                              Като те гледам как рипаш всеки път стане ли дума за кражби в енергетиката ни, не ти е чиста работата. Твоето е гузен негонен бяга. Пък и си има канали за инфо.
                              Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              България плаща най-скъпия газ в Европа, а именно "Газпром" държи страната ни в това състояние.
                              По думите му формулата, която се прилага в търговията с "Булгаргаз", облагодетелства руския монополист "Газпром".
                              "И ние, като държава, която не съумя да изгради междусистемни връзки, да се диверсифицира, си остана на място, десетилетия не правим нищо и затова днес ние плащаме близо три пъти по-скъп газ, отколкото в Европа", коментира бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз".
                              По думите му страната ни трябва спешно да се обвърже с други източници на газ. http://www.dnes.bg/politika/2010/06/...ed-falit.93516
                              ... какво да добавя още?
                              Last edited by Jay Gould; 28.06.2010, 21:33.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Какъв ти е проблема пък на теб и какво си се нервирал толкова?! Много докачлив си станал. Да нямаш проблем с нервите?! И не говоря на теб, а на Стамболов.
                                Oще не си ми казал какво откраднах и на чии гръб живея.Изобщо не съм нервен чудно ми е какво е това озлобление срещу цените на тока и газта.Булгаргаз е фирма с 30 човека.И къде в ЕС има по ниски цени?Не разбираш ли Газпром му дреме за нас и изобщо не желае да съобрази цената с нашите доходи.Вместо да си недоволен че руснаците не си дават газта на безценица направи нещо смени горивото.Не те знам какъв потребител на газ си но едва ли си клиент на Булгаргаз.Ако ти е скъпо парното има камини и дърва климатици.С реване по форумите няма да разплачеш Путин и няма да свалиш цените.Или просто са те изритали от фирмата и сега си изливаш злобата срещу тях.

Коментар

Working...
                                X