IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
    Да Факушке прав си,но на куково лято,пак.
    Ако беше така,едва ли щяхме да имаме този бюджет като проценти от БВП за разлика от много от големите западни икономики.
    И още преди врме рейтинговите агенции,щяха да смъкнат рейтинга,а всъщност веднъж го вдигнаха,Защо ли.

Точно така е, сега даваха по новините, че ББ обмисля да въведе работни визи за Англия и Германия, заради големия наплив от емигранти, желаещи да живеят и работят у нас. Хвала на нашата икономика!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
      Да Факушке прав си...
      Разбира се Соки, както винаги.

Коментар

• Добре де ,

що не направят одит на Булгаргаз и да се

прецени какво да се съкрати от самозабравилите се газовици.........,

да се премахнат посредниците и да се оптимизират рзходите на този държавен мастодонт!!!!!

Защо винаги се върви по най-лесният път

за увеличаване на цените,

вместо да се съберат борчовете и да се съкратят разходи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
          Дааа, за съжаление е така. Потвърждава се мнението ми че тук е опасна за инвестиции страна.
          Не знам от кой зависи (абе май знам), но на това трябва да се сложи край час по скоро.
          Да Факушке прав си,но на куково лято,пак.
          Ако беше така,едва ли щяхме да имаме този бюджет като проценти от БВП за разлика от много от големите западни икономики.
          И още преди врме рейтинговите агенции,щяха да смъкнат рейтинга,а всъщност веднъж го вдигнаха,Защо ли.
          И кои го интересува мнението на краен апокалиптик,като теб.И такива нагли като тебе дето си мислят,че мнението им е важно,да спирате да пишете,че много сте невежи с надежи и очаквания извън тази планета..

http://www.investor.bg/news/article/101863/333.html
          Last edited by SoKoLoV; 28.06.2010, 20:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Ще качат и цените на тока още септември. Няма как да качат само газта, а тока да оставят така. Току що гледах шефа на Агрополихим (Белгиецът много ясно каза какво значи това за бизнеса и инвестициите - "Кой ще е тоя малоумник който ще влага пари и ще произвежда в страна в която тока и газта не подлежат на никаква пазарна логика и защо да го прави като навън цените само падат?" - Те поне имат заводи навсякъде по света). Ще има и яки съкращения и увеличаване на безработицата колкото и да лъжат, че сега тя била намалявала и сме ядяли най-евтините манджи в Европа и сме имали били най-ниски данъци.
            Дааа, за съжаление е така. Потвърждава се мнението ми че тук е опасна за инвестиции страна.
            Не знам от кой зависи (абе май знам), но на това трябва да се сложи край час по скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Tи май започна да говориш сам със себе си.Айде поспри се малко.Като те крадат с цените мини на дърва и фенери или си купи дизел генератор.Какво си заревал с тая газ да не собственик на Топлофикация?Орева форума.Не разбра ли че тук няма кой да ти помогне.
              Какъв ти е проблема пък на теб и какво си се нервирал толкова?! Много докачлив си станал. Да нямаш проблем с нервите?! И не говоря на теб, а на Стамболов.
              Last edited by Jay Gould; 28.06.2010, 19:58.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Ще качат и цените на тока още септември. Няма как да качат само газта, а тока да оставят така. Току що гледах шефа на Агрополихим (Белгиецът много ясно каза какво значи това за бизнеса и инвестициите - "Кой ще е тоя малоумник който ще влага пари и ще произвежда в страна в която тока и газта не подлежат на никаква пазарна логика и защо да го прави като навън цените само падат?" - Те поне имат заводи навсякъде по света). Ще има и яки съкращения и увеличаване на безработицата колкото и да лъжат, че сега тя била намалявала и сме ядяли най-евтините манджи в Европа и сме имали били най-ниски данъци.
                Tи май започна да говориш сам със себе си.Айде поспри се малко.Като те крадат с цените мини на дърва и фенери или си купи дизел генератор.Какво си заревал с тая газ да не собственик на Топлофикация?Орева форума.Не разбра ли че тук няма кой да ти помогне.

Коментар

Природният газ ще поскъпне с 24.63% от 1 юли, токът - с под 2%

Такава инфлация се заформя, че свят ще им се завие на някой. В условия на криза - стагфлация, не че до сега я нямахме, но сега ще се ускори, а от един миг вече не могат я спря. Бордът и банките няма да удържат! Левът удържа качване на цените последните години, качаване пак и пак, ама това вече е много и ще има Бу-ум! Бях оптимист за борда миналата година, януари, но сега мисля, че до края на годината ще се забием в криза по-лоша и от тази в 1996-1997 (условията не са така благоприятни като тогава).
                  Голям глупак излезе Борисов, а мафиотите в енергетиката го видят за носа като панаирджийска мечка.

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
                  Малко са ни!Може още % да качат .Та нали сме си мазохисти българите и на база на това Енергийната мафия ще продължава да ни държи здраво за гушата .Що за овчи народ сме не мога да разбера?Това комплексно увеличение в условията на криза, намаляване на работни заплати, безработица от 12% (официално) и цялото това нещо се случва в страната с най-ска покупателна способност на глава от населението в Европа, най-ниска работна заплата в цяла Европа.. общи линии, важното е да спасяваме Булгаргаз и да храним Газпром...Да живее ДКЕВР и управляващите ,че мислят за народу
                  http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                  Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

Природният газ ще поскъпне с 24.63% от 1 юли, токът - с под 2%

Такава инфлация се заформя, че свят ще им се завие на някой. В условия на криза - стагфлация, не че до сега я нямахме, но сега ще се ускори, а от един миг вече не могат я спря. Бордът и банките няма да удържат! Левът удържа качване на цените последните години, качаване пак и пак, ама това вече е много и ще има Бу-ум! Бях оптимист за борда миналата година, януари, но сега мисля, че до края на годината ще се забием в криза по-лоша и от тази в 1996-1997 (условията не са така благоприятни като тогава).
                    Голям глупак излезе Борисов, а мафиотите в енергетиката го видят за носа като панаирджийска мечка.

Писна ми да ме крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон: http://www.facebook.com/group.php?gi...8025384&v=wall
                    Last edited by Jay Gould; 28.06.2010, 19:30.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Е как да няма значение?

Ипотека в полза на ГЕРБ звучи глупаво.

Все едно аз сам да си направя ипотека в моя полза...
                      Може някой герберист да ти отговори как седи въпросът с тази ипотека.Аз не мога да ти кажа в полза на кого е теглен преди година тоя кредит, тъй като не съм видяла документи черно на бяло а инфо чета само от медиите.Мин.година в дневник имаше новина ,че ГЕРБ води преговори с банка ДСК за осигуряване на кредит за финансиране на предстоящата си предизборна кампания,но дали е вярно не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                        Какво значение има в полза на кого е след като
                        Е как да няма значение?

Ипотека в полза на ГЕРБ звучи глупаво.

Все едно аз сам да си направя ипотека в моя полза...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                          Ипотекирани в полза на ГЕРБ или в полза на някоя банка?
                          Какво значение има в полза на кого е след като
                          законът http://lex.bg/laws/ldoc/2135501352
                          въобще не предвижда възможност физически лица да дават заеми на партии или да ГАРАНТИРАТ с личното си имущество банковите им заеми.
                          clearly. Още през пролетта на 2009 г. те обявиха, че са ипотекирали домовете си, за да финансират предизборната си кампания, тъй като партията им е извън парламента и няма право на държавна субсидия.
                          http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=551780
                          Толкова по това.Сега виждам ,че се дава Амнистия за 81 000 престъпления
                          Прокуратурата е спряла 81 000 дела през тази година. От тях едва 1000 са с известен извършител. Това съобщи в понеделник зам.-главният прокурор Валери Първанов. Държавното обвинение отчита лек спад при разкриваемостта за миналата година. Цифрите показват, че са разкрити 48 % от престъпленията.

Тези 48 процента обаче се постигат благодарение на огромния брой дела за шофиране в пияно състояние и за катастрофи, при които разкриваемостта е около 100%. Първанов призна, че без тези дела процентът на разкриваемост ще падне на 17-18.

Сред виновните за ниската разкриваемост, зам.-главният прокурор посочи не само органите на досъдебното производство, но и всички граждани, които отказват да съдействат. "В 19 век сме по обработване на местопроизшествията. Една година чакаме за резултати от ДНК-експертизи, а вещите лица трябва да бъдат по-подробни в заключенията си", допълни Първанов.

Половината от делата приключват със споразумение, а 10 на сто при съкратена съдебна процедура, показва още статистиката.

Едва една трета от всички осъдени влизат в затвора - това са 8891 души. Според Първанов и тази бройка създава проблеми, защото ако спазва европейските стандартни, България трябва да има два пъти по-малко лишени от свобода при този капацитет от сгради, с които разполага.

Освен това от 1 януари 2011 г. страната ни трябва да прибере българите, осъдени в държави членки на Европейския съюз. Според Първанов са около 2000-3000 лица и само те могат да напълнят затворите.

Първанов се оплака и от сега действащия Наказателния кодекс, в който 74 процента от текстовете предвиждат глоба като наказание. Заради това трябва да се помисли въпросните разпоредби да бъдат прехвърлени в различни устройствени закони.

Заместник-главният прокурор повтори изразената вече подкрепа на институцията за създаването на специализиран съд. Според него полемиката по темата е твърде голяма. Идеята на управляващите не е за извънреден и специален съд, посочи той. Според говорителя на главния прокурор Борисов Велчев - Стелиана Кожухарова, специализиран съд и сега има и това е Софийският градски съд. Валери Първанов заяви, че разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев се бави заради назначените експертизи. Общо 90 на сто от документите, които се "разхождат" с гриф "Секретно", не съдържат информация от такъв тип, каза той. Първанов добави, че прокурорите са зависими от експертите и няма как да не ги чакат, а и не могат и да препират, защото може да бъде получен отказ или специалистите да започнат да си правят отводи.
                          http://www.mediapool.bg/show/?storyid=167075&srcpos=6
                          Излиза ,че я полицията я прокуратурата, не са могли да съберат годни доказателства.Браво!!!
                          Last edited by clearly; 28.06.2010, 19:08.

Коментар

• Природният газ ще поскъпне с 24.63% от 1 юли, токът - с под 2%

Last edited by Jay Gould; 28.06.2010, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                              Чудно защо все гледате да нагрубявате в мненията си?Да разбирам ли че първите седем години ви липсват??Относно заличените ипотеки от Герб,мисля ,че ти е известно ,че преди година като физически лица Борисов и Цветанов са ипотекирали имоти за по 440 000 лева в полза на ГЕРБ .От тук следва ,че др.Борис Велчев трябва да се самосезира за извършени тежки нарушения на няколко закона от двамцата. Например Бойко и Цветан направо са се подиграли със Закона за политическите партии. Същият не разрешава физически лица да даряват партии с повече от 10 000 лева годишно. Да не говорим, че законът въобще не предвижда възможност физически лица да дават заеми на партии или да гарантират с личното си имущество банковите им заеми. Освен това самите банкови заеми на партиите са ограничени до две трети от отчетените в Сметната палата приходи за предходната календарна година.
                              Ипотекирани в полза на ГЕРБ или в полза на някоя банка?

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                                защото тъпчо не са го теглили за себе си този заем ,а са само гаранти с имотите си по заем теглен от ГеРБ ...научи се да четеш внимателно и тогава задавай тъпите си въпроси.
                                Хубаво е да има публичност , но е лошо когато такава информация се чете от олигофрени след което започват олигофренски въпроси и чуденки...
                                Чудно защо все гледате да нагрубявате в мненията си?Да разбирам ли че първите седем години ви липсват??Относно заличените ипотеки от Герб,мисля ,че ти е известно ,че преди година като физически лица Борисов и Цветанов са ипотекирали имоти за по 440 000 лева в полза на ГЕРБ .От тук следва ,че др.Борис Велчев трябва да се самосезира за извършени тежки нарушения на няколко закона от двамцата. Например Бойко и Цветан направо са се подиграли със Закона за политическите партии. Същият не разрешава физически лица да даряват партии с повече от 10 000 лева годишно. Да не говорим, че законът въобще не предвижда възможност физически лица да дават заеми на партии или да гарантират с личното си имущество банковите им заеми. Освен това самите банкови заеми на партиите са ограничени до две трети от отчетените в Сметната палата приходи за предходната календарна година.
                                . Още през пролетта на 2009 г. те обявиха, че са ипотекирали домовете си, за да финансират предизборната си кампания, тъй като партията им е извън парламента и няма право на държавна субсидия.
                                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=551780
                                Last edited by clearly; 28.06.2010, 18:43.

Коментар

Working...
                                X